JESSY Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Svetlana Pecin-Saraguda and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 александар живаљев and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Kaludjerovic Sreten and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Svetlana Pecin-Saraguda and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Ако се уз ове две задње не излечи свака бол, онда само хирург помаже. ivanaika and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Јесте, RYLAH, и то спада у Музикотерапију. Бржи ритам и весела игра свакако помажу у многим случајевима, само треба да неко дође до стања у коме може да то прими. Нпр. један болесник који лежи у болници непосредно после операције, пробудивши се управо из наркозе, не може одмах да то прими. Али може да се смеје манеле музици ivanaika је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Ако се уз ове две задње не излечи свака бол, онда само хирург помаже. Ја сам излечен! ivanaika, Kaludjerovic Sreten, pahulja and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Ја сам излечен! Музички правац се зове Манеле, и врло је популаран у Румунији, где је и настао. Сиду лечи! Плутон and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Posetilac Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 I mi imamo muzikoterapiju kao i Rumuni, to je Saban, Halid, Haris i mnogi drugi, oni lece patnju i zedj. pahulja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 Ја сам излечен! I ja sam izlečena! Kaludjerovic Sreten, Плутон and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Dobra muzika ima direktan uticaj na emocije i kao takva predstavlja odličan alat za prilagođavanje našim emocijama, ali i obrnuto. Sarikalio i Erkila (2007) su intervjuisali osam adolescenata iz Finske tragajući za odgovorima – na koje načine ljudi koriste muziku da kontrolišu i unaprede svoja raspoloženja. Iako je u pitanju mala i specifična grupa, dobijene su korisne informacije: ♫ Zabava Na najosnovnijem nivou, muzika obezbeđuje stimulaciju. Ona podiže raspoloženje pre izlaska, popunjava vreme dok spremamo stan, pravi nam društvo kada putujemo, čitamo i surfujemo po Internetu. ♫ Buđenje Muzika oživljava dan i umiruje veče. ♫ Snažne senzacije Muzika nam može obezbediti duboko, uzbudljivo emocionalno iskustvo, naročito kada sami stvaramo ili izvodimo muziku. ♫ Preusmeravanje Muzika nam skreće pažnju sa neprijatnih misli koje lako mogu popuniti tišinu. ♫ Pražnjenje Muzika koja se slaže se dubokim emocijama, može da oslobodi emocije i da ima funkciju pražnjenja i čišćenja. ♫ Umni rad Muzika podstiče sanjarenje, razmišljanje o sećanjima i istraživanje prošlosti. ♫ Uteha Muzika može da podstakne deljenje emocija i iskustava i da nas podseti na vezanost za nekoga koga smo izgubili. Ovih sedam strategija teže ka ostvarenju dva cilja: kontrolisanje i unapređenje raspoloženja. Jedna od lepota muzike je u tome što ona može da postigne više ciljeva istvoremeno. Inspirativna muzika može da nam preusmeri pažnju, da nas zabavi i oživi. Tužna muzika može da nam obezbedi utehu, da nas osnaži i da nam pomogne da doživimo emocije. Mnogi nalazi Sarikalioa i Erkila saglasni su sa rezultatima prethodnih istraživanja. Na primer, preusmeravanje pažnje se smatra jednim od najefikasnijih strategija regulisanja emocija. Muzika je takođe snažno povezana sa bavljenjem sopstvenim unutrašnjim doživljajima, a to nam omogućava veći stepen razumevanja naših emocija. Sarikalio i Erkila su našli i da tužna muzika može da podstakne ruminiranje. Ruminiranje je mentalna aktivnost koja podrazumeva stalno bavljenje emocionalnim stanjima i kao takva, ironično, može da dovede do smanjenja jasnoće emocionalnog doživljavanja. Sa druge strane, Sarikalio i Erkila nalaze da muzika može da poveća razumevanje emocija, a to je efekat koji se ne postiže ruminiranjem. Reference: Saarikallio, S. & Erkkila, J. (2007). The role of music in adolescents’ mood regulation. Psychology of Music, 35(1), 88. Izvor: PsyBlog Prevod i adaptacija: Milica Jakšić Svetlana Pecin-Saraguda and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 звончица, pahulja and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука