Jump to content

Зоран Ђуровић: „Борба за неверу“ јавља – Папа назвао православце болесницима

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

За тај подвиг, најпре треба себе оправославити, што донекле појашњава ово задње што сам подебљао.

дефинитивно је митрополит Зизјулас у праву када каже да је будућност Православља у неправославним народима, ја би додао, и нема је међу идеолозима српског национализма, ал баш никакве будућности нема.

Подели на овим сајтовима

Једна уопштена константација профила неких који се овде јављају за реч, а мисле да су виспрени... има се проблем са механизмом рационализације. Не гледа се уопште на мисао него на термин и ако се ти термини, који су по себи увек вишезначни, употребе у неком контрасту, онда се "улови" противник. Тако сам и веселом ПиПу лепо показао зашто нису Оци, који су говорили о католицима као јеретицима, будале, а данашњи "православци", који користе ту терминологију, јесу. Проблем је, дакле, у томе што када ја кажем "поп", није исто као када то каже неки комуњара. За њега је то пежоратини израз, за мене почасни, јер означава оца. Исто може да важи и за "оче", које изговара неко ко хоће да се наспрда са вама, или, имам пример из парохије, да буде инцестуозни позив.

Према томе, Зелени, из племена Радовића, ја сам врло добро контестуализовао твоју терминолошку употребу, тако да ни о каквој противречности нема речи. Тако, јуначко кољено (контекстуализуј сада ти ово моје - вероватно нисам ироничан), окани се празних прича. Ипак сам ја за разлику од Стрика ватикански доктор. Велика је разлика између некога ко дође као посматрач на кратко, не положи ни један испит и онога ко 8 дугих година криви кичму и губи вид над књигама.    

"Контестуализовао" бих врло радо али се плашим да та "терминолошка употреба" код нас још није у употреби. Можда да сте и острашћени, па опет губите концентрацију? Могуће и да ту рецимо користите новоговор који за основу има англицизам contest, не знам.

Могуће је исто тако да сте "Стрику" били и помало сумњиви, те је помало и опитивао са Вама, а Ви се опет дали у дреку госн. ватикански др. Đuroviću. Цику и вриску, па тако и сведочите да квантитет "8 дугих година" није исто што и квалитет. И искуство.

Опет кажем, не разумем шта сте желели да постигнете прокаталепсом ( као што верујем и да вероватно нисте имали намеру ни да будете иронични, једноставно Вам не приличи ).

Иначе су моји досељни под Карађорђем, као устаници, у Шумадију, а број Карађорђевих звезда у фамилији мислим да "контекстуализује" сам за себе ( ако и имате намеру да размишљате о "јуначком кољену", а не да се бавите празним причама ).

Остало Ви видите са "веселом ПиПом", не разумем уопште ни што мени то говорите. Једино ако није у питању нека "уопштена константација" којом имате потребу да аргументујете своје "виспрене" тали баба лан да јој прође дан ставове. Али то је опет Ваша воља. Као и превише противречности у аргументацији. Према томе, госн. ватикански др. Đuroviću, можда не би било лоше и да преписку наставимо неком другом приликом.

Подели на овим сајтовима

Али то је опет Ваша воља. Као и превише противречности у аргументацији. Можда не би било лоше и да преписку наставимо неком другом приликом.
на овај начин преписке више неће бити, то је сада дефинитивно.
Подели на овим сајтовима

prosipas ovde artemijevske stavove, obrazovske stavove i to se jos sve radis ko da si neki intelektualac. Dakle prvo malo preispitaj svoje stavove, koga podrzvas, pa onda razmisljaj malo o tome d druge ne boli glava.

a j tevi ovo necu d uvijam u neku psivnu agresiju "dobri moj" i slicne fore.. nego lepo brte mili,,, u direktnu agresiju... ne bolujem od tih problema psivne agresije..

Их бре човече, што се одма наљутиш тако да ти морају цензурисати коментар. Веруј ми да си видео моје лице када сам ти писао претходни одговор не би се ни близу тако изнервирао. Нисам имао уопште намеру да те увредим нити подценим, још сам и пријатељски осмех на лицу имао, пошто ми је симпатично то твоје пискарање по разним темама и како све срцу примаш као да се ради о најважнијој ствари у животу а не о форумској размени мишљења. Извини ако је деловало другачије, стварно нисам имао намеру.

Што се тиче папе и осталог, ја једноставно осећам (т.ј. боље рећи не осећам) да ту нема искрености. Ватикан је обична политичка установа, а у политици нема сентименталности. Немој да те пређе њихова вешта дипломатија. Ако нас Бог поживи, видећемо у скоријој будућности ко је био у праву од нас двојице.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

на овај начин преписке више неће бити, то је сада дефинитивно.

То сам и ја хтео да кажем, али при том и водим рачуна да не увредим саговорника.

Него, Бићанићу, јел можеш да ми објасниш ту твоју потребу да се непрестано мешаш у туђе разговоре? И то врло...

Подели на овим сајтовима

То сам и ја хтео да кажем, али при том и водим рачуна да не увредим саговорника.

Него, Бићанићу, јел можеш да ми објасниш ту твоју потребу да се непрестано мешаш у туђе разговоре? И то врло...

могу, имају нека црвена слова на мом профилу.

Улога ми је да санирам конфликте на време, овакав разговор нигде не води.

Подели на овим сајтовима

Занимљиво, вероватно ти је промакло да си истим "санирањем" и произвео тензију.

Подели на овим сајтовима

Добро бре, а јел спаваш некад? Шта је фалило да се мало поватју за гушу, онако по српски? :D

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Их бре човече, што се одма наљутиш тако да ти морају цензурисати коментар. Веруј ми да си видео моје лице када сам ти писао претходни одговор не би се ни близу тако изнервирао.

preporucujem da svoju nervozu, ne krijes, zard folirnj na forumu ovde svako moze da glumi mirnocu.. nego to sto kipis sve ti na usi izlazi, iskazi malo na forumu, nece da boli.. smirices se..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Шта је фалило да се мало поватју за гушу, онако по српски?

Доста је било да се Срби хватају за вратове, зато  јесмо овде где смо.

Подели на овим сајтовима

Ево лепог примера у шта може да се ствар претвори кад се човек прими на лаж. Чак и вредни Бранко Драгаш написа осврт на основу ње: http://www.dragas.biz/papa-i-pravoslavlje/#more-15065

Неко ко није чуо или прочитао папу, узме ово здраво за готово, и на томе гради своју веру, јер Драгаш је озбиљан човек. Али, само је и он још једна од жртава ових "наших" тровача. О томе вам ја говорим, прсти ми отпадоше од чукања по тастатури. Лупам по њој као Шешељ кад говори. Жена ми се нервира јер не може да спава.

Да се не тролује тема бесмисленим аргументима, ово је срж приче. Лаж која се пласира и обликује свест (лако)верних. Служи да ојача омразу у народу. Тај прости народ нема моћ расуђивања (због тога нам је и власт задњих 50 година сасвим саобразна том vox populi), па бива диригована из ових опскурних лабараторија. Не чуди ме што се дижу кука и мотика, чак на овако умереном сајту, на моја раскринкавања тих малверзација.  

Подели на овим сајтовима

Svako treba da bude svestan da je biskup postavljen kao vidljiva veza svakog sa Crkvom i Crkve sa Apostolima i sa ostalim zajednicama, koje su takođe sjedinjene sa biskupima i sa papom u jednu, jedinstvenu crkvu, kazao je poglavar Rimokatoličke crkve.

Папа може да се позива на шта год хоће, али мисао да без Епископа нема ни Цркве је православна мисао.

А, без папе, има ли Цркве?

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...