kordun Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ako si "pravi" pravoslavac ideš na liturgije, postiš, prdržavaš se Hristovog učenja Ako si "pravi" musliman sečeš ruke, kamenuješ itd. Ovi što nisu pravi samo tako sebe nazivaju, a što se hrišćana tiče mnogi ovde ove neliturgijske pravoslavce i ne smatraju za prave pravoslavce, tako da ni ovi ostali ne bi trebali da se smatraju za prave muslimane. izvini brate ali moram reci nesto sa cim se ne mogu sloziti, mislim da si naopako postavio stvari kod pravoslavaca, ako je neko los covjek ne vrede mu liturgije ni svaki dan da ide na njih, pa sta ti mislis da mozes boga kupiti odlaskom na liturgiju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 izvini brate ali moram reci nesto sa cim se ne mogu sloziti, mislim da si naopako postavio stvari kod pravoslavaca, ako je neko los covjek ne vrede mu liturgije ni svaki dan da ide na njih, pa sta ti mislis da mozes boga kupiti odlaskom na liturgiju Ma pazi ne pričaj ja sad o tome da li je neko loš ili dobar čovek. Nego neko nije pravoslavac ako ne radi ono što mu vera nalaže, a koliko sam shvatio to je liturgijski hrišćanin, ne samo da ide na liturgiju već i da radi sve ostalo što mu vera nalaže. Ako ne radi on ima pravo da sebe naziva pravoslavcem, ali on to zapravo nije. Sa time se i Aca složio. Znači Pravoslavac nije ako se ne drži pravoslavnog učenja. Tako ni musliman nije ako se neko ne drži islamskog učenja, može sebe da naziva ali nije. A islamsko učenje je da se seču ruke, da se kamenuje i da se ubijaju svi koji nisu muslimani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Čisto da naglasim. Ja nisam nikakav islamofob. Dalekio, daleko od toga. Nisam nikakav -fob. Samo pravim razliku između onoga šta bih ja voleo i kako bi trebalo (kao što recimo pišu Milojkov, Juan, Avokado) i onoga šta se danas događa u svetu i kuda ide Islam. Mnogo bih voleo da grešim u proceni. Vreme pred nama će pokazati. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Čisto da naglasim. Ja nisam nikakav islamofob. Dalekio, daleko od toga. Nisam nikakav -fob. Samo pravim razliku između onoga šta bih ja voleo i kako bi trebalo (kao što recimo pišu Milojkov, Juan, Avokado) i onoga šta se danas događa u svetu i kuda ide Islam. Mnogo bih voleo da grešim u proceni. Vreme pred nama će pokazati. Ja bogami jesam islamofob, iskreno plašio bih se da odem u neku državu gde vladaju islamski zakoni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ja bogami jesam islamofob, iskreno plašio bih se da odem u neku državu gde vladaju islamski zakoni. Nema potrebe da se plašiš. Poštuj njihove zakone i ne nameći svoja uverenja (bilo koja) to je to. Možda bi tako trebali i muslimani da se ponašaju recimo u Francuskoj. Ako kažu ne pokrivaj lice, ne pokrivaj ga (da se vratimo na temu). пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ma pazi ne pričaj ja sad o tome da li je neko loš ili dobar čovek. Nego neko nije pravoslavac ako ne radi ono što mu vera nalaže, a koliko sam shvatio to je liturgijski hrišćanin, ne samo da ide na liturgiju već i da radi sve ostalo što mu vera nalaže. Ako ne radi on ima pravo da sebe naziva pravoslavcem, ali on to zapravo nije. Sa time se i Aca složio. Znači Pravoslavac nije ako se ne drži pravoslavnog učenja. Tako ni musliman nije ako se neko ne drži islamskog učenja, može sebe da naziva ali nije. A islamsko učenje je da se seču ruke, da se kamenuje i da se ubijaju svi koji nisu muslimani. slusaj da je aca rodjen u saudijskoj arabiji sto posto ne bi bio pravoslavac, vec musliman, pa bi ga ja pitao dal bi ako je pravi covjek zasluzio milost boziju i carstvo nebesko ili su kljucevi za to iskljucivo na pravoslavnoj liturgiji. pravoslavlje sigurno nije samo sluzba, mnogo je vise ono drugo, kakav si, koliko je u tebi onih hristovih osobina, liturgija ti tu dodje kao pomocno sredstvo, bas kao i post, pomocno sredstvo, ja tako gledam na te stvari, morao sam da se osvrnem na to sto si pisao. sto se tice islamskog ucenja ne mozes generalizovati, kod njih je po tom pitanju jako losa situacija, gora neko npr. kod protestanata, tumace stvari na 1001 nacin, svako tjera svoje, ali ti sigurno mogu reci da medju muslimanima ima mnogo casnih i dobrih ljudi, braniti im njihovu vjeru nikako ne moze biti ispravna stvar, sjeti se da ni turci nama nisu branili nasu vjeru, ne mozes ti zabraniti religiju , nije je niko nikad uspio zabraniti u istoriji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 А онда се ту постављају даља логична питања. Зашто би законодавац требало да се брине о томе то шта је есенцијалан део нечије вере? Зашто би вера и религија биле изнад нечијих нерелигијских ставова о ношењу кацига или неком другом пропису? Ако пажљиво размислиш, ти формално не тражиш да се Сикови и Сици не дескриминишу, већ тражиш да буду привилеговани у односу на остале. Зашто би вера била довољан разлог за нечији привилеговани статус? Religije su, svidelo se to nekome ili ne, jedan od načina na koje mnogi ljudi organizuju svoja duboka uverenja o smislu života i moralu. Nije isto da li neko ne nosi kacigu iz najdubljeg uverenja da je neophodno da nosi turban ili zato što je mlad i misli da je neuništiv. Nisu samo religije privilegovane po ovom osnovu. To nekad biva i sa filozofskim stanovištima, te se pravo na prigovor savesti u raznim aspektima života - od služenja vojnog roka do vakcinacije dece - priznaje i po osnovima filozofskih uverenja, ne samo verskih. Ivica je već postavio odgovarajuća pitanja za prvi deo, a što se drugog dela tiče, nije u javnim školama zabranjen samo hidžab, već svi upadljivi verski simboli, uključujući i simbole većinskog stanovništva - hrišćana (mislim da se odnosi na ateističke simbole). Iskreno, nemam stav koliko je to opravdano, ali svakako nije diskriminatorno - jednako tretira sve. Zakon je napravljen tako da bude diskriminatoran prema pripadnicima nehrišćanskih religija. Hrišćanstvo ni izdaleka ne zahteva da bilo ko nosi bilo kakav simbol povezan sa tom religijom (ako hrišćani nose krst, on biva mali i često sakriven), dok je kod Sika, Jevreja i muslimana to deo praktikovanja vere. Time se od njih zahteva da ne praktikuju svoju veru i to na načine koji nikoga ne ugrožavaju ili da se uklone iz opšteg društva (da se obrazuju kod kuće ili u privatnim verskim školama). To ne može na dobro da izađe. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Pričati o "muslimanskim zemljama" kao da je to jedinstvena i identična celina, uzimajući najekstremnije zemalje kao primer je podjednako glupo kao tvrditi da u "katoličkim zemljama" primoravaju silovane žene da se udaju za silovatelja, zato što se to dešava u Peruu. Ali su te zemlje dobre i tamo je ispravno samo onoliko koliko su odbacili i minimizovali Islam i prihvatili civilizovan način, tj. u onoj meri koliko su slične sa Zapadnim zemljama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ali su te zemlje dobre i tamo je ispravno samo onoliko koliko su odbacili i minimizovali Islam i prihvatili civilizovan način, tj. u onoj meri koliko su slične sa Zapadnim zemljama a sta je to civilizovan nacin? mislis ako nesto nije zapadna civilizacija to onda uopste nije civilizovano? mozda bi trebali ameri malo jace da ih prevaspitaju svojom tomahawk demokratijom, onako civilizovano, to ce im biti spas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 и шта каже Куран о хиџабу? Kad odem kući, pronaći ću pa ću prekucati. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Забрана мараме и покривања лица у Француској има само један мотив - то се коси са "секуларнним", у њиховом владајућем резону, правима жена и хуманистичким вредностима. И ту је проблем - један систем вредности жели да се наметне као једини и обавезан. А са друге стране причамо о плурализму, људским правима и сл. Једноставно, неконзистентни смо, да не кажем лицемерни. Ja ne vidim nekonzistentnost. I naravno da se kosi sa humanističkim vrednostima. Ako je već puki napad na religiju od strane totalitarnih francuskih ateista, što onda nisu zabranili turbane i jevrejske kapice? Upravo iz motiva ljudskih prava se i brani islamsko maskiranje žena i nema tu nikakvog licemerja - to je manifestacija represije nad ženama. Suštinsko pitanje je u tome da li otvoreno društvo treba da toleriše one koji ne tolerišu nikoga i ništa i koji su 100% protiv svih njegovih vrednosti i protiv same civilizacije. Ja mislim da ne. I još jednom, vi ne bijete istu bitku sa ovim ljudima. Kad odem kući, pronaći ću pa ću prekucati. Ne verujem da ćeš naći pošto ne kaže ništa Ovo nije ni religious issue, ovo je old school pustinjsko divljaštvo vs. savremena civilizacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 jednom davno sam pitao svabe odakle kod vas ovoliko nindzi, ali nisu to prave nindze, mnoge od njih zamotaju glave a stavljaju pirsinge po glavi ili tetovaze, jako ih brzo zapad mjenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ja bogami jesam islamofob, iskreno plašio bih se da odem u neku državu gde vladaju islamski zakoni. Ja ne razumijem čega se toliko bojiš, postoje i takve zemlje umjerenog islama koje nisu kao te zemlje radikalnog islama. tamo na primjer u Iranu ti se ne može desit ništa tako strašnoga. Iran nije ko Saudijska Arabija gdje za svašta odmah kamenuju i siječu glave. Tamo ti se može desit to da prodješ kao ovi iranski mladenci koji su snimili svoju verziju ovog klipa Pharrella Williamse http://goo.gl/WikNGN i postavili je na You Tuba i zbog nje bili osudjeni uslovno na 6 mjeseci s odgodom na tri godine + 91 udaraca bičem svaki a to zato jer su htjeli da nekog učine srećnog i ispolje svoju sreću što su mladi, zdravi, puni života i energije i vole veselu muziku a zbog toga bili optuženi za opsceno ponašanje na javnost koje nije u skladu sa svetom islamskom knjigom Koran i islamskim zakonom šaria. A priznaj iskreno da je to sitnica, takva bagatelna kazna za takvo veliko krivično djelo. http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/iranci-dostali-za-tanecni-video-podmineny-trest-bicovanim/r~d3bc4da83f5911e4b269002590604f2e/ Ili ti se maksimalno može desiti to da kad se kao žena u branjenju od sexualnog napada odbraniš nožem i tom prilikom usmrtiš agresora budeš sagledan/a krivom i usprkos svim apelima i molbama iz cijelog svijeta budeš obješen/a jer u islamu je muškarac uvijek u pravu prema islamskoj svetoj knjizi Koran i islamskom zakonu šaria. U ISaudijskoj Arabiji za to siječu glave satarom, ima i jedan video o tome koji kruži internetom, smaknuće Indonežanke handžarom ili satarom nekakvom a u Iranu te za sličnu stvar samo objese. A to je, moraš priznat, još ništa, sasvim bagatelna stvar prema tome šta ti se može desiti u zemljama neumjerenog tj. radikalnog islama. Zato cijenimo taj umjereni islam kad ga već tu na svijetu imamo, šta bi bilo da je svuda samo taj radikalni i neumjereni islam? http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/iran-nevyslysel-zahranicni-primluvy-popravil-mladou-divku/r~a07313145c5a11e48ee3002590604f2e/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ne verujem da ćeš naći pošto ne kaže ništa Ovo nije ni religious issue, ovo je old school pustinjsko divljaštvo vs. savremena civilizacija. Hm, ne bih baš rekla, čini mi se da sam ja to i pročitala u Kuranu. Nisam imala gde drugde, pošto ta tumačenja bilo čega po netu ne čitam, smara me. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Meni nije jasno, zašto su žene koje nose abaje, hijabe, zarove i sl. nindže, ekstremisti, divljaci,negativna pojava, bla bla, a monahinje skorz u crnom koje takođe pokrivaju glavu (ok,vidi im se lice, ali vidi se i muslimankama iz Turske, UAE isl) su pozitivna pojava? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука