Biky83 Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Postoje ljudi koji su zli po svojoj prirodi, koji uzivaju u tome da nanose bol drugima, upoznao sam dobar broj takvih... Los covek se radja, ne postaje se.... U to sam sigurna. Losi ljudi nisu Boziji ljudi. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Hvala ti prijatelju na savetu ,ja tebe necu da saljem kod psihijatra , samo cu da ti pozelim da ti Bog ne ukrsti put sa istinskim psihopatom a im ih vise nego sto iko moze da pretpostavi,To sto neko odbija da nesto vidi ne znaci da to nesto ne postoji . Inace mi je stirc psihijatar i kad jednom poceo da mi daje profil komsiluka nije mi bilo dobro nekoliko dana . Ima zlih ljudi , istinski zlih do samog dna duse . Па захвали се стрицу што ти је отворио очи и улепшао ти доживљај комшилука. :bendoff: Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Los covek se radja, ne postaje se.... U to sam sigurna. Losi ljudi nisu Boziji ljudi. Кад би се лоши људи рађали као лоши онда би они и као бебе били зли, А знамо да су мала деца безазлена. Него зли људи у свему виде зло а добри у свему налазе добро. Оваквим коментарима само показујете какви сте сами. Човек пројектује своје виђење света на своју околину и мисли да су људи у његовој околини заиста зли. То уопште немора да буде тачно, већ зао човек услед неспособности да препозна добро у свему види зло. Исуса Христа су убили баш такви који у њему нису препознали добро него су видели зло и као злочинца су га и распели. Ненад Р. and Goku је реаговао/ла на ово 2 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Зло се никада не рађа јер беба не може бити зла , зло се стиче . Goku је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 A ovaj mesar što je ubio Tijanu Jurić? A ovaj drugi što je ubio Ivanu Podraščić? Živite vi u svom mehurić svetu, ali stvarnost vas demantuje. Razgovarao sam u zatvoru u Subotici sa policajcem i psihijatrom koji 'čuvaju' Tijaninog ubicu. U samici je, izolovan, i zato je i živ. Nemoj verovati novinama, bar ne po pitanju njegovog nepokajanja i nedostatka griže savesti. Cenim da si pametan čovek. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Pakost je meni jako zanimljiva pojava. Mada je i neprijatna! Srećem ljude koji se uhvate za jednu moju reč, i drže se toga ... ne žele da čuju ni objašnjenje, ni tumačenje, ni eventualno izvinjenje... Ništa! I ponavljaju to moje izrečeno... Ni za 1234 EUR nebi pristali da popuste, premda bi time (uz 'malo' keša) dobili i slobodu da me vide i šire i dublje, nego što me sada imaju na pameti. Zaista verujem da je pakost ograničavanje Bogom-dane slobode. Leopold је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 To što prepoznaju zlo u drugima ne znači nikako da su i sami zli. To nikad nije bilo niti će biti. Zločince, koji su razapeli Hrista, nije ni interesovalo da vide dobro u njemu, niti u bilo kome drugome, jer da ih je interesovalo, ne bi nikoga ni ubijali. Da li deca u sebi imaju zla, videće se tek kad dovoljno odrastu i postanu sposobna da ga čine. Zlo se može naslediti, ako je bilo deo karaktera roditelja. Претпостављам да си чуо некад да је љубав слепа, Али то се може чути од људи који не знају каква је љубав. Истина је да је љубав слепа за зло. Другим речима она види, али не види ништа злим. Тако и добар човек не види ништа злим јер је његова доброта очистила његов доживљај света од зла. Чим је неко способан да препозна зло у другима то је зато што и он сам у себи поседује то зло, да га нема неби могао видети ништа злим. Ево деца она све виде добрим, чак и кад добију батине од родитеља она мисле да је то добро а да су она крива и да су заслужила то. Ти не можеш да схватиш како размишљју добри људи па ти се то чини као парадокс, а то је због зла које влада у теби и недозвољава ти да видиш ствари добрима. Је ли пчела добра а оса зла? не него ми од пчеле имамо корист а од осе само штету и због тога судимо погрешно а истина је да су оне онакве баш какве треба да буду. Ако пикавац видимо на плочнику ми ћемо рећи да је пикавац прљавштина, а истина је да је пикавац није прљавштина и да је он такав какав је, а да га ми видимо прљавштином зато што смо тако научени. Ако брашно падне на наше нове црне панталоне, ми ћемо видети да су нам панталоне прљаве, а да ли је брашно прљаво? Ми живимо у једној превари свог ума који нам тумачи шта је шта и какво је оно. и та превара је зло јер скрива реалност од наших очију. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Претпостављам да си чуо некад да је љубав слепа, Али то се може чути од људи који не знају каква је љубав. Истина је да је љубав слепа за зло. Другим речима она види, али не види ништа злим. Тако и добар човек не види ништа злим јер је његова доброта очистила његов доживљај света од зла. Чим је неко способан да препозна зло у другима то је зато што и он сам у себи поседује то зло, да га нема неби могао видети ништа злим. Ево деца она све виде добрим, чак и кад добију батине од родитеља она мисле да је то добро а да су она крива и да су заслужила то. Ти не можеш да схватиш како размишљју добри људи па ти се то чини као парадокс, а то је због зла које влада у теби и недозвољава ти да видиш ствари добрима. Је ли пчела добра а оса зла? не него ми од пчеле имамо корист а од осе само штету и због тога судимо погрешно а истина је да су оне онакве баш какве треба да буду. Ако пикавац видимо на плочнику ми ћемо рећи да је пикавац прљавштина, а истина је да је пикавац није прљавштина и да је он такав какав је, а да га ми видимо прљавштином зато што смо тако научени. Ако брашно падне на наше нове црне панталоне, ми ћемо видети да су нам панталоне прљаве, а да ли је брашно прљаво? Ми живимо у једној превари свог ума који нам тумачи шта је шта и какво је оно. и та превара је зло јер скрива реалност од наших очију. Ti to pametno zboris, ali nije sve tako kako pricas. Sada drzis predavanje nama koji neke stavri komenatrisemo iz svog ugla. Nije tacno da deca misle da su dobili batine jer im roditelji zele dobro , deca uvek misle da ih roditelji ne vole dovoljno ako ih tuku ili kritikuju. Ti tu brkas pojmove. Kao sto je Tvrtko napisao , " zlo se moze naslediti ako je deo karaktera roditelja ", a ja se slazem sa njim. nana and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ti to pametno zboris, ali nije sve tako kako pricas. Sada drzis predavanje nama koji neke stavri komenatrisemo iz svog ugla. Nije tacno da deca misle da su dobili batine jer im roditelji zele dobro , deca uvek misle da ih roditelji ne vole dovoljno ako ih tuku ili kritikuju. Ti tu brkas pojmove. Kao sto je Tvrtko napisao , " zlo se moze naslediti ako je deo karaktera roditelja ", a ja se slazem sa njim. Деца не сумњају у родитељску љубав чак и кад добију батине. Тек кад одрасте дете може да се појави сумња у родитељску љубав а и то јако ретко. Одакле вам ти подаци или ви то онако из свог искуства. Сумња у родитељску љубав се појављује код разведенох родитеља када један родитељ трује дете против другог родитеља. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Пакост и злоба долазе због неопраштања. На примјер брат никако не може опростити брату, и цијели живот му приговара збog грешке коју је брат починио. То се назива чиста злоба и пакост. Стога не вјерујем да ће завршити пред лицем Господиновим без обзира колики велики вјерник био јер писано је: "Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta??" Kaže mu Isus: "Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam!" (Matej 18,21-22) Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Деца не сумњају у родитељску љубав чак и кад добију батине. Тек кад одрасте дете може да се појави сумња у родитељску љубав а и то јако ретко. Одакле вам ти подаци или ви то онако из свог искуства. Сумња у родитељску љубав се појављује код разведенох родитеља када један родитељ трује дете против другог родитеља. Ne slazem se sa Vama. Ja kada sam bila mala mislila sam da me moja mama ne voli sto me grdi ili udari, ali sam posle shvatila da mi ona zeli dobro. Zaista mislim da deca nisu dovoljno zrela da rasudjuju neke stvari, jer onda ne bi bila deca. Deca ne mogu da razmisljaju glavom odraslog coveka te iz toga proistice i moja konstatacija.,,,,, Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Deca itekako mogu posumnjati u roditeljsku ljubav, posebno ako dobijaju batine. Zato batine i mogu ostaviti posledice različitog stepena i uticati na formiranje ličnosti. Nezrela osoba je podložna uticaju različitih ljudi i dobronamernih i zlonamernih, ne mora to biti nužno vezano za bračni status. Deca i u "normalnim" porodicama, ako su lišena roditeljske ljubavi iz bilo kog razloga, podložnija su lošem uticaju. Tako je " tvrtko " ! Svaka cast na ovako lepo objasnjenom odgovoru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Господ је лекар а грех је болест. Што је чудно ако вам неко каже да грешите кад сви грешимо? Бики колко си ти то батина добијала кад си посумњала у родитељску љубав. Није ли то што ниси била вољена утицало на тебе у Твртка да имате овако да не кажем болесно мишљење. То што ви мрзите своје родитеље од самог детињства не значи да сва деца мрзе родитеље. То уопште није доказ да сте вас двоје и рођени зли, већ да сте постали такви због малтретирања ваших родитеља, па сад све на свету тумачите кроз таква искуства. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Пакост и злоба долазе због неопраштања. На примјер брат никако не може опростити брату, и цијели живот му приговара збog грешке коју је брат починио. То се назива чиста злоба и пакост. Стога не вјерујем да ће завршити пред лицем Господиновим без обзира колики велики вјерник био јер писано је: "Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta??" Kaže mu Isus: "Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam!" (Matej 18,21-22) Чувајте се. Ако ти сагреши брат твој, накарај га; па ако се покаје, опрости му. мЛука 17.3 Обрати пажњу; Ако се покаје, опрости му? Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Чувајте се. Ако ти сагреши брат твој, накарај га; па ако се покаје, опрости му. мЛука 17.3 Обрати пажњу; Ако се покаје, опрости му? A što ako se ne pokaje? Pazi, ne smije nam vlastito stanje duše ovisiti o tuđoj sklonosti za isprikom. Znači, prvi je još je uvijek pun zlobe i pakosti, i ako bude tvrdog srca čekao oprost brata za počinjene grijehove, neće se spasiti niti jedan ni drugi. Neša_ and Biky83 је реаговао/ла на ово 2 Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Господ је лекар а грех је болест. Што је чудно ако вам неко каже да грешите кад сви грешимо? Бики колко си ти то батина добијала кад си посумњала у родитељску љубав. Није ли то што ниси била вољена утицало на тебе у Твртка да имате овако да не кажем болесно мишљење. То што ви мрзите своје родитеље од самог детињства не значи да сва деца мрзе родитеље. То уопште није доказ да сте вас двоје и рођени зли, већ да сте постали такви због малтретирања ваших родитеља, па сад све на свету тумачите кроз таква искуства. Ja ne znam sta se sa Vama desava? Sa kojim pravom pisete tako o Tvrtku i meni? Da li Vi uopste citate sta pisete? Koga to mrze roditelji ili ko to mrzi roditelje? Ko je to nas maltretirao??? Zamolila bih Vas da pazite sta pricate i pisete, jer ja Vas nicim nisam izazvala, samo razgovaramo o temi koja je zadata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука