Гости Guest Написано Новембар 15, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Evo o cemu pricam, kako se stvari prihvataju zdravo za gotovo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Зелени, знам ја вас Хоте; па и на владику Рада су вршили атентат, што ви то не бисте покушали на мене? Овако анонимно, као јунаци. Мучени су били и Петер Први и Петар Други. А, опет, знамо ко је у тим крајевима се обраћао са: попе! Ја сам био на ископавању костију попа Дрекуловића, штитио "попа" Богића Фемића, човека блажене успомене. Срећом, да овде не знају детаље о томе какви су "верници" у ЦГ (Бићанић само уопштено помену да је истребљено 90% клира). Много је тог зла, зато Бог много и не гледа на ЦГ. Преживела су ђеца углавном зликоваца, а и данас настављају да гоне "српске попове" по ЦГ. Због тога се ЦГ одрекла српства и углавном православља, јер ту ЦПЦ не можемо да држимо за једну ПЦ. Због тога, попово, како каже Његош, тешко је бити ваш доброжелатељ. Госн. Đuroviću, замолио бих Вас да не губите концентрацију и не упадате у контрадикцију јер ми је врло непријатно да Вам на то скрећем пажњу. Што се тиче "предивног митрополита", ја сам био његов ђакон 5 година, а онда је он изјавио како ме не познаје и да никад у животу није чуо за мене. Баш онако очински, да не кажем хришћански. Онда ме нападе као "дилетанта" у Православљу, и назива господином, не сећајући се тобоже да сам и поп у међувремену постао. 'Ајде, на страну све те детињарије. Зелени, знам ја вас Хоте; па и на владику Рада су вршили атентат, што ви то не бисте покушали на мене? Овако анонимно, као јунаци. Нисам ја баш толико зелен, као што нисам баш сигуран ни какви су Вас сад "атентати" стакли. Могуће да је то одраз ове "тали баба лан да јој прође дан" терминолошке снаге која Вас је, рекао бих, и узела... али не бих ни у то нарочито да се упуштам. Иначе нисам овде ни анонимно па Вам је и та јуначка алузија недоумна. Али ми је, опет, и та прокаталепса занимљива... врло вешто, али исто тако и беспотребно. Познаје се талент беседништва и искрено се надам да га нећете страћити на којешта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Pa dobro, otac Zoran ima dela koja goveore za njega, nek svako po svojoj savesti proceni da li je u pitanju "trla baba lan" Zoran Đurović, Млађони and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Би_ћа_ни_ћу_мл_ад_ма_јо_ре... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Госн. Đuroviću, замолио бих Вас да не губите концентрацију и не упадате у контрадикцију јер ми је врло непријатно да Вам на то скрећем пажњу... Познаје се талент беседништва и искрено се надам да га нећете страћити на којешта. Једна уопштена константација профила неких који се овде јављају за реч, а мисле да су виспрени... има се проблем са механизмом рационализације. Не гледа се уопште на мисао него на термин и ако се ти термини, који су по себи увек вишезначни, употребе у неком контрасту, онда се "улови" противник. Тако сам и веселом ПиПу лепо показао зашто нису Оци, који су говорили о католицима као јеретицима, будале, а данашњи "православци", који користе ту терминологију, јесу. Проблем је, дакле, у томе што када ја кажем "поп", није исто као када то каже неки комуњара. За њега је то пежоратини израз, за мене почасни, јер означава оца. Исто може да важи и за "оче", које изговара неко ко хоће да се наспрда са вама, или, имам пример из парохије, да буде инцестуозни позив. Према томе, Зелени, из племена Радовића, ја сам врло добро контестуализовао твоју терминолошку употребу, тако да ни о каквој противречности нема речи. Тако, јуначко кољено (контекстуализуј сада ти ово моје - вероватно нисам ироничан), окани се празних прича. Ипак сам ја за разлику од Стрика ватикански доктор. Велика је разлика између некога ко дође као посматрач на кратко, не положи ни један испит и онога ко 8 дугих година криви кичму и губи вид над књигама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ne ulazeci u to da li je papa ispravan ili ne, i koliko je katolicka crkva posvetovnjacena, pri tome ne ulazeci ni u to koliko je pravoslavna crkva bas kao i katolicka u svojoj masineriji udaljena od Hrista, ali je jedno sigurna, da se vera ne moze braniti, niti njena cistota cuvati, ako je ta odbrana zasnovana na lazima i intrigama, to prosto nije pravoverno i pravoslavno, ma koliko sebe neko nazivao tim imenom. Ovo je vise izraz nesigurnosti i slabosti, nego pravoslavnosti koju imamo u Bogu zivom. Zoran Đurović, Млађони, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ne ulazeci u to da li je papa ispravan ili ne, i koliko je katolicka crkva posvetovnjacena, pri tome ne ulazeci ni u to koliko je pravoslavna crkva bas kao i katolicka u svojoj masineriji udaljena od Hrista, ali je jedno sigurna, da se vera ne moze braniti, niti njena cistota cuvati, ako je ta odbrana zasnovana na lazima i intrigama, to prosto nije pravoverno i pravoslavno, ma koliko sebe neko nazivao tim imenom. Ovo je vise izraz nesigurnosti i slabosti, nego pravoslavnosti koju imamo u Bogu zivom. Ако папа не помиње у свом говору православну цркву именом, не значи да је лаж ако се каже да из његовог говора произилази то да је православна црква као и остале заједнице које нису у јединству преко бискупа са папом болесне цркве. Ево оригиналног цитата са ватиканског сајта па ти процени. Што се оно каже: "ако коза лаже, не лаже рог" "Dragi prijatelji, sve nam to pomaže shvatiti zašto kršćanske zajednice prepoznaju u biskupu veliki dar, i pozvane su jačati iskreno i duboko zajedništvo s njim, počevši od prezbitera i đakona. Nema zdrave Crkve ako vjernici, đakoni i prezbiteri nisu ujedinjeni s biskupom. Crkva koja nije ujedinjena s biskupom je bolesna Crkva. Isus je htio to jedinstvo svih vjernika, također đakona i prezbitera, s biskupom. A oni to čine sa sviješću da je upravo u biskupu vidljiva povezanost svake Crkve s apostolima i sa svim drugim zajednicama, ujedinjenim s njihovim biskupima i Papom u jednoj Crkvi Gospodina Isusa, koja je naša sveta hijerarhijska majka Crkva. Hvala!" http://w2.vatican.va/content/francesco/hr/audiences/2014/documents/papa-francesco_20141105_udienza-generale.html Е сад, мене ово не саблажњава уопште, јер је мени потпуно јасно да ватикан себе сматра једином црквом, што је донекле и нормално кад су већ тим путем кренули пре 1000 година. То је њихов проблем и нек се носе с'тиме како знају. Мени је у ствари проблем што се православној јавности, и то на жалост махом од стране нашег клира, подмеће прича о неком екуменистичком јединству тобоже заснованом на следовању Христовим заповестима. Не треба много памети да се схвати да се не ради ни о чему другом него о унијаћењу. Ко још наиван може да помисли да ће се папа одрећи моћи коју поседује ради јединства са православном црквом? Папа то лепо увија у обланде, онако дипломатски, али нема баш ни проблем да то ипак каже, јер осећа надмоћ (овоземаљску) над православнима. Тај његов однос се види и из сервилног опхођења појединих православних епископа у комуникацији са ватиканом и папом. Натан је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Nekima je ideologija srpskog nacionalizma preča od predanja pravoslavne crkve i svetog pisma. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Nekima je ideologija srpskog nacionalizma preča od predanja pravoslavne crkve i svetog pisma. Ти када будеш схватио да је српски национализам, предање православне цркве и свето писмо посматрано кроз призму Светосавља једна те иста ствар, можда и престанеш да понављаш као папагај једне исте реченице кад год се покрену сличне расправе. Дозволио си да ти исперу мозак разни хуманисти који су српски национализам покушали да поистовете са хитлеровским немачким или хрватским НДХ национализмом. Српски национализам је Светосавље и Светосавље јесте српски национализам. Без тога Србина не бива, па стога ни српског национализма. МилошБГ and Натан је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Можда ми вас и оправославимо до краја..ал тешко... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 @@ПиП, Ко још наиван може да помисли да ће се папа одрећи моћи коју поседује ради јединства са православном црквом? Ti ljudi se ne zovu naivni vec - verujuci. To su ljudi koji veruju u Gospod i njegovu moc, koja im je posvedocena. Posvedocena im je tako sto su rimski generali, ubie i progonitelji praavoslavac traansformisni u potpune pravoslavce.. a ti toliko malo vere u praavoslavnu crkvu imas da mislis da ne mozemo jednog papu da nateramo da se odrekne moci... Ako ne verujes u moc crkve, ja zaista ne znam u sta verujes? Ili ja gresim sto kao pravoslavac verujem d crkvu i saboronost vodi sveti duh, a ne neka politika u tome "da li smo naivni d verujemo da mozemo da transformisemo papu" ko da je u pitnaju delo neke obicne zemaljske organizacije a ne organizacijom koju je Hrist licno ostavio nama... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 @@ПиП, Ко још наиван може да помисли да ће се папа одрећи моћи коју поседује ради јединства са православном црквом? Ti ljudi se ne zovu naivni vec - verujuci. To su ljudi koji veruju u Gospod i njegovu moc, koja im je posvedocena. Posvedocena im je tako sto su rimski generali, ubie i progonitelji praavoslavac traansformisni u potpune pravoslavce.. a ti toliko malo vere u praavoslavnu crkvu imas da mislis da ne mozemo jednog papu da nateramo da se odrekne moci... Ako ne verujes u moc crkve, ja zaista ne znam u sta verujes? Ili ja gresim sto kao pravoslavac verujem d crkvu i saboronost vodi sveti duh, a ne neka politika u tome "da li smo naivni d verujemo da mozemo da transformisemo papu" ko da je u pitnaju delo neke obicne zemaljske organizacije a ne organizacijom koju je Hrist licno ostavio nama... Добри мој, наивни Млађони. Иди спавај, доста си данас био активан, заболеће те глава. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Можда ми вас и оправославимо до краја..ал тешко... За тај подвиг, најпре треба себе оправославити, што донекле појашњава ово задње што сам подебљао. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ти када будеш схватио да је српски национализам, предање православне цркве и свето писмо посматрано кроз призму Светосавља једна те иста ствар. Tesko... srpski nacionalizam kroz svetosavlje moze biti u skladu s pravoslavljem ali je daleko od jedne te iste stvari. To je strsna i opasna laz koju koriste politici da bi sprovodili neki teokratski klerofasizm i pecali publiku preko religije. To jest zloupotrebljvali crkvu. Crkva nijednoj politickoj partiji, a ima ih koje se nzivaju svetosavsek, nije dala blagoslov. Zasto? Zato sto je "srpski naconalizam" I svetosavlje kakvim ga ti predajes i prosipas ustvari jedna obicna politicka ideologija koja veze s duhovnoscu, religijom i hristovom porukom nema. Zato se toliko i iscudjavas na moje postove vazda nesto... i pitas se jel sam pod libelu... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 (измењено) Добри мој, наивни Млађони. Иди спавај, доста си данас био активан, заболеће те глава. prosipas ovde artemijevske stavove, obrazovske stavove i to se jos sve radis ko da si neki intelektualac. Dakle prvo malo preispitaj svoje stavove, koga podrzvas, pa onda razmisljaj malo o tome d druge ne boli glava. a j tevi ovo necu d uvijam u neku psivnu agresiju "dobri moj" i slicne fore.. nego lepo brte mili,,, u direktnu agresiju... ne bolujem od tih problema psivne agresije.. Измењено Новембар 15, 2014 од Дејан Бићанић oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука