александар живаљев Написано Новембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 kako to da ovu direktnu vezu "duvanja" i šizofrenije nije potvrdila zvanična medicinska nauka? Zavera? Као што написа брат Римокатолик нема никаквих доказа о вези "дувања" и шизофреније. Само су латентни шизофреничари или већ обљели, склонији конзумирању свих опијата. зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Marihuane i navlacenja na druge droge Study: The ‘Gateway Drug’ Is Alcohol, Not Marijuana http://www.collective-evolution.com/2014/04/12/study-the-gateway-drug-is-alcohol-not-marijuana/ UF study shows long-term drug abuse starts with alcohol http://news.ufl.edu/archive/2012/07/uf-study-shows-long-term-drug-abuse-starts-with-alcohol.html Alcohol - not marijuana - is the gateway drug, study shows Learn more: http://www.naturalnews.com/036541_alcohol_gateway_drug_marijuana.html#ixzz3InM9Jw3b Study Finds Alcohol, Not Marijuana, Is the Biggest Gateway Drug For Teens http://science-beta.slashdot.org/story/12/07/11/2037244/study-finds-alcohol-not-marijuana-is-the-biggest-gateway-drug-for-teens Dakle, da cujem, ko je za zabranu alkohola? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Pa dobro to je samo moje misljenje,tesko da cu ja ikada biti u mogucnosti da o tome odlucujem,ali ako budem da znas unapred Ali realno lose je po zdravlje,zavisna si od cigare,generalno smrde,uvlaci se taj smrad pod kozu i pride dajes pare,zamisli samo 200 dinara dnevno sto dajes za cigare,to je 6.000 mesecno,pa tvoj dragi ako pusi to je 12000 i to samo ako ste na jednoj kutiji dnevno,a znam brdo slucajeva gde puse najmanje dve paklice. Sve je to bezveze. A gde je tebi nepušaču ušteda od 12000 mesečno? Šalim se. To mi je poslednji bastion poroka iz srednjoškolskih dana. Smiruju me. Ne vredi. Volim_Sina_Bozjeg and Sasa 015 је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 A gde je tebi nepušaču ušteda od 12000 mesečno? Šalim se. To mi je poslednji bastion poroka iz srednjoškolskih dana. Smiruju me. Ne vredi. To je najveca iluzija u koju psaci upadnu. Cigara ne smiruje tebe, smiruje ti stres koji ti svara kriza za cigarom. kordun and Натан је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 A gde je tebi nepušaču ušteda od 12000 mesečno? Šalim se. To mi je poslednji bastion poroka iz srednjoškolskih dana. Smiruju me. Ne vredi. Pa da imam tu muku da jos moram i za to da izdvajam pare... Moj otac je pusio 30 godina,ostavio je skoro,nije tako tesko. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Pa hoce,ali nije isto igla u veni ili sto bi reko Canak dzokavac u busu ili krijenje i svoja 4 zida. Sto se drugog dela tice,sta znam,znam mnoge burzuje koji su na pajdu a imaju za koks,tako da ne znam sta bih rekao,moguce ali ima izuzetaka. pričam o procentima. da smo bogatija zemlja ne bi imali ovoliko heroinskih ovisnika. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 E sto bi rekao veliki Vladimir Vladimirovic da baba ima... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 To je najveca iluzija u koju psaci upadnu. Cigara ne smiruje tebe, smiruje ti stres koji ti svara kriza za cigarom. Pusti ti mene da ja živim u zabludi, tebi ni iz džepa ni u džep, ako nekad zadimim blizu tebe, ti kukaj, ugasiću Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Zabrana nacelno sluzi ne da bi se svaki covek uhodio u nekoj rdjavoj navici, vec iskazuje izricito negativan stav jedne celine/drustva/zajednice prema nekom pitanju. U ovom slucaju, zabrana narkotika ima isti cilj - da ukaze na pogubnu i paklenu stetnost ove pojave, pre svega. Ukidanje ove zabrane ne samo da nece da resi problem narkomanije - nece ni da ga ublazi - vec ce naprotiv da ga uveca. Ukidanje zabrane samo ce brze i nepovratnije da gurne mnoge neodlucne i labilne ljude u zagrljaj droge i smrti. Tvrdnje tipa "ko je pametan, nece nikad da se drogira i koristi bilo koji narkotik, bez obzira bilo zabrane ili ne" za nas hriscane nemaju nikakvu tezinu i vaznost. Zasto? Zato stp odupiranje grehu (narkomanija je viseslojni greh po svojoj sustini, a pre svega idolopoklonstvo) nije stvar pameti, nego askeze. Dakle, to je pitanje ne fizicko, nego metafizicko. A askeza, kao nacin zivljenja svakog pravog hriscanina, neizostavno i uvek pocinje zakonom/zabranom, a tek kasnije se nastavlja rastom u slobodu hristolike licnosti, tj. u meru punoce rasta Hristovog. Sasa 015, александар живаљев, зеленизуб and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Zabrana nacelno sluzi ne da bi se svaki covek uhodio u nekoj rdjavoj navici, vec iskazuje izricito negativan stav jedne celine/drustva/zajednice prema nekom pitanju. Ekstremno ne-konstruktivno koriscenje zakona. Samo stetu pravi, ekstremnu. Prvo pravi od narkomanije taboo, pa otezava otkrivanje i lecenje. Zatim bukvalno stiti mafiju. Jer im daje monopol nad kanabisom. Trece, ekstremne pare se trose u policijske svrhe. Cetvrto, deluje uzasno privlacno tinejdzerima koji u tim godinama, po prirodi, vole da rade zabranjene stvari da probaju i da isprobaju. Slazem se sa tobom oko negativnog stava ali ne oko nacina na koje bi ti da ga sprovodis. Zakoni i zabrane su najgori moguci nacin. Ukidanje ove zabrane ne samo da nece da resi problem narkomanije - nece ni da ga ublazi - vec ce naprotiv da ga uveca. Ukidanje zabrane samo ce brze i nepovratnije da gurne mnoge neodlucne i labilne ljudi u zagrljaj droge i smrti. Debelo se ne slazem. Prvo marihuana nije "Gateway" droga, to jest ne vuce ljude ka drugim drogama. Iskopirao sam jedno 10 naucnih, eksperimentalnih medicinskih clanaka na tu temu. Drugo, verovatno ce da uveca procenat ljudi, ali za jako malo. I trece, ukidanje zabrane nece nikog da gurne brze niti nepovratnije, vec ce da olaksa "skidanje" i "vadjenje" iz droge. Bez postojanj tabooa, ljudi koji konzumiraju marihuanu nece morati da se kriju i moci ce bolje i direktnije da se deluje pravac na njih. Ti si profesor u srednjoj skoli, ja ti poptisujem da je 90 % muske populacije tvojih djaka probalo i koristi marihuaanu. I to verovatno dosta njih medju najboljim djacima. A vrlo moguce da neki i diluju. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ekstremno ne-konstruktivno koriscenje zakona. Samo stetu pravi, ekstremnu. Prvo pravi od narkomanije taboo, pa otezava otkrivanje i lecenje. Zatim bukvalno stiti mafiju. Jer im daje monopol nad kanabisom. Trece, ekstremne pare se trose u policijske svrhe. Slazem se sa tobom oko negativnog stava ali ne oko nacina na koje bi ti da ga sprovodis. Zakoni i zabrane su najgori moguci nacin. Ocigledno nisi dobro razumeo drugi deo poruke. Ne moze jedno zlo da se resi popustanjem u drugom zlu. To je katastrofalna iluzija. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Као што написа брат Римокатолик нема никаквих доказа о вези "дувања" и шизофреније. Само су латентни шизофреничари или већ обљели, склонији конзумирању свих опијата. Само мало ако те добро разумем...шизофреничари процентуално су склонији конзумирању свих опијата него људи који немају шизофренију? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 sta je ovih narkomana na forumu, nemam rjeci ИгорМ, александар живаљев and Натан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Nema razloga da bi neko stekao utisak da je marihuana zabranjena kod nas. Možeš je kupiti na svakom ćošku, u školskom dvorištu, kriminal je toliko razvijen kod nas da se policija i ne bavi time, policija se ne bavi ljudima koji pljačkaju radnje , što bi se bavila ozbiljno s nekim ko ima dzokavac kod sebe? александар живаљев and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ocigledno nisi dobro razumeo drugi deo poruke. Ne moze jedno zlo da se resi popustanjem u drugom zlu. To je katastrofalna iluzija. Dekriminalizacija marihuane i legaizacija marihuane nije zlo. Zlo je neko delo, kada nekom ucinis stetu. Legalizacijom marihuane nikom ne cinis stetu, jer sam zakon nikog ne sprecava da se drogira. To je cinjenica, koje bi bio svestan da si malo mladji. Drugo, ti ne ukidas zlo velike mafije, ti ga bukvalno stvaras stavljanjem marihuane na crno trziste. Haajd da pobrijimo broj negativnih i pozitivnih posledica oba stanja (legalno i nelegano) videces da pozitivne posledice prevazilze negativne za milion. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука