Jump to content

Света тајна свештенства

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Jako volim moga duhovnog oca.Osecam svaki put veliku ljubav kada ga vidim.

Dugo sam(godinama) molila Boga da mi da da imam dobrog duhovnika.Hvala Bogu nadjoh ga...i on mene.

Veliko poverenje imam.Radujem se svaki put kada razgovaramo. ekstra

Uvek me gane kada me veselo pozdravi.

Dobrica...

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Хехе па технички не баш скроз,рођен сам у Босни,али од 93е сам у Кв ekstra Си ти и даље у Кв или неге по белом свету ? t4431

Аааааа извини тек сад видех за Инсбрук...

Pa i ja sam doseljen u KV iz Vojvodine (jedinstven slucaj). A sada sam u Italiji (granica sa Austrijom pa idemo u Crkvu u Innsbruck, najbliza nam je).

хехе да није уопште чест случај,ја знам у ствари само једну моју професорку која је дошла из Су у Кв...

лепа је Италија.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ja bih ga voleo kad bi umeo da gubi u pokeru a da se ne ljuti...

Постављена слика

Što se ne ugleda na svog kolegu iz RKC...tako se igra pokerica oče... (taj i taj...ime poznato administraciji)  ekstra

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2rzx3O-LfCM&feature=player_embedded#!

joke  t4431

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Мој свештеник је,тј.парохије на тополици у Бару је отац Ђорђе. Кога наравно много поштујем.Прави је онај свештеник са наших простора.Пар пута док је бесједио после литургије,мислим да ни сам није свјестан како то било доооброо,значи то су толико биле продорне бесједе,барем сам их ја тако примио да је то било заиста предивно.Није ми духовник,али ето даће Бог да можда буде мојим укућанима. :)

Наши свештеници у Бару (барско намјесништво)

протопрезвитер ЂОРЂЕ Кнежевић (парох II барскепарохије)

Постављена слика

Затим презвитерЈОВАН Пламенац (парох IV барске парохије)

Постављена слика,

презвитер ИВАН Станишић (парох III барске парохије)

Постављена слика

презвитер ЉУБОМИР М. Јовановић (парох V барске парохије)  

Постављена слика

Протопрезвитер-ставрофор РАДОМАН Мијајловић Архијерејски намјесник барски, парох I барске парохије,

Постављена слика

презвитер ПЕТАР Церовић парох сутоморски

Постављена слика

протопрезвитер-ставрофор РАДОЈИЦА Божовић парох улцињски

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Како реагујете и размишљате кад видите и доживите нешто од стране свештеника, а што знате да је велики грех ? Да ли вам се пољуља вера ?

Ако ја видим/доживим да мој свештеник уради нешто лоше, и да није могао/хтео да се исконтролише да то не уради, ја се запитам колики је његов страх од Господа и колико су искрене његове молитве и проповеди на литургији.

Не треба генерализовати, наравно, и међу свештеницима има предивних људи, а има и заблуделих синова.

Питам вас сад за конкретну ситуацију, кад би вам се десило да ваш свештеник, кога мислите да знате, годинама, пред вама/према вама учини зло/грех - како би реаговали, размишљали ?

Подели на овим сајтовима

Ја се само увек питам како га није страх од Бога...не бринем се за нас, односно да ли су његове молитве праве и искрене,ја знам да је Господ ту независно од квалитета самог свештеника...и то ми уопште не смањује моју веру...толико сам у стању да разлучим...али, као што рекох , увек се питам, како га није страх за самог себе, с обзиром да зна оно што зна... :D шта ли је само у његовој глави 89898989898989

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Слажем се да је Господ независан од квалитета самог свештеника, само се запитам како он, који зна да је посредник између Господа и свог "стада", коме је "делегирана" тако велика част и одговорност, који треба да светли као пример нама обичним смртницима - како се усуди на неки такав корак ?

Мислим, не губим из вида да су свештеници обични, греховни људи, као и сви други.

На моменте се запитам, али заиста искрено, да ли и свештеници (такви) верују у Бога, или нама продају маглу а за себе стичу корист/задовољства ?

Подели на овим сајтовима

Не мислим да је свештеник "посредник"између нас и Бога.Он је човек који рукоположењем прима Свету Тајну свештенстава и има Божију благодат тиме да врши свештене радње.А духовном паду смо склони сви,па ни свештеници нису тога поштеђени.Једноставно зато што су људи,као и ми.Немају"благодат"да не греше.Искушења су та која доводе до пада,и свако то зна ко се трудио да се избори са њима.Ако нема истрајне борбе западамо у искушења којима краја нема,осим покајања.Зато мислим и сматрам да треба имати разумевања за свачији пад,не оправдавати али имати разумевања...јер ко зна можда и ми сами упаднемо у исти грех.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

посредник између Господа и свог "стада", posrednik ili  sta to znaci tacno  posrednik 

То "посредништво" схватам као нпр. кад целивам руку свештеника и тражим благослов, ја уствари целивам руку Господу и од њега тражим благослоц, а свештеник је ту као неки "проводник", онда, кад се исповедам свештенику, ја се уствари исповедам Господу "преко" свештеника, и сл.

Увек сам тако размишљала,ако то није исправно, онда нисам ни знала да криво размишљам  89898989898989

Подели на овим сајтовима

Мислим да се на посао свештеника и на пр. лекара не може гледати као и на остала занимања...један и други ти чувају живот...први се стара о твојој души, други о твом телу... дакле, врло специфична ситуација где се грешчке могу катастрофално завршити...наравно да су и они само грешни људи, али њихове грешке могу бити кобне по људе, стога их морају свести на најмању могућу меру...уосталом, сами су бирали своје занимање...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

посредник између Господа и свог "стада", posrednik ili  sta to znaci tacno  posrednik 

То "посредништво" схватам као нпр. кад целивам руку свештеника и тражим благослов, ја уствари целивам руку Господу и од њега тражим благослоц, а свештеник је ту као неки "проводник", онда, кад се исповедам свештенику, ја се уствари исповедам Господу "преко" свештеника, и сл.

Увек сам тако размишљала,ако то није исправно, онда нисам ни знала да криво размишљам  89898989898989

тако и ја сматрам...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Е,Магдо тако и ја схватам баш тако како си написала и мислим да је исправно и то сасвим.Само ми та реч"посредник"запарала уши ја сам је другачије доживела.Више ми је звучала некако"намеснички". :group111:

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Не мислим да је свештеник "посредник"између нас и Бога.Он је човек који рукоположењем прима Свету Тајну свештенстава и има Божију благодат тиме да врши свештене радње.А духовном паду смо склони сви,па ни свештеници нису тога поштеђени.Једноставно зато што су људи,као и ми.Немају"благодат"да не греше.Искушења су та која доводе до пада,и свако то зна ко се трудио да се избори са њима.Ако нема истрајне борбе западамо у искушења којима краја нема,осим покајања.Зато мислим и сматрам да треба имати разумевања за свачији пад,не оправдавати али имати разумевања...јер ко зна можда и ми сами упаднемо у исти грех.

:drugarstvo:

potpuno se slazem sa Anastasijom, pogotovo sa zadnjom recenicom.

ja se sjetim onoga "ko si ti da sudis tudjem sluzi, on svome gospodaru stoji ili pada" i idem dalje

Подели на овим сајтовима

У реду је све то ако се дешава грешка или грешке, али ако је то његово опредељење...односно став према свом послу, да тако кажем...ако је он стално такав...ако не можеш да добијеш адекватан духовни савет ...или ако својим понашањем у свим ситуацијама не одаје утисак човека који суштински верује у Бога  0409_feel

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...