Jump to content

Voda ipak nije stigla na Zemlju sa komete

Odahviing

Препоручена порука

Ја нешто науку никад баш и нисам узимао за озбиљно... :0205_whistling: Првенствено мислим на ове што са волтметром и микроскопом желе да докажу постојање или непостојање Бога. joooj  Неозбиљно начисто...

Подели на овим сајтовима

Ma imao neke kolokvijume pa se ulčilo ovih par dana niti sam psiao ovde niti sam čitao nešto okolotek sam to danas video čini mi se na IFLS, pa izguglao da nađem na našem.

Подели на овим сајтовима

Овако је било:  "A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom. .... Potom reče Bog: Neka bude svod posred vode, da rastavlja vodu od vode. I stvori Bog svod, i rastavi vodu pod svodom od vode nad svodom; i bi tako. A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi. Potom reče Bog: Neka se sabere voda što je pod nebom na jedno mesto, i neka se pokaže suvo. I bi tako. I suvo nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vide Bog da je dobro."

Подели на овим сајтовима

Како се на чешком каже:" Свака ти ко Његошева?"

To je spravná řeč, jak u vladiky Ňegoše.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_II._Petrovi%C4%87-Njego%C5%A1

Bez tog vladiky je to i u češkom desetercu.

To je spravná řeč, jak u Ňegoše.

Trebao bih prevest Gorski vijenac na češki.

Ovako original, u desetercu.

Bud to hřmí, bud se země třese,

nebo moře o příboje bije.

Da nastavim ja to, šta mislite?

:)

Подели на овим сајтовима

Овако је било:  "A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom. .... Potom reče Bog: Neka bude svod posred vode, da rastavlja vodu od vode. I stvori Bog svod, i rastavi vodu pod svodom od vode nad svodom; i bi tako. A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi. Potom reče Bog: Neka se sabere voda što je pod nebom na jedno mesto, i neka se pokaže suvo. I bi tako. I suvo nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vide Bog da je dobro."

I onda dolazimo do toga da se nauka ne bavi neproverljivim stvarima, nego proverljivim. I da to tvoje ni na koji način nećeš moći da dokažeš niti osporiš. Dok naučne hipoteze imaju mogućnost i za jedno i za drugo u zavisnosti od toga kako se predviđanja poklapaju sa stvarnosti.

Подели на овим сајтовима

. I da to tvoje ni na koji način nećeš moći da dokažeš niti osporiš.

Погледај ту огромну количину воде на Земљи и недостатак исте на другим планетама, и сам се запитај да ли је затечена ситуација ближа теорији о кометама или цитираном стиху.

Подели на овим сајтовима

Погледај ту огромну количину воде на Земљи и недостатак исте на другим планетама, и сам се запитај да ли је затечена ситуација ближа теорији о кометама или цитираном стиху.

To što se nešto nama čini nemogućem ili nemogućem i da li je bliže nečemu ili nečemu, je apsolutno nebitno za nauku (o kojoj je tema). Ono što je bitno je da se stvari koje se izvedu na papir poklope sa stvarnosti uključujući stvari koje slede iz originalne zamisli. Zato je ova tvoja rečenica neproverljiva, jer kaže Bog je uradio to i tačka. Ne postoji način da se proveri niti ospori.

A da ti kažem da je kometa i asteroida bilo daleko više i da su mnogo, mnogo više udarali u zemlju u vreme nastajanja iste, tako da ovo uopšte nije toliko nemoguće i kontraintuitivno. Meni su mnogo "nemogućnije" stvari iz kvantne mehanike, nego li ova hipoteza, ali kao što rekoh to što je nama nešto nemoguće ili moguće ne igra nikakvu ulogu.

Подели на овим сајтовима

Исто као са научним теоријама. До сада су све оспорене или су само у сфери нагађања.

Како звук реч може да обликује научно проверљиво окружење, мислим да би наука више напредовала када би проучила КАКО је Бог то извео него измишљајући рупу на саксији

Наука је добар воз са погрешним машиновођом

Подели на овим сајтовима

:good2:

Да су оволику количину воде доносиле  комете  била би нам мајка Земљица  избушкана и сва у фронцлама.... не би било ни воде ни Земље...... :.mislise. :)))   

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

:good2:

Да су оволику количину воде доносиле  комете  била би нам мајка Земљица  избушкана и сва у фронцлама.... не би било ни воде ни Земље...... :.mislise.   

Ja ne znam koliko zamišljaš da su velike komete, ali one ne mogu da izbuše zemlju, a ako se piraš da li su padale u tolikoj meri, pogledaj mesec gde nikakve tektonske aktivnosti odavno nije bil oda "ispravlja kratere" i onda uporedi Zemlju i Mesec (gravitaciiono polje) i shvatićeš da su komete i asteroidi i te kako padali na zemlju u ogromnim količinama u najjranijim fazama Zemljinog nastajanja.

Pitanje nije da li su oni padali toliko, jer sve pokazuje da jesu, nego da li su oni zaslužni za donošenje vode na zemlju.

Подели на овим сајтовима

Usput što se tiče nedostatka na drugim planetama, ili su gasni činovi tu baš i ne može da ima vode ovako kako je ima na zemlji, ili nema atmosfere, ili su temperature ogromne, ili premale. A što se vode tiče imamo je na čini mi se Evropi (Jupeterovom satelitu) i ima je na Mesecu. Ali uslovi da voda postoji i da se održi u tečnom stanju u našem sistemu se nalaze jedino na zemlji.

Подели на овим сајтовима

Све трчале на исти извор. Теорија је глупа скроз.

Чекам да се демантује тврдња да воде има сам на земљи у течном стању, јер да видим научника који је обишао целу парохију универзума па то поуздано може да каже.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...