Jump to content

Легализација канабиса?

Оцени ову тему

36 члановâ је гласало

1. 1. Јесте ли за легализацију канабиса?

Препоручена порука

Ne treba legalizovati jer u kraju imam 25 narkomana,nekoliko odavno u grobu,neki samo sto nisu,nijedan nije krenuo od dopa,svi su odreda krenuli od trave,jos kao malji deca sam ih gledao kako se kriju iza moje gajbe i duvaju.

Naravno ne znaci da ko duva ce postati tezak narkoman ali znaci da ko je na dopu krenuo je sa vutrom. Pa sad tas na vagi,sto bi rekao Kovinjalo statistika je ko bikini,ja sam opet protiv. I da,bilo bi kul kad pomenu Mladja da i cigare budu zabranjene ali tu su u igri velike pare,stoga tesko.

Istini za volju, svi su krenuli od cigareta, narkomane koji su iz ničega ništa startovali ravno sa marijankom možeš u Srbiji nabrojati na prste lijeve i desne ruke, baš mnogo ih ne bude.

:)

Подели на овим сајтовима

Па добро, разумем ја тебе. Сад, не знам и кол'ко би те изненадило кад би ти рек'о, и то без имало претеривања, да сам од малих ногу васпитаван методама НКВД-а. А дружио сам се са свима, и то без изузетка, наравно.

represija uvek izaziva kontra efekat.

Подели на овим сајтовима

Сад ће неонацисти,да дођу и да нам прекину тему. Биће супер ако никог не пљуну,например...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ono što je otrov za zdravog čoveka može biti lek za bolesnog.

Ja sam za to da se što pre legalizuje marihuana (ili kanabis) ali u cilju njene primene u lečenju, tako da se izdaje samo na recept... i to u samo nekoliko apoteka (po gradovima) gde bi se uvelo i bolje obezbeđenje, zbog moguće provale narkomana. Medicina primenjuje morfijum, a u odnosu na morfijum kanabis je lekovit za obolele od kancera. Neke države su legalizovale upotrebu kanabisa u medicinske svrhe, u novinama sam videla sluku apoteke u Poljskoj - ''Mariuana'' - koja prodaje samo kanabis.

Подели на овим сајтовима

Иначе,дрога је данас у Србији доступна више него да је легализована.

Да је легализована,морао би до трафике или до лекара како год да је пусте у промет, а данас сваки честити дилер ће ти сам донети наркотике,нема шта да се цимаш.

Да не буде забуне,говорим о стању ствари на терену. Тешко је признати себи,да нелегалним путем,може доћи до тога да ради профита,неконтролисано може ући без проблема и дрога која се зове крокодил. Дакле данас у србији је неконтролисано отворена могућност да дилери могу,профита ради,уништити човека толико брзо, да му више ниједна помоћ није од помоћи.

Дакле данас у србији сотона има пролаз,да трује кога год хоће. Дрога је данас легализована што се тиче мерила доступности и не треба затварати очи пред том чињеницом.

Ако је мерило доступности главни разлог да дрога не буде легализована,онда смо сви већ закаснили неповратно. Дрога у србији је потпуно легализована у мерилу доступности а у мерилу сипања додатних отрова,слободна је као што је Бог слободан.(више него легализација)

Подели на овим сајтовима

Ja sam za to da se što pre legalizuje marihuana (ili kanabis) ali u cilju njene primene u lečenju, tako da se izdaje samo na recept... i to u samo nekoliko apoteka (po gradovima) gde bi se uvelo i bolje obezbeđenje, zbog moguće provale narkomana. Medicina primenjuje morfijum, a u odnosu na morfijum kanabis je lekovit za obolele od kancera. Neke države su legalizovale upotrebu kanabisa u medicinske svrhe, u novinama sam videla sluku apoteke u Poljskoj - ''Mariuana'' - koja prodaje samo kanabis.

Лек Артан је такође полунаркотик......

Подели на овим сајтовима

Sa ovime se i ja slazem ako ce se legalizovati i prodavati ovako. Ali ako ce biti na svakoj trafici onda sam protiv.

Подели на овим сајтовима

Иначе,дрога је данас у Србији доступна више него да је легализована.

Да је легализована,морао би до трафике или до лекара како год да је пусте у промет, а данас сваки честити дилер ће ти сам донети наркотике,нема шта да се цимаш.

Да не буде забуне,говорим о стању ствари на терену. Тешко је признати себи,да нелегалним путем,може доћи до тога да ради профита,неконтролисано може ући без проблема и дрога која се зове крокодил. Дакле данас у србији је неконтролисано отворена могућност да дилери могу,профита ради,уништити човека толико брзо, да му више ниједна помоћ није од помоћи.

Дакле данас у србији сотона има пролаз,да трује кога год хоће. Дрога је данас легализована што се тиче мерила доступности и не треба затварати очи пред том чињеницом.

Ако је мерило доступности главни разлог да дрога не буде легализована,онда смо сви већ закаснили неповратно. Дрога у србији је потпуно легализована у мерилу доступности а у мерилу сипања додатних отрова,слободна је као што је Бог слободан.(више него легализација)

I trodon je vrsta narkotika, pa nije isto što i kanabis! I morfijum, koji primenjuje medicina, pa nije lekovit. Ali, postoji više vrsta kanabisa i nisu sve lekovite. Medicina zna koja je vrsta lekovita i koju će primenjivati u lečenju teško obolelih pacijenata. A što se bezbednosnih mera tiče, napisala sam da se, recimo, kanabis prodaje u samo nekoliko apoteka (po gradovima) gde bi se uvelo i bolje obezbeđenje (policija), zbog moguće provale narkomana. Naravno da se kanabis ne bi prodavao na trafici, smešno je i pomisliti tako nešto.

Jeste, droga je greh. Ali i duvan je greh, i to je od sotone. Pa evo i na ovom forumu ima toliko zavisnih od pušenja. Kad cigare i droga uzimaju radi užitka, greh je. I kad zdrav čovek popije otrov greh je, jer sebi oduzima život. Ali, kad bolestan guta tako nešto radi ozdravljenja, nije greh! Kao što sam malo pre napisala: ''Ono što je otrov za zdravog čoveka može biti lek za bolesnog.''

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Nema razloga da bi neko stekao utisak da je marihuana zabranjena kod nas.

Možeš je kupiti na svakom ćošku, u školskom dvorištu, kriminal je toliko razvijen kod nas da se policija i ne bavi time, policija se ne bavi ljudima koji pljačkaju radnje , što bi se bavila ozbiljno s nekim ko ima dzokavac kod sebe?

Између осталог зато што су они једни од тих који ваљају џиџу.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Дакле данас у србији сотона има пролаз да трује кога год хоће.

Пре бих рекла да човек има слободу да се трује како хоће - да обрнемо ствари мало. :)

Подели на овим сајтовима

Пре бих рекла да човек има слободу да се трује како хоће - да обрнемо ствари мало. :)

У смислу,све ми је дозвољено али ми није све на корист? :)

Подели на овим сајтовима

represija uvek izaziva kontra efekat.

Добро, да не стекнеш баш толико погрешан утисак... Углавном и кад сам био деца, тачније откада ме сећање служи и док су родитељи марљиво изграђивали самоуправни социјализам мене је чувао, прецизније "дужио", свеже пензионисани командант локалног тенковског гарнизона, иначе прва генерација официра еСеФеРеЈот и то школована у Совјетском Савезу па игром случаја претекла Стаљиновом одговору на наше премудро "историјско не", неким чудом депортована у земљу порекла те отуд и врло реална асоцијација на методе НКВД-а у размишљању и опхођењу према људству & техници са акцентом на једноставности и ефикасности. Што наравно нема никакве везе са темом, ал' ето. Немој бити деца с тим "kontra efekatima" и осталим луфт-психологијама

Подели на овим сајтовима

Naravno da se kanabis ne bi prodavao na trafici, smešno je i pomisliti tako nešto.

Па управо зато што је смешно. Дакле свесно сам претеривао. Праштај :) 

Подели на овим сајтовима

У смислу,све ми је дозвољено али ми није све на корист? :)

Да. :) Пушење марихуане нема исти ефекат као третман уљем од канабиса.

Верујем да је уље од канабиса корисно - показало се да је веома делотворно код три групе тешких оболења (и ако Министарство здравља Србије одобри употребу истог у сврху лечења, на чему се ради активно у последње време, одобриће за три категорије оболелих). У неким  државама се употребљава као средство лечења и даје добре резултате. Коска је у томе што је веома скупо, за наш стандард незамисливо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...