Дуња Написано Април 19, 2015 Пријави Подели Написано Април 19, 2015 Nemojmo se danas boritii za ono protiv cega smo se nekad borili, nemojmo nikad vise tudjim greskama objasnjavati i pravdati svoje. Nemojnmo sebe proglasavati jedinima i najboljima. Najbolji vise nisu zivi, a mi smo tu samo zato sto njih vise nema. Oslobadjajte se slugu, pomozite im da ne budu sluge. Nemojmo se dokazivati pred gorima od sebe, pred onima kojima bi trebali placati pica da bi nas slusali i verovali nam. Nemojmo stalno vikati i traziti jos. Ponekad recimo da ni ovo nismo zasluzili. Nemojmo traziti da nam se unapred plati ono sto cemo tek uraditi. Budimo skromni zato sto mi tako hocemo a ne samo zato sto nam drugi ne daju. Dusan Radovic Sanja Т., Kaludjerovic Sreten, Несташна and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 25, 2015 Пријави Подели Написано Април 25, 2015 Kaludjerovic Sreten, Драшко, Agaton Vuzman and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Гужва у маркету...огромни редови...само 2 касе раде. Испред мене једна муштерија, за другом касом њих петоро и жена са бебом на крају реда. Питам да ли неко има против да пустим жену-нема, наравно. Дође жена ,захвали се лепо..све по стандарду...МЕЂУТИМ.... Каса у нашем реду престаје да ради, њој пред носом.Ћути жена културно и чека. Оних петоро из другог реда завршавају. Да је остала тамо, сада би она стигла на ред.Ћутим и ја! Умирем у себи. Ко ме је вукао за језик? Ко ме је терао да се правим фина? ...... Неке ситуације не треба дирати...нека су онакве какве јесу...ко зна зашто је то добро, колико год нама лоше изгледало. Kaludjerovic Sreten, Олимп and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Дивим се људима који спавају 5-6 сати и буду нормални цео дан. Ово је трећи дан како спавам по 6 сати и ...верујте ми...не осећам се баш нормално :774236lrsdhmiw4r: Олимп and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Мај 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2015 ВолиИм хармониИку. Дал' је касно да почнем да свирам? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Мај 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2015 Мудар и незлобив...хм...мудар и незлобив... .....мудар и незлобив... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 10, 2015 Пријави Подели Написано Мај 10, 2015 Sanja Т. and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Мај 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2015 Радуј се! "Са стегнутим зубима и стиснутим песницама-радуј се!Зато што си жив.Радуј се плавом небу и пурпурним зрацима сунчевог изласка.Радуј се бисерним капима кише јер немаш чему другом.Радуј се очајном радошћу рањеног војника,премореног крвавом борбом!И ако је битка изгубљена,застава није спуштена и оружје није предано и не бежиш посрамљен зато што немаш куда да бежиш;можеш само да останеш до смрти.А када не остане ништа друго,радуј се узвишеном радошћу због својих ближњих.Радуј се,туђој љубави и звонком смеху туђе деце.Чак и кад су облаци тамни,радуј се!По киши и блату,радуј се!Радуј се и ликуј презирући бол,зато што је твоје име Човек." (текст из филма"Тврђава) Kaludjerovic Sreten, Снежана and Несташна је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Авва Ксантије• Пас је већи од мене, јер и љубав има и никог не осуђује. Kaludjerovic Sreten, Sanja Т. and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2015 .... хотимично и нехотимично, што сагрешише речју, или делом, или мишљу..... Ове речи су за мене добиле нови смисао...већу одговорност. Није све нехотимично баш нехотимично, нити мисао остаје без ослонца; скидамо са себе одговорност, перемо руке, а кривица ипак остаје на нама. Опрости Оче, сад знам, да и онда знадох шта урадих. Снежана and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2015 Праведан ли си, ипак се бој гнева Божијег да не паднеш.Грешан ли си, ухвати се за милосрђе Божије да устанеш.Св.Григорије Двојеслов https://www.facebook.com/257909107606102/photos/a.257936184270061.63887.257909107606102/938892716174401/?type=1&theater Снежана and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 4, 2015 Пријави Подели Написано Август 4, 2015 "I kao da nam je malo stvarnih poraza i patnje -- dotući ćemo se rečima." (Vislava Šimborska) Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 6, 2015 Хвала писцу. 8086.gif molitveno secanje U davnim danima Balkana u grlima nasih otaca jezdila je pesma..........tekla........hujala..........pripovedala gotovo uvek o onome u nama sto kao da nije nase........vec nam dolazi odnekud..........od tvorca koga padom zaboravismo.........lutala je pesma ...........trazeci vapijuci da svojim glasnim okom opet dodirne onoga iz cijih je usta prvi put kanula..................evo vekovima ona trazi i opeva sve ono sto dolazi od Boga ......... a mi ne verujuci u mesto kome odlazi nas glas od onog trena kada predje u vetar, trazimo razloge svojoj pesmi u sebi kruzeci...........od mesta do coveka...........sve dok na putu tom ne naidjemo na Tvorca...........i po prvi put...........udahnemo odgonetku nad odgonetkama...........gladamo gde su svi vapaji ikad zapojani bili latice jedne molitve..........ona je ne dozvolivsi nam da je vidimo tajno nam pomagala oblacivsi se u ime PESMA....................zal za mladost.............zal za draganom.........tuga za sinom...........ulivaju se u jednu od nas samih skrivenu podzemnu reku zudnje za vecnoscu....jer svaka zalost dolazi odande kad srce cuje da ce u ovom prolaznom svetu..........natrulom..........minuti trenuci blagostanja..........ljubavi i radosti.........otkinuti se i pasti u secanja...........gde cemo ih kupati suzama...........jer nismo znali kako da ih usidrimo u vecnost............nasa zudnja da vek ljubavi ucinimo beskrajnim...........otvara vrata nase nemoci...i svesti o njoj.............i nasa iskrena tuga krece na put da se oradosti...........i nasa pesma u stvari je tajna nada koja treba da baci sidro u uho onoga ko ima moc da ucini da nase ljubavi i radosti postanu vek..............nasa vera da postoji lek...........cupa nas iz divotne tame koja bi nas da nije vere potopila...........zato je Gospod i ucinio da pesme pod ovim nasim nebom budu tako lepe.............cak i kada ne govore o Njemu........prepoznavsi u njima tajne molitve onih..........koji dok su pevali o svojoj muci........nisu ni sami znali da je taj vapaj bio upucen Njemu.............koji im je poj i pesmu darovao.............jer duboko vreme kazuje da se nije spasao ko nije nikad zapevao.................. nas narod je pevao ....i mi pevamo i pevacemo dok vucemo teska sidra nase duse i tajno i od sebe ceznemo da njima zgazimo u toplo gnezdo Negovo pod nebom Njegovim.......svaka pesma potekla je od one duse koja je bila posecena od Boga nekom nevoljom ...ili blagodacu........a nas neuki narod pevao je o tome svojoj deci unucadima.........ne mogavsi sagledati dubinu porekla pesme u sebi...............jer nit tog porekla vodi mnogo dublje od nas u nama.................................ipak prepoznata i otpevana kroz davnu dusu...........potekla je kroz mnoga davna buduca srca ...........i kao bujica pokupila mnoge reci.............i mnoge reci izbacila na svoje davne obale...........i zadrzala samo onoliko.. da ma o cemu govorila, i sta u sebi nosila...........................ukaze da je jedino od Tvorca mogla postati takva sazeta svetlost...........od koje se nista ne da oduzeti niti dodati ...........a da se ne povredi..........zapravo ta je pesma koja je reka..............pronalazila sve duse u kojima je bol ili radost usekla mnogim oziljcima takvo korito kroz koje bi ona protekla...........i u tim dolinama i kanjonima nasih dusa pokupila minerala i bistrine..............da bi tako sveza i cista uzela svoje usce u tvorcu dobivsi konacan oblik...............konacno ruho za vecnost.............prestavsi da se menja.............dozivevsi svoju punocu u Bogu...............u nasem je narodu pesama mnogo takvih vodjenih rukom Svevisnjeg Spasitelja...............koje su nasle svoj pokoj u vecnosti..............a nama su date da ih slusamo dok u njima ne cujemo i ne vidimo ono sto bi trebalo................a to je ................da nisu kao ni mi sasvim od ovoga sveta..................i da je vera ono sto nam nedostaje da opet zatrudnimo tim takvim skrivenim molitvama koje su pesme..........i kad cujemo u nama njihov detinji plac..............znacemo da ce u nekom davnom sutra opet biti Bogom mlecnih dusa..............i takvih pesama u kojima opet bije vecnost.....ostanimo celi pevajmo iz srca Njegovog u kome zive nasa.....mala........... http://www.svetosavlje.org/listarhiva/Home.aspx/Message?msgId=22347 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2015 Време је да се дигнеш, душо моја, доста си туговала! Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука