Михајло Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 пиво Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 tolerisati javni greh?? pa to valjda svestenik nikako ne bi smeo, onda bi bio covekugodnik, uh, to nikako, javna osuda, imamo primera u Sv.Pismu (sv.Jovan Krstitelj-Ne mozes ti imati zenu brata svoga(em preljuba, em incest)) i Zitijima; svestenik je glas Boziji nama; znaci svedoci Hrista zivotom јес није него 1000000001010а што онда игнорише твоје или своје грехе? prstgore клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Не знам где сам прочитао али је много лепо речено, а тиче се наших права (а самим тим и надањима и очекивањима) у овом свету; једноставно, ексклузивно право нас хришћана јесте да будемо распети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 иди бре оче, ко да си пито шта очекујемо од касирке stadaradim winter winter Бате није ваљда да очекујеш од попа кусур?! greengrin greengrin Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 nisam rekla ignorise nego tolerise. ma najbolje da sve prasta, sve tolerise i preko svega prelazi, uzas, to nije pravi put, onda ne olicava Boga; kako su sveti proroci kritikovali sabracu Jevreje za bogoodstupnistvo; nije dobro da cutimo na nepravdu i na greh, kad smo pozvani da kazemo treba da kazemo, makar nas ubili zbog toga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Očekujem samo da bude dobar čovek i ništa drugo, da nije bahat, bezobrazan, indolentan i da ne lupa gluposti... 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 Da budem iskrena, ja ništa ne očekujem , ništa ne tražim, niti se upuštam kakav je ko, kakv auto ima, kakvu ima poroddicu, to smatram da nije moja stvar. Ako je pop i grešan, nije molitva grešna, i mene drugo ne zanima ni najmanje. Odem u Crkvu, ispovedim se, Pričestim, i ja odem kući, ja ne mislim o svešteniku kao ličnosti, i da ispitujem, koliko je dobar, koliko pobožan. Doživjela sam često da su oni najoštriji imali najtoplije srce. Zato ne očekujem da me iko miluje po ušima neka kaže kako jest i gotovo. "ni po babi, ni po stričevima, već po Istini Boga živoga!" Čovjek je velika tajna, i teško je osim Bogu zaviriti u tuđe srce i vidjeti šta s eu njemu krije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 nisam rekla ignorise nego tolerise. ma najbolje da sve prasta, sve tolerise i preko svega prelazi, uzas, to nije pravi put, onda ne olicava Boga; kako su sveti proroci kritikovali sabracu Jevreje za bogoodstupnistvo; nije dobro da cutimo na nepravdu i na greh, kad smo pozvani da kazemo treba da kazemo, makar nas ubili zbog toga што бих волео да неко тебе да исповеди јавно :cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 Пре неки дан, моја супруга је нешто ишла до града и враћала се локалним сеоским аутобусом. Била је велика гужва те се она нашла у близини двојице старијих људи који су седели. О чему су причали? Замислите, причали су о свештеницима и то управо у контексту швалерисања. Како они нису познавали моју жену (или је нису приметили), њихова прича је била веома гласна тако да их је чуо добар део препуног аутобуса. Тема смо били један свештеник и ја. Ја у контексту моје слике у новинама (знате о чему се ради, не бих да подсећам никога), а овај мој брат свештеник као велики швалераш и неко ко стално мува жене. Прича је попримила епске размере да је то просто било као да слушаш причу о неким новим Казановама. Наравно, од свега ништа није истина, но већина људи у том истом аутобусу то не зна. Тако су се деде наслаживале пљувањем по нама, па су на крају целу причу "засладили" причом о наплатама и давањем тог лако зарађеног новца од јадног народа управо женама (не нашим него другим). Зато ме не чуди да је скоро један човек пришао управо том мом брату свештенику док је био на опелу и рекао му: (користићу тачкице, не желим да испаднем некултуран) -Ј...ш ли што попе? Наравно, на овако питање не можеш да даш нормалан одговор нарочито на таквим местима, па је мој брат њему одговорио: -Ј...м. Ја сам одувек био учен овоме: Или ј...ш или си ј...н. Е, сад ти размисли која си страна. Опет, нека опросте људи који мисле да је ово непристојно. Ово су ствари које се дешавају свештеницима готово свакодневно. Ја сам имао (не)прилику да то на својој кожи осетим и осећам и данас по погледима људи. То просто не може да се сакрије. Нико ту не пита да ли је све то истина- важно да си етикетиран. А онда се јављају други проблеми о којима ћу касније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 8, 2011 Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 шта рећи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 Опет се враћам на тему о попадијама као узданицама свештеника ( сећате се те теме? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,15350.msg473841.html#msg473841 ). Ако је супруга свештеника најпре уврђена у вери, ако воли свог мужа и ако се за њега није удала јер "попови имају паре" ( мислим да нисам једини пример попа који нема паре) и ако схвати да је управо њена служба да буде портпарол свештеника а уједно и Цркве у најпозитивнијем смислу), она веома лако може да упадне у ову замку коју нечастиви плете око свештеника. Невероватно је да сам управо за најверније и најпобожније свештенике чуо најгоре приче и све у оном смислу: У, не знаш ти њега... уууу каков је то лош човек! То ме само утврђује да Господ шаље искушења баш на оне јаке да би још више очврсли и схватили да борба није против тела и крви него против "духова таме у поднебесју". Познајем неке свештенике који имају великих проблема у браку управо због неутемељених њихових супруга у вери, које слушају "шта село прича". Народ ко народ, увек ће да има неку причу, нарочито је то актуелно баш уселима где људи немају друге занимације него да наврћу пиво испред задруге и да оговарају попа. Но, луђи је онај који слуша то него онај што прича. Сада, да не будем вечити идеалиста- има ги разни. Но, таквих људи који су погрешли службу је све мање и мање, готово да их нема. Увек се нађе по неко зрно кукоља, чисто да потврде правило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 Ђаво посебно напада свештенике, у то заиста верујем Када јавно обрука свештеника, па још када тај свештеник морално посрне и буде јавно ругло, то је огроман изговор многих да не долазе у Цркву а уједно и за ширење тих прича на све стране. Нарочито је то актуелно данас када су медији свима доступни. Поједине новинне и интернет портали се утркују ко ће пре да стави слику свештеника у неком негативном контексту. Није мало случајева где су поједини нецрквени људи "намештали" свештеницима непријатне ситуације, на пример када свети водицу. Наместе му неку сеоску радодајку или неку другу да га "упеца" на блуд. Зато је добро да свештеник увек иде са црквењаком (ако га има) или са било киме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 8, 2011 Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 taj Vas slucaj oce Ivane je stvarno bio jeziv ,ali jezivo je i onom svesteniku koji je na snimku mislim da svakom moze da se desi da padne ,pa i svesteniku ,i on je covek od krvi i mesa da li je lepo da vara popadiju - nije ,ali nije ni lepo kad muskarac vara zenu ( a ima ih .... ) svestenicko zanimanje je tako da svi gledaju kakko ce on da se ponasa ,jer bi trebao da bude uzor,ali ako padne ...,ustace mislim da i popovi mogu da se zaljube iako su u braku womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' /> није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јул 8, 2011 Пријави Подели Написано Јул 8, 2011 Зато је добро да свештеник увек иде са црквењаком (ако га има) или са било киме. 4chsmu1 319.gif 319.gif Sto je sigurno, sigurno... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 оче, теби је заиста занимљиво у животу, ал ми је бедак колико времена губиш на чаршијске приче 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука