Grizzly Adams Написано Април 12, 2017 Пријави Подели Написано Април 12, 2017 пре 1 минут, Никола Поповић рече Истину збориш (постављаш питања) праведни Медо. Да, шта су тражили (овог пута Исламисти)?.. Они су само наставили оно што их је Мухамед учио и својим примером показао - освајања и успостављање исламске власти. И добро им је ишло пар стотина година. Аурор and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 12, 2017 Пријави Подели Написано Април 12, 2017 пре 7 минута, Никола Поповић рече Да, шта су тражили (овог пута Исламисти)?.. Isto što traži običan nasilni razbojnik i pljačkaš kad udari... Čitava horda njih je jedno islamsko osvajanje. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 12, 2017 Пријави Подели Написано Април 12, 2017 у суштини, оно горе није било питање, већ више констатација... него, лепо што сте одговорили. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 12, 2017 Пријави Подели Написано Април 12, 2017 Управо сада, Никола Поповић рече него, лепо што сте одговорили. I drugi put Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 12, 2017 Пријави Подели Написано Април 12, 2017 RYLAH, Grizzly Adams and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 "Islam je religija mira, to što pojedinci rade nijepravi islam i ne predstavlja sve muslimane, pogledaj na primer najveću muslimansku državu Indoneziju, sekularna i sasvim normalna semlja iako je država sa najviše muslimana na svetu" Jakarta governor Ahok sentenced to two years in prison for blasphemy https://www.theguardian.com/world/2017/may/09/jakarta-governor-ahok-found-guilty-of-blasphemy-jailed-for-two-years -Владимир-, Grizzly Adams and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 Mene drugo nešto brine u toj religiji mira. Muslimani opšte ne reaguju na ekstremiste, nisam video nikada neke emisije koje će osuđivati ekstremiste i govoriti širokim narodnim masama da to nije islam i da se toga treba čuvati. Da li oni možda očekuju našu dugotrpeljivost ili se možda čak i nadaju nekom masovnijem odjeku protiv islama u celini, što bi bilo poražavajuće za ceo svet. Dakle šta se čeka? Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Muslimani opšte ne reaguju na ekstremiste, Da, gotovo da nikakve reakcije nema... Deset puta veća reakcija je kad im neko vređa ""'proroka""' ili osećanja nekim crtanim ili karikaturom ili slično. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 Управо сада, Аурор рече Da, gotovo da nikakve reakcije nema... Deset puta veća reakcija je kad im neko vređa ""'proroka""' ili osećanja nekim crtanim ili karikaturom ili slično. Jese neko u svetu pita zašto je to tako ili samo ja to u svojoj glavi provlačim kao bitno pitanje? Аурор је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Jese neko u svetu pita zašto je to tako ili samo ja to u svojoj glavi provlačim kao bitno pitanje? Pitam se i ja Možda bi liberali mogli da nam objasne... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 Управо сада, Аурор рече Pitam se i ja Možda bi liberali mogli da nam objasne... Pa oni su zauzeti oko dobrodošlice, sad kad se smiri euforija pa počnu da odlaze kod komšija na kafu kao ljudi, oni će i razgovarati i objasniti nam Аурор је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Muslimani opšte ne reaguju na ekstremiste пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Jese neko u svetu pita zašto je to tako ili samo ja to u svojoj glavi provlačim kao bitno pitanje? Зато што у исламу то нису "екстремисти", већ само "различити путеви вере". Имали смо ми овде пре пар година неке муслимане па кад их питаш да осуде, нпр. оног Бин Ладена, они кажу "а, па не могу ја да осудим брата муслимана". Значи, то што је "брат муслиман" важније је од било чега што је можда урадио. Њему је ближи било какав муслиман од најбољег хришћанина. Једноставно тако племенски гледају на ствари... Пробај негде кад причаш са њима да поставиш то питање и видећеш исту реакцију. Agaton Vuzman, Аурор, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Jese neko u svetu pita zašto je to tako ili samo ja to u svojoj glavi provlačim kao bitno pitanje? Nije samo to, nego što i evropski političari, kada se desi neki teroristički napad, više vremena troše objašnjavajući kako za to nije kriv islam, nego osuđujući sam terorističi napad. Nema neke oštre osude, kad je u francuskoj bilo, koliko sam puta pročitao sami su krivi, kako nisu trebali ca crtaju muhameda. U suštini čak i mi (ne muslimani) više ne osućujemo tako nešto nego pokušavamo da za njih nadjemo izgovore, kad se mi tako ponašamo zašto bi muslimani tu nešto osuđivali, kad ni same žrtve terorističkog namada više ne osućuju tako nešto, već same sebe proglažavaju za glavnog krivca napada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 1 минут, Grizzly Adams рече Зато што у исламу то нису "екстремисти", већ само "различити путеви вере". Имали смо ми овде пре пар година неке муслимане па кад их питаш да осуде, нпр. оног Бин Ладена, они кажу "а, па не могу ја да осудим брата муслимана". Значи, то што је "брат муслиман" важније је од било чега што је можда урадио. Њему је ближи било какав муслиман од најбољег хришћанина. Једноставно тако племенски гледају на ствари... Пробај негде кад причаш са њима да поставиш то питање и видећеш исту реакцију. Ma ja se plašim da već znam odgovor ali mislim da je ovo pravo pitanje za misionarenje po svetu i otvaranje jednog po meni važnog pitanja. Dakle da li je to samo kako ti kažeš plemensko gledanje na stvari ili je to ipak stvar duboko verskog tj. religioznog karaktera i suština njihove vere. Jer ako oni nemaju dozvolu u svojoj veri da se odupru ili da osude takve muslimane i da ih isključe iz verske zajednice onda imamo drugači pogled na religiju mira. Mislim da sam vrlo precizan čak šta više vrlo zabrinuto precizan do kraja. U koliko se ispostavi da sam ja u pravu onda za nemuslimane ne bi trebalo da postoje dva puta u jednoj religioznoj zajednici nego da se ta dva puta jasno izjednače jer su oba legitimna. To bi sigurno doprinelo barem jednoj drugačijoj i realnijoj slici o samoj veri i edukaciji drugih svetskih naroda o jednoj ne tako maloj i neznačajnoj religiji. Sam jasan potpuno ili da se dopunjujem? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 9, 2017 Пријави Подели Написано Мај 9, 2017 пре 1 минут, Odahviing рече Nije samo to, nego što i evropski političari, kada se desi neki teroristički napad, više vremena troše objašnjavajući kako za to nije kriv islam, nego osuđujući sam terorističi napad. Nema neke oštre osude, kad je u francuskoj bilo, koliko sam puta pročitao sami su krivi, kako nisu trebali ca crtaju muhameda. U suštini čak i mi (ne muslimani) više ne osućujemo tako nešto nego pokušavamo da za njih nadjemo izgovore, kad se mi tako ponašamo zašto bi muslimani tu nešto osuđivali, kad ni same žrtve terorističkog namada više ne osućuju tako nešto, već same sebe proglažavaju za glavnog krivca napada. Samo da ispravim volan u pravcu u kojem bi se vozio sa vama po ovom pitanju. Dakle ja neću tražiti ni osudu islama zbog terorističkog napada, ja samo tražim da se islam jasno i glasno ogradi ne od terorističkih napada nego od ekstremista koji su uzgred rečeno krivci za mnoga teroristička zla nanešena svuda po svetu. Dakle ja želim jasnu i preciznu sluku islama kao religije a ne trenutnih političkih ili terorističkih akcija. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука