Jump to content

Feministkinje rasplakale naučnika koji je radio na projektu Rosetta

Оцени ову тему

Odahviing

Препоручена порука

Не позивам се ја на научни метод, већ на лично искуство.

Lelke, lelke! Kazanova alert! :D

Mora da imas VEOMA bogato iskstvo kad iz njega imas hraboristi da izvodis opste "cinjenice"... Stvarno te ne kapiram... Na svetu ima 4 milijarde zena ali tih tvojih dvajes- trijes iz licnog iskustva (verovatno sam ti i dodao sad malo ;)) su savrsen reprezent citave populacije? Neozbiljno... Neozbiljno i vrlo drsko...

A pri tom s obzirom na tvoje godine  moze bezbedno da se pretpostavi da cak i to tvoje licno iskustvo, zene uopste i ne ukljucuje vec samo devojcice i hormonima nadrukane adolescentkinje... (ako si ikada  iimao emotivnu vvezu sa zenom, to je verovatno em izolovan slucaj em itekako nedovoljan da na osnovu njega proglasavas "cinjenice"...

opet- jako neozbiljno...

А овде(по питњу жена= се позивам на чисту љдуску природу. Када једна група људи буде привилегована у друштву и закону(ко што су данас жене ), велики број људи из те групе ће да злоупотреби такве привилегије. Факат.

mozda su zene privilegovane zakonom upravo iz razloga sto su ekstremno ugnjetavane u zivotu... mimo zakonskih nadleznosti... to mu dodje kao uspostavljnje balansa... (ako za momenat uzmemo tvoje "cinjenice" kao istinite... (sto svakako nisu jer su osnovane na licnom iskustvu sto ih automatski diskredituje kao takve) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

и зато што их реално гледам ,третирам их као једнако вредне људе

"Znas mala, ti si slatka ali ja znam da je tvoja namera da me prevaris sa prvim fudbalskim timom koji naidje i da posle toga naravno mene okrivis  i da me cak i tuzis i trazis odstetu. Znam ja, ti planiras da me unistis i kao coveka i kao privrednika. Tvoji dijabolicni planovi su u startu prepoznati, tako da ne moras vise da se pretvaras... Nameravas da me varas, da sapvas naokolo sa mojim drugarima i da mi uzmes sve pare koje imam.... a inace samo da znas, ja tebe tretiram kao jednako vrednu osobu- da ne bude zabune" 

:))

третирам их као једнако вредне људе, а не као неке богиње. Што рецимо ради клауд..  а и ти реко бих...

Ja se zenama klanjam... ponizno, do groba... jer "mi imamo svoga boga, ime mu je babaroga!" 

Подели на овим сајтовима

Али што је најјаче и ти имаш истса таква искуства, само си сад у срећном браку па их посматраш као ружичасте наочаре

Ne posmatram ih danas kroz ruzicaste naocare nego sam u medjuvremenu, gle cuda, sazreo i shvatio da kada imas 18 godina i devojka koja ima 16 te zavuce i prevari sa drugom iz odeljenja ili sa drugaricinim bratom koji je mnogo sladak jer trenira basket i moze da skoci tolko visoko da moze da dohvati onaj krug sto se kaci mrezica, to nije znak da su zene pokvarene nego da su takve veze zapravo decija igra... mladunci koji se obaraju i udaraju jer se uce zivotu koji je pred njima...

Jeste tad sam bio povredjen jer devojka uradi nesto STRASNO... prevari me... ali "devojka" je imala 17 ili 18 godina... kojim mozgom od takvih osoba ocekujes promucurnost i racionalnost? Narocito sto zans i sam da te tad prze hormoni ko da se spricas steroidima i da si vise telesna masina nego slovesno bice?! (ok karikiram zbog poente, molim te  nemoj da  naredne tri strane provedemo razmatrajuci razliku izmedju bukvalnog  i prenesenog znacenja)

Vec sam ti rekao... mnogo je glupo da iskustvo sa devojciama uzimas kao merodavno za ISTA sto se tice zena...

Подели на овим сајтовима

Lelke, lelke! Kazanova alert! :D

Mora da imas VEOMA bogato iskstvo kad iz njega imas hraboristi da izvodis opste "cinjenice"... Stvarno te ne kapiram... Na svetu ima 4 milijarde zena ali tih tvojih dvajes- trijes iz licnog iskustva (verovatno sam ti i dodao sad malo ;)) su savrsen reprezent citave populacije? Neozbiljno... Neozbiljno i vrlo drsko...

Mojih 20-30, od mojih 20-30 ortaka po 20-30, pa po svetu druge ljude sto citam po 20-30.. i tako se nkupi iskustvo.

;)

Kad svud po svetu citas ljude sa jednim te istim problemima sa zenama, i to veliki broj njih - logicno sledi, postoj iveliki broj problemticnih zen.

mozda su zene privilegovane zakonom upravo iz razloga sto su ekstremno ugnjetavane u zivotu... mimo zakonskih nadleznosti... to mu dodje kao uspostavljnje balansa... (ako za momenat uzmemo tvoje "cinjenice" kao istinite... (sto svakako nisu jer su osnovane na licnom iskustvu sto ih automatski diskredituje kao takve)

Ne, to mu dodje zloupotrebljavnje prva. Zene koje dans zive i koje imaju te privilegije nisu bile ni malo ugnjetavne. Nit njihove majke, nit njihove babe. A kod nekih i prababe. One koje su bile ugnjetvane su - cukunbabe. Pa hajd sad da damo nekoj zeni povlscenje jer je njena cukunbaba ugnjetavana. Vrlo logicno! :D

A sa kim zasnivas te veze leba ti? :D

A sa zenama moram da zsnivam veze? :D Nisam znao, da ako ih se ne klonis znaci da zasnivas veze sa njima.. da je to "ili-ili" situacija.. :)

"Znas mala, ti si slatka ali ja znam da je VEROVATNOCA DA JE  tvoja namera da me prevaris sa prvim fudbalskim timom koji naidje i da posle toga naravno mene okrivis  i da me cak i tuzis i trazis odstetu. Znam ja, ti planiras da me unistis i kao coveka i kao privrednika. Tvoji dijabolicni planovi su u startu prepoznati, tako da ne moras vise da se pretvaras... Nameravas da me varas, da sapvas naokolo sa mojim drugarima i da mi uzmes sve pare koje imam.... a inace samo da znas, ja tebe tretiram kao jednako vrednu osobu- da ne bude zabune"

Samo tu malu cinjenicu da dodamo, taj bangavi strawman kog konstatno pokusvas da napravis. :)

Zto.. znash mal slatka si ... i to je to sto mla treba da zna.

A ovo ostalo je za moje licno dobro i moju zastitu da se ne vezujem previse za "malu" jer mogu da izgubim glavu, srce i pare. :)

Ne posmatram ih danas kroz ruzicaste naocare nego sam u medjuvremenu

Dap, posmatras ih. Jer si jedn od retkih koje usrao srecan brak. Jer nisi jedan od onih 60 % razvedenih, jer nisi Robin Williams itd.

:)

Slushaj, klaud... ljudsk priroda je sjebana. I da si szreo trebao si da se pomiris s time, da su ljudi generalno pokvareni od minimalne do makasimalne skale. I muskarci i zene. Samim tim vecina ljudi ce da podpadne pod tu prirodu. Ja sam muskarac, i mene zanima sto zene podpadaju pod tu prirodu u odnosima. PRosto i jednostavno.

Sto ne znaci da ne postoji dobar broj zena koje sazru i ne padnu pod tu prirodu, ali rizik je veliki. Malo brakova danas opstane.

Ljubav je jako zrela i zajebana emocija koju mnogo  ljudi uopste ne ume da oseca. A ja nisam lud, i toga sam svestan.

Ono sto ja znam, jeste da sam musko, i da se bioloski brze vezujem, i zato je jako bitno zapamtiti one cinjenice o zenama. Da li ce zene to uraditi pod obvezno? VElike su snse, zvisi opd moje (ne)srece. Ali da li to znci da treba sebi da dopustim da zaboravim to?

Naravno da ne.

Stvarno me ne znim da skupljam savete od ljudi na tom polju. koji su srecno ozenjeni. Naravno da oni im da imaju svoj pozitivniji ugao gledanja. Naravno da oni ne vide sve one probleme koje imaju svi ostali.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Slushaj, klaud... ljudsk priroda je sjebana. I da si szreo trebao si da se pomiris s time, da su ljudi generalno pokvareni od minimalne do makasimalne skale. I muskarci i zene. Samim tim vecina ljudi ce da podpadne pod tu prirodu. Ja sam muskarac, i mene zanima sto zene podpadaju pod tu prirodu u odnosima. PRosto i jednostavno.

Sorry, ovo ni izdaleka ne odgovara opisu sveta u kome ja zivim. 

Sto ne znaci da ne postoji dobar broj zena koje sazru i ne padnu pod tu prirodu, ali rizik je veliki. Malo brakova danas opstane.

Ako gledamo USA otprilike pola brakova propadne... u Srbiji je broj propalih brakova manji... A sad ti meni objasni zasto ti ta situacija s brojkama "konkretno" govori "da neko tu nesto ne radi kako treba" a ne pada ti na pamet da je mozda brak zapravo nepotrebna institucija koju je covek neprirodno sebi nametnuo?

Mozda je doslo vreme da kao civilizacija odbacimo tu ideju? Ideju cija je najveca utemeljenost, ne u prirodi, hormonima, evoluciji i statijaznam... nego, zanimljivo, u religiji? 

Da nema brakova mozda ne bi bilo problema izmedju musakraca i zena (?)  i ti bi napokon shvatio da je zivot tacno onoliko crn kolko ti zelis da bude ;)

Nista ne tvrdim... samo "razmisljam naglas"...

(Mi sto ne volimo da se vatamo za ideologije, principe i nacela volimo tako da "razmisaljmo naglas" pa ponekad  i neka dobra ideja od toga ispadne ;) )

Подели на овим сајтовима

A sa zenama moram da zsnivam veze? Nisam znao, da ako ih se ne klonis znaci da zasnivas veze sa njima.. da je to "ili-ili" situacija..

napisao si da se ne klonis zena nego veza... kao da su to potpuno razlicite stvari... ispravno pitanje bi bilo "sta zasnivas sa tim zenama onda"? :D 

Подели на овим сајтовима

Dap, posmatras ih. Jer si jedn od retkih koje usrao srecan brak. Jer nisi jedan od onih 60 % razvedenih, jer nisi Robin Williams itd.

To samo dokazuje da eventualno svoju suprugu posmatram kroz takve naocare ali ne vidim vezu sa ovim sto sam konkretno pricao? Sta, volim zene zato sto imam srecan brak? Mladene... kakva ti je to logika leba ti?

Подели на овим сајтовима

jer nisi Robin Williams itd.

Za njega sam ti vec rekao al mozda ti promaklo zbog odobravanj poruka... dakle da ponovim, ne mogu da verujem da si toliko sablaznjen sto se jedan HOLIVUDSKI brak raspao zbog roge, alkohola i kinte? I da cak to koristis kao nekakav argument?! I jedan holivudski glumac ogrezao u opijanju, drogama i prljavim orgijaskim zurkama imao psihicke probleme koji su ga doveli do samoubistva? UUUU kakvo cudo nevidjenoooo!

Bolje ne gledaj kako su izgledali brakovi Elizabet Tejlor ili BILO KOJEG holivudskog glumca ... ima da omrznes zene odavde do eshatona :D

Подели на овим сајтовима

Slushaj, klaud... ljudsk priroda je sjebana. I da si szreo trebao si da se pomiris s time, da su ljudi generalno pokvareni od minimalne do makasimalne skale. I muskarci i zene.

Ladno sam krenuo da nabrajam ljude koje poznajem da vidim kolko se uklapaju u ovo sto si napisao i dosao do zaklucka da ja NIKAD necu da dodjem u Krusevac... ja ne znam kakvi ljudi tamo zive ali ocigledno ne valja... mnogo ne valja...  :D

Od 100 ljudi koje poznjaem mozda bih za dvoje ili troje mogao da kazem da su pokvareni. Imam par ljudi sa kojima ne razgovaram pa ni njih nisam mogao da svrstam u tu grupu...

Подели на овим сајтовима

Mojih 20-30, od mojih 20-30 ortaka po 20-30, pa po svetu druge ljude sto citam po 20-30.. i tako se nkupi iskustvo.

Ono 100% si siguran da te ortaci ne lazu? Ili da  su povredjeni pa izmisljaju da bi svoju muku olaksali da njihova slabost ne bi bila bas toliko ocigledna?

Eh da mi je dinar svaki put kad mi je neki ortak pricao da je  "ta i ta" cura pravo zlo iz pakla... :D

Подели на овим сајтовима

Ono sto ja znam, jeste da sam musko, i da se bioloski brze vezujem, i zato je jako bitno zapamtiti one cinjenice o zenama. Da li ce zene to uraditi pod obvezno? VElike su sanse

Stvari koje pises su strasne... "jeza niz kicmu" kind of strasne

Подели на овим сајтовима

И за све те бракове који не опстану су криве жене? :) Да ти откријем једну велику тајну, Млађо. О тој тајни те уче и у цркви, али си изгледа бежао с часова. У браку не постоји једна страна. Све је заједничко. Двоје постају једно тело и тако те форе. Само у екстремним случајевима је крива само једна или само друга особа. У великом броју случајева су криви обоје. Брак мора да се залива, мора свакога дана да се бори против сопственог егоизма, мора стално да се осваја вољена особа. Мора да се ради на себи. Осим ако жена заиста није нека тешка лудача, увек сте за неуспех криви обоје. Одбијајући то да признаш, ти у ствари настављаш да се ваљаш у смрадном и смртном греху гордости, који ће те целога појести на крају.

Stvarno me ne znim da skupljam savete od ljudi na tom polju. koji su srecno ozenjeni. Naravno da oni im da imaju svoj pozitivniji ugao gledanja. Naravno da oni ne vide sve one probleme koje imaju svi ostali.

А ти срећно ожењени су се родили, завршили школи, покупили своје принцезе које су им пале с неба и живели срећно и задовољно до краја живота? Или су можда и они пролазили кроз свашта? Е мој, Младене, у ком си ти трипу, човече.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Стварно ме не занима да скупљам савете о цркви од хришћана који воде своје срећне литургијске животе, имају добре духовнике и задовољни су свим тим стварима. Они други имају далеко реалније погледе...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...