Jump to content

Аутомобили: Жеље, препоруке, занимљивости, проблеми, искуства...

Оцени ову тему

Богдан_

Препоручена порука

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

aj kad se vec rasipamo sa zeljama

w126

w126amg561.jpg

1990_Ford_Sierra_RS_Cosworth_saloon_4wd_18n3fy30hugy3jpg.jpg

Mercedes w126, ford sierra rs cossworth, bmw e39 m5

i

Za po gradu....ford fiesta st....

ford-fiesta-st-for-sale.jpg

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Inace, sta mi je zelja - a nadam se, ako Bog da, dogodine i da uzmem - FIAT Marea 1.9 jtd, obicno negde 2002. godiste. Moj drugar dobar uzeo skoro benzinca za 1500e, ugradio gas za 400, i jos nesto dodao da uradi od sitnijih popravki, tako da ga tip-top auto izneo cca oko 2000e. Dizeli idu od 2200 do 2500e kad se kupuju, i mozda bude i tu nesto da se odma` zameni ili uradi kod majstora.

Auto je sasvim dovoljno velik i prostran, vrlo solidan, a delova kod nas ima svuda. Ja bi` uzeo sedan (4 vrata), mada mnogi voze karavane, npr. jedan moj drugi prijatelj ima karavan vec godinama. Ipak, karavan mi se ne dopada nesto bas toliko, pa ako bi` vec birao, onda sedan.

:)

!!qY4RrQ!W0~$(KGrHgoH-CIEjlLl0nU1BKLi9rv

http://gocar.be/en/europe/autovlan/second-hand-car-used/Fiat/Marea/Marea-16-16V-ELX-Euro2-117195517

01.jpg

Одличан превоз! Тај ЈТД мотор је сјајан. Јефтин за одржавање, мало троши. Ауто као прављен за наше услове. Дефинитивно један од првих, ако не и први, Common Rail дизелаш. Савремени дизел мотори су настали из овог ЈТД-а. Мени се свиђа лимузина, ал свиђа ми се и караван. Та њена уска светла напред... :0442_feel: 

Само, ту мораш добро да пазиш. Да узмеш ауто са реалном километражом, јер то се ркта ко блесаво. Таксисти то газе, не гасе.

Мана му је "свилени" трап. Доста мекан и осетљив, уосталом као код свих Фијата, Алфа и Ланчиа из тог доба. Наши путеви још увек то диктирају. Виљушке просто добијију луфт и цела предњица лупа... Али, ништа то није баук. Све се завршава данас за врло мале паре. Имаш моју подршку за њу! :good2:

Подели на овим сајтовима

Ич ми се не свиЏа... Баш га нагрдише! И Фокус из ових година, караван. На исту фору одрађен позади. Ужас! Зато је нови боНбон. Ал ајде, није лоша машина.  :)

Подели на овим сајтовима

Super tema. :)

Mene kola nikad nisu posebno interesovala medjutim, razmisljam u poslednje vreme i o njima, nadam se da cu sledece godine uzeti neka, vreme mi je....

E sada, iznenadio sam se kada sam poceo da gledam oglase, lepa kola mogu da se nadju za nekih 1500 evra na primer (ja sam i dalje u onim cenama od pre skoro 10 godina kada je moj brat kupovao auto). :)

Zapala mi je za oko npr Vectra nesto oko 97-00 godiste, ona B da nije limuzina (hecbek je to valjda) ili neki Golf, Polo, mozda Fiat Bravo... Ali najvise mi se svidja Vectra za te pare. Sta mislite o tome?

Подели на овим сајтовима

Super tema. :)

Mene kola nikad nisu posebno interesovala medjutim, razmisljam u poslednje vreme i o njima, nadam se da cu sledece godine uzeti neka, vreme mi je....

E sada, iznenadio sam se kada sam poceo da gledam oglase, lepa kola mogu da se nadju za nekih 1500 evra na primer (ja sam i dalje u onim cenama od pre skoro 10 godina kada je moj brat kupovao auto). :)

Zapala mi je za oko npr Vectra nesto oko 97-00 godiste, ona B da nije limuzina (hecbek je to valjda) ili neki Golf, Polo, mozda Fiat Bravo... Ali najvise mi se svidja Vectra za te pare. Sta mislite o tome?

Вектра Б је добра лимузина. Само, ако гледаш, гледај од 1999. Од '99. до '02. иде рестајлинг модел. А рестајлинг је бољи од претходне, :) Вектра Б има фантастично решење, бар се мени свиђа, са оним линијама које излазе из предње маске, па иду преко хаубе до оба ретровизора, и ретровизор као излази из хаубе. :) То нигде нисам видео, ни на једном аутомобилу. :) Можда је заштићено.

Шта те више занима, дизел или бензинац?

Дизел 2.0 је сјајна машина. Лак за одржавање. Може да буде проблем са бош пумпом ВП44, али кад се то одради, имаш нов ауто. Знам из искуства да може много да прелази.

Што се бензинаца тиче, имаш 1.6, 1.8, 2.0, 2.5 V6, 2.6 V6... Ова два последња су фантазија, ако имаш за гориво и регистрацију. sHa_sarcasticlol

1.6 је добар, али боље је узети онда 1.8 који код рестајлинг модела има 125 коња. Троши исто као 1.6, исти за одржавање... Растерећенији је у односу на 1.6 који има 101кс. Плинчугу дрмнеш и миран си!

Ја имам вектру А. Матора љубимица 2.0! :))) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Evo jedna prerestyling. Samo da vidiš šta sam mislio sa tim retrovizorima, maskom i haubom. :) Baš mi se sviDža. :D

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Vectra_B_blue_jaslo.JPG

Vectra_B_blue_jaslo.JPG

Подели на овим сајтовима

Вектра Б је добра лимузина. Само, ако гледаш, гледај од 1999. Од '99. до '02. иде рестајлинг модел. А рестајлинг је бољи од претходне, :) Вектра Б има фантастично решење, бар се мени свиђа, са оним линијама које излазе из предње маске, па иду преко хаубе до оба ретровизора, и ретровизор као излази из хаубе. :) То нигде нисам видео, ни на једном аутомобилу. :) Можда је заштићено.

Шта те више занима, дизел и бензинац?

Дизел 2.0 је сјајна машина. Лак за одржавање. Може да буде проблем са бош пумпом ВП44, али кад се то одради, имаш нов ауто. Знам из искуства да може много да прелази.

Што се бензинаца тиче, имаш 1.6, 1.8, 2.0, 2.5 V6, 2.6 V6... Ова два последња су фантазија, ако имаш за гориво и регистрацију. sHa_sarcasticlol

1.6 је добар, али боље је узети онда 1.8 који код рестајлинг модела има 125 коња. Троши исто као 1.6, исти за одржавање... Растерећенији је у односу на 1.6 који има 101кс. Плинчугу дрмнеш и миран си!

Ја имам вектру А. Матора љубимица 2.0! :)))

Ne razumem ti se ja nista u to, tek sam skoro poceo da se interesujem za taj svet. Drago mi je sto i ti hvalis Vectru, vec nekoliko ljudi mi je reklo lepe stvari o njoj. :)

Gledao sam najvise ima tih od 2.0 pa onda mozda 1.6. Ja sam nesto vise za manje kubikaze, nekako mi deluju povoljnije ali izgleda da to bas i nema previse veze.

Tacnije, ja to sve vise gledam po izgledu, osim Vectre evo jos nekih automobila o kojima bih mislio kada bih gledao za vece pare: Astra (ona npr 2002), Stilo (onaj 1.9 jtd sa troje vrata), a jos jaca kinta bi bila Dacia Sandero i Pezo 407, jedini Pezo koji mi se bas svidja.

Rekoh ti, prvenstveno gledam estetski, nisam za ozbiljne analize. :) :)

Ali racunam na tebe Boze zdravlja da se druzimo ovde jos dugo pa cemo se konsultovati ;)

Подели на овим сајтовима

Па није баш да је хвалим. Има и она својих мана. Него кад неко наведе Опела, ту ми онда заигра срце па се сав погубим. sHa_sarcasticlol И онда испадне оно: Сваки цига свога коња хвали.  :)))

Рецимо, вектра Б има неподерив трап у односу на Мареу о којој је горе било речи. Ал зато Вектра дизел има VP44 Bosch пумпу... :( Мртви Бош...

Едит: Ако се некад одлучиш за Опела, ту сам за помоћ. Имам чак и целу Бош пумпу као резервни део.  :))  sHa_sarcasticlol

Стило ЈТД је фин. Он већ има Опелов трап, од Астре Х. И доста боља решења у односу на Мареу. Мотор нема замерке генералне, осим неких ствари. Али је стварно добар. То је исти онај из Марее, само унапређен.

О Астри можемо да разговарамо, такође. :) Пежо је ок... Али мислим да је у односу на ове друге које си навео класа изнад. Мада му ненормално пада цена, не знам зашто.

Какве сам муке имао са другаром, са дизелом 407 и са његовим ЕГР вентилом... 7896634  :fmqmtx:

Сандеро је закон! :)))

Подели на овим сајтовима

Draga senezana ja ovo ne bih vozio ni drogiran :D

А, па та само до контејнера да бацим ђубре :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Cekaj... ne bi valjda stvarno ovo vozila?! 291.gif ... dobro, znam da se salis, previse je stravicno da bi bilo ozbiljno... :)))

Шта ћу оби, ја нисам џедај, макар кола да ми шљаште унд бљеште. :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

А, па та само до контејнера да бацим ђубре :)

ma kakvi ja volim aute, a ne dijamante brilijnte.. savrsheno su suvisni na onim automobilima...

Подели на овим сајтовима

Bogdane tvoje neko misljenje o ova dva automobila 

http://www.polovniautomobili.com/oglas5526650/opel_astra_g_17dtl/

http://www.polovniautomobili.com/oglas5627124/opel_astra_h_17_cdti/

plus 

http://www.polovniautomobili.com/oglas4437989/mazda_6_20_citd/

Sto se Astri tice svidja mi se sto su prvi vlasnici,ovaj je kupljen tu kod tebe 2008 godiste...

I zanima me sto toliko hvalis Pezo ? :) mislim meni si rekao da je on iznad astre klasa,sad i Dekiju...da li mislis na opremu ili sam automobil,motor,popravke,odrzavanje...aj mi napravi neko poredjenje npr pezo 307 vs opel astra 1.7 cdti. U smislu odrzavanje,kvarovi... I da li ima istine kad krene da se kvari,nece stati sa kvarovima i ta prica? Mislim,mene je to zadesilo sa mojim proslim automobilom,ali tesim se da tu nema istine.

meni je ovaj pezo isto zapao za oko

http://www.polovniautomobili.com/oglas5649614/peugeot_307_16hdi_restajling/

Pa prokomentarisi sve skupa kad budes imao vremena :)

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Одличан превоз! Тај ЈТД мотор је сјајан. Јефтин за одржавање, мало троши. Ауто као прављен за наше услове

Jel`, a znas li kol`ko je ovako auto skocan/startan? Vidim da taj motor ima 106/111 KS, sto je i malo vise nego npr. ovaj 1.6 benzinac sto je moj drugar uzeo. A on mi tvrdi za njega da ide ko sasav, iako je sad jos ugradjen i gas.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jel`, a znas li kol`ko je ovako auto skocan/startan? Vidim da taj motor ima 106/111 KS, sto je i malo vise nego npr. ovaj 1.6 benzinac sto je moj drugar uzeo. A on mi tvrdi za njega da ide ko sasav, iako je sad jos ugradjen i gas.

Benzini uvek idu bolje od dizel jer imaju bolji raspored snage, dizel ima najvise snage u pocetku obrtaja, benzincima ravnomernije raste..

Za startnost je "torque" to jest, obrnutni momenat mnogo bitnija merka... toliko gume "vuku"

Isto tako ima dosta bitnih faktora kod brzine i startnsoti.. profil gum, sirina guma, tip guma, ogibljenja itd...

Dakle.. benzinci su uvek "brzi" od dizela, dizeli imaju malo vise snage u pocetku ali benzinci bolji raspored snage i to je to...

:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...