Gordana . Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 То што ти стоји у потпису је факат са којим се слажем, али у пракси се људи позивају на научне " истине" како би оспорили постојање Бога. Ја о томе и причам. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 То што ти стоји у потпису је факат са којим се слажем, али у пракси се људи позивају на научне " истине" како би оспорили постојање Бога. Ја о томе и причам. Pa to je problem neupucenosti tih ljudi ili njihove ideoloske ostrascenosti. Sa samom naukom nema nikakve veze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 То сам лепо и написала у првим постовима. Само што људи читају онако како желе да виде. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 То сам лепо и написала у првим постовима. Само што људи читају онако како желе да виде.nije tacno, procitaj ponovo svoje postove. Svaki negativan komentar si u potpunosti zasluzila. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Vidi na: http://teorijaevolucije.com Ako se setim još nekog, javiću. Zahvaljujem 8086.gif Da ne bude sad da svaljujem krivicu, ali teorija stvarno nije moja, čitam neku knjigu, koja bi trebalo da predstavi sa neutralne tačke teorije evolucije i stvaranja. Sad listam i primećujem da se skoro svaki tekst završava sa izjavom tipa - šanse za to su toliko male da ne vredi ni raspravljati :.mislise. Uglavnom, nije mi problem da priznam da nisam u pravu, a lepo si pokazao to. Sad mi preostaje da se hvatam za slamku i potegnem priču o teorijama zavere, ali otom-potom... Avocado је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Типично за научне " истине" Па кажем, типично. Смути па проспи. Као што видиш, научне "истине " под знацима наводника. То је већ јасно. Смути па проспи такође. О томе се ради већ у самом наслову. Смутили смо па смо просули. А шта су смутили? Још једну глупост како ли је могао настати свет а да није Бог укључен у то. И то је сва поента оваквих научних " истина" које можда чак креирају сами новинари. Озбиљне науке нема тамо где она није у служби човечанства. Ова оваква " наука" ради не у циљу тумачења и разумевања света око нас, већ за циљеве својих финансијера. Тако да им више не верујем ни реч. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Подсети ми ово на нешто што Лоренс Краус објашњава у свом ''универзуму ни из чега'', па каже како је настао због фундаменталних закона (закони теорије квантних поља) који су од ништа створили нешто. Е онда наиђем на једног философа који каже како је то један булшит, јер Краус задире у метафизику и законе представља као божанства која стварају универзум ни из чега, а заправо су закони само одређена понављања и правилности у универзуму и не постоје ван њега. Е колико је тај философ био у праву у вези Крауса, пошто је он посебно цењен код атеиста, а и некако ми се чини да је тешко да ће један озбиљан научник као Краус направити такву грешку по питању тога шта су закони који се уче још у средњој школи. Није то очигледно неки аматер па лупи понекад. Nešto ovako? https://www.pouke.org/forum/topic/29497-lorens-kraus-i-rastu%C4%87i-razdor-izme%C4%91u-prirodnih-nauka-i-filozofije/ https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Као што видиш, научне "истине " под знацима наводника. То је већ јасно. Смути па проспи такође. О томе се ради већ у самом наслову. Смутили смо па смо просули. А шта су смутили? Још једну глупост како ли је могао настати свет а да није Бог укључен у то. И то је сва поента оваквих научних " истина" које можда чак креирају сами новинари. Озбиљне науке нема тамо где она није у служби човечанства. Ова оваква " наука" ради не у циљу тумачења и разумевања света око нас, већ за циљеве својих финансијера. Тако да им више не верујем ни реч. Svasta... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Смути па проспи такође. О томе се ради већ у самом наслову. Смутили смо па смо просули. А шта су смутили? Још једну глупост како ли је могао настати свет а да није Бог укључен у то. Ja prosto ne znam kako moze da radi gravitacija a da Bog nije ukljucen u to.. to je glupost.. kako to zemlja da se okrece oko sunca - bez boga.. kako su oni uopste smeli da lupe tako glupu teoriju da se zemlja okrece oko sunca bez bozje ruke nego nekom tamo sekularnom silom gravitacije.. Prvo taj njutn, uopste nije bio bogougodan covek, a jasno je da su njegovu teoriju gravitacije smislili iluminati. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Ja prosto ne znam kako moze da radi gravitacija a da Bog nije ukljucen u to.. to je glupost.. kako to zemlja da se okrece oko sunca - bez boga.. kako su oni uopste smeli da lupe tako glupu teoriju da se zemlja okrece oko sunca bez bozje ruke nego nekom tamo sekularnom silom gravitacije.. Prvo taj njutn, uopste nije bio bogougodan covek, a jasno je da su njegovu teoriju gravitacije smislili iluminati. Njutn je bio okultista sto znaci da nista od toga sto je on naucno otkrio nije tacno zapravo mozda bi i moglo da bude tacno ali cinjenica da se retko kupao svakako opovrgava svaku naucnu teoriju koju je iznedrio... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Zahvaljujem 8086.gif Da ne bude sad da svaljujem krivicu, ali teorija stvarno nije moja, čitam neku knjigu, koja bi trebalo da predstavi sa neutralne tačke teorije evolucije i stvaranja. Sad listam i primećujem da se skoro svaki tekst završava sa izjavom tipa - šanse za to su toliko male da ne vredi ni raspravljati :.mislise. Uglavnom, nije mi problem da priznam da nisam u pravu, a lepo si pokazao to. Sad mi preostaje da se hvatam za slamku i potegnem priču o teorijama zavere, ali otom-potom... Nema na čemu. I pretpostavio sam da teorija nije tvoja, samo sam se tako izrazio, u smislu "teorija koju sad ti iznosiš". To ćeš često naći u kreacionističkim tekstovima i knjigama... često ih pišu ljudi koji ne znaju dovoljno o tome što pišu (nekad i namerno lažu) i onda se često iznose tvrdnje koje su jednostavno netačne. Njihova target publika su ljudi koji takođe o tome ne znaju dovoljno i koji ne proveravaju to što piše i onda mogu da pišu svašta. Iskreno, ja sam skoro sve što znam o TE saznao ispitujući različite tvrdnje kreacionizma jer kad sam se prvi put sreo sa kreacionističkim tvrdnjama mislio sam da su to prilično zanimljive primedbe na nalaze "zvanične nauke" ali sam ih i ispitivao i jednu po jednu, za svaku saznao da je pogrešna i u tom procesu naučio svašta o biologiji, TE, genetici, geologiji, itd... i dalje učim, eto sad sam saznao svašta u vezi sa Morganucodonima i evolucijom slušnog aparata. Uvek budi skeptičan i proveri tvrdnje, a u najmanju ruku budi skeptičan prema tvrdnjama da nešto ne postoji, da za nešto nema dokaza, objašnjenja, primera, fosila i slično. Kreacionisti takve tvrdnje često iznose a da bi takva tvrdnja bila ozbiljna, onaj ko je iznosi mora da bude baš mnogo stručan i da čita baš mnogo stručne literature. Imaš lep primer za to i u čuvenom "Kitzmiller v. Dover" suđenju, gde je jedan od najstručnijih kreacionista - Michael Behe, izjavio da nauka nikada neće dati evoluciono objašnjenje imunološkog sistema i onda su mu advokati tužioca predočili 58 naučnih radova, 9 knjiga i nekoliko udžbenika koji daju objašnjenja. Za većinu njih, Behe je rekao da ih nije nikada ni pročitao. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука