Jump to content

Дошло је време...

Препоручена порука

Ево овако. Семена је најбоље посејати већ крајем фебруара, на собној температури. У нечему плитком, а широком. На пример, може пресечена пластична четвртаста флаша и избуши доста рупица на доњој страни. Отприлике овако:

untitled.jpg

Земља се стави танко, прст и по дебљине. Пошто је доста танко, најбоље не заливати класично, него са оном прскалицом за цвеће, да се не направе рупе. Земља се добро ороси да буде гњецаво мокра, разбаца семење, благо притисну да тек-тек уђу под земљу и то је то. Одржавати влажним, не допустити да се исуши.

Најбоље је овако све заједно пошто најчешће 50% семенки не исклија, некад и више. После се лако са кашикицом "ископа" и пресади у чашице оно што је никло, по једна биљка.

Напоље може да иде кад се температуре устале на 15+ степени. Док су биљке мање од 5-6 цм, нема везе што су унутра.

Може и касније да се ставе семенке, само онда касније и роди. Моја бака је једном посејала семенке тек у априлу, па је први зрео парадајз имала тек у ово време. :D

Подели на овим сајтовима

Ja sam posejala lesnik... :) ..naravno onaj sa ljuskom. Videcemo sta ce da se desi.

Uzela sam 1 saksiju,u nju stavila zemlju,ubacila jedan lesnik,sad se pitam da li je trebalo da ubacim jos neki,dodala malo zemlje preko i zalila... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ja sam posejala lesnik... :) ..naravno onaj sa ljuskom. Videcemo sta ce da se desi.

Uzela sam 1 saksiju,u nju stavila zemlju,ubacila jedan lesnik,sad se pitam da li je trebalo da ubacim jos neki,dodala malo zemlje preko i zalila... 

Можда будеш имала и среће. :)

Лешник би требало у хладнијим данима октобра или у новембру да ставиш у земљу и да оставиш да презими напољу. Доста дрвенастих биљака у Србији не може да исклија из семена у пролеће ако не презиме на ниским температурама, такви су им услови у природи.

Подели на овим сајтовима

:D Није дрво, људски лик је. Погледај из даљине, можда гледаш преблизу.

Ne vidim apsolutno nista,ne mogu da se orjentisem,ne vidim ni jedno oko,posmatrala sam sliku sa svih strana,iz bliza i iz daleka...najozbiljnije ...samo crtice...najzad-to mora da je Teodorina kosa... P.s. Didime,ako si ovo ti crtao,onda si zaista ostavio svoj umetnicki pecat...Fascinantno! :-D I kao sto se kaze-sve pohvale.Slika navodi na razmisljanje.

:351780:

Подели на овим сајтовима

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

natasa-karic-vidovic.png

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

MOLITVA

"Bože, ne dopusti da srce naše ostane prazno, nego daj – pošto od tvoje volje sve zavisi – da uvijek želimo i da se nadamo, i da to što želimo bude dobro i stvarno i da naša nada ne bude isprazna.

Daj da predmet naših želja bude viši i ljepši od našeg života i da se dobroj nadi nikad ne iznevjerimo zbog kratkih i varljivih ostvarenja koja zaklanjaju vidik i lažno obećavaju odmor. Daj nam prav put, sa prolaznim posrtanjima, a sa mirom i slavom na kraju. I daj nam mudrosti i hrabrosti, kad nam daješ iskušenja.

I ma kuda išli i lutali, ne daj da na kraju ostanemo izvan tvoje sveobimne harmonije, jer to svake sekunde, na svakom mjestu, svakim djelićem bića želimo."

Ivo Andrić

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Oна је плесала,

ја сам уживала.

Црвено- жуте искрице,

подпирене ветром,

спирално и нераздвојиво,

уздизале су се у небо.

Негде на пола пута,

гасиле су се и падале...

Не, то није њихов крај!

Почињале су нови живот,

у нечијој башти....