Кале Написано Мај 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Па зато што говориш да имаш искуства с тим а све што говориш о томе јесте да се лекови не требају пити због њихових могућих нежељених ефеката. Говориш ми да сам заједљива, а мени то није ни на крај памети, имам своју муку, тражим помоћ, и ништа друго не желим. Наравно да није битно јеси ли свештеник или дрвосеча али се много ''хваташ'' за лекове као да си студирао фармацију 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ако заиста имаш искуства у случајевима душевних тескоба онда знаш и шта значи реч УТЕХА и колико је она важна у ''подизању'' нечије личности....у процесу исцељења. а то, ако те неко пита: зашто си негативан? не значи по сваку цену и да је заједљив... Па имамо ПИНК који није негативан, зар не? "Пјевајмо до зоре", а кад досади имамо "курсаџије"...јесу они негативни? Суцид се НИКАДА не помиње у заједљивим тоновима. Макар о Јуди причали. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Bog s vama... Brate nadam se da nas neces napustiti ovde...... stadaradim svidja mi se kako pises.... 0205_whistling Ne brini, tu sam, ali ne mogu stalno biti on line. Inače upućujem pozdrav u svojim postovima kada završim pisanje jer smatram to dijelom bontona. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ако заиста имаш искуства у случајевима душевних тескоба онда знаш и шта значи реч УТЕХА и колико је она важна у ''подизању'' нечије личности....у процесу исцељења. а то, ако те неко пита: зашто си негативан? не значи по сваку цену и да је заједљив... Па имамо ПИНК који није негативан, зар не? "Пјевајмо до зоре", а кад досади имамо "курсаџије"...јесу они негативни? Суцид се НИКАДА не помиње у заједљивим тоновима. Макар о Јуди причали. ниси разумео ако те неко пита: зашто си негативан? (то су тебе питали ) то не значи сигурно да је он (онај који те је питао) и заједљив... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ако заиста имаш искуства у случајевима душевних тескоба онда знаш и шта значи реч УТЕХА и колико је она важна у ''подизању'' нечије личности....у процесу исцељења. а то, ако те неко пита: зашто си негативан? не значи по сваку цену и да је заједљив... Па имамо ПИНК који није негативан, зар не? "Пјевајмо до зоре", а кад досади имамо "курсаџије"...јесу они негативни? Суцид се НИКАДА не помиње у заједљивим тоновима. Макар о Јуди причали. ниси разумео ако те неко пита: зашто си негативан? (то су тебе питали ) то не значи да је он (онај који те је питао) по сваку цену заједљив... Смијешно 0205_whistling Ако се неко унесе у нешто онда он није негативан него позитиван, оптимистичан (не значи да је у праву, али негативан није) Друга ствар, коментарисао сам нјен/његов коментар о суциду, а он је јако заједњив и презаједњив. Но небитно, радује ме ако се варам Угодна дискусија. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Кале, погледај ову тему https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2328.0.html Ту се доста писало о анксиозности, паничним нападима... погледај три-четири задње странице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Говориш ми да сам заједљива, а мени то није ни на крај памети, имам своју муку, тражим помоћ, и ништа друго не желим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 @Dika http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12701670 http://www.harleytherapy.co.uk/pressrelease-cognitive-behavioural-therapy.pdf http://www.nacbt.org/evidenced-based-therapy.htm http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/content/full/160/7/1223 http://horan.asu.edu/cpy702readings/seligman/seligman.html http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10140524 http://www.srmhp.org/0302/interchange.html - Ali to nisu nikakva opsednuca demonima nego naurobioloski poremecaji ako takvog budu tretirali kao opsednutog onda ce se njegovo stanje samo pogorsavati. Sto se nazalost veoma cesto desva narocito u ruralnim sredinma da ljude koji imaju psihicke poremecaje koje su neurobioloske prirode podvrgnu egzorcizmu sto veoma cesto moze da ima fatalne ishode po pacijenta. - Da onaj ko ovako gleda na naucna saznanja kao ti taj je protiv nauke bez obzira sto se on dekalrise da nema nista protiv nauke. Jer ovakvim ponasanjem i sirenjem ovakvih ideja se koci napredak nauke i akumulacija saznanja. - Zaverologija je rec koju ja koristim kad ljudi izrazavaju iracionalnu skepsu u naucno tehnologiska dostignuca i saznanja moderne civilizacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Аман, шта је то неуролептика? Ја пијем лек за смирење нервозе желуца. А бенседин је за мене прејак. Пила сам пре понекад Бромазепам али ми је психијатар рекао да нисам случај за тај лек. (а није ми ни помагао ништа)... Ти Дико, звучиш као нека психијатријска жртва...па ја сам чула за многе особе које су имале проблем и успешно се излечиле. Не разумем чему тај одбојност од лекова. Па немам не знам ја какву психозу па да пијем неке страшне лекове у великим дозама које изазивају зависност... Ја нисам психијатријска жртва, него сам 15 година гледао 100тине жртава, неке држао на рукама, налазио са бијелом пјеном на устима од "лијекова", некима гледао изрезане вене, и да не набрајам. Чак "испратио" неке "љекаре" самоубице. Дкле "није неба што се вид на баџу (окно)"...но није то поента. Ако знаш излечене, питај љих и ти се тако лечи и ок. Тражола си мишљење, добила си: сабери мишљења, узми које ти одговара и шта је проблем? Или ти је требала пажња? Ако јесте и њу си добила. Дакле - хвала - и гурај даље. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ne, sotona ne moze obuzeti bilo kog coveka jer bi taj covek istog momenta urmo. Mogu coveka opsesti eniteti demonske prirode ali to sto holivud i vasa avangarda prica da ljude opsedaju ark demoni i sotona je skroz besmisleno. A i ta opsedanja koja vrse ta bica demonske prirode su nekih mozda 5% od svih psiho slucajeva. Ostalo su neurobliloske smetenje. Netočno. Već sam dao svoje mišljenje po tom pitanju. Govorim iz iskustva. Interesantno je da rec satana pises velikim slovom. Vi pišete riječ Hrvat, Katolik, Papa i sl. cijelo vrijeme na ovom forumu s malim početnim slovom kako bi omalovažavali i diskreditirali njihovo postojanje, tako je i sa Sotonom: pišete ga malim slovom jer ga doživljavate kao mit. Ja pišem riječ Pravoslavac, Srbin, Hrvat, Katolik, Duh Sveti i sl. velikim slovom cijelo vrijeme jer je riječ o osobnim imenima i nazivima. Sotona postoji i ako mislite da je to imenica ili stvar (kao npr. kupus) koju treba pisati malim slovom, a ne naziv gospodara zla, varate se i uvjeravate se da ne postoji s čime mu dopuštate nesmetan put u vaš život. Postoji opsjednuće (to je ono što ne vjerujete da postoji), ali ono što ću vam sada dati kao dragocjen savjet braćo, jest da postoji i ono između uznemiravanja i opsjednuća (a čega vidim niste svjesni jer ni ne priznajete opsjednuće) a to je: djelomično posjednuće i upravo to je ono od čega pati ogromna večina Krščana bez obzira bili Pravoslavci, Katolici ili Protestanti. Postoje opsednuca ali ne ark demonima i sotonom nego drugim nizim bicima demonske prirode a i oni su veom veoma retki u odnosu na poremecaje koji imaju neurobioloskui pozdinu. I da je riječ nižim o bićima demonske prirode, svejedno su sluge Sotone i podložni su njemu, tako da je na kraju ipak riječ o opsjednuću od strane Sotone a ne nekog trećeg entiteta. Postoji Bog i postoji Sotona ne postoji treće biće. Il si Božji il si Vražiji, može se služit samo jednom gospodaru. Eto da zaključim da nemaš nekakvih primisli kome ja služim: moj gospodar je Bog, Otac Gospodina našega Isusa Krista. TO je uzrok onih bolesti. Bog s vama... Ne to nije uzrok tih bolesti. Najcesci uzrok tih bolesti jer neurobioloski poremecaj koji nema nikakve veze sa demonima. Tješi se ako ti je tako lakše. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 ''Православна Црква је одмориште и болница у којој свака болесна и огорченa особа може да се излечи.'' ''Теологија као терапијскa наукa Хришћанство је пре свега наука која лечи, то јест, психотерапијски метод и лечење. Исто треба рећи и зa теологију. То није филозофија, већ углавном терапијски третман. Православна теологија показује јасно да је са једне стране плод терапије, а са друге стране, она указује на начин терапијe. Другим речима, само они који су излечени и задобивши заједницу са Богом су теолози, и само они могу показати хришћанима прави пут до "местa" исцељења. Дакле,теологија је и плод и метод терапије.'' http://www.4shared.com/folder/MuhZLz-y/jerotej_vlahos.ht Читао сам Влахоса. И имам за тебе и за њега једно питање: следећи пут када те буде заболео зуб, или ако ти, не дао Бог, пукне слепо црево, ти ћеш: а) Отићи код лекара да ти поправи зуб/оперише слепо црево б) Отићи у Цркву да ти читају молитву Као што је Црква од Бога, тако је и медицина од Бога. Медицина нам служи да се лечимо, Црква да задобијемо живот вечни. Инсистирати на томе да је Црква болница није ништа мања глупост него инсистирати на томе да је болница заправо Црква. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Кале, погледај ову тему https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2328.0.html Ту се доста писало о анксиозности, паничним нападима... погледај три-четири задње странице О психози: Ако хипотетички кажемо/замислимо да има у нашем уму нека граница, и да је са једне стране стање "нормалнога", а преко те границе стање "лудога", неразумног, како хоћемо; и ако замислимо да та "граница између та два стања није нека "црта", линије, већ да је она простор у којем се "мијеша" то стање нормално-ненормално. Е у том "простору" се налазе психотичари. Психоза се манифестује халуцинирањем, патолошким страхом од ничега, безузрочним страхом, те понекад у ТЕЖИМ случајевима ЧУЋЕМ (=од глагола чути, слушати) гласова који долазе ниоткуда. Примјер: видјели смо људ екоји ходају улицом и причају "сами са собом". "Лудаке"! Е ти људи чују гласове и директно опште (=разговарају) са тим гласовима које ми НЕ чујемо, али они их чују. Сад је питање: одакле их чују? Шта су или КО ти гласови? Нећемо о томе. Дакле то је примјер НЕнормалног, или "лудог". У том "граничном" простору психотичар понекад чује гласове...то је опасан симтом да он може да "пријеђе" са ону страну ума, из којега се више не враћа. За цркву је то "обузетост демонима", та психијатрију неки вид шизофреније (иако се она не манифестује тако, већ људи изгледају нормално, не причју сами са собом). Дакле то су неке карактеристике, симтоми психотичра. Он такође има поремећену стварност, па некада неке ствари/догађаје резонује као и ми, а неке исконструише сасвим ненормално...шта зман: рецимо жен аимала абортус, сада почиње да "луди", запала у психозу, и говори како је трудна. Она је СИГУРНА да је трудна, чак "зна" да јој долази "муж" из Недођије, исл. А нема појма да је трудна. То је психоза, манифестација исте. Дакле нормално-лудо. ПРЕДпсихотична стања: МНОГИ који су били у тзв. дпресији запали су на крају у психозе. најчешће, најчешће дугорочним узимањем антидепресива. ТО је оно што причам. Многи су се наравно "извадили", али ПРЕчеста ј епојава да антидепресиви уведу особу у психотична стања.Обично слиједе јаки напади паничног страха - неодређеног, безузрочног - који се не манифестује као фобичност. Јер тзв. фобија од простра отвореног, социофобија није баш као фобија од лифта! Панични страх, неодређеног "извора" је јак иопасан сигнал да је особа јако близу психозр, зашто? Ми не знамо као и зашто, али као што рецимо прст, ако га ставиш на ВРЕЛУ ринглу САМ бјежи - РЕФЛЕКС од врућега (није сам, мозак даје команду, али несвјесно), е тако наша душа има своје "одаје" и када у одређеном тренутку више не може даподнесе страх, или бол, или панични страх, постоји опасност од "рефлекса душе" да она НЕ могавши поднијети, неосјећајући се подношљиво у тој некој СТВАРНОСТИ, да онда она "бјежи" у друге стварности које је сама себи пројектовала - обични тзв. ПСИХОТИЧНА стања! напади пничног страха нису безазлени. проблем је тенденција, путања, тренд ако хоћете: КОЈОМ путањом се све одиграва? Да ли има силазну или узлазну путању? Ако с напади паничног страха периодични треба се питати: какав је онај ПОТОЊИ?Је ли јачи, снажнији? Ако се он након неког периода, више периода ПОНОВИ и буде све јачи тада је већ опасно и иде се ка психози! Медикменти за психозе - неуролептика: Ако се уђе у психозу, онда постоје медикаменти који враћају особу из психозе. враћају у нормално стање, АЛИ ако случајно престане терапија, немало затим психоза се враћа. И то постаје један "болесни круг", ОВИСНОСТ не у хемијском смислу него ПСИХОЛОШКОМ! Јер чим се престане са медикаментима, враћа се све, и ту осба НАЛАЗИ штит. У таквом стању се обично остаје трајно...ја нисам још у есхатону па не знам, али пртим многе љљуде већ 15 година и НИКО се иније извадио из тога. СВИ до једнога су таблетомани, укочена погледа, угијени, асоцијални и неспособни да воде самосталан живот. Стање сестре/брата је безазлено ако му се исправно приступи, али може дапрерасте у ово о чему причам и ЗАТО на тј начин причам. Што се желуца тиче, то је КЛАСИЧАН симтом, али ПОЗИТИВАН! Зашто, мањи је број оних који добију катар да западну у психозе, али има их много. То само показује колико је било унутрашње трпљење душе, дисхармонија у њој. И када причамо о неким нервима и којечему: НИКО није могао да вјерује када је Астра (касније) Астра Зенека изнашла лијек за катар, гастритис и чир заснивајући своју теориују на СУПРОТНОМ од дотадашњих: СТРЕС су назвали то, дакле узрочник је ПСИХОЛОШКЕ природе! Па када напада желудац, напада и неке ћелије и центре у мозгу, ЛУЧИ супстанце исто као што лучи ону што нагриз ажелудац. Међутим мозак је мозак и то су опасне сфере. О томе ја причам. НИЈЕ тачно, да се за 20 година када се ОДСТРАЊИВАЛО дијелове мозга узнапредовало. СТАРА неуролептика је МНОГО дјелотворнија на психотичаре и шизофреничаре него нова. Напретка НЕМА! Статистике НЕМА! мају само катастрофалне последице и у све се УМИЈЕПАЛА на крају фармацеутска индустрија, не водећи бригу о пацијентима него о ПРОФИТУ. О томе причамо, не о завјерам и ђаволу. Сестра то што има је као ПРАШИНА за дорог духовника, и наравно катар ако г аима да то ријеши а има ефикасна терапија за то. И на крају питање сестри: Да и си ти СПРЕМНА, ма ко да стоји иза медикамента, да био-хемијске супстанце у твоме МОЗГУ, СТРАХОВЕ неко изгони, одгони,прогони, уништава ХЕМИЈОМ? Ако си спремна, нека ти Бог помогне, али знај да залазиш у опсне воде. То знају и људи попут Јеротића. Отиди Јеротићу професору, ако ти он пропише медикементе ја сам кинески цар! СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Према православном учењу, зли дуси (демони) немају могућност да савладају нашу слободну вољу, која нам је од Бога дата, и у коју се чак ни сам Господ не меша. Točno. Prema općem Krščanskom mišljenju, to je Istina. A kao Katolik ću nadodati: svojojom slobodnom voljom putem griješenja otvaramo vrata svoje duši za djelovanje Sotoni pristajanjem na njegova šaputanja (ukradi, laži, mrzi, mastrurbiraj nije to ništa loše i sl.) te malo po malo Sotona te svladava i obuzima... Другим речима - не постоји могућност да демон опседне човека (осим у холивудским хорор-филмовима). Drugim riječima, ovo je autogol. Jedan od najboljih kojeg sam vidio da je neki Krščanin izjavio. Sotona može obuzeti osobu, gore sam objasnio kako i ako mislite da je to u filmovima, varate se braćo. Grdno. Sad mi je potpuno jasno zašto smo razdvojeni.. Postoji demonsko uznemiravanje toga ste svjesni i hvala Bogu na tome. Postoji opsjednuće (to je ono što ne vjerujete da postoji), ali ono što ću vam sada dati kao dragocjen savjet braćo, jest da postoji i ono između uznemiravanja i opsjednuća (a čega vidim niste svjesni jer ni ne priznajete opsjednuće) a to je: djelomično posjednuće i upravo to je ono od čega pati ogromna večina Krščana bez obzira bili Pravoslavci, Katolici ili Protestanti. TO je uzrok onih bolesti. Bog s vama... Не бих се сложио. Постоји могућност да неко дозволи да нека страст њиме овлада, али ни тада та страст не управља човеком. Познато ми је да се код вас римокатолика и дан данас обављају егзорцизми, али моје је мишљење да то са Православљем нема ама баш никакве везе - такво схватање је Православљу страно. Наравно, постоје и код нас људи који у такве ствари верују, али то је, на жалост, последица катастрофалног непознавања основа сопствене вере. П. С. Речи православац и католик нису личне, већ заједничке именице, па се пишу малим словом. Речи Србин и Хрват означавају припаднике народа, па се пишу великим словом. Реч сатана није лично име, већ јеврејска реч која значи клеветник, па се стога пише малим словом. У питању није омаловажавање, већ граматика српског језика. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Брате, немој ко зла из каце да хваташ за неке ријечи и бркаш контексте. На форуму о догматским питањима можемо о томе. Нађи ишта што сам написао неправолсвно и ја радо учим од тебе. Овдје су савим други контести не можемо дјевојци писати о дубиозама ионако је комликовано и дубиозно. Нико није против науке и меицине, али телевизоре отавимо по страни и оно "ако није то јесте оно". Ти таквим изјавам ја то знам НИКАДА ниси био са психички бољелим ни сат времена, нити читао шта друго осим мало Јеротича и оно што се на Пастирком учи. А и то површно. Нема ни везе...ово је савим друга проблематика, а таква подјела на "медецину" ових ствари аутоматски укида катедру за Пастирско ипсихологију. Дакле мани....видимо се на Догматским темамо око (не)познавања вјере. хвала Богу да ти познајеш, а и нас ће Господ погчедати зар не? Најлакше рећи "иди тамо". Зашто иди? Јеси ти ишао, јеси био уз комшију 15 година и ишао са њим? То су чисте флоскулице...не упуштај се у оно што ни близу нитипознајеш нити те икада интересовало. Ето помозите јој нека сретне Јеротића или Порфирија! Да баш ће јој проф прописати таблете,како неће. Очито да га ниси ни читао тек онолико да ти Порфиријев асистент упише оцјену. Опрости, само закључујем из приложеног. узгред Фројд је рецимо прописивао и узимао кокаин, а ђе ј екокаин данас'? Па мождаће и антидепресиви бити за 20г. у тој "бранши", зато ја нисам, иникада НЕЋУ бити против медецине, јер бих био и против св Луке и Козме и дамјана. Бркаш појмове и то скроз! СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Читао сам Влахоса. И имам за тебе и за њега једно питање: следећи пут када те буде заболео зуб, или ако ти, не дао Бог, пукне слепо црево, ти ћеш: а) Отићи код лекара да ти поправи зуб/оперише слепо црево б) Отићи у Цркву да ти читају молитву Као што је Црква од Бога, тако је и медицина од Бога. Медицина нам служи да се лечимо, Црква да задобијемо живот вечни. Инсистирати на томе да је Црква болница није ништа мања глупост него инсистирати на томе да је болница заправо Црква. greengrin Ја сам сигуран да Иринеј Буловић, порфирије Перић, Владета Јеротић иду зубару, за Атанасија не знам pivo stadaradim, али што они непију атидепреиве? .mislise. Јој богослови "мудри"... Имаш у књижари ПБФа "Аскетизам или шизофренија" па читај мало... Убијеђен сам да су и ону "турали нос" у философију па им не требају антидепресиви. Суњам да је проф. Јеротић икада пио антидепресиве???! Као и то да их олако препоручује! Стра имам и хришћанин сам и богослов и сматрам да се страх ХЕМИЈОМ "лијечи"...мислим стваааарно СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука