Avocado Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Razlika je sledeća Što je indonezija jedan od izuzetaka u muslimanskom svetu, kao što je Peruu izuzetak u katoličkom. Najveća muslimanska zemlja je izuzetak? A siguran si da je jedan od izuzetaka a da nije tvoje viđenje "muslimanske zemlje" izuzetak? Prebrojao si sve zemlje sa muslimanskom većinom i ustanovio to? Ili razgovaramo o predrasudama? Hajde za početak baci pogled na ovo: Application of sharia law by country Šta je izuzetak? Da li primećuješ da tu geografski region igra malo veću ulogu? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Pazi poenta celog tvog obvog podugačkog posta je da ne treba da generalizujem i zbog loših stvari okrivljujem sve ljude koji su Muslimani, ja to uopšte neradim. Ja ovde ne napadam Muslimane kao ljude, već našpadam Islam kao ideju (treći put ovo kažem). Dakle ajde ovako kada bih pričao o Nacističkoj nemačkoj, ne bih napadao sve ljude, nego bih napadao Nacizam kao ideju. A u čemu je razlika između samo arijevska rasa treba da živi i samo Muslimani treba da žive, jedino obim sločina, jer su nacisti ipak imali više moći u odnosu da Muslimae danas. A da iaju isto toliko isto bi se desilo kao i z vreme WW II. Dakle ne kažem svi muslimani su loši, kažem Islamska ideologija je loša. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Najveća muslimanska zemlja je izuzetak? A siguran si da je jedan od izuzetaka a da nije tvoje viđenje "muslimanske zemlje" izuzetak? Prebrojao si sve zemlje sa muslimanskom većinom i ustanovio to? Ili razgovaramo o predrasudama? Hajde za početak baci pogled na ovo: Application of sharia law by country Šta je izuzetak? Da li primećuješ da tu geografski region igra malo veću ulogu? Razlika je koliko praktično upotrebljavaju Islam i koliko žive po njemu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Pazi poenta celog tvog obvog podugačkog posta je da ne treba da generalizujem i zbog loših stvari okrivljujem sve ljude koji su Muslimani, ja to uopšte neradim. Ja ovde ne napadam Muslimane kao ljude, već našpadam Islam kao ideju (treći put ovo kažem). Dakle ajde ovako kada bih pričao o Nacističkoj nemačkoj, ne bih napadao sve ljude, nego bih napadao Nacizam kao ideju. A u čemu je razlika između samo arijevska rasa treba da živi i samo Muslimani treba da žive, jedino obim sločina, jer su nacisti ipak imali više moći u odnosu da Muslimae danas. A da iaju isto toliko isto bi se desilo kao i z vreme WW II. Dakle ne kažem svi muslimani su loši, kažem Islamska ideologija je loša. Нападаш муслимане као људе. Јер постоје муслимани који би дали живот у борби против исламског фанатизма и истовремено дали живот за ислам, за Аллаха. Одрасти, као што ти већ једном рекох на другој теми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Нападаш муслимане као људе. Јер постоје муслимани који би дали живот у борби против исламског фанатизма и истовремено дали живот за ислам, за Аллаха. Одрасти, као што ти већ једном рекох на другој теми. Kakve veze ova t voja rečenica ima sa tim da Islam propagira ovo gore što sam nabrojao? EDIT: Znači ako kažem da zmije ne mogu da pričaju i da to ne može da bude tačno ja ne napadam tačnost starog zaveta nego napadam sve Hrišćane? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Razlika je koliko praktično upotrebljavaju Islam i koliko žive po njemu. Nisam siguran šta ovim želiš da kažeš i kako je to odgovor na ono što sam pitao... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 I'm giving up... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Nisam siguran šta ovim želiš da kažeš i kako je to odgovor na ono što sam pitao... Odgovor je sledeći ajdedčetvrti put, ja ne mogu da generalizujem kada uopšte ne pričam o ljudima, ne pričam o muslimanima, nego pričam o Islamu o onome što on propagira, i pričam do čega njegova praktična primena i praćanje normi koje on postavlja dovodi. Dakle ja ne kažem muslimani su loši kažem ISlam je loš. Ne pričam o ljudina nego o ideji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Odgovor je sledeći ajdedčetvrti put, ja ne mogu da generalizujem kada uopšte ne pričam o ljudima, ne pričam o muslimanima, nego pričam o Islamu o onome što on propagira, i pričam do čega njegova praktična primena i praćanje normi koje on postavlja dovodi. Dakle ja ne kažem muslimani su loši kažem ISlam je loš. Ne pričam o ljudina nego o ideji. Aha... ok onda... ne bih da raspravljam o toj ideji, budući da cenim da ni ti ni ja o njoj ne znamo ni za prelaznu ocenu... Nego, ja sam komentarisao tvoju tvrdnju o državama a ne o ideji... da li smo se bar razumeli da je država u kojoj ostale religije nemaju prava, u kojoj seku ruke i kamenuju, u kojoj osuđuju silovane žene zapravo izuzetak a ne pravilo među muslimanskim državama? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Aha... ok onda... ne bih da raspravljam o toj ideji, budući da cenim da ni ti ni ja o njoj ne znamo ni za prelaznu ocenu... Nego, ja sam komentarisao tvoju tvrdnju o državama a ne o ideji... da li smo se bar razumeli da je država u kojoj ostale religije nemaju prava, u kojoj seku ruke i kamenuju, u kojoj osuđuju silovane žene zapravo izuzetak a ne pravilo među muslimanskim državama? To jeste, ali svaka država gde ljudi prate istrukcije Islama i poštuju je, gde ima dosta ljudi koji se zalažu za šerijat mora da završi tako što se seku ruke kamenuju i siluju žene ili da eventualno imaju nekog diktatora koji će da moći da radi šta god želi, a ono što on želi nije šerijat. EDIT: Tj dolazimo do razloga zašto su ovakve države takve kakve su, a to je Islam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Хајде не врти једно и исто молим те. Објаснили смо то. Права једног не смеју да угрожавају права другог. Нико нема права да чини злочин над другим човеком, ни у име вере ни у име било чега. Извлачити закључак да ако дозволимо да жене носе мараме јер је то у складу са њиховом вером то онда значи да дозвољавамо и стравичне ствари шеријата, потпуно је без рационалног основа. Забрана мараме и покривања лица у Француској има само један мотив - то се коси са "секуларнним", у њиховом владајућем резону, правима жена и хуманистичким вредностима. И ту је проблем - један систем вредности жели да се наметне као једини и обавезан. А са друге стране причамо о плурализму, људским правима и сл. Једноставно, неконзистентни смо, да не кажем лицемерни Ti kazes niko nema prava da cini zlocin nad drugim covekom iz bilo kojih razloga. Muslimani kazu da imaju pravo na sakacenje i odsecanja glava (sto i rade recimio u Saudijskoj arabiji i nekim takvim mestima) u ime njihovog boga i serijata. Ko tu sad u pravu ? Ti ili oni? I kad se vec zalazas za prava muslimana da slobodno ispoljavaju svoju veru kako to da to radis selektivno? Govoris o tome da je lose kada jedan sistem vrednosti zeli da se nametne kao obavezan i jedini a ti radis isto jer u tvom sistemu vrednosti ( kao i u mom i vecine ljudi koji priapdaju hriscanskoj civlizicaiji) telesne kazne i smrtna kazna su nesto nerpihvatljivo ali u sistemu vrednosti muslimana to je sasvim normalno i pozeljno . I ne govorim ja da dozovljavanjem nosenja marame mi dozvoljavamo sve ostalo nego prosto skrecem paznju da ako im dozvolimo jedno onda treba da im dozvolimo sve , jer valjda i oni imaju pravo da svoju veru upraznjavaju u potpunosti a ne samo ono sto nekome (u ovom slucaju tebi) svidja ili mu ne smeta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ti kazes niko nema prava da cini zlocin nad drugim covekom iz bilo kojih razloga. Muslimani kazu da imaju pravo na sakacenje i odsecanja glava (sto i rade recimio u Saudijskoj arabiji i nekim takvim mestima) u ime njihovog boga i serijata. Ko tu sad u pravu ? Ti ili oni? I kad se vec zalazas za prava muslimana da slobodno ispoljavaju svoju veru kako to da to radis selektivno? Govoris o tome da je lose kada jedan sistem vrednosti zeli da se nametne kao obavezan i jedini a ti radis isto jer u tvom sistemu vrednosti ( kao i u mom i vecine ljudi koji priapdaju hriscanskoj civlizicaiji) telesne kazne i smrtna kazna su nesto nerpihvatljivo ali u sistemu vrednosti muslimana to je sasvim normalno i pozeljno . I ne govorim ja da dozovljavanjem nosenja marame mi dozvoljavamo sve ostalo nego prosto skrecem paznju da ako im dozvolimo jedno onda treba da im dozvolimo sve , jer valjda i oni imaju pravo da svoju veru upraznjavaju u potpunosti a ne samo ono sto nekome (u ovom slucaju tebi) svidja ili mu ne smeta LoL i ti hoćeš da ti poruke idu na odobravanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Da postoje zakoni u mnogim muslimanskim zemljama koji su suštinski retardirani (bar nama ovde tako deluje), to je jasno. Ali to ne može da bude izgovor da se na milijardu i nešto muslimana u svetu gleda kao na neki Borg kolektiv čiji je jedini zadatak da ubija, sakati i siluje i da je to njihova jedina svrha postojanja na planeti Zemlji. Generalizacija je opasna stvar. Evo recimo i da su svi musliamni na planeti teroristi to je ipak samo zrno peska u odnosu na broj musloiamna u Univerzumu kojki su fini i dobri. Oni jesu Borg kolektiv. Nama je to samo neshvatljivo jer mi nismo takvi. I nije im cilj da sakate, ubijaju siliju već kao gore pomenuti Borg asimiliraju svakog /a u tu svrhu im je sve dozvoljeno-sakaćenje, ubijanje......). пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Generalizacija je opasna stvar. Evo recimo i da su svi musliamni na planeti teroristi to je ipak samo zrno peska u odnosu na broj musloiamna u Univerzumu kojki su fini i dobri. Oni jesu Borg kolektiv. Nama je to samo neshvatljivo jer mi nismo takvi. I nije im cilj da sakate, ubijaju siliju već kao gore pomenuti Borg asimiliraju svakog /a u tu svrhu im je sve dozvoljeno-sakaćenje, ubijanje......). Pazi to je tačno ako gledamo prave muslimane, oni koju poštuju kuran i šta u njemu piše, poštuju džihad i rade po menjumu. Međutim postojie ovi samozvani muslimani koji zapravo sebe smatraju muslimanima, ali ne rade ono što im njihova vera propoveda. E sada to ti je kao ovi "hrišćani samo po popisu" i liturgiski hrišćani kod nas. Jedni zapravo rade ono što vera propoveda dok se drugi samo nazivaju hrišćanima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2014 Ako si "pravi" pravoslavac ideš na liturgije, postiš, prdržavaš se Hristovog učenja Ako si "pravi" musliman sečeš ruke, kamenuješ itd. Ovi što nisu pravi samo tako sebe nazivaju, a što se hrišćana tiče mnogi ovde ove neliturgijske pravoslavce i ne smatraju za prave pravoslavce, tako da ni ovi ostali ne bi trebali da se smatraju za prave muslimane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука