Deja Vu Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Да, то онда јесте масовно. Паралела: руски цар(еви) су отерали неколико дестина хиљада људи "на Исток" па потом у Сибир ... по директном наговору руских патријарха (заборавила сам имена) ... а по оптужби да су јеретици. Протерани су себе називали хришћанима (једна група таквих се звала Духоборци). И да јесте, то и даље не мења суштину хришћанства. Ако ја одем и побијем 200 људи на тргу и себе прогласим хришћанином и кажем да ме је послао лично патријарх, јел хришћанство криво за то моје дело? Ако ја одем и побијем 2 милиона људи атомском бомбом и прогласим себе научником и кажем да су ме лично из ЦЕРНА послали, јел наука крива за то моје дело? Ако одем и побијем исто толико људи и прогласим себе атеистом и кажем да ме лично Докинс послао, јел атеизам крив за то моје дело? Не заборави да су и религија и наука људске творевине. Исти случај са атеизмом који је људски став да нема Бога. А став може и не мора бити погрешан. RYLAH, Kaludjerovic Sreten and nana је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Ovaj lik kao da je skroz sizofren,cas pise kako Bog nije potreban,cas da veruje u Boga ali ne u organizovanu religiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Moj greska Mislio sam da je Hoking u pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Moj greska Mislio sam da je Hoking u pitanju. aha... onda ipak nije sizofren пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Значи атеисти мисле да Бога има али неверују у њега? Или не мисле ништа, само неверују? Па онда је атеизам крунски доказ да Бог постоји. nana је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Значи атеисти мисле да Бога има али неверују у њега? Или не мисле ништа, само неверују? Па онда је атеизам крунски доказ да Бог постоји. Tako je! Ateisti da odloze svoje olovke ovde u cosku, hvala...To je to, slobodni ste. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 И да јесте, то и даље не мења суштину хришћанства. Ако ја одем и побијем 200 људи на тргу и себе прогласим хришћанином и кажем да ме је послао лично патријарх, јел хришћанство криво за то моје дело? Ако ја одем и побијем 2 милиона људи атомском бомбом и прогласим себе научником и кажем да су ме лично из ЦЕРНА послали, јел наука крива за то моје дело? Ако одем и побијем исто толико људи и прогласим себе атеистом и кажем да ме лично Докинс послао, јел атеизам крив за то моје дело? Не заборави да су и религија и наука људске творевине. Исти случај са атеизмом који је људски став да нема Бога. А став може и не мора бити погрешан. (1) da se složim da su nauka i religija ljudske tvorevine (2) ... a da li se stvari bar malo menjaju ako te je zaista poslao patrijarh (da ubiješ te ljude) ? (ovde se samo naslanjam na tvoj primer, u jučepomenutom ruskom slučaju iz XVIII veka patrijarhovo naređenje nije bilo ubistvo nego progon). Sad ti možeš da kažeš da patrijarh nije suština hrišćanstva ali u datom vremenu (epohi) i značaju on jeste "suština". Ja nikad nisam rekla niti ću reći da je "suština" hrišćanstva kriva za zlodela. Ono što kažem je da neki/mnogi hrišćani prečesto pretvore svoje hrišćanstvo u IDEOLOGIJU. Odatle sledi sve negativno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Значи атеисти мисле да Бога има али неверују у њега? Или не мисле ништа, само неверују? Па онда је атеизам крунски доказ да Бог постоји. Ateisti ne misle, samo slede Ricarda Dokinsa. On misli, mada neki kazu da misli vrlo slabo i da je ocajan ne samo u filosofiji, nego i u basketu. CecaV, GeniusAtWork and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ko kec na desetku: Gordanina mudrost .... i onda nana voli ovo ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Нелогични сте, како год се подсмевали, не помаже. Kaludjerovic Sreten and nana је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 И како ће сад неко разумети да је Бог заједницу у Својој Творевини.?? Чуј неки патријарх наредио прогон.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ateisti ne misle, samo slede Ricarda Dokinsa. On misli, mada neki kazu da misli vrlo slabo i da je ocajan ne samo u filosofiji, nego i u basketu. Право кажеш, само Ричија незнавеног слушају, који због свог слепила ни лопту у кош не може да убаци. Али има један знаменити Хришћански мислилац који потврђује то што си рекао. Саћу цитирам: У нас нема самониклих безбожника, као што их нема ни у Русији нити код других Словена. Што их има, то је од наноса из оних земаља и племена, где је Христос презрен и где је духовни вид за небесно царство ослепљен. Сваки безверац на Светој земљи нашој, ученик је и следбеник неког учитеља са стране, на кога се и позива кад говори као безверац. Не позива се на тебе, честити кнеже, нити на ма кога из историје свога народа, ни на своју мајку, ни на свој сопствени разум, него на некога болесног странца, несловесног, несловенина. Никад ни један Србин није постао безбожник мислећи својом главом, него туђом. Св. епископ Николај Велимировић -Владимир-, Давор73, Kaludjerovic Sreten and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Никад ни један Србин није постао безбожник мислећи својом главом, него туђом. Св. епископ Николај Велимировић Tačno, vrlo tačno. Ateisti su izuzetno poznati po tome što misle tuđom glavom, imaju čvrste dogme i pravila od kojih ne odstupaju itd. itd........ пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Заправо је тако. Ставови утемељени на ( научним) теоријама које су само претпоставка и које свако мало ти исти научници оповргавају, цитатима из жуте штампе и нечему чега нема су климава конструкција. Посебно је тужан део што целокупно постојање атеисте зависи искључиво од постојања Бога и верника, јер они су само негатив. Атеиста без верника нема свој циљ, без вере верника атеиста нема коме да доказује да је он у праву, нема шта да негира. Верник може мирно да живи без атеисте, атеисте без верника нема. Ја ипак више волим независност. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Верник може мирно да живи без атеисте, атеисте без верника нема. Ја ипак више волим независност. Apsolutno tačno da ateista bez vernika nema. Ali šta misliš da li ateisti mirno žive? Da li bi mirno živeli i da nema vernika? Znaš da nema vernika svi bi bili ateisti (mada to ne bi znali jer taj pojam ne bi ni postojao). Da li bi tada svi mirno živeli? A što se tiče nezavisnosti, zaista bez komentara. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука