Дејан Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Деки, зависи. Имаш и лешееве, а имаш и оне који се тек буде изнад 4000 рпм. Дизел доминира у потрошњи и обртном моменту. Све остало је ствар избора. Ко шта воли. znam, recimo, laguna i škoda imaju istu kubikažu, sličnu konjažu al škoda je neuporedivo agilnija. kako mi rekoše, tu je i prenos važan. Meni kod dizela smeta smao što se trese mnogo, ostalo sve 5 Naravno, dizeli su skuplji, treba imati uvek opravdanu računicu za kupovanje dizela. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 realno jeste fiat, sad dal je fiat angažovao japance ili švedjane, nije važno JTD je odličan motor i vratio je fiatu okaljan obraz MAlo više troši od tdi al ostalo je sve ful Да ЈТД је супер мотор. Мало скуп за одржвање додуше. Е то ко је ангажован опет није битно, националност нема везе са филозофијом, мада пре, док аутокомпаније још нису радиле "међусобно" свака компанија је имала свој стил и своју школу инжињерства, па су биле неке разлике некада битније сада све мање. Сада све зависи од тога који приступ има сама компанија. Да ли прави јефтине и доступне ауте, скупе и брзе, скупе и издржљиве или шта већ жели да понуди на свом ауту. Например волву је безбедност прво место. Мерцедесу, Бмву аудију луксуз, задње слово инжињерства. Јапанци воле да пруже квалитетну механику и да набијају коње. Итд.. Британци, са друге стране су увек билдовали све живо осим квалитета. Оно, имаш спортски мотор, последњу технологију, луксуз у кабини, кожу.. али зато квалитет свега очај.... распада се јако брзо... итд. Фиат конкретно, има за циљ да први јефтине и доступне аутомобиле свима. Нуди добар мотор али лоша вешања. Штедели су ту на материјалима и квалитету материјала да би спустили цену. Да су ставили и боља вешања - цене би им биле веће. И тако.. У принципу колико пара толико музике.... и фиат може да направи ауто раван мерцедесу - ако оће. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Ово нисам знао. Па што онда на својим возилима нису имали честитог дизела до скора? Ево комшија свако јутро улива уље у своју Хонду Сивик дизел... Милане, не знам, Све зависи. Мада, јапанци, нарочито тојота пре, су правили моторе да више троше уља. Другар на Авенсису. по фабрици, троши 250гр на 1000 км. Ја не доливам у астру уопште, а на 10000 мењам, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 znam, recimo, laguna i škoda imaju istu kubikažu, sličnu konjažu al škoda je neuporedivo agilnija. kako mi rekoše, tu je i prenos važan. Meni kod dizela smeta smao što se trese mnogo, ostalo sve 5 Naravno, dizeli su skuplji, treba imati uvek opravdanu računicu za kupovanje dizela. Пре или касније, заволиш тај звук и ту треску. sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Мала вероватноћа.. ко купи каравана да га мало вози? Ајде неки хеч... па је више вероватно. Другару је конкретно ауто био поштарски. Али, то не мења ствар. Километраже нису реалне на плацевима. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Ово нисам знао. Па што онда на својим возилима нису имали честитог дизела до скора? Ево комшија свако јутро улива уље у своју Хонду Сивик дизел... Зато што им је главно тржиште америка и јапан, а не европа. Дизел је "европски ауто", ови остали фурају бензин. Јапанци су много више улагали у то да праве бензинске моторе са много коња, доста квалитетне и издржљиве, веће компресије итд.. европа им није била примарно тржиште. Дакле има доста везе - коме нудиш ауто.....које ти је глаавно тржиште.. Зашто америчке компаније све праве ауте са 2500 кубика па на више? А европљани имају и 900/1000 кубика? Слични разлози..цена горива европа вс уса. Милан Б and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Зато што им је главно тржиште америка и јапан, а не европа. Дизел је "европски ауто", ови остали фурају бензин. Јапанци су много више улагали у то да праве бензинске моторе са много коња, доста квалитетне и издржљиве, веће компресије итд.. европа им није била примарно тржиште. Дакле има доста везе - коме нудиш ауто.....које ти је глаавно тржиште Самим тим, мазда прави мотор без клипова, а коњажа....................... Одеееее! sHa_sarcasticlol Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Самим тим, мазда прави мотор без клипова, а коњажа....................... Одеееее! sHa_sarcasticlol Тако некако. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Млађони, једна од најбољих фабрика дизел мотора је управо у Јапану, Исузу. Исузу је брука, само што је код нас слабо заступљен, осим у Опелима. Скупљи је, то је довољан разлог. Али зато, од ли чан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Na placevima je 99 posto vracana kilometraza,zato izbegavam iste....Vec sam objasnio za slucaj fiat croma automobil 2006/7 presao 130.000,na kraju je ustanovljeno da je presao oko pola miliona,e sad zamislite mucenika koji to kupi,pa kontam da ce se sve u automobilu na njemu slomiti,kao meni na mom pezou. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Самим тим, мазда прави мотор без клипова, а коњажа....................... Одеееее! sHa_sarcasticlol Није само МазГа http://en.wikipedia.org/wiki/Citroën_GS#GS_Birotor Млађони and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Млађони, једна од најбољих фабрика дизел мотора је управо у Јапану, Исузу. Исузу је брука, само што је код нас слабо заступљен, осим у Опелима. Скупљи је, то је довољан разлог. Али зато, од ли чан. па добро, рекох нема везе са националношћу већ са тржиштем које јуре... јапанци и те како могу направити добар дизел. Може свако.. ако уложи пара, нађе инжињере искусне итд. Јел знаш како је настала БМВова М-дивизија? Покупили тадашње фордове инжињере који су имали брука искуства за спортске аутомобиле. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 па добро, рекох нема везе са националношћу већ са тржиштем које јуре... јапанци и те како могу направити добар дизел. Може свако.. ако уложи пара, нађе инжињере искусне итд. Јел знаш како је настала БМВова М-дивизија? Покупили тадашње фордове инжињере који су имали брука искуства за спортске аутомобиле. Ма каква националност. Технологија и посвећеност, ништа друго. Ко каже да ми Срби не можемо исто... sHa_sarcasticlol У реду је, Фордаш. Доћ'еш ти мени на тапет! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Hvala vam puno na savetima braco...hvala ti puno Bogdane,obraticu paznju na te stvari za koje nisam ni znao... Generalno moram reci da sam dobrano laik sto se tice automobila i da ne znam sve te cake i fore...sto se ovog pezoa tice sumnjiva je dosta prica,posto sam znao vlasnika pa sam hteo videti da li ce te i vi primetiti nesto u vezi njega. Bogdane mozes se predstaviti,odakle si i tako to... Jos jednom svaki savet,preporuka je dobrodosla. Inace, ako se ne varam, francuska kola su srazmerno skupa za odrzavanje, a u odnosu na npr. Opel ili Fiat... Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2014 Ма каква националност. Технологија и посвећеност, ништа друго. Ко каже да ми Срби не можемо исто... sHa_sarcasticlol Ми? Ми смо направили југића, роматинку од аута, у срцу га фураш уз брдо га гураш. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука