Иван Ивковић Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Пирг - Небески вечни дан Небески вечни дан Цару благом и свемоћном Над ангелском војском свом Уздигнимо очи ума Озарене молитвом. Призивајмо име свето Призивајмо дан и ноћ Јер не знамо ког ће трена Женик наше душе доћ. Омивајмо душу сузом Вапијући за сав свет Молећи се да човека Мимоиђе страшна клет. За небески Вечни Дан Дајмо браћо сав свој труд, Нек молитва Богу драгом Узноси се одасвуд. Богдан_, Milena B., Саша од Москве and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 АЛКАТРАЗ "Пилот" (за бата Раку ) Не, ја нећу да будем анониман Ја хоћу да будем пилот Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 EKV - Ljubav Ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama! Ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama! I kud god da krenem, tvoja ruka u mojoj ruci I kada želim nešto da kažem "ja", ja kažem "mi" Ljubav, ljubav Ljubav https://www.youtube.com/watch?v=DT5AGs7TGOk I svi moji drugovi su odavno i tvoji drugovi, Dvojinu su stari sloveni imali u rečniku I kada želim da kažem "ja", ja kažem "mi" I kada mislim o sebi, ustvari ja mislim o nama Ljubav, ljubav Ljubav Kako vreme nam prolazi, da, vreme nam prolazi brzo I dani i noči su slonovi na indijskom crtežu I boli i voli i boli i voli, boli nas ljubav! I boli i voli nas ljubav, boli nas ljubav Ljubav, ljubav Ljubav Polako dosada mrši nam kosu i prlja nam ruke Polako dosada gladi nam bore od nočnoga smeha I naše reči od milja su navika Naša imena navika Boli nas ljubav, voli nas ljubav, Ljubav, ljubav Ljubav Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 SVETLO KOJE TRAZIM Ivana Jordan Kao da sanjam i dobro i zlo oduvek sama zivim po svom videla sve sam lazne heroje ljude i boje umorne Da li si ti moje svetlo koje trazim da me vodi kad je tamna noc kroz ta mesta razna lica gledam prazna krijem te u uglu oka svog Vreme kad svako izdaje svakog ja svoje snove zagrlim jako tajne sa neba u oku tvom mozda i ja sam nasla dom Korakom bez daha ulicama straha sama sam na strazi, najdrazi senke sto me prate nebo bez svedoka vidim strah na licu proroka Da li ti si taj, da li ti si taj koga trazim ja da li ti si taj, koga trazim ja Milena B. and Пг је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Madam Piano - Da tebe nema U srce svoje sam te ja nezno uvila i cuvar tvojih snova postala hiljade boja neka se nebom razigra jer ljubav tvoja svu me opija da tebe nema ni zora bela jutrom, mi ne bi svanula ni dusa moja ko noc sto plovi bez sna, bi pusta ostala Da tebe nema ni sunce nebo nikad, ne bi grlilo da tebe nema moje bi srce jos sad od tuge uvelo U srce svoje sam te ja nezno uvila i cuvar tvoih snova postala oh, kad bih dusa mogla da tajnu sacuva al` tvoja ljubav svu me opija... https://www.youtube.com/watch?v=iz3fcnhYbnA ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Piloti - Zaboravljeni Možda smo ja i ti divlji i ničiji. Možda nas je tuga zauvek vezala. Kažu nam da smo svi rođeni jednaki, jednaki pred Bogom i pod zvezdama. Čujem, marširaju zastave, zvone koraci u ovoj noći, nebo noćas ratuje. A ti me ne pitaj nikada o samoći. Sanjam, sanjam da si tu k'o da letim na zlatnom ćilimu. Sanjam Bog nas prokleo, sve nam dao, a sreću nam je uzeo. Zaboravljen sam ja, zaboravljena ti negde u tišini nase ulice ponoć je kucnula, ti si se prekrstila, obrisala sve jednim potezom gumice. Čujem, marširaju zastave, zvone koraci u ovoj noći, nebo noćas ratuje. A ti me ne pitaj nikada o samoći. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Ne daj se Ines Ne daj se godinama moja Ines Drukčijim pokretima i navikama Jer još ti je soba topla Prijatan raspored i rijetki predmeti Imala si više ukusa od mene Tvoja soba divota Gazdarica ti je u bolnici Uvijek si se razlikovala Po boji papira svojih pisama, po poklonima Pratila me sljedećeg jutra oko devet do stanice I ruši se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom Kao list niz jednu beogradsku padinu u večernjem sam odijelu i opkoljen pogledima Ne daj se mladosti moja, ne daj se Ines dugo je pripremano naše poznanstvo I onda slučajno uz vruću rakiju I sa svega nekoliko rečenica, loše prikrivena želja Tvoj je način gospođe i obrazi seljanke Prostakušo i plemkinjo moja Pa tvoje grudi, krevet I moja soba obješena u zraku kao naranča Kao narančasta svjetiljka nad zelenom i modrom vodom Zagreba Proleterskih brigada 39. kod Grković Pokisla ulica od prozora dalje i šum predvečernjih tramvaja Lijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromaštva Upotreba zajedničke kupaonice I "Molim Vas ako me tko traži" Ne daj se Ines Evo me ustajem tek da okrenem ploču Da li je to nepristojno u ovakvom času Mozart Requiem Agnus Dei Meni je ipak najdraži početak Raspolažem s jos milion njeznih I bezobraznih podataka naše mladosti Koja nas pred vlastitim očima vara, i krade, i napušta Ne daj se Ines Poderi pozivnicu, otkaži večeru, prevari muža Odlazeći da se počesljaš u nekom boljem hotelu Dodirni me ispod stola koljenom Generacijo moja, ljubavnice Znam da će jos biti mladosti, Ali ne više ovakve - u prosjeku 1938 Ja neću imati s kim ostati mlad ako svi ostarite I ta će mi mladost teško pasti A bit će ipak da ste vi u pravu Jer sam sam na ovoj obali Koju ste napustili i predali bezvoljno A ponovo počinje kiša, Kao sto već kiši u listopadu na otocima More od olova i nebo od borova Udaljeni glasovi koji se miješaju Glas majke prijatelja, kćeri, ljubavnice, broda, brata Na brzinu pokupljeno rublje pred kišu I nestalo je svjetla s tom bjelinom Još malo šetnje uz more i gotovo ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Sto to bjese ljubav Gdje li si se dosad skrivala Znam, negdje si uzivala Kad god dosla, dobrodosla mi jer jedno za drugo mi smo stvoreni Ja odavno nikog ne ljubim i spreman sam sve da izgubim Kad god dosla, dobrodosla mi jer jedno za drugo mi smo stvoreni Podsjeti me sto to bjese ljubav i bar na tren biti zaljubljen Sto to bjese, sto to bjese ljubav i bar na tren biti zaljubljen Ja odavno nikog ne ljubim i spreman sam sve da izgubim Kad god dosla, dobrodosla mi jer jedno za drugo mi smo stvoreni Podsjeti me sto to bjese ljubav i bar na tren biti zaljubljen Sto to bjese, sto to bjese ljubav i bar na tren biti zaljubljen ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Slovenska nekropola - Kameni vrtovi Umivam se vodom fontana i gutam reči presahlih ribnjaka, kroz spokojne mramorne gradine, popločane staze, balkon terase. Pod lozama česme reljefnih cvetova, pod lozama česme filigran inja kroz kameno voće, kapela tremove, tu gde su samo dvorane prizemne. Sve je zaustavljeno u smrtnom času... a ja kao tu oduvek.... Dok san sanja ne spava bronza i lim, gde su snovi kamena slava-lovor i krin. Kameni vrtovi. Reci mi snove zanemele statue, neznanog kipa zatočenog daha, neznanog lika zatočenog u kamenu, reci mi snove zatočenog lika. Dok san sanja... Kameni vrtovi. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Иване, јел овај бенд наденуо себи име по Лајбаховом албуму? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 АЛКАТРАЗ "Пилот" (за бата Раку ) Не, ја нећу да будем анониман Ја хоћу да будем пилот на 2:27 Мала исправака место анониман-аноминан Хвала Зоске свакако :good2: Иван Ивковић and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Djordje Balasevic Jednom su sadili lipu Jednom su sadili lipu stari Nestorov, gos'n Ceda i jos jedan bio sam nov u tom stripu komsijin mali kog su pustili da gleda Stari Nestorov, potpalivsi korov, tad rece mi ti si mlad ti ces dospeti za taj hlad Jednom sam voleo zbilja mislim na ljubav pravu, sasavu i silnu vozio hiljadu milja ko onaj ruzni Francuz u prelepom filmu vukle me sine pod tocak masine al' ona me spasila sve je druge ugasila Ref. Hej, sve to dodje na svoje odavno pravila znam samo tuge se broje hej, opet tornjevi tuku na Svetog Luku jesen je kriva, uvek me rasturi siva Jednom je prosla kraj mene sa tipom kog sam znao taman da se javim skrila je pogled na vreme al' sasvim dovoljno za zur u mojoj glavi bezvezno zdravo i klimanje glavom i sve sto vec sleduje neka, lutko, u redu je Ref. Jednom su palili lisce sa one lipe dim je leteo do neba na kom su (nema ih vise) stari Nestorov gos'n Ceda i jos jedan Ko nije drvo razumeo prvo pa tek onda sadio taj nije nista uradio i shvatice kad-tad da ne zna sta je hlad Иван Ивковић, JESSY, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 BIVSI DRAGI Moj bivsi dragi Samo za tebe ovu pesmu pisem Od kada te nema Konacno mogu slobodno da disem Znao si reci da ne umem sama Da si mnogo bolji Od kada me nemas Konacno moze biti ti po volji sve Moj bivsi dragi Andjeo nikad nisam bila Mada, zbog tebe sam bela Stavila krila Spremna da se nadam Da znaces da cenis To sto se trudim da ti budem bolja Al' nista od toga Toliko o ljubavi bez izazova Moj dragi,bivsi dragi Vise te ne volim Kada cujem za tebe Skoro me nista i ne zaboli Al' dobro pamtim reci sve Kada priznao si da me ne volis ko pre Iz srce hladan noz ne vade godine Moj bivsi dragi Tvoja mi majka nije draga bila A sto bi i bila Od uvek je htela bolju za svog sina Na poslednjem mjestu Ali bez prava da mi ista smeta Posao,tenis,drugovi,karijera Kakva steta Moj dragi,bivsi dragi Vise te ne volim Kada cujem za tebe Skoro me nista i ne zaboli Al' dobro pamtim rijeci sve Kada priznao si da me ne volis ko pre Iz srce hladan noz ne vade godine Bivsi dragi Vise te ne volim Kada cujem za tebe Skoro me nista i ne zaboli Al' dobro pamtim rijeci sve Kada priznao si da me ne volis ko pre Iz srce hladan noz ne vade godine Moj bivsi dragi Sada si samo bivsi Nista vise A ja sam budala Koja ti nocas ovu pesmu pise I kao sto rece Ja ne umem sama Ti si mnogo bolji Od kada me nemas Konacno moze biti ti po volji ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 JOS JEDNOM Otvoren prozor,cuju se koraci Odlaze tamo gde pogled dobaci. Tamo jos malo dalje gde si za mene ti Kakav je svet,tako ce ostati. ....... Kud god da krenem stignu me talasi, Do mesta gde dusa se nalazi. Tamo jos uvek stoji otisak usana Davno si ga,draga tu stavila. ....... Jos jednom da pomeris stene Jos jednom da budes kraj mene Jos jednom da prevaris vreme Da ne zna se koji je dan Sta pomislis neka se desi Jos jednom mi radost donesi I stani jos malo,jer vreme je stalo a ovo je san... https://www.youtube.com/watch?v=rdlB4KUsTqU ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Tko te šalje da me probudiš? Tko te šalje da me podsjetiš? Što je bilo više nije, vrijeme prolazi. Što da radim kada želim da zaboravim? Jezik zmije, u ruci jabuka. Čije grijehe čovjek ispašta? 'Ajde reci svoje ime, Kazna ili Nagrada. Dio križa koji nosim tebi pripada. Ako si od crnog vraga, što je tako, tako slatko? Ako si od samog Boga, zašto traje tako kratko? Zašto prolazi vrijeme ljubavi? Tko te šalje da me probudiš? Tko te šalje da me podsjetiš? Što je bilo više nije, vrijeme prolazi. Što da radim kada želim da zaboravim? Ako si od crnog vraga, što je tako, tako slatko? Ako si od samog Boga, zašto traje tako kratko? Zašto prolazi? Ako si od crnog vraga, što je tako, tako slatko? Ako si od samog Boga, zašto traje tako kratko? Zašto prolazi vrijeme ljubavi? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука