ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 ПиП, душо, ја сам чуо да је папа рекао како је ПиП педофил, јер је јавно осудио педофилију. Борбаши вероватно нису разумели како је он рекао да је ПЦ педофилска. То је он мислио када је говорио о болесној цркви. Сада ПиП, пошто се осећа разобличеним, скаче да напада папу и замагљава "чињеницу" како је овај православне назвао педофилима! Ето, докле се може ићи када се "претпостави". Ја пак претпостављам да бар хрватски знаш, па можеш да одеш директно на сајт Ватикана, страницу коју сам линковао, и нигде, ни у једном другом преводу официјалног папиног говора не помињу се православни. - Сигурно је то папа рекао негде закулисно, као што је папа Јован Павле Други у јавном говору рекао Клинтону да треба бомбардовати Србе, као што је похвалио и његову сурадницу Левински, рекавши како је соларне лепоте. Извор? Борба за неверу. Поп Ђура ком. Када неко хоће да се ослободи демонских опсена, мора да иде на извор. Нема места за "ја претпостављам". Ово су калсичне подметачине систематски пласиране од тровача који талибанизују слабе у вери. Зато се вера мора просвећивати, мисао дисциплинирати. Мора се имати метод иначе оде маст у пропаст. На љуту рану љут лек. Зато сам ја овако бруталан и огаван. Али сети се шта владика Николај каже за непријатеље: да су му драгоценији од пријатеља. Свештениче Ђуровићу, одлучио сам да Вас игрноришем у директној конверзацији зато што се непристојно и првокативно изражавате и тиме иритирате саговорнике. Да не бих пао у напаст, да кажем неку преоштру реч, и тиме дам повода ПРАВЕДНОЈ админисстрацију да ми уводи разне рестрикције, одлучио сам се на овај корак. Дакле немојте се трудити да се мени обраћате док не будете усхтели комуникацију без омаловажавања и вређања саговорника. Хвала МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Дефинитивно украден налог! Признај ко си? Веруме, аутуј се verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 I sve i sve i sve i svaku vlas nam na glavi sačuva,manjeg stada niti veće galaksije mišljenja, kako nas Hristos čuva, koga "dovodi koga odvodi",koliko kome je jezika tačno dao,talanta, da i sa "drugim" živi i raduje se svom malom stadu. U Istini ako je čovek drži,svakog čoveka u njoj nađe,još ako ima talant da tom čoveku kaže gde ga je u toj Istini-Ljubavi video,ni papa ne bi ostao ravnodušan. Eto toliko je naše malo stado,svi se znamo ako u sebi Hrista znaš, a Taj ti sigurno neće čoveka u grehu njegovome pokazivati. Hvala Bogu što sam živeo sa ljudima drugih vera,dok sam formirao svest o čoveku i hvala Hristu što mi nije dao posle toga, da pomislim kako nisu bili dobri i kad jesu jer su rimokatolici naprimer... To je raskol,kad ni dobrog čoveka ne primaš. Плутон and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Када се већ сви хватамо за тог Степинца, мени нпр много смета што ако већ има неко нешто против њега то нико из Цркве није јавно рекао, направио неку студију и рекао ми сматрамо да због тих ствари он не треба да буде канонизован и ако то урадите биће велика рана на нашем срцу, која ће узроковати стопирање дијалога. Молимо вас да узмете у разматрање наше мишљење и да љубав превлада. Ако га они канонизују, а Црква до тада ништа не учини, онда сматрам да они немају ништа против њега и да је у реду што су га канонизовали. А ако почну да се буне када га канонизују, онда су неке ствари неозбиљне. А и ни једна сестринска Црква се нешто не оглашава. Чули смо по медијима да је патријарх послао писмо папи у вези канонизације Степинца, које нису хтели јавно да објаве. Не знам да ли је истина, а и да је истина, не могу ништа да говорим пошто не знам садржај писма. Е сада, колико је паметно да буде тајно, нисам паметан. Верум, СПЦ је послала писмо, можда мало касно, како ми се чини, али писмо је послати и јако је уравнотежено. Личи помало на оно моје публиковано о Степинцу, а што сам овде линковао. Аргументација је веома слична, али исцрпна и крајње уравнотежена. Због чега не желе да га још публикују, не могу да кажем, али смо ми чудни људи; вероватно би неки рекли: Зашто Патријарх није навео како је Степинац пржио дечије очи и јео их као Ханибал Лектер? Знам, како ми је речено да ће писмо бити доступно јавности у одређено време. Дакле, отприлике све што је било могуће да се уради, Спц је урадила. Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ево како се данас упеца мој пријатељ Лазић: Дебилни Курир и њихов накарадни превод. Чика Ђорђе је жив. Извињење свима које сам довео у заблуду... Ево оригинала: "чувар мртвих", а не "чувар умро"...http://abcnews.go.com/…/86-year-serb-guards-wwi-dead-greece… Е, о томе ја стално говорим. Мора да се испитује, да не би били, како Италијани кажу "пипе". Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 "Колико је до вас, имајте љубав са свима" тако некако беше. То је мера Божанска дата стаду. Нигде ни речи да се мора бити са свима у љубави (јединству) по сваку цену. А није до нас уврштавање Степинца у блажене и најава његове канонизације. Imamo mi svetitelje koji su klali Hriscane..... Nego sustina... Mada, to sto smatramo katolike "bracom" to ne znaci da priznajemo njihove svetitelje, niti da se slazemo sa njihovom dogmatikom, niti da se slazemo sa njihovim kanonizacijama. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ја радим на томе да их излечим, да преведем Папу у слатко православље, а да га онда митр. Амфилохије крсти! Ето, открих се . Ето, и ја открих попе да си са Његовим Високопреосвештенством Архиепископом цетињским, Митрополитом црногорско-приморским, зетско-брдским и скендеријским и Егзархом свештеног трона пећког овце чувао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ето, и ја открих попе да си са Његовим Високопреосвештенством Архиепископом цетињским, Митрополитом црногорско-приморским, зетско-брдским и скендеријским и Егзархом свештеног трона пећког овце чувао. Зелени, у јавној комуникацији не ословљавамо свештенике са попе. А на шалу не би трбеало овако да реагујемо. Zoran Đurović and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Зелени, у јавној комуникацији не ословљавамо свештенике са попе. А на шалу не би трбеало овако да реагујемо. Не знам ја како је то у вас Бићанићу, нит' ме нарочито и занима, ја то више по племенској основи а поп треба да зна како то у нас није шала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Не знам ја како је то у вас Бићанићу, нит' ме нарочито и занима, ја то више по племенској основи а поп треба да зна како то у нас није шала. Сад сам ти рекао како је овде код нас правило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Сад сам ти рекао како је овде код нас правило. Та одредница "овде" ми је донекле и јасна... Iskreno, retko ko. To što mi se svidja pomrlo pre 500 god. ... али се бојим да нисам савим сигуран на које "нас" мислиш. И поновићу ти, за случај да ниси по обичају разумео, ја сам ту везан племенским односом, или ако хоћеш солидарношћу, а поменути господин нека мало поведе рачуна о томе шта пише и мени, наравно, неће бити проблем да га ословљавам са ти. Пошто се и иначе уважава начело једнакости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Не знам ја како је то у вас Бићанићу, нит' ме нарочито и занима, ја то више по племенској основи а поп треба да зна како то у нас није шала. Зелени, знам ја вас Хоте; па и на владику Рада су вршили атентат, што ви то не бисте покушали на мене? Овако анонимно, као јунаци. Мучени су били и Петер Први и Петар Други. А, опет, знамо ко је у тим крајевима се обраћао са: попе! Ја сам био на ископавању костију попа Дрекуловића, штитио "попа" Богића Фемића, човека блажене успомене. Срећом, да овде не знају детаље о томе какви су "верници" у ЦГ (Бићанић само уопштено помену да је истребљено 90% клира). Много је тог зла, зато Бог много и не гледа на ЦГ. Преживела су ђеца углавном зликоваца, а и данас настављају да гоне "српске попове" по ЦГ. Због тога се ЦГ одрекла српства и углавном православља, јер ту ЦПЦ не можемо да држимо за једну ПЦ. Због тога, попово, како каже Његош, тешко је бити ваш доброжелатељ. Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 15, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Oce, zelim samo da Vam kazem da ovo sto radite je velika stvar. Jasno je da nije lako na ovaj nacin razbijati lazi i zablude u koje uvode razni polucrkveni i necrkveni ljudi, a koji zele da se postave kao autoritet u Crkvi. Inace, samo Mitropolita veoma volim i veomacenim i razumem njegovu borbu. Nije to jednostavno i lako. I nista mu ne zameram. Naprotiv, divim mu se. A, ti dragi nas Oce nastavi. Ima onih koji te citaju i razumeju. Oni koji citaju izmedju redova. Radostan sam sto imam mogusnost da se dopisujem sa nekim cije radove uzimaju za primer na mnogim fakultetima. To je ogromna stvar za citavu nasu crkvenu javnost. Naravno, to ne znaci da moramo oko svega da se slozimo, ali i ne treba da stvari gledamo crno-belo. Citao sam Vas text gde ste rekli da je Vladika Nikanor Vama p[omogao kada Vam je bilo tesko i to je u mojoj svesti bilo veoma jako iako sam imao dosta negativno misljenje o Vladici Nikanoru. On je tada pokazao da je covek i to je meni licno bilo mnogo vazno i bitno. On je iznad svega bio covek. Dakle, nastavite sa radom, znajte da ima mnogo ljudi koji citaju ono sto pisete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 15, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Citam na fejsbkvi takve ogavne komentare o ovoj temi o kojoj sada razgovaramo, prosto ne mogu da verujem koliko negativne energije, koliko zlonamernih komentara. Izgleda da samo ovde na Poukama mozete cuti drugacije vidjenje, tj. ono kako jeste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Oce, zelim samo da Vam kazem da ovo sto radite je velika stvar. Jasno je da nije lako na ovaj nacin razbijati lazi i zablude u koje uvode razni polucrkveni i necrkveni ljudi, a koji zele da se postave kao autoritet u Crkvi. Inace, samo Mitropolita veoma volim i veomacenim i razumem njegovu borbu. Nije to jednostavno i lako. I nista mu ne zameram. Naprotiv, divim mu se. A, ti dragi nas Oce nastavi. Ima onih koji te citaju i razumeju. Oni koji citaju izmedju redova. Radostan sam sto imam mogusnost da se dopisujem sa nekim cije radove uzimaju za primer na mnogim fakultetima. To je ogromna stvar za citavu nasu crkvenu javnost. Naravno, to ne znaci da moramo oko svega da se slozimo, ali i ne treba da stvari gledamo crno-belo. Citao sam Vas text gde ste rekli da je Vladika Nikanor Vama p[omogao kada Vam je bilo tesko i to je u mojoj svesti bilo veoma jako iako sam imao dosta negativno misljenje o Vladici Nikanoru. On je tada pokazao da je covek i to je meni licno bilo mnogo vazno i bitno. On je iznad svega bio covek. Dakle, nastavite sa radom, znajte da ima mnogo ljudi koji citaju ono sto pisete. Хвала. Има људи који капирају. Ја многе пријатеље саблазним када кажем да бих увек ставио митр. Амфилохија за владику, без обзира што смо имали ону полемику и мноштво друге зле крви. Не може да му се негира таленат и труд који улаже. Наравно, што се тиче мог случаја, разумевања са његове стране није било, а можда личи и на оне неспоразуме које наведох између Кирила и Златоустог. Дај Боже да и нас двојица "улетимо у календарче", слично као Игњатије и Фотије. Због тога треба увек вагати ствари. Бити опрезан. У реду је и препирка, истеривање неких ствари на чистац, јер Црква никад није савршена. Но, како она није само прћија клира, него свих који чине то тело Христово, не можемо да стојимо по страни. Рече један мој пријатељ: Гледам да не видим само зло у том човеку. То изгледа као неки хришћански минимализам, али нешто слично имао и код једног пустињског оца. Драго ми је да једна епизода о владици Никанору била тако речита. Ја гледам да уносим те ствари, нешто што ми многи пријатељи замерају: Испада да си превише личан, да ти је стало и сл. Јесте, стало ми је до човека. Какво хришћанство без лика можемо да проповедамо? Највише што нам данас недостаје, како ја видим ствари, је недостатак сведочења. Због тога се патријарх Павле толико допао људима. Наравно, и са њим сам имао дубоких разилажења, али је он један симбол, и то позитиван. Гледају данас људи ко шта вози. После избацише и ону шаљиву: По колима њиховим познаћете их! - Има још једна, од владике са којим сам се возио, а имао је ђавола за воланом, па ми је побожност скочила на 1000%: Што мањи владика, то веће ауто! Толико о сведочењу. Но треба и Марта, мукотрпан рад. Нажалост, то се мање види, али плодови могу да буду огромни. Да није било тога, не би било ни цркве. Без великих Отаца обдарених ванредном културом и на првом месту спекулативном моћи, не би било хришћанског учења; остали бисмо само на сведочењу, а сведочанстава има разноразних. И једно и друго. Не можемо по оној шаљивој: Исус није рекао апостолима: Идите и пишите, него, Идите и проповедајте. Но, да завршим овде, да неко не би помислио да имам и побожности у траговима ). Лаку ноћ свима! Mилена КШ and Дејан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука