Zoran Đurović Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Aha! Sumnjao sam ja da je on neka vodena živuljka A i slika mu lažna na forumu...sad ću ja da postavim pravu: Otac Zoran...aka ...Zmaj iz bare, izlazi na kopno da rovari ekumenistički Де се овог сети::::::::::::::::::::::::))))))))))))))))))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ја не мислим,да је о.Зоран ван свих прихватљивих норми за једног Православног Хришћанина а поготово што мислим да је он један од ретких.који је имао прилику разговарати и са оним "несветим" малим католичким поповима, (колико сма разумео студирао је у Риму па отуд претпоставка). Међутим по мени у дијалогу између РКЦ и ПЦ не би требало дозволити никакво отварање очију у дијалогу. Коме да отворимо очи? Ако неко мисли да ове ствари могу да се реше састанцима на високом нивоу,није му баш најбоље осветљен пут. Раскол је уствари забрана и прекид оних малих веза између "малих" попова и "малих" простих верника. То је раскол! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 А јел можеш то мало да нам препричаш. Како си ти рецимо то уочио, схватио и сложио се с тим? Ако ти није тешко, наравно. uzmi knjigu pa čitaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Листам тему... Читам.. Ово једноставно није тачно. Посебно не за Србе из Црне Горе.... Свако село минимум једну Цркву у Старој Црној Гори. Људи пред сваку борбу се нпр причешћивали, а борби сваки дан... Плус Цркве пуне жена и дјеце док су мужеви и очеви на бојним пољима... А у миру само се тамо сједјело (то је било најчешће сеоско гумно на којем се окупљало и бесједило). vi u crnoj gori ste vazda bili vrh vrhova, skidam kapu, naročito kad pobiste 90% sveštensta SPC Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 А отац Зоран је један начитан šta znači načitan? načitan može biti bilo ko, al kad je neko naučnik onda je on naučnik. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ја не мислим,да је о.Зоран ван свих прихватљивих норми за једног Православног Хришћанина а поготово што мислим да је он један од ретких.који је имао прилику разговарати и са оним "несветим" малим католичким поповима, (колико сма разумео студирао је у Риму па отуд претпоставка). Међутим по мени у дијалогу између РКЦ и ПЦ не би требало дозволити никакво отварање очију у дијалогу. Коме да отворимо очи? Ако неко мисли да ове ствари могу да се реше састанцима на високом нивоу,није му баш најбоље осветљен пут. Раскол је уствари забрана и прекид оних малих веза између "малих" попова и "малих" простих верника. То је раскол! Да, то је основна грешка. Када се упозна други од крви и меса види се да он није нека нижа "раса". Да будала и добронамерних има на обе стране, то је јасно. "Мали" се увек друже без предрасуда. Раскол је болесно стање и ту никоме није добро осим ратним профитерима. Због тога треба радити на упознавању и малим стварима. Тиме ће се клима мењати. Ја нисам видео никаве разлике између п0обожне бабе у Србији и у Италији. Исти проблеми их муче. Midrash је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Да, то је основна грешка. Када се упозна други од крви и меса види се да он није нека нижа "раса". Да будала и добронамерних има на обе стране, то је јасно. "Мали" се увек друже без предрасуда. Раскол је болесно стање и ту никоме није добро осим ратним профитерима. Због тога треба радити на упознавању и малим стварима. Тиме ће се клима мењати. Ја нисам видео никаве разлике између п0обожне бабе у Србији и у Италији. Исти проблеми их муче. Да, као што рекох и ја то мишљење имам. Останимо са Христом.! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Aha! Sumnjao sam ja da je on neka vodena živuljka A i slika mu lažna na forumu...sad ću ja da postavim pravu: Otac Zoran...aka ...Zmaj iz bare, izlazi na kopno da rovari ekumenistički No, ta sličnost! :-o http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090205/KRAJSWIAT/628994879§ioncat=artpicture02&template=artpicture https://arturovasquez.wordpress.com/2009/05/18/realized-eschatology-part-ii/ http://wordpress.catholicapedia.net/requisitoire-contre-willy-et-sa-boutique-de-souvenirs-du-passe/ Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MariaElena Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ови са "Борбе за веру" су ти она струје у СПЦ која се боји од папе и од (они би рекли) новотарија, како у литургијама, тако и у свему другом (одма би ти кренули причу о отвореним дверима, љубљењу руке папе, несиласку светог огња једном приликом и тако даље...). 1. Ako među tom strujom ima svećenika i episkopa, kako kažeš, onda to pogoršava stvar. Patrijarh Irinej je poglavar SPC i njega se mora slušati, a ako ne, Crkvi prijeti kaos i raskol. Druga stvar, SPC je dugi niz godina član Svjetskog Saveza Crkava u kojem prevladavaju protestanske zajednice. Katolička Crkva nije članica toga Saveza, samo je promatrač. I to je sasvim razumljivo budući da postoje daleko veće razlike između katolika i protestanata nego katolika i pravoslavaca. Dakle, ako je SPC već pedestak godina uključena u ekumenski pokret, što se onda taj pokret "Borba za veru" čudi ili protiv koga se bori? Samo protiv Pape? 2. Papi se ne ljubi ruka, nego prsten koji simbolizira jedinstvo Katoličke Crkve sa svojim Poglavarom. I svećenicima se nekada ljubila ruka, ne iz hira ili običaja, nego u znak poštovanja svećenicima po čijim se rukama događa otajstvo/sveta tajna u Sv. Pričesti. Они у суштини су против дијалога са католицима (и екуменизма. По мом мишљењу, једно доста проблематично размишљање које за циљ има да "упозори на опасност" од Папе. Razumijem. Prisutni su drugi elementi, u najvećem dijelu narušeni odnosi Srba i Hrvata, je li tako? Ali, to je druga tema, vrlo teška. Midrash je pisao o miru ...kojeg nema. Znamo da je mir plod Duha Svetoga, a znamo i to da mira neće biti bez istine i pravde. Kad bi se svi kršćani potrudili da žive u istini i pravdi, Bog bi nas blagoslovio svojim mirom. А отац Зоран је један начитан и паметан човјек, који зна да се погорди опасно, 1. Ovo je jedan( možda i jedini?) forum na kojem su prisutni svećenici. To je povlastica za sve nas. Ako to još neki nisu shvatili, onda ne prepoznaju Božju milost. Ja na taj način razmišljam. Ne ogovaraj svećenike, redovnike i redovnice...tako su nam govorili. Naravno, u ovo vrijeme skandala sa svećenicima, čovjek se s pravom pita što se to događa. Jedan pravoslavac mi kaže da ne ide u Crkvu jer njegov "pop" pored zakonite žene ima i drugih deset žena u selu. Ali, mi ne idemo u crkvu zbog popova, nego zbog Krista koji nas okuplja da ga zajedno slavimo. 2. Gord? Ohol? Hmm, ponekad nam se čini da ljudi govore s visoka, a u stvari ih ne razumijemo. Ne znam, nisam pratila što je o. Zoran pisao, osim ovoga na ovoj temi. Da sam na njegovom mjestu, ja bih se vjerojatno naljutila kad bih pročitala što su drugi napisali, a vidiš, on se nije naljutio. Znači da je ponizan. Дејан, Zoran Đurović and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 који зна да се погорди опасно, а тад и није вољан за дијалог, но за паметовање, па ти предлажем да читаш и не дискутујеш са њиме, но да питаш на више мјеста и упоредиш одговоре. На другима примећујемо оно што и сами имамо! "Сваки човек види у другим људима то, што је духовним опитом познао у самом себи, јер је однос човека према ближњему верни показатељ степена самопознања који је достигао".Преподобни Силуан Атонски Zoran Đurović and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Da sam na njegovom mjestu, ja bih se vjerojatno naljutila kad bih pročitala što su drugi napisali, a vidiš, on se nije naljutio. Znači da je ponizan. Da, pokoran ali nepokoren, to mi s kod o. Djurovića najviše svidja. Kad je istina i laž u pitanju onda je svejedno ko je njenim strujcem, izvorom. Laž ne postane istinom a ni istina laži samo zato što ju je rekao taj ili onaj ali može se raširiti kao korov ako se pusti da raste. Poslije umjesto polja punog sočne, mirišljave i krasno zelene trave imaš oko sebe sve samo trnje, bodljiku i čičak. Tko bi htio živjet takvim životom i u takvom duhovnom okruženju punom laži ili manipulacija, neistina i poluistina? Trava relaksira, na njoj se možeš odmoriti, spavati, otpočinuti a na čičku, trnju i bodljikama si ne prostre niko. Zoran Đurović, Дејан and Midrash је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 @@Zoran Đurović, Možda bi u naslovu više odgovaralo :" Borba za zaveru" Плутон and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 ПиП, ја имам обичај да кажем онима који се осврћу на моје текстове да се сконцентришу пре писања. Концентрација је јако битна ствар. О томе оци који уче о молитви говоре. Онда се избегава да се други уводе у заблуду и да се губи време у бесмисленим расправама. Како оно беше - "лекару, излечи се сам". И ви сте се могли мало више сконцетрисати пре писања. Колико сам успела да видим, тај текст на сајту "Борба за веру" уопште није њихов оригинални текст. Лепо пише на крају текста: Извор: http://aktines.blogspot.ru/2014/11/blog-post_8.html По материјалу са «Православный Апологет» приредило Уредништво „Борбе за веру“ http://borbazaveru.info/content/view/7301/1/ И стварно, кад се оде на руски сајт, види се да су ови са нашег сајта превели руски текст (који је, опет, превод грчког оригинала). Без жеље да било кога браним, просто чињенице су чињенице. Аутор прокаженог текста је Јоргу Папатанасопулу. Уз његово име, дакле, стоје они ваши атрибути: "демонска подметачина" и "експозитура бившег комунистичког режима". Надам се да се боље концентришете када пишете друге текстове, да се у њима не налазе (барем) овако очите грешке, да не кажем - подметачине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 И ви сте се могли мало више сконцетрисати пре писања Ako su ga preneli, dakle nekritički ga podržavaju, o.Zoran je tu sasvim u pravu.Skoncentrišite se i vi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ako su ga preneli, dakle nekritički ga podržavaju, o.Zoran je tu sasvim u pravu. Skoncentrišite se i vi У чему је то О. Зоран у праву? Да је господин Јоргу експозитура бивег комунистичког режима, или да је текст који је он написао демонска подметачина сајта "Борба за веру"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука