Jump to content

Zasto se religija povezuje sa psihickim oboljenjima?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Према православном учењу, зли дуси (демони) немају могућност да савладају нашу слободну вољу, која нам је од Бога дата, и у коју се чак ни сам Господ не меша.

Točno. Prema općem Krščanskom mišljenju, to je Istina.

A kao Katolik ću nadodati: svojojom slobodnom voljom putem griješenja otvaramo vrata svoje duši za djelovanje Sotoni pristajanjem na njegova šaputanja (ukradi, laži, mrzi, mastrurbiraj nije to ništa loše i sl.) te malo po malo Sotona te svladava i obuzima...

Другим речима - не постоји могућност да демон опседне човека (осим у холивудским хорор-филмовима).

Drugim riječima, ovo je autogol. Jedan od najboljih kojeg sam vidio da je neki Krščanin izjavio.

Sotona može obuzeti osobu, gore sam objasnio kako i ako mislite da je to u filmovima, varate se braćo. Grdno. Sad mi je potpuno jasno zašto smo razdvojeni..

Postoji demonsko uznemiravanje toga ste svjesni i hvala Bogu na tome.

Postoji opsjednuće (to je ono što ne vjerujete da postoji), ali ono što ću vam sada dati kao dragocjen savjet braćo, jest da postoji i ono između uznemiravanja i opsjednuća (a čega vidim niste svjesni jer ni ne priznajete opsjednuće) a to je: djelomično posjednuće i upravo to je ono od čega pati ogromna večina Krščana bez obzira bili Pravoslavci, Katolici ili Protestanti. TO je uzrok onih bolesti.

Bog s vama...

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Не причајте што сте ЧИТАЛИ него што сте искусили па онда читали.

Ja sam citao ono sto su iskusli neurohiruzli i neurobiolozi u svom radu lcina iskustva narocito ove prirode

ne da nemaju znacaja nego jos mogu odvesti dalko dalko od objektivne stvarnosti.

Ne znam zasto ti je tako tesko pomiriti se sa cinjenicom da najveci deo psihickih smetnji nema nikakvu

demonsko/grehovnu pozadinu nego elektrohemijske rekacije izazvane nepovoljni nusprodutkima metaboliozma

ili spoljnih faktora?!

Акило није тачно д ами је тешко, ево како није.

Примјер: калуђер добар, тортуришу га и полуди, "полуди"! А Свети Стефан виче "хвала ти Боже, опрости им, ево видим небеса отворена"...капираш, дакле различита манифестација. Овај луд и сад би Дика реко "демони"! Није.

Не конташ ме и нећеш да конташ. Демони утичу на све нас путем помисли. То је донекле МИНОРНО ако је све ок.Ја стављам МОРАЛНЕ БОЖЈЕ ЗАКОНЕ, кршење истих, у контекст приче већоне психичких болести.

Сад ту има наследан гријех, па има јеси крште ниси крштен (рецимо има "шаблон",православац крштенкад се одвоји од Бога запада у страшне ставри) но треба о томе студије писати да би се то мало појеснило.

Квака је Акило да "биохемијски дебаланс" стоји, да он јесте. Али да је опасно, преопасно чачкати га хемикалијама и за то имаш билионе доказа. Само погледај медјународне сајтове уружења иорганизација, које воде неуролози, психијатри,психолози, бивши ЛОБИСТИ фармације.

О томе причамо. Не сад, еј ено ђаво је дрма...аман не. Ђаво дрма деценијама је не може одједном, и ми мијењамо начин живота. И додај ту милион дховних фактора,претке икојешта.

манимо то: НИЈЕ ђаво узрок болести (не увијек, често јесте);  не оспорава се "биохемијскидебаланс" али се оспорава да је у све фармација уплела прсте, да је преко министарстава и лобиста натурила "лијек"! А лијек је штета већа!

Схваташ! Не сви, већина. СВА неуролептика је штетна, и сама фармација каже: "ми НЕ лијечимо болест него симтоме"! Капираш. Од психозе и шизофреније НЕМА ЛИЈЕКА!

То ти причам бре. Астра Зенека је платила МИЛИЈАРДУ одштете за свој СЕРОКВЕЛ (кориштен је деценијама), Ели Лили је платила милијарду и 400 милиона, еј човјече да си ти видио људе који пију ЗИПРЕКСА-у, аман шта је то? То су напумпани, деформисани зомбији! А кренуло све са депресијом.

И сад мислиш ли да неки тамо у Ужицу психолог, који се курва, цуга по кафанам брине о томе (неее, није то сва психологија, причамо о животу какав је)...дође цура/момак и каже тако, ион има сервиране симтоме, сервиране дијагнозе, сервиране лијекове и удри.

НЕМА резултата, нема статистике, нема УОПШТЕ истраживања по статистичком питању "излечења" јер излечења УОПШТЕ НЕМА!

0205_whistling

Нема! Има ПОГОРШАЊЕ. ТРИСТОТИНЕСЕДАМДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ДИЈАГНОЗЕ, ејј, и за све лијек? Аман. заман о чему причамо.

Не причам ја о завјерама, али колико теорија су остале само теорије? Оно што душа ТКА то се преноси на тијело!

ТРЕБА те манифестације тјелесне да се лијече али не, не, и не овако како се ради...елитни стручњаци из областипсихијатрије, психијатри који прописују меикаменте ЖАЛЕ обољелог и ЗНАЈУ да је то све ћорак...знају! Знају немоћ пре тим.

Депресијице, фобијице ок, може се ту добар искусан човјек да помогне неку таблетицу да се смири, разговор...али амтидепресиви суизазвали 100тине хињада суицида.

Беуролептика...човјече да ти знаш која је то агонија ТРАЈНА. Нема вађења из тога...чим психотичар престане одмах пакао, а само га "зомбирају"

О томе ти причам.

И још када антидепредиви, умјесто да сузбију тзв. депресију проузрокују ПСИХОЗЕ! Онда настаје пакао од живота тих одоба...никада нису више способне да се социјализују, да буду дио заједнице.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Drugim riječima, ovo je autogol. Jedan od najboljih kojeg sam vidio da je neki Krščanin izjavio.

Sotona može obuzeti osobu, gore sam objasnio kako i ako mislite da je to u filmovima, varate se braćo. Grdno. Sad mi je potpuno jasno zašto smo razdvojeni..

Ne, sotona ne moze obuzeti bilo kog coveka jer bi taj covek istog momenta urmo. Mogu coveka opsesti

eniteti demonske prirode ali to sto holivud i vasa avangarda prica da ljude opsedaju ark demoni i sotona je

skroz besmisleno. A i ta opsedanja koja vrse ta bica demonske prirode su nekih mozda 5% od svih psiho

slucajeva. Ostalo su neurobliloske smetenje.

Interesantno je da rec satana pises velikim slovom.

Postoji opsjednuće (to je ono što ne vjerujete da postoji), ali ono što ću vam sada dati kao dragocjen savjet braćo, jest da postoji i ono između uznemiravanja i opsjednuća (a čega vidim niste svjesni jer ni ne priznajete opsjednuće) a to je: djelomično posjednuće i upravo to je ono od čega pati ogromna večina Krščana bez obzira bili Pravoslavci, Katolici ili Protestanti.

Postoje opsednuca ali ne ark demonima i sotonom nego drugim nizim bicima demonske prirode a i oni

su veom veoma retki u odnosu na poremecaje koji imaju neurobioloskui pozdinu.

TO je uzrok onih bolesti.

Bog s vama...

Ne to nije uzrok tih bolesti. Najcesci uzrok tih bolesti jer neurobioloski poremecaj koji nema nikakve veze

sa demonima.

Подели на овим сајтовима

Дико, зашто све окрећеш и причаш негативно.

Лек постоји да бисмо се излечили. И што стално причаш о суициду? Ти као да се у животу само тиме бавиш...Шта си по занимању, ако смем да питам...?

Подели на овим сајтовима

"Točno. Prema općem Krščanskom mišljenju, to je Istina.

A kao Katolik ću nadodati: svojojom slobodnom voljom putem griješenja otvaramo vrata svoje duši za djelovanje Sotoni pristajanjem na njegova šaputanja (ukradi, laži, mrzi, mastrurbiraj nije to ništa loše i sl.) te malo po malo Sotona te svladava i obuzima..."

То ј еи православно учења. Само што НЕ УПРАВЉА сата тада тобом, јер смо ми као слободни, поклекли под сотонским понудама СЛОБОДНО и тако постали слуге његове. И сада ту има питање "може ли сотона да управња нама, ако смо се опредијелили за то"? МОЖЕ! Јер смо се, полако, полако опредијелили за то, рекли му да! "Рекли" - кршили моралне Божје законе.

Те границе се јако тшко прелази када икона више нема могћност заокрета ка подобију.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Дико, зашто све окрећеш и причаш негативно.

Лек постоји да бисмо се излечили. И што стално причаш о суициду? Ти као да се у животу само тиме бавиш...Шта си по занимању, ако смем да питам...?

Желим ти да успјешно пребродиш тренутне проблеме.

Излазим из дискусије.

Слична тема се води већ.

Теби лично што сам имао рекао сам, и заиста ти желим да то пребодиш што безболније.

Поздрав.

ПС

Тешко да ћеш пребродити, када добронамјерне ствари, мака се и не слаго/ла са њима, коментришеш заједњиво...то је само показатељ да си у проблему "по соственом определењу". Но то није моје, него твоје и Божје.

Колико си неупућена у ствари, тематику то је очигледно, али није поента ко је више упућен, него да изађеш из тога на исправан начин.

"Пут у пако полочен је ДОБРИМ намјерама", знам ја да ти себи желиш добро, али сви то желимо а зло себи чинимо.

Иди у Дајбабе и питај оца Луку о свом проблему,или у Завалу. Питај и +Атанасија који каже "пред дјецом и психичким болесницима се МЕТАНИШЕ", и који каже за психички обољела "покајање личи сваку болест"

Лакше је селе узети дрогу него се кајати, мнооого лакше. Ја би, какав сам, рокао се сваки дан свачим, и бензединима, и сероквелом, и кокаином, и спавао са 50 жене, но ђе би био?

Срећно.

И...полако са суицидом, о томе се прича са страхом Божјим, и са поклоном, јер се 100тине хиљада њуди убило "лијечећи се" антидепресивима. Да ли су они узрок или не, али ето, јесте. Ако нису узрок сигурно нису га спријечили. Што нису "избалансирали" супстанце у мозгу?. Но добро...ниси ти много болесна, са таквим коментарима. Нема фрке за тебе.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Ja nisam Akilo nego aquilio.

Pa tako kazi da imas problema sa farmacijom kao konceptom a narocito kad se radi o psiho deomu. Posto

vidim iz raznijih postova da takodje verujes u zaverologije i lobisticka podrzavanja "toeirja" besmisleno je

da ti navodim statisticke podatke koji te zestoko demantuju u tome da farmaceutski preparati ne lece

nurobioloskje pormecaje. Svakako da nije tako efikasno i u delovtovorno kao recimo kod gljivicnih oboloenja

ali reci da ne lece je bezobrazno.

Ali ponta je sledeca. Ako medicina sada ovakva kakva je ne moze da izleci psihicke smetnje izazvane neurobioloskim poremecajima onda ne moze ni Crkva. Da cuda su moguca uvek i svuda ali cuda ne sluze

kao alternativa medicini. Bez obzira da li se radi o ortopediji ili neurologiji. Ne mozemo racunati na cuda kao

zamenu za razvoj medicinske terapije.

Подели на овим сајтовима

ПС

Тешко да ћеш пребродити, када добронамјерне ствари, мака се и не слаго/ла са њима, коментришеш заједњиво...то је само показатељ да си у проблему "по соственом определењу". Но то није моје, него твоје и Божје.

Ако заиста имаш искуства у случајевима душевних тескоба онда знаш и шта значи реч УТЕХА и колико је она важна у ''подизању'' нечије личности....у процесу исцељења.

а то, ако те неко пита: зашто си негативан? не значи по сваку цену и да је заједљив...

Подели на овим сајтовима

За корисника: Дика Израиља

Па ко је рекао да се ја желим дрогирати?

И зашто излазиш из дискусије? Када немаш ништа за рећи осим тога ''немојте пити лекове - убићете се'' Тако ја разумем твоје говорење.

Не знам (јер нећеш да кажеш) у каквом си проблему био или си још увек и због чега је то настало али сва твоја прича се врти око горе наведене ствари.

Подели на овим сајтовима

Ja nisam Akilo nego aquilio.

Pa tako kazi da imas problema sa farmacijom kao konceptom a narocito kad se radi o psiho deomu. Posto

vidim iz raznijih postova da takodje verujes u zaverologije i lobisticka podrzavanja "toeirja" besmisleno je

da ti navodim statisticke podatke koji te zestoko demantuju u tome da farmaceutski preparati ne lece

nurobioloskje pormecaje. Svakako da nije tako efikasno i u delovtovorno kao recimo kod gljivicnih oboloenja

ali reci da ne lece je bezobrazno.

Ali ponta je sledeca. Ako medicina sada ovakva kakva je ne moze da izleci psihicke smetnje izazvane neurobioloskim poremecajima onda ne moze ni Crkva. Da cuda su moguca uvek i svuda ali cuda ne sluze

kao alternativa medicini. Bez obzira da li se radi o ortopediji ili neurologiji. Ne mozemo racunati na cuda kao

zamenu za razvoj medicinske terapije.

Наведи статистику излешења од шизофреније, психоза и хроничних психоза.

Наведи ми само извор те статистике и како се до ње дошло.Изгоњење демона из људи није чудо него свакодневно "посао" Цркве, Нити су демони узрок психичким болестима нити то што наводиш...искрено не знам ни шта наводиш. Сјекли су они иАнштајнов мозак па је завршио у текли код неког професора који пакује храну у самопослузи да би прживио.

Те тезе тобож: ко год критикује погрешан приступ нечемо одмах је против науке остави за Никанора и Симеона, или завјере. Није то то. Причамо о другим стварима, које не желиш да видиш. Наведи статистику?

Не постоји статистика!

Узгред, гледај а ти коментари буду мало хришћанскији. "Заверологија" је још од раја, и Адама, тако да то није ништа ново. Шта је ново ако неко оће д заради паре на туђој муци? То је старо колико и овај сбијет...и о кавим заверологијама причамо. Можда неко идеализује превише како бипоказао како је начитан.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Bog s vama...

Brate nadam se da nas neces napustiti ovde...... stadaradim

svidja mi se kako pises.... 0205_whistling

Собзиром како неки зједљиво приступају туђем мишљењу а залажу се за екуманизам/икуманизам чудо је да ико и остане, па и он.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Ако заиста имаш искуства у случајевима душевних тескоба онда знаш и шта значи реч УТЕХА и колико је она важна у ''подизању'' нечије личности....у процесу исцељења.

а то, ако те неко пита: зашто си негативан? не значи по сваку цену и да је заједљив...

Подели на овим сајтовима

Дико, хоћеш ли икад директно одговорити на оно што те ја питам?

Па што би ја теби одговарао на то? Изнио сам ти своја искуства, мишљења и то је то. Јесам ли дрвосјеча, поп (звали су ме да +Атанасије кад сам расправњао са "ревнитељима" :9 која ПОТЦЈЕНА преосвећеног, а видиш сад сам "ревнитељ") 0205_whistling

Срећан опоравак, мада би ти ја рекао овако: Добродошла у Цркву Божју, скуп грешника, "скуп стоваришта ђубишта" који, ипак, желе да им Господ помогне и очсте их од тог ђубришта. Ти имаш неко своје које износиш, а ми многа која не износимо...покајање ће нам пмоћи свима, јер оно отвара врата благодати Божјој.

Имаједна опасна теза која сепровлачи а то је: ма Причешће ће уредити све, а ко не оно онда мало таблетица...а ђе смо ја и ти? ШТА је твоја улога у ТВОМ оздравњењу?

Кад то себи одговориш оздравићеш одмах stadaradim

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...