Leopold Написано Октобар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 о.Небојша i Goku: Spominjete WW1 pa ne bi bilo loše da o tome porazgovaramo ukratko. Hrvati su tijekom Balkanskih ratova, reklo bi se u navijačkom žargonu, navijali za Srbiju i vladalo je oduševljenje među nama Hrvatima jer je kraljevina Srbija među nama doživljavana kao "slavenski Pijemont". Mi smo htjeli biti dio te slavne sage o slobodi od tuđina (nama su to bili austrougari) i u Srbiji vidjeli vođu. Samo problem je bio što su srpski apetiti bili sada i prema nama, a mi smo htjeli našu državu, ne opet iz unije u uniju. A srpske pretenzije prema Hrvatskoj su bile sve otvorenije.. WW1 je nedugo zatim počeo i mi jesmo napali vas, samo zaboravljaš kako su u napadu na Srbiju uz Hrvate sudjelovali Srbi krajišnici tako da prvo sredi stvari ispred svojih sunarodnjaka prije nego nas demoniziraš. Uglavnom, rat se bližio kraju a Talijanima je obećano pola Hrvatske, a ostalo Srbiji. Hrvati i prečanski Srbi koju su se borili na Soči protiv Talijana, a pod zapovjedništvom hrvatskog Srbina feldmaršala Svetozara Borojevića genijalca koji je odbio 11 talijanskih ofenziva, je rečeno da se bore za buduću zajedničku državu Srba i Hrvata, da Austrougarski jaram uskori prestaje ali sada treba samo izdržati kraj rata i ne dopustiti Talijanima da uđu u Istru, Dalmaciju,Liku, Boku, Hercegovinu. Hrvati, Srbi i Bosanci su pružali otpor kao lavovi da Talijani ne uđu preko Alpa i uspjeli su izdržati. Osnovana je nova država zajednica južnih Slavena ali... Hrvat je tu patio više nego pod Austrijancima i Madžarima. Taj povjesničar Jakovina dakle uopće nije uzeo u obzir dogovore Austrougarskih južnih Slavena i kralj. Srbije tijekom rata da Hrvati Slovenci Bosanci Srbi prečani što duže izdržavaju Talijanske ofenzive i proboje tako da Srbija dobije više, a Italija manje jer su svi radije htjeli biti sa Srbima nego sa Talijanima. Dakle Hrvati, Slovenci i Bosanci nisu ušli u kraljevinu SHS kao ratni plijen već kao partneri i te spike može prodavat jedino neukima. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Које завлачење у бесмисао и натраг. Био мој кум Глигор заробљен од компија 92, па онда упознао неке Хрвате из Хрватске који су дошли у помоћ браћи преко Саве. Обратио се једном са г. усташо, а он му каже , Нисам ја усташа, ја сам хрватски војник, а после је видио да су радили исто као и усташе 1941. Чича лупа таблу, јер мрзи ћирилицу или неки посебни фонт, али је зато велики србофил. Дубоко у души, воли Србе, нарочито оне који нису ту. Volim_Sina_Bozjeg, kordun, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 о.Небојша i Goku: Spominjete WW1 pa ne bi bilo loše da o tome porazgovaramo ukratko. Hrvati su tijekom Balkanskih ratova, reklo bi se u navijačkom žargonu, navijali za Srbiju i vladalo je oduševljenje među nama Hrvatima jer je kraljevina Srbija među nama doživljavana kao "slavenski Pijemont". Mi smo htjeli biti dio te slavne sage o slobodi od tuđina (nama su to bili austrougari) i u Srbiji vidjeli vođu. Samo problem je bio što su srpski apetiti bili sada i prema nama, a mi smo htjeli našu državu, ne opet iz unije u uniju. A srpske pretenzije prema Hrvatskoj su bile sve otvorenije.. WW1 je nedugo zatim počeo i mi jesmo napali vas, samo zaboravljaš kako su u napadu na Srbiju uz Hrvate sudjelovali Srbi krajišnici tako da prvo sredi stvari ispred svojih sunarodnjaka prije nego nas demoniziraš. Uglavnom, rat se bližio kraju a Talijanima je obećano pola Hrvatske, a ostalo Srbiji. Hrvati i prečanski Srbi koju su se borili na Soči protiv Talijana, a pod zapovjedništvom hrvatskog Srbina feldmaršala Svetozara Borojevića genijalca koji je odbio 11 talijanskih ofenziva, je rečeno da se bore za buduću zajedničku državu Srba i Hrvata, da Austrougarski jaram uskori prestaje ali sada treba samo izdržati kraj rata i ne dopustiti Talijanima da uđu u Istru, Dalmaciju,Liku, Boku, Hercegovinu. Hrvati, Srbi i Bosanci su pružali otpor kao lavovi da Talijani ne uđu preko Alpa i uspjeli su izdržati. Osnovana je nova država zajednica južnih Slavena ali... Hrvat je tu patio više nego pod Austrijancima i Madžarima. Taj povjesničar Jakovina dakle uopće nije uzeo u obzir dogovore Austrougarskih južnih Slavena i kralj. Srbije tijekom rata da Hrvati Slovenci Bosanci Srbi prečani što duže izdržavaju Talijanske ofenzive i proboje tako da Srbija dobije više, a Italija manje jer su svi radije htjeli biti sa Srbima nego sa Talijanima. Dakle Hrvati, Slovenci i Bosanci nisu ušli u kraljevinu SHS kao ratni plijen već kao partneri i te spike može prodavat jedino neukima. nije tako kako ti pricas, prvo krajisnici su poslati u ukrajinu da se tamo bore , no kasnije su glavninom bili u srpskoj vojsci, slicno je bilo i sa srbima u vojvodini i bosni, gdje je bila austrijska vlast, stoga nemoj poturati tu propagandu... drugo srbi su u jugoslaviju dali dve drzave ne jednu, srbija sa jedne strane a druga se zvala drzava slovenaca hrvata i srba, spajanjem svih tih elemnata je nastala kraljevina SHS kao preteca jugoslavije, poenta ovog sto pisem je da srbi nisu samo dali srbiju u jugoslaviji, dakle radi se o prekodrinskim srbima i njihovim zemljama osim crne gore njih ne racunam Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Које завлачење у бесмисао и натраг. Био мој кум Глигор заробљен од компија 92, па онда упознао неке Хрвате из Хрватске који су дошли у помоћ браћи преко Саве. Обратио се једном са г. усташо, а он му каже , Нисам ја усташа, ја сам хрватски војник, а после је видио да су радили исто као и усташе 1941. Чича лупа таблу, јер мрзи ћирилицу или неки посебни фонт, али је зато велики србофил. Дубоко у души, воли Србе, нарочито оне који нису ту. Нема више срба оних 250 000 протераних,од кад је хрватска у ЕУ то су комунисти који се нису снашли у демократској земљи. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Ево га један независтан извор: СТЕПИНАЦ НАДБИСКУП ГЕНОЦИДА - Марко Аурелио Ривели https://www.scribd.com/doc/211180137/Nadbiskup-genocida "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Нема више срба оних 250 000 протераних,од кад је хрватска у ЕУ то су комунисти који се нису снашли у демократској земљи. 700 000 , 250 000 je protjerano iz krajine u oluji, ukupno fali 700 000 , nemoj nas umanjivati zuti car, МилошБГ and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Нисам ја усташа, ја сам хрватски војник, а после је видио да су радили исто као и усташе 1941. Meni zanimljivo da isto pricaju i Ukraijsnki nacionalisti... nisu oni nacisti samo nacionalisti... a i nase dveri, radikali i obraz istu pricu pricaju... Pa kako to svi teski ultra desnicari pricaju da ne mrze oni nikog.. saamo su posteni nacionalisti koji brane svoj narod.. hmmm :.mislise. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Октобар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 nije tako kako ti pricas, prvo krajisnici su poslati u ukrajinu da se tamo bore , no kasnije su glavninom bili u srpskoj vojsci, slicno je bilo i sa srbima u vojvodini i bosni, gdje je bila austrijska vlast, stoga nemoj poturati tu propagandu... He he he. Buraz, nerado te prekidam ali diplomski rad mi je "Srbi u hrvatskom domobranstvu i pučko-ustaškim postrojbama za vrijeme Prvog svjetskog rata" tako da ako itko zna o sudjelovanju Srba u napadu na Srbiju, razgovaraš sa njim Moj skromni doprinos po tom pitanju na ovom forumu. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 He he he. Buraz, nerado te prekidam ali diplomski rad mi je "Srbi u hrvatskom domobranstvu i pučko-ustaškim postrojbama za vrijeme Prvog svjetskog rata" tako da ako itko zna o sudjelovanju Srba u napadu na Srbiju, razgovaraš sa njim Moj skromni doprinos po tom pitanju na ovom forumu. yes ja sam imo diplomski biogeneza hrvatske povjesne propagande, ako si ikom naso poturati , naletio si na pravoga.... pa nema jaceg ustase od pokatolicenog srbina dugo je ta narodna izreka u opticaju, a ja nisam nikad cuo da je neka narodna izreka netacna.... znam da je bilo srba ne samo u hrvatskim jedinicama nego u kojima hoces, bas ko sto je bilo i hrvata u srpskim jedinicama.... ali to nije pravilo nego izuzetak, zasto je moj prandjed vasilj zavrsio ko zarobljenik u austriji u logoru, to se nesto ne uklapa u tvoju teoriju Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Osnovana je nova država zajednica južnih Slavena ali... Hrvat je tu patio više nego pod Austrijancima i Madžarima. Волео бих да чујем како. Ево покренућу ја нову тему о овоме паћењу. Crveni Baron, Leopold and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Новембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2014 Kordun, vidim da si Srbin sa Korduna? Jesi li rekao svojim sunarodnjacima u Srbiji da su ti sva 4 pradjeda bili pripadnici 79. K.u K. regimente iz Otočca tzv. "Jelačićevci" i da su sudjelovali u agresiji na Srbiju putem Mačve u ljeto 1914.? Spominješ jednog pradjeda Vasilja, a imaš ih 4 pa da čujemo gdje su ostala 3 skončala? Prije nego iti jedan prečanski Srbin više pomisli da sam ustaša, neka se sjeti se gdje su bili njegovi preci, ok? A ne bih se čudio da danas-sutra iskrsne podatak da su zbog tog prečanskog sudjelovanja u invaziji na Srbiju, masakri nad prečanskim Srbima tijekom Drugog svjetskog dobili prešutno odobrenje od strane Ljotića, Nedića i ostalih kvislingških dužnosnika Srbije, jer imaju naznake da su mnogi prečanski Srbi - veterani Prvog svjetskog rata - ciljano hvatani od strane hrvatskih kvislinga ustaša i bacani u jame i logore. Odmazda? Ne znam ali možda baš zbog toga službena Srbija nikada nije čačkala po jamama... Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Uscanac Написано Новембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2014 Da li ce ikad neko na ovim temam napisati da jednostavno ne zna dovoljno o ovome? Da li ce ikad neko dozvoliti da mozda nije u pravu? Svi mislite da mnogo znate, ali cinjenica je da svi zajedno znamo jako malo. Cinjenica je da je proslo premalo vremena. Cinjenica je da i jedna i druga strana slave svoje ratne zlocince. Cinjenica je i da ogroman broj Srba mrzi Hrvate isto koliko i Hrvati Srbe. Za nesto detaljniju pricu potrebno je da se smire strasti, jer je tema jako kompleksna cak i kada se prici pristupi bez emocija. Prica se mnogo o osveti. Poprilicno sam siguran da bi se vecina ljudi svetila za izgubljenog clana porodice. Siguran sam da bih i ja uradio to isto, ali verujem da je pogresno svetiti se. To je slabost kojoj covek lako podlegne, ali osveta je neopravdana koliko i sam zlocin za koji se ljudi svete. Nije dovoljno samo baratati cinjenicama koje su prihvacene jer to ne mora da bude dokaz da su i tacne. Srbi treba da iskazu postovanje prema svojim zrtvama, da skupljaju imena i prezimena svakog poginulog i da masovno obelezavaju dan secanja na zrtve. Ovako kako smo do sada radili mi zasluzujemo da nam se takve strahote desavaju, jer ne postujemo ni sami sebe. Istina ce na kraju isplivati na videlo, samo verujem da je za celu istinu jos rano. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Новембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2014 pa nema jaceg ustase od pokatolicenog srbina dugo je ta narodna izreka u opticaju, a ja nisam nikad cuo da je neka narodna izreka netacna.... Pokatoličeni Srbi su najgori ustaše i nacionalisti tu kod nas - e tu se slažemo. A vidim da je i kod vas slično: nema jačeg Srbina i nacionaliste od pravoslavnog Hrvata Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2014 A vidim da je i kod vas slično: nema jačeg Srbina i nacionaliste od pravoslavnog Hrvata jel?pa kad je toliki nacionalista i Srbin, što je onda i dalje Hrvat? nana, Баба and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Новембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2014 jel? pa kad je toliki nacionalista i Srbin, što je onda i dalje Hrvat? Sakriva svoje pravo porijeko iz straha, što ja znam, pitaj ga? Čovjek rekao da zna da su najžešći hrvatski nacionalisti pokatoličeni Srbi i ja se složio jer je istina, a kako je i kod nas kao i kod vas više-manje sve isto, onda su i kod vas najžešći nacionalisti popravoslavljeni Hrvati poput Šešelja je li tako? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука