obi-wan Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Evo ovi sto su prebili Rasu su rasli okruzeni ljubavlju, paznjom i razumevanjem i vidi kakvi su ispali. Gde su paznja i ljubav, tu je i vaspitno kaznjavanje, da ne bi doslo do ovako groznih situacija. To ide sve u paketu kod roditelja koji stvarno brine o svojoj deci, i ne posmatra ih kao idole. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 VOTKA I BROMAZEPAM - Brakusova kolumna 1 RAŠAMONIJADA Do vesti da su dva brata (10 i 11 godina) premlatila legendarnog Rašu Popova (80 i neka), koji je ceo svoj život dao za decu, pa čak i novac koji su mu ova dvojica nasilnika u pelenama tražili (ali, ispostaviće se, nedovoljno), mislio sam da ipak postoji bar neka, najminimalnija moguća nada da će nešto da se promeni u gradu i zemlji u kojoj živim. Ovim činom dvojice besprizornih nižih maloletnika naše društvo se napokon ukopalo u samo dno svog ionako najprljavijeg mogućeg blata u kojem se nalazi već duže vreme. Šta je sledeće posle ovoga? Ne smem ni da zamislim, a kamoli da pokušam da predvidim. Da živimo u iole normalnoj zemlji desetogodišnji dečaci bi igrali fudbal ili košarku sa svojim vršnjacima a ne bi napadali starce po gradu. Da živimo u iole normalnoj zemlji ovi dečaci bi možda i prepoznali Rašu Popova pa ga ne bi napali, ali verovatno ne bi ni bili u mogućnosti da ga napadnu, jer bi bili 24 sata pod prismotrom socijalnih službi, a ne prepušteni ulici. Da živimo u iole normalnoj zemlji, GOSPODIN Raša Popov bi, zbog svih njegovih zasluga za Srbiju, imao daleko više novaca u džepu pa bi, eventualno, izbegao da bude prebijen. I sada će neko pokušati da izokrene celu ovu priču. Pa, da, to su Cigani uradili. Mi, beli, tako nešto nikada ne bi uradili. A onda se prisetimo glumca Dragana Maksimovića, kojeg je ubilo nasilje belih, jer su mislili da je Ciganin. https://www.facebook.com/igor.brakus.5/posts/10152396015405124?pnref=story Плутон, Милан Ракић, zlaja and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 A jel dajes zbog "hvala"? Mislim da ovaj komentar zaista nije na mestu. Ta deca su napustena, pre svega od roditelja,okoline i na kraju od sistema. A ta okolina i sistem smo svi mi, a oni su prepusteni sami sebi i ulici. Samo najlakse je skinuti odgovornost sa sebe i prebaciti je na drugog. ne daje se zbog hvala. u pravu si sve u poruci. to su djeca,mozda da im je Raso dao dovoljno ne bi ga tukli. nista strasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Gde su paznja i ljubav, tu je i vaspitno kaznjavanje, da ne bi doslo do ovako groznih situacija. To ide sve u paketu kod roditelja koji stvarno brine o svojoj deci, i ne posmatra ih kao idole. Mislis da ovi nisu vaspitno kaznjavani pa su zato ovako bahati? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Зато што си досадан... Al sam lep i nekontrolisano zgodan... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Evo iskreno, ja za neke ljude ne vidim drugog rešenja sem da se poređaju uza zid. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Mislis da ovi nisu vaspitno kaznjavani pa su zato ovako bahati? Naravno. Ali uoci - vaspitno kaznjavani, ne mlaceni iz besa i bez ikakvog reda. Morao sam ovo da naglasim, jer imam utisak da ti nikako nije jasno. Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Evo iskreno, ja za neke ljude ne vidim drugog rešenja sem da se poređaju uza zid. Razumem odakle ti dolazi srdzba, ali razumi i ti da predaleko mnogo preterujes. Narocito sto su ovde u pitanju maloletnici koji jedva znaju da vezu pertle. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Naravno. Ali uoci - vaspitno kaznjavani, ne mlaceni iz besa i bez ikakvog reda. Morao sam ovo da naglasim, jer imam utisak da ti nikako nije jasno. Dakle dolazimo do sledeceg: Vaspitno kaznjavanje= super klinci Bezdusno mlacenje= probisveti Bez fizickog kaznjavanja= probisveti ? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Проблем је у томе што се генерацијама окреће глава од таквог понашања, па кад се неки овакакв случај деси онда се као чудимо. Неки дан у центру Лознице, испред робне куће, деца која би требала да буду у претшколском или у првим разредима ош, траже новац од пролазника, под будним оком одраслих. Није проблем да им дам неки динар, али кад сам се вратио они хоће да ми узму колица, што ми не пада напамет да им допустим. Кад су видели да то не успева, траже новац како би вратили колица и опет им дам. Онда траже да виде шта има у кесама, што и м не дозвољама. Седам у кола, они псују, пљују, гађају ме неки каменчићима, старији реагују тек кад виде да се паркира мерцедес страних таблица, нова мета. Сад која је то дискриминација ако неко своје дете уместо да га шаље у школу, шаље на улицу да би му скупило новац за пиво и цигаре. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Проблем је у томе што се генерацијама окреће глава од таквог понашања, па кад се неки овакакв случај деси онда се као чудимо. Неки дан у центру Лознице, испред робне куће, деца која би требала да буду у претшколском или у првим разредима ош, траже новац од пролазника, под будним оком одраслих. Није проблем да им дам неки динар, али кад сам се вратио они хоће да ми узму колица, што ми не пада напамет да им допустим. Кад су видели да то не успева, траже новац како би вратили колица и опет им дам. Онда траже да виде шта има у кесама, што и м не дозвољама. Седам у кола, они псују, пљују, гађају ме неки каменчићима, старији реагују тек кад виде да се паркира мерцедес страних таблица, нова мета. Сад која је то дискриминација ако неко своје дете уместо да га шаље у школу, шаље на улицу да би му скупило новац за пиво и цигаре. A pa to si ti kriv jer tako gledaš na cigane, ti ih diskriminišeš i ne vidiš da je problem u tebi, a ne u njima. Ovo društvo njima okreće leđa sato su takvi. Da im ne okrećemo leđa oni bi bili mnogo bolji. Ja bih lepo za ta prosjačenja u zatvor, deca se oduzimaju pa da vidiš kako bi onda ti isti cigani počeli da rade, a ne bi se izležavali na ulicama tražili pare i bili paraziti društva. Mi jesmo krivi ali ne zato što im okrećemo leđa nego baš suprotno zato što ima ljudi koji hoće da im pomognu, pa im daju pare i time im samo daju vetar u leđa. Lepo da ne mogu da zarade i da se prehrane ni na jedan drugi način sem svojim radom, ne bi ih mi viđali po ulicama kako jure prolaznike. Kaludjerovic Sreten and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Sve to treba na radne akcije poslati. Mилена КШ, Ђуро Станивук, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Ja bih lepo za ta prosjačenja u zatvor, deca se oduzimaju pa da vidiš kako bi onda ti isti cigani počeli da rade, a ne bi se izležavali na ulicama tražili pare i bili paraziti društva. Mi jesmo krivi ali ne zato što im okrećemo leđa nego baš suprotno zato što ima ljudi koji hoće da im pomognu, pa im daju pare i time im samo daju vetar u leđa. Lepo da ne mogu da zarade i da se prehrane ni na jedan drugi način sem svojim radom, ne bi ih mi viđali po ulicama kako jure prolaznike. Не само Цигани или Роми, већ виђам и нашу децу и то у великом броју како просе, девојчица од шест година по цео дан свира виолину у центру Београда, по целом граду обитавају седмогодишња деца са понудама за куповину хуманитарних разгледница и др. Где су ту социјални радници? Друга ствар, деца у наручјима просјака увек спавају тј. редовно су удрогирана како би могла да спавају док лешинар у чијем су наручју проси. Ужас. Mилена КШ and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Dakle dolazimo do sledeceg: Vaspitno kaznjavanje= super klinci Bezdusno mlacenje= probisveti Bez fizickog kaznjavanja= probisveti ? Neprirodno i sablonski prikazano, ali ako ti tako lakse radi razumevanja, onda dobro. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука