Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Има маса малих гријехова неиспивиђених и неокајаних; немаш духовни ослонац јак па никад немаш времена да мало извршиш сморту самог себе, јер се плашиш. То није опсједнутос твоје цјелокупне воље, али су демонски удари. Валда знаш да демони дјелују на наше мисли? Дакле имаш право "бомбардовање" демонско на твоје мисли, који убацују ПОмисли, растресају твоје трезвено мишљење. НЕ могу ти ништа! Није то ништа страшно, ако будеш имао/имала право духовно водство, духовни ослонац неког честитог папа или калуђера, укојега ћеш имати повјерење, а он опет времена и воље да ти да духовну подршку. Често се човјек доведе у стање да није способан сам да то ријеши, а наравно, треба и благодатно дејство СВЕШТЕНО-молитве. То није опсједунутост демонима али је утицај демона, праве ти хаос у глави што би се рекло. То је по Божјем допуштењу, јер страх понекад човјека "отријезни", па приђе својој Цркви (наравно када обиђе хоџе, гатаре и остале). Jako dobro. Palac gore, sjajan pogled. Gotovo identičan pogled kao moj post od sinoć (https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14164.msg444578.html#msg444578). Drago mi je da imamo isti pogled na neke stvari, sretan sam što ima puno dobrih stvari koje nas spajaju jer znači da ima nade. Има нада, наравно, нека би Бог дао. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кале Написано Мај 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Мени је психијатар рекао да су то јако мале дозе које не изазивају зависност. Добила сам један лек против нервозе желуца сада га пијем само једном дневно, један благи антидепресив у најмањој могућој дози и још један лек за смирење који подстиче ниво серотонина. Психијатар ми је рекао да ћу их пити још 2 месеца и то је то. Ја сам већ неколико дана после узимања терапије осетила побољшање. Има ли овде свештеника? Волела бих да чујем њихов савет. Или бар савет некога ко је студирао Богословију... Поздрав свима и хвала Вам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Дико, читај мало пажљивије : написала сам да је лек помоћно средство, али да се узроци лече променом размишљања и конструктивним делањем. Џаба је некоме да гута шаку лекова против депресије а да не мрда ни ментално ни физички да у решавању онога што је довело до депресије. А имамо и депресије органског порекла, значи нису изазване спољним стресорима. И нису сви "психијатријски" лекови неуролептици, како их ти називаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Мени је психијатар рекао да су то јако мале дозе које не изазивају зависност. Добила сам један лек против нервозе желуца сада га пијем само једном дневно, један благи антидепресив у најмањој могућој дози и још један лек за смирење који подстиче ниво серотонина. Психијатар ми је рекао да ћу их пити још 2 месеца и то је то. tuzansmajli8904 не знам који то психијатар може да предвиди како ћеш се ти развијати у стицању самоувида и колико ћеш дуго пити лек. Зато и постоје периодичне контроле, зато се доза појачава или смањује. Можда ти је то рекао да се у старту не преплашиш да ћеш дуго пити лек, да те не деморалише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кале Написано Мај 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Не, него зато што је мој психички проблем настао физичким узроком. Спуштен желудац и хиперсекреција његових сокова давали су ми одређене тегобе а ја на време нисам сазнала шта ми је и то ме је ''пореметило'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Стрес изазива бектерију која "удара" на желудац, прави катар, затим чир... elem...... hocu da dodam da postoji antibiotik koji "udara" na tu bakteriju direktno i da resava problem fizicki. a za duhovni problem zna se da je resenje u Crkvi. Слажемо се потпуно, јер ту је манифестација проблема ДВОСТРУКА, једна на желудац (ако сам схватио) и друга душевна. Што се желуца тиче, Астра Зенека (Шведска) је направила прва лијек ЛУСЕК и има невјероватна дејства, скида катар за 28 дана, а након 2 сата не осјећаш бол. Оштећени дио желуца "штити" да киселина не може да га нагриза и онда желудац САМ врши регенарацију, самообнову. Има их сада колико хоћеш јер је Астри истекао патентни период. То се јако лако рјешава, али поштоо је није слао на ГАСТРОСКОПИЈУ само се повео класикчним начином, симптомалним. Треба узети УЗОРАК са желуца јер је та бактерија различита и дати ДВОСТРУКУ терапију: 1.Лијек који "ШТИТИ" желудац од нагризања киселине да би се он САМ обнови 2.Антибиотик који ће да "разбије" бактерију! То је тај "физички" дио терапије, остаје онај ТЕЖИ, који и сам УЗРОК - душевни! Људи овдевањају глупости тоталне! Али тоталне! СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Ок,онда имаш среће. Не разумем у чему је онда твоја дилема ? Зашто мислиш да је можда опседнутост демона ако ти је речено да је проблем искључиво физичке природе и да те не препознавање истог само мало дисбалансирало ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 "Лек регулише хемијске дисбалансе у организму,који и доводе до психичких сметњи. " ШТА је узрок тог дебаланса???? Било који покрет наше психе проузокује одређено лучење. Ту је квака приступу свему. Лек ће њој вратити баланс али шта је са УЗРОКОМ? Одакле дебаланс? Питање стоји: да ли пијеш неуролептике? Od elektrohemijskih rekacija izazvanih metabolizmom. Nema tu nikakvog metafizkickog uticaja jako veliki deo naseg mozga je jedna slozena ali ipak deterministicka masina. Zato i mozemo da pravimo sasvim solidna predvidjanja o ponasnju istog. Da postoji toliko uzroka za nacin rada mozga u onostranom kako se to pogresno misli mi skoro nikakva predvidnja u vezi ponasanja mozga ne bi mogli da napravimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кале Написано Мај 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Па не знам. Ја сам се сама ''увукла'' у то да имам психички проблем, душевни немир, шта већ...немам појма, више...Углавном, сада ми је много боље у односу на пре месец дана, али сам хтела да поразговарам с неким о томе кад већ све ово време нисам видела духовника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 "Лек регулише хемијске дисбалансе у организму,који и доводе до психичких сметњи. " ШТА је узрок тог дебаланса???? Било који покрет наше психе проузокује одређено лучење. Ту је квака приступу свему. Лек ће њој вратити баланс али шта је са УЗРОКОМ? Одакле дебаланс? Питање стоји: да ли пијеш неуролептике? Od elektrohemijskih rekacija izazvanih metabolizmom. Nema tu nikakvog metafizkickog uticaja jako veliki deo naseg mozga je jedna slozena ali ipak deterministicka masina. Zato i mozemo da pravimo sasvim solidna predvidjanja o ponasnju istog. Da postoji toliko uzroka za nacin rada mozga u onostranom kako se to pogresno misli mi skoro nikakva predvidnja u vezi ponasanja mozga ne bi mogli da napravimo. Да одморимо мало Акило. Оваквих примјера као ова сестра ја сам свједок, самосастрадалник, на десетине кроз дуги низ година...даодморимо до онга што нем директну везу са њом. И зато см се и укључио јер овај њен проблем ако му не приступи исправно може да је одвед куд не треба. Има рецимо исти примјер и цури, болесник, а шт аје него болесник, је прописао неуролептику која се даје за психозе - и учинио од ње зомбија. Поента је да постоје "лијекови" који могу мало да "ублаже муке" стања, али узрок остаје. Ако удари на погрешну особу, и да јој погрешну терапију долази до застрашујућих удара на психу, и од миша се нарави горила, и опослије нема чупања! То су опасне ствари и причам "што око видеј, ухо чу" и што сам кроз 15 година искусио на људима које волим икоји и ДАНАС стадају упавши у канџе погрешних теорија и погрешног "лијечења". Ово није зезање. Да рецимо дјевојка млада лијепа, са малим "дрмањима", упадне у таблетоманију, угоји се 30 кг. и постане зомби и да СВАКО ко је види види да је дрогирана. Креће све "са малом дозом"! СВЕ И СВИ и ја их знам 10тине! Не причајте што сте ЧИТАЛИ него што сте искусили па онда читали. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Не причајте што сте ЧИТАЛИ него што сте искусили па онда читали. Ја управо пишем о свом искуству. Откуд знаш какво је искуство сваког ко је овде писао ? Зашто мислиш да је то што ти пишеш искључива истина и да је само твоје искуство валидно ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Не причајте што сте ЧИТАЛИ него што сте искусили па онда читали. Ja sam citao ono sto su iskusli neurohiruzli i neurobiolozi u svom radu lcina iskustva narocito ove prirode ne da nemaju znacaja nego jos mogu odvesti dalko dalko od objektivne stvarnosti. Ne znam zasto ti je tako tesko pomiriti se sa cinjenicom da najveci deo psihickih smetnji nema nikakvu demonsko/grehovnu pozadinu nego elektrohemijske rekacije izazvane nepovoljni nusprodutkima metaboliozma ili spoljnih faktora?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Не причајте што сте ЧИТАЛИ него што сте искусили па онда читали. Ја управо пишем о свом искуству. Откуд знаш какво је искуство сваког ко је овде писао ? Зашто мислиш да је то што ти пишеш искључива истина и да је само твоје искуство валидно ? Не мислим, знам, нажалост. Што се тиче тее, ја видим дапишеш из изкуства. Да ли си узимала или прописивала медикаменте? То је пак различито искуство. СВИ антидепресиви након дужег узимања подспјешују суицидне помисли! Нуролептика? Ели Лили, Астра Зенека већ плаћају одштете у МИЛИЈАРДАМА због штетног дејства. Дакле доказаног, а како ли је то тешко одказати и колико је тек штетно. Што се тиче "дебаланса" који помињеш, то је теориј на којој психијатрија и фармецеутска индустрија граде свој опстанак! Он је ТАЧАН постоји, Као кад се нервирамо зној рецимо се појачава, знојење. Исто тако мођдане ћелије луче одређене супстанце, то се не оспорава. Оспорава се следеће: Примјер: ми трчимо, знојимо се, и смрди нам испид пазуха. У реду, рексона, дав, којим се мажемо ублажавају смрад, али ако се не купамо, па се знојим, и "замазујемо" тај зној да не смрди, испод се ствара БОЛЕСТ опака кожна. Капираш. То је поента приче. За њен случај, никаве антидепресиве или којешта нису јој потребни. Боње јој је рецимо да кад је баш "фрка" да попије несрећни бензедин или нешто за смирење док не прође фрка. ИАКО изазивају овисност брзо, боље је. Али сам ПОНЕКАД, кад је фрка. Ово ђубре, које се сада покушава прогурати да се даје ОДОЈЧАДИМА, а дјеци се већ даје по УСА и ЕУ и изазива страшне расправе оовога типа на највишим нивоима, то су јако опасни медикаменти. Они надомјешћују оне супстанце које су потребне, или праве тај "баланс" али онда долази до ГОРЕГ другох ДЕбаланса - капираш? Задрло се у опсне сфере, ТЕШКО доказиве, али резултати,последице су катастрофалне, НАДкатастрофалне. Има друг зачкољица. Не дјелује одмах? Не! Али ако пијеш два мејсеца, ако не дјелује одмах, то је у тијелу и ако престанеш пити дјеловаће! Само јако искусни психијатри, свјесни, ИСКУСТВЕНО, не шта студије кажу јер лажу, искуствено може да "убризга" мало тих супстанци и онда да их стопира, истовремено усмјеравајућиособу ка промјени начина живљења. Ако с еупадне у дугорочну медикаментозну терапију, оде маст у ропаст. ХРИШЋАНИН НЕ може да буде депресиван - не може! Хришћанин се не постаје од антидепресива или неуролептиком. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кале Написано Мај 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Аман, шта је то неуролептика? Ја пијем лек за смирење нервозе желуца. А бенседин је за мене прејак. Пила сам пре понекад Бромазепам али ми је психијатар рекао да нисам случај за тај лек. (а није ми ни помагао ништа)... Ти Дико, звучиш као нека психијатријска жртва...па ја сам чула за многе особе које су имале проблем и успешно се излечиле. Не разумем чему тај одбојност од лекова. Па немам не знам ја какву психозу па да пијем неке страшне лекове у великим дозама које изазивају зависност... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Треба имати на уму и ово: Митрополит Јеротеј Влахос ( један од најугледнијих епископа у Грчкој) из увода у његову књигу "Православна психотерапија": ''Наслов "Православна психотерапија" дат је за књигу у целини, јер представља учење Отаца o исцељењу душе. Знам да je термин "психотерапијa" готово модеран и користе га многи психијатри да укажy на метод који они користе у лечењу неурозе. Из разлога што многи психијатри не знају учење Цркве или не желе да га примењују, и што је њихова антропологија веома различита од антропологије и сотириологијe Отаца, у коришћењу термина "психотерапијa", нисам искористио њихове погледе . Било би веома лако у неколико тачака поставити њихове ставове, неке у којима се слажу са учењима Отаца и друге у који су у сукобу са њимa, и дати потребне коментаре, али нисам хтео то да урадим . Мислио сам да би било боље да пратимо учење Цркве кроз Оцe без мешања. Зато сам ставио префикс реч "православно" на реч"психотерапија" (лечење душе), да би назив био "Православна психотерапија". Могло би бити формулисана и као "православни терапијски поступак". ''Православна Црква је одмориште и болница у којој свака болесна и огорченa особа може да се излечи.'' ''Теологија као терапијскa наукa Хришћанство је пре свега наука која лечи, то јест, психотерапијски метод и лечење. Исто треба рећи и зa теологију. То није филозофија, већ углавном терапијски третман. Православна теологија показује јасно да је са једне стране плод терапије, а са друге стране, она указује на начин терапијe. Другим речима, само они који су излечени и задобивши заједницу са Богом су теолози, и само они могу показати хришћанима прави пут до "местa" исцељења. Дакле,теологија је и плод и метод терапије.'' http://www.4shared.com/folder/MuhZLz-y/jerotej_vlahos.ht Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука