Walter Написано Јул 1, 2012 Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 У основи нашег погледа на свет присутно је тројединство: родна земља – родна реч – родна вера. Та тријада са правом може постати камен темељац националне идеологије сваке словенске земље. Бласфемија.... ! ....не треба од тога правити идола.. и заносити се ..феноменолошки је ок... али ништа више од тога... Треба нам нешто здраво и јако .. треба нам Истина... а не нови(стари) кумири... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светогорац Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 А можда би било боље да диванимо о филму. Од њега је све почело! ДА се подсетимо: http://www.prijateljbozji.com/index.php?p=%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8&id=93 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Филм је доста добар и вишеструко користан. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Мислим да је заиста веома добро обрађена проблематика и са једне и са друге стране. Наравно, немогуће је у једном филму спаковати све, али ово што је урађено је веома, веома добро. Морам да признам да сам мало срепео после филма "Клетва", али овде су ствари постављене на своје место. Могуће да су и добронамерне критике уродиле плодом. У сваком случају треба веома ценити овакве подухвате које покушавају да пробуде људе за Цркву, за веру... Мени је посебан утисак оставила она бака која је изрекла, чини ми се, један од најлепших благослова за свештеника и описала како се она осећа када јој свештеник уђе у кућу. Предлажем људима из продукције да поставе филм и на Јутјубу, ако су у могућности, јер бисмо желели да га пренесемо и на насловну сајта. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светогорац Написано Јул 3, 2012 Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Филм ће обавезно бити постављен на Јутубе. Ја не знам за када је планирано, али мислим да се неће дуго чекати. У овом тренутку нам на руку не иду годишњи одмори, али очекујемо да од септембра крене једна озбиљнија кампања приказивања филма. Циљ нам се, некако, сам намеће - по теми: жеља нам је да га што више свештенослужитеља види. Далеко смо и од помисли да сада ми свештеницима држимо предавања и ''попујемо'' , али нас интересује став свештенства пре ма ономе што је у филму представљено.Верујемо да ће и дијалог (''полилог'') са оцима бити од огромне користи и нама у Продукцији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 16, 2012 Пријави Подели Написано Јул 16, 2012 U selu gde zivi moj deda su isterali popa zbog svaleracija. Strasno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бјелопавлић Написано Јул 16, 2012 Пријави Подели Написано Јул 16, 2012 Што сте ставили мој аватар,сад сам га угасио код попадије- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Hocete da se smejete ? - Podje svestenik da sveti vodicu . Put ga navodi pored prodavnice gde se skupljaju pijanice . Tek ,cuje odande : -Pope, gde ti je fiskalna kasa ? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Значи ли све то да је ипак то са швалерисањем само виц? Видите, ова жена (чистачица) се није шалила. Moze biti i da je cistacica ona koja "svakog ko je pitao" nije odbila. Pa sada misli da su i drugi kao ona. Jer osoba koja pridje drugoj osobi sa slicnim predlogom je ili jako bezobrazna ili jako nemoralna. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Молила бих оца Серафима и овом приликом да се јави и ожеже по овој теми јер се претерало са вређањем узвишеног свештеничког чина и живота. Ведран је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Нико није безгрешан па ни свештеници. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Молила бих оца Серафима и овом приликом да се јави и ожеже по овој теми јер се претерало са вређањем узвишеног свештеничког чина и живота. немој молим те да се јавља, боље нек се моли за нас, грешнике...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Како дивно рекоше Свети Оци да Бог пошто "не може" да буде на сваком мјесту и уз сваког човјека, он је зато створио мајку! Даље нека свако мисли за себе о свему томе... Дјело љубави Божије према свима нама-дјеци Божијој изграђује непрестано благодатно заједништво нас хришћана, чланова Цркве Божије, а и изван Ње. Сабрани и сједињени смо у Цркви Божијој у Једно Тијело Христа Богочовјека на Евхаристијском сабрању Цркве, али и продужујемо "литургију послије Литургије"(како кажу теолози)у храму чинећи пожртвовање, милодар и добро једни другима и свима другима и другачијима. Душа наша, слично стварима које се налазе у дому, покрива се прашином и сваком нечистотом, па је неопходно и чистити је. Како огањ чисти злато, тако искушење чисти праведног. Ради испитивања душе човjека потребни су људи који би својим поступцима очигледно показивали да ми нисмо покорни Божијим заповиjестима.То су наши свештенослужитељи,од којих можемо пуно тога научити. Никад не треба да људе осуђујемо, да им судимо ми, то нам је некако постало неизбјежно, међутим огромну нам штету наноси... Како кажу Свети Оци Цркве Божије, Видиш гријех, а не видиш покајање његово, не видиш његов однос са Богом и оно што видиш тјелесним очима врло често зна да буде обмана и да потпуно промашимо. То је веома важна тема за размишљање и дјелање православних хришћана, да то стално имамо на уму, Бог је једини судија, а ми то никако не можемо бити, него браћа, комшије и пријатељи који ће увијек у невољи притећи и помоћи човјеку. То Бог од нас тражи, а не да у животној љености само сједимо и испијамо кафе и постављамо себе за судије другима, неосјетљиво судимо и безобзирно пресуђујемо другима, а тражимо милост Божију за себе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 ovaj svet je raspeo Gospoda Isusa Hrista, i progonio njegove učenike. Kako onda da sveštenik ugodi ovome svetu, kad ni Hristos nije mogao? Јадранка-Дервента, ПЧЕЛИЦА and Angelus је реаговао/ла на ово 3 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Ma, kako ja razumijem sveštenik i ne treba svijetu da ugađa, već da bude sličan Hristu (kao i svako od nas, uostalom). A opet, mora biti diplomata (kao i mi). Šta reći.... nezgodno kako god okreneš! Ali ima i ona - sve za Hrista, Hrista ni za šta!! Ko Boga traži prepoznaće to, a ko želi da se osjeća bolje što je sveštenik grješan čovjek i tako relativizuje svoje grijehove i svoje ponašanje, opet će vidjeti to što želi. Što bi rekli selektivna percepcija... Opet, da ima svačega i među laicima i sveštenstvom - ima! Opet, šta fali ako je žica i pomalo rđava ako provodi struju.. a provodi Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука