Данче* Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Bože, Bože di bas ja, od svih sretnih cigana da se rodim baš kad zadremaš da me ne blagosloviš nikad ni ne osloviš dok za nekim, makar kakvim vašar raspremaš 24 dinara dužan sam kod mlinara kod kovača ne smem svraćati juri me dućandžija švićka za mnom kamdžija jedva imam svirce plaćati Za mnom cika, za mnom potraga a preda mnom put za dovraga bar da mi je fićok rakije tu bi moglo da se sakrije Jos kad onda svirci nagare sve ću dati, sve ću propiti samo neću moje malo magare s belegom na levoj kopiti Niko mene ne zna slušati ko moj verni drugar ušati zamnom ići i sanjariti a ne kvariti Bože, Bože di baš ja od svih spretnih cigana naspram zvezda da se zagubim dok sam konje pojio vrag je drum prespojio on je hteo da se u nju belu zaljubim Samo ako išta znam onda znam da budem sam tu sam isti na mog ujaka lula i kabanica, britva i brojanica a prijatelja ko u kurjaka Za mnom cika, za mnom potraga a preda mnom put za dovraga bar da mi je fićok rakije tu bi moglo da se sakrije Pa kad svirci nagare zadnji groš ću propiti ali ne dam magare s belegom na levoj kopiti Di je da je neka je samo nek daleka je da je duže trajalo ne bi valjalo Bože, Bože di bas ja od svih grešnih cigana da padnem na sitnim gresima ne daš mi je videti i to od ruke ide ti mora da je besposleno na nebesima Stiću sutra do mraka do komšijskog oblaka pod njim ću se opet roditi nisi ti na nebu sam bogova je povazdan s nekim ću se već nagoditi Za mnom cika, za mnom potraga a preda mnom put za dovraga bar da mi je fićok rakije tu bi moglo da se sakrije A kad svirci nagare zadnji groš ću propiti ali ne dam magare s belegom na levoj kopiti Kog sad ljubi sanjiva kad se dan razdanjiva kom sad zamke postavlja kog li nocas ostavlja JESSY је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 NAPOSLETKU Naposletku, ti si dobro znala ko sam ja otkud sad te suze, moja milarekla si da se za to cak brsljan ne hvata zalud izguzvana svila To je tako ne pravi od tuge nauku mani svetlo na sledecem bregu okopnice moj otisak na tvom jastuku kao jezuska u snegu Razbicu gitaru crn je mrak ispunjava odavno se svoje pesme bojim pomera u meni neke gene Dunava pa ja tecem i kad stojim Ali opet da l' bi ikad bila moja ti da sam vojnik u armiji ljudirekla si da bas ne umem novce brojati i da je nista sve sto nudim Naposletku, ti si navek znala da sam svirac brosic sto se tesko pribada da me moze oduvati najblazi Nemirac da cu u po reci stati da se necu osvrtati nikada Redas po vitrini fini porculanski svet al' ja sam figurica bez ziga pazi to je bajka sto ti pada na pamet fali ti bas ovaj ciganTek u jesen otkriju se boje krosanja sve su slicne u leto zeleno naposletku ti si dobro znala ko sam ja cemu suze lepa zenoDraga moja, ti si navek znala da sam pajac moj je sesir satra pomicna usne, tice-rugalice a u oku tajac da sam kaput sa dva lica da sam Gospo'n propalica obicna RYLAH, Данче*, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ko vrabac kišu predosetim,Sapliće život da me podseti,Da skoro će kraj, da je šareni zmajJači od konca, mog srećnog detinjstva.I ne bih nikad rekao frka,U praznom džepu kada zbuni se ruka,Samo ti trepni kao da me razumeš,I cela priča imaće smisla.Ne boli me ni kad se drugi nasmeju,Šta oni znaju sem da laju i puze...Ali me boli kada nemaš ideju,Šta da mi šapneš kada naviru suze...Boli me žulj u čizmi ludih skitnica!Boli me muk svih onih napuštenih ružnih ulica!Bole me rane koje samom sebi napravim!Al' nekako najviše me boliš ti!U gradu što se nikad neće zvati mojim,Previše mislim, dakle jedva da postojim.Makar me slaži da me stvarno razumeš,Kad dirnem zvekir na grudima tvojim.Ne boli me ni kad se drugi nasmeju,Šta oni znaju sem da laju i puze...Ali me boli kada nemaš ideju,Šta da mi šapneš kada naviru suze...Boli me žulj u čizmi ludih skitnica!Boli me muk svih onih napuštenih ružnih ulica!Bole me rane koje samom sebi napravim!Al' nekako najviše me boliš ti! SIX PACK - Nekako najvise me bolis ti https://www.youtube.com/watch?v=l77f7ZtgnWY Markovic S. је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Markovic S. Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Srdjan Marjanović- Kada odeš Svaki put kada odeš ja pomalo umremSvaki put kad te nema ja moram da razumemSamo ja sam bez tebe kao ptica bez krilaSamo ja nikad neću moći kao tiSvaki put kada odeš sve mi je bez smislaSvaki put niko drugi nije kao tiSamo nada, samo žudnja, samo vera da sve vidi BogTo me drži, to me neda, još sam uvek tvojSamo kada bi znala kakva sam budalaVeć odavno ti bi bila tuOva ljuta rana boli svakog danaOd kad nismo skupa više miSvaki put kad mi kažeš da nisi za meneSvaki put kad me tešiš da postoje druge ženeAli ja sam bez tebe kao drvo bez listaI nikad neću, neću moći kao tiSamo kada bi znala kakva sam budalaVeć odavno ti bi bila tuOva ljuta rana boli svakog danaOd kad nismo skupa više mi Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Od kada tebe volim Sad nemoj nista da mi govoris prepoznacu sto god da pomislis veceras samo nemoj da me ne volis prebolecu sto god da ucinis ucinicu ti sve sto pozelis veceras samo nemoj da me ostavis Od koga si se ti to sakrila u meni citav svet se rasipa od kada tebe volim pamet ne slusa da l' ista moze da se sakrije po licu kad se svetlo polije od kada tebe volim vreme ne ide I nemoj nista da mi govoris prepoznacu sto god da pomislis veceras samo nemoj da me ne volis prebolecu sto god da ucinis ucinicu ti sve sto pozelis veceras samo nemoj da me ostavis Od koga si se ti to sakrila u meni citav svet se rasipa od kada tebe volim pamet ne slusa da l' ista moze da se sakrije po licu kad se svetlost polije od kada tebe volim vreme ne ide Bajaga ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 LAGANO UMIREM Negdje u meni rane duboke izmedju prsta lete godine bila si moja ljubav jedina pod blatnim nebom crvena jabuka Lagano umirem u tvome sjecanju topim se, nestajem k'o snijeg u proljecu Visoko gore, iznad prozora plavih od kisa moga sjecanja u ponor svijetla kaplju zvjezdice tako cu i ja, draga, bez tebe Zeljko Bebek ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Cad i svila, ljubav mila ziva mi je rana koncem bola po mom srcu veze svakog dana Spavas li, da li si tuzan ko ja dok more sad je tvoja obala, ko ja Trazim te, budim te ruke ti hladne tu sama zivim bez nade Spavas li, da li si tuzan ko ja dok more sad je tvoja obala Hej, suzice, brojanice more ti je postelja prosao si sve stanice samo meni vise doci neces Ja jos umirem Bogu dusu ne zalim oduvek, volim te, zauvek Da ti bar jednom kazem sta mi je nedelja kad me jutro bez tebe doceka Hej, suzice, brojanice more ti je postelja prosao si sve stanice samo ja Bogu dusu ne zalim bole nedra ko jedra da zivot me napusti ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 5, 2015 Пријави Подели Написано Април 5, 2015 Atomsko Sklonište - Oni što dolaze za nama Oni što dolaze za nama,Imat će samoBetonirane pejzaže,Nosit će na glaviZelene kape i šešire,A iz očijuCvjetovi će da im vire.Oni što dolaze za nama,Slušat će samoCvrkut plastičnih ptica,Imat će u osmijeh,U osmijeh, namještena lica.Oni što dolaze za nama,Imat će sterilizirane osjećajeBez klica.Oni što dolaze za nama,Imat će i u WC-u,I u WC-u, televiziju.Sklapat će prijateljstvaPutem kućnog kompjutera.Oni što dolaze za nama,Umjesto šljivoviceIspijat će čaše etera. Песму написао Бошко Обрадовић 1979. RYLAH, Плутон, Зосима and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Kerber Mezimac Otac pita, sta cu biti sutra a sta sam ne znam ja ni ovog' jutra majka kaze, da sam bela vrana da sam isti k'o cupavci sa ekrana Ref. Gde ste vile i carobnjaci svi pegazi detinjstva mog' gde ste sad, gde ste sad Gde ste moji verni junaci spasite sada mezimca svog' gde ste sad, gde ste sad Ne spavam vise k'o ostali ljudi u snovima meni uvek se zbog neceg' sudi presuda glasi, gitaru spali a pravo zalbe nisu mi cak ni dali https://youtu.be/1gETov3__i4 Adelaida, Данче*, Зосима and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Portret Mog Zivota Mesec prosipa bokal fosforaVitraz mraza na oknu prozoraJedne noci ko ova znace BogDoslikacu portret zivota svogSilueta se davno nazireNeko uzdahne, neko zazireIsto vide, a razno tumaceDjavo prste u farbu umacePrave si boje dodalaNa taj portret zivota mogTalase plave, nijansu laveVrtloge zelenog...I lila tamnu ceznjivu,I boju breskve neznuI sramezljivuSvetlo sivu nepogresivuRoze nadjoh medj' starim pismimaModru vrpcu nad teskim mislimaUkrah ridju iz pera drozdovaLaki purpur iz prvih grozdova...Uzeh oker sa svece svecarskeDrap sa svilene masne becarskeMrku s tambure tuznih tonovaA cinober sa nosa klovnovaPrave si boje dodalaNa taj portret zivota mogTalase plave, nijansu laveVrtloge zelenog...A crnu nisi stedelaAli bez nje bi bela,Jos izbledelaBez crne bela ne bi vredelaSrce je moje napukloK'o kora starog bagremaAl' u tvom okuKao lane zadrema.I jedva kao sapat tiNicu po uglovimaZlatne papratiPramen sna u sliku navratiVetar dokono senke spopadaHuk u ambis tisine propadaJedne noci k'o ova, znace BogDoslikacu portret zivota svog Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Није ми јасно,зашто женски свет ужива у тако патетично-љубавним текстовима ? :.mislise. "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Страшно ми се спава... Па ти дај неки бољи текст, без патетике. Не уживамо ми увек у истом, него како кад. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Ostavljam te samuu tisini sobeu tom lijepom sramupametne i dobreSad su tvoje ocitvoje nijeme rijecionaj dio nocisto se ne da prijeciNe vidim te viseu tisini sata i u sjaju kiseiza tajnih vrataNista vise ne znami grc neke sutnjesad u tebi drijemapoput blage sutnjeRef. 2xSve krasote svijetasve ljepote nociodnio je vjetars njim mi valja pociOstavljam te samuostavljam do krajau tom lijepom sramubez sna i bez sjajaJos ces biti mladasve dok budes htjelasad na jastuk padasjena tvoga tijelaSve sto treba znatidoznali smo skupavrijeme moze statisrce neka lupaOstavljam te samuostavljam i idemput kroz gustu tamumoje oci videI zatvori vratai pokrij se mrakomnova noc se hvataeno leti zrakom Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Azra - Nedjeljni komentar Čitam nedjeljni komentar koji jasno kaže ko ne misli ovako taj kleveće i laže ljudi bez kalibra i bez ideje ufuravaju nam istine crno bijele a ja ja nemam dara zabranjeno je da se odgovara investicije su probile plafon troše se krediti svuda mnogo paranoje svi su do grla u krizi a mi bi htjeli da budemo centar svijeta kineski sindrom za mnoga ljeta a ja ja nemam dara zabranjeno je da se odgovara šljakeri danas žive kao bubreg u loju nitko ih ne dira kad stoički drmaju lozu penzioneri sjede mirno kao ptice na grani sreća za mlaku kćer vrte se tobogani a ja ja nemam dara zabranjeno je da se odgovara svako malo netko se pospe pepelom po glavi opreznost iznad svega ma budi pametan stari a šta ti tu možeš ne budi lud oni budu tebe rista ravno na sud a ja ja nemam dara zabranjeno je da se odgovara moja stara nije nikad bila u džambo džetu ne pada joj na pamet ona drži dijetu klinci zure u tv i to po cijeli dan oči su im četvrtaste kao ekran ja se vraćam kući rano u pola šest na prvom uglu konfisciram jogurte udarac u glavu me brutalno dovlači svijesti ako ne slušaš kurvin sine nećeš ni jesti a ja ja nemam dara zabranjeno je da se odgovara ja sam klasno deklasiran sirovi tip al ne želim ništa loše da ti uradim ja sam svjesno revoltiran urbani kit brinem svoju brigu to me jako veseli jer ja ne želim ništa loše da ti uradim ja sam oporuno indigirani gad i nemam ništa protiv toga kad se slavi rad ja sam fino struktuirani monstrum ne plači draga nema frke za tvoj um jer ja ne želim ništa loše da ti uradim ja sam strasno brutalan i uvijek u spidu ti bi htjela da te grlim i ljubim u kinu ja te obaram s nogu i to nije štos ti uživaš da vodiš ljubav sa mnom dan i noć jer ja ne želim ništa loše da ti uradim ja sam važan činilac i gotova stvar to je moja trajna orijentacija ja sam mnogo profaniran i hoću da znam dal me voliš i onda kad ti ne trebam jer ja ne želim ništa loše da ti uradim ja sam hiper senzibilan i imam ideju uvjeravam te da se od toga loše živi moj cilj opravdava sredstvo i to nije trik a sada žurim zbogom i oprosti mi jer ja ne želim ništa loše da ti uradim https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Azra - MSP da je igra zamišljena da zabavlja djecu to znate je l' da a da na djeci ostaje da mijenjaju stvari i to znate je l' da da drugi misle za vas to vas ne smeta navikli ste se a da postoje zakoni jači od propisanih to ne znate to su heroji govorili kad su bili mali loše koga briga maloumno sramotno ponižavajuće da je lijepo biti jak u krevetu i na pištolju to smo čuli je l' da da je lijepo prevariti glupljeg od sebe i to smo čuli je l' da a gledati trunku u tuđem oku a ne vidjeti balvan u svom i to znamo je l' da a da je hrabrost braniti sebe od drugog a čojstvo druge od sebe e to... a da su ljudi pingvini pa kad jedan padne da ostali skaču a da su ljudi dupini pa da se nijemo dogovaraju a da su ljudi ptice pa kad odlete da zadnji svijeću gasi a da nigdar nije a da nekak nije i da nigdar ne bu a da nekak ne bu e to se bute uvjerili Дуња је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука