Jump to content

Деца претукла Рашу Попова јер им није дао довољно новца

Препоручена порука

Problem je prvo u mentalitetu i takav kulturološki:

Ovako istu praktičnu problemovu

situaciju rješava odrasla osoba:

http://goo.gl/8jXykj

A ovako dijete, izgleda to da je o dosta uspješnije,

snalažljivije i spretnije nego taj odasli pojedinac,

uz mnogo manje uloženog napora i novca (ništa),

rezultat je sasvim isti:

http://goo.gl/RoscMe

Iz tog proizlazi da su te stvari zaista uslovljene

razlikom mentaliteta i kulturološkim razlikama.

Подели на овим сајтовима

Iz tog proizlazi da su te stvari zaista uslovljene

razlikom mentaliteta i kulturološkim razlikama.

A neki You Tube korisnik je pod taj video s tim

dječakom koji se uspio ugurat tamo gdje se

normalno jedva provuče ruka i izvuče taj plišak

ostavio ovakav komentar, početak poslovice:

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš

Što se u mladosti naučiš, u starosti kao kad nadješ.

Pa bismo to imali i tako generacijski propojeno,

s koljena na koljeno, s generacije na generaciju.

Подели на овим сајтовима

Kad neko sa deset godina ubije nekoga taj je psihopata i treba da bude izolovan od drustva dozivotno . Sto se cigana tice tu ne vredi pricati mada je svima jasno da oni svoju decu koriste za kriminalne radnje i od malih nogu ih uce da budu kriminalci , jednostavno takav im je nacin zivota i mentalitet . Treba im ponuditi ili da se socijalizuju i uklope u drustvo ili da se izoluju od istog . Zanm , znam, ja sam rasista ali to ne menja cinjenicu da su cigani takvi kakvi su.

Подели на овим сајтовима

Kad neko sa deset godina ubije nekoga taj je psihopata i treba da bude izolovan od drustva dozivotno . Sto se cigana tice tu ne vredi pricati mada je svima jasno da oni svoju decu koriste za kriminalne radnje i od malih nogu ih uce da budu kriminalci , jednostavno takav im je nacin zivota i mentalitet . Treba im ponuditi ili da se socijalizuju i uklope u drustvo ili da se izoluju od istog . Zanm , znam, ja sam rasista ali to ne menja cinjenicu da su cigani takvi kakvi su.

To за цигане је тачно.

Роми су већ нешто друго.

Цигана имаш у сваком народу. То је карактерна особина.

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Religija je[cenzurisano][cenzurisano][cenzurisano][cenzurisano][cenzurisano].

Pravoslavlje je [cenzurisano][cenzurisano][cenzurisano][cenzurisano].

Znam ja sam militantni antiteista ali to ne menja cinjenicu da su vernici takvi kakvi su...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Decake treba za pocetak skloniti iz okruzenja koje ih je unistilo, a zatim razdvojiti.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Koliko mi je zao Rase jos vise mi je zao te djece.Kakav pakao od zivota moze od 10-ogodisnjaka da napravi ubicu.Sa umisljanjem. :( :( :(

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Koliko mi je zao Rase jos vise mi je zao te djece.Kakav pakao od zivota moze od 10-ogodisnjaka da napravi ubicu.Sa umisljanjem. :( :( :(

Какав пакао од живота је Каина начинио убицом ? Са умишљајем .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја нисам расиста и сматрам да са том децом треба поступати по закону , па макар била и Бушманска деца . То што се десоло је стварно лоше и треба испитати узроке , а какве има везе националност те деце и да ли треба поготово овде да се шире мржње према било којој нацији? Мој одговор је НЕ.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ја нисам расиста и сматрам да са том децом треба поступати по закону , па макар била и Бушманска деца . То што се десоло је стварно лоше и треба испитати узроке , а какве има везе националност те деце и да ли треба поготово овде да се шире мржње према било којој нацији? Мој одговор је НЕ.

Odličan post, svidja mi se to kako si napisao, ja da mogu postavio bih ga kao najbolji odgovor. Maloprije sam bio u hipermarketu blizu mene gdje već godinama radi 5-6 Roma/Romkinja kao prodavači, jedna je blagajnica, upravo me ona tamo odbavila na kasi večeras,  jedan je šef odjeljenja voća i povrća, vrlo zanimljivo ošišan i sredjen po posljednjoj modi i s velikim ali ne baš neukusno velikim krstom koji nosi uvijek na sebi oko vrata i sa dosta silnim lancem, da je samo malo veći taj krst već bi to bilo pretjerano, dakle na granici.  I jedan mladenec je na bezalkoholnim napojima, onim PET flašama sa soda vodom, mineralkama, koka kolama a tamo radi ko šroub, vrti se ko navijen, nikakva glumljenja posla i sl, radsi stvarno momak sve u 16 i još dvije, tri cure po raznim odjeljenjima. Da vam kažem, demagogija i rasizam se daju praktikovat i upražnjavat vrlo jeftino, za male pare i to je najveća njihova prednost. Ali demokratija i sloboda traži stalna i nemala ulaganja, investicije i nekom bi se učinilo na prvi pogled da je to vreća bez dna. Ali nije.  I kod nas je bila ista ako ne i gora situacija kao kod vas, još vihrocenija, kako se to naš kaže ne znam, jednostavno eksplozivnija čak nego kod vas. I pokušavali smo to ovako, pa onako, razno, kako se dalo i šta nam prvo palo na pamet. Onda smo na kraju shvatili da to hoće strašnu kupu, gomilu para usmjerit u takve svrhe i da bez toga možemo pjevat samo borbene i jedni i i drugi s obe strane, Romi i Ćeši. I nakon nekoliko godina bjesomučnih ulaganja u tu oblast  u čemu nam je pomagala vrřlo mnogi i EU tek se sad uspijevaju vidjeti mali korijenčići toga što mo započeli a problema ali ima i dalje.  No nisu takvi kakvi su bili, nisu masovni, štošta se nam objavilo što prije niosmo vidjeli, dosta toga smo naučili ií shvatili, mjenjamo se i mi ali i oni. Jeste to pomalo, bolno, "skupo ko djavo" ali ide, pokazuuje rezultate. da smo ostali pri onom šta je bilo i bez tolikih ulaganja u to sa pranim populiszmom ili čak skinhedizmom i neofašizmom gdje bismo danas završili? Postepeno se vratim na pojedine tačke , nekoliko njih, 3-4 pa vam napišem kako je to izgledalo u praksi s tim ulaganjima, za šta smo trošili novacm, kome smo ga davali i da li se nam to isplatilo. No, bojim se da za takve preograme Srbija uzaista nema novca, kod vas su problem mandatne i prioritetne  državne isplate kao naplata zdravstvenih potraživanja, penzije, socijalke pa i te simboílične koje imate. Znate već da sam radio kao socijalni radnik i dosta sam detaljno upoznat s tim problemom.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo u vezi sa ovom pričom je da se ovo desilo Raši Popovu pre 20 dana... i onda naši mediji ništa ne pišu 20 dana... i onda spontano, slučajno i ni na koji način ne organizovano od strane režima, ovo se pojavi na svim naslovnim stranama u trenutku kada je brutalno pretučen dekan FPN, koji je prethodno pričao da mu prete ako ne da ostavku...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Edit:

sa pranim populizmom

nije pranim već praznim, hahahaha

dakle:

sa praZnim populizmom

Hoćete da vidite kako izgleda danas Romski Kralj kod nas na Moravi?

Taj nam je partnerom i autoritetom u tim projektima i aktivbnostima.

Jednim od mnogih drugih, nbisu svi Romi Olaški Roima, Olasi, imamo

tu mnogo mnogo romskih plemana a autohtoni češki Romi su Sinti, Sintove,

koji su nekad živjeli i u Njemačkoj ali tamo bili skoro u potpunosti istrebljeni

a tih Olaških Roma je najviše na Moravi, oko Brna i Ostrave i na južnoj Moravi:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Romov%C3%A9

Ovako:

Olaški Romi imaju svog novog kralja, preduzetnika iz Brna koji je obećao promjene

Olašští Romové mají nového krále: podnikatele z Brna, který slíbil změnu     

Zdroj: http://hradec.idnes.cz/novy-kral-olasskych-romu-0hk-/hradec-zpravy.aspx?c=A140405_165841_hradec-zpravy_kol

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo u vezi sa ovom pričom je da se ovo desilo Raši Popovu pre 20 dana... i onda naši mediji ništa ne pišu 20 dana... i onda spontano, slučajno i ni na koji način ne organizovano od strane režima, ovo se pojavi na svim naslovnim stranama u trenutku kada je brutalno pretučen dekan FPN, koji je prethodno pričao da mu prete ako ne da ostavku...

Najbolji odgovor. 

Подели на овим сајтовима

Sad vam pokažem na par minuta način života Olaških Roma. To su Romi bez sumnje najbogatij medju svima, nikad ne govore o tome kako su došli do tog bogatstva i od čega ustvari žive, šta rade, smatraju se najvišim kastom medju Romima, imaju svoje Kraljeve i Kraljice, svoje sudove i pravila, ne miješaju se s nikakvim drugima Romima, žene se samo izmedju sebe a ima ih najviše u Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i Madjarskoj, za Srbiju ne znam. Kada im umre kraljica, žena kraljeva, češkomoravskoromska Královná Olašská tj. kraljica poste se, tri dana i ne spavaju, kroz ta tri dana spominju u najboljem na svoju Kralovnu, Kraljicu. Ustvari možete vidjeti to na ovom videu, na pogreb su dali majlant, imanje, više od pola miliona kruna, cifra na kojoj se zavrti pred očima svakom Čehu, lijes je koštao oko 2.000 evra a pogreb oko 20.000 evra. A šta smo uradili mi? Tražili smo takve njihove preduzetnike koji su se bavili nekakvim uspješnijim poslom, imali firme, počinjuće firme a te smo im pomogli proširit a takodjer ih pozvali da rade zajedno s nama na svemu tome i postepeno smo ih tako ojačali dok nismo bili sposobni takve ljude im nametnut kao poglavare i vodje, političare. Ima još toga što se radilo i radi ali ovo je sigurno najvažnije. Od glave riba smrdi (ili miriše). S njima ako hoćeš nešto onda moraš počet odozgora. U roma nije demokratija već monahija naizmjenično sa diktaturom i anarhijom. Naizmjenična struja.

tvpce.cz Netradiční tryzna a pohřeb olašské královny v Pardubicích

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...