Дејан-Марковић Написано Октобар 12, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Досадашња потпредседница ДСС-а Санда Рашковић Ивић изабрана је за нову председницу странке. Демократизација странке и измена Статута биће први корак, поручила је Рашковић Ивић. Демократска странка Србије је на данашњој седници 12. Изборне скупштине изабрала председницу странке – Санду Рашковић Илић, саопштио је ДСС. Нова председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић Рашковић Ивић је добила 359 гласова скупштинара, док је други кандидат, Милош Алигрудић, добио 174 гласа. Алигрудић је честитао новој председници на избору. Новоизабрана председница ДСС-а рекла је да ће њени први кораци бити демократизација и децентрализација странке путем измене Статута. "Моји први кораци ће бити демократизација и децентрализација странке путем измене Статута. Даље ћу разговарати са општинским одборима и чланством, а онда ћемо кренути са изборном кампањом и промовисањем идеја партије", рекла је Рашковић Ивић. Навела је и да је позвала Милоша Алигрудића да буде део тима. "Господина Алигрудића сам позвала и неке вредне људе које бих радо волела да видим као део тима. Овде нема победника и поражених, већ сви треба да радимо заједно, јер смо сви чланови исте странке и треба да радимо за нашу странку и нашу идеју", додала је нова председница. На њен предлог изабрано је и седам потпредседника странке - војвођански функционери ДСС-а Борко Илић и Миленко Јованов, затим функционерка Милица Радовић и Милан Лапчевић из Ниша, Мирослав Петковић из Чачка, Предраг Џајевић и бивши председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић. Делегати Изборне скупштине изабрали су и чланове Главног одбора. Санда Рашковић Ивић је психијатар и психотерапеут. Чланица је ДСС-а од 2003. године, а била је чланица Савета ДСС-а и председница Одбора за социјална питања, рад и запошљавање, као и чланица Одбора за европске интеграције. Такође је била и чланица Парламентарне скупштине Централно-европске иницијативе. Од фебруара 2001. до фебруара 2003. била је републички комесар за избеглице. За потпредседницу ДСС-а изабрана је на седници страначке скупштине 2005. године. Од 2005. до 2011. била је амбасадор Србије у Италије. Од 2005. године била је и председник Координационог центра за Косово и Метохију, Комисије за примену Војнотехничког споразума и Координационог тела за југ Србије. Након избора 2012. године, изабрана је за народног посланика. Ауторка је многих стручних радова из области психијатрије и психотерапије. Чланица је Светског удружења психотерапеута, Српског лекарског друштва и хуманитарне организације "Жене помажу женама". Говори енглески, француски и италијански језик. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1720688/Санда+Рашковић+Ивић+нова+председница+ДСС-а.html "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 12, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2014 Добар избор за будуће политичке кораке ДСС-а Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Радикали је баш нешто и не готиве, затрпали су нет овим: https://www.youtube.com/watch?v=ZQp3mRcd0QY Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Колико знам ДСС је гласао против ове декларације о Сребреници, можда једина партија која је тог момента гласала против. Сад или Санда покушава да то некако негира или просто ДСС креће једним новим "политички коректном" путем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Pa ona nije rekla da je ''Oluja'' bila humanitarna akcija, nego da se to da zaključiti iz onoga što drugi gost u emisiji o tome govori. E izem ti ''radikalska'' posla. Maltene ko artemijevci. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Kći Jovana Raškovića: Hrvatska je imala pravo vratiti "SAO Krajinu" Sanda RaškovićŠibenski portal Šibenik.in jučer je objavio intervju novinara Ivana Živkovića Žike s rođenom Šibenkom, Sandom Rašković Ivić, kćeri Jovana Raškovića, psihijatra i osnivača Srpske demokratske stranke 1990., kojega se često smatra najodgovornijim za pobunu hrvatskih Srba. Intervju je bio u “bunkeru” godinu dana jer je napravljen za dnevne novine “21. stoljeće”, ali nikad nije objavljen. Dopuštenjem autora, portal Šibenik.in jučer ga je objavio, a mi donosimo najzanimljivije dijelove. Međunarodna zajednica je prije akcije Oluja ponudila sporazum Z4. Hrvatska je tada bila voljna prihvatiti taj sporazum, koji je srpskoj zajednici na tom području nudio oblik autonomije koji se može usporediti s kasnijim uređenjem Republike Srpske u BiH. Je li srpsko vodstvo u Hrvatskoj pogriješilo i je li to odbijanje prouzročilo akciju koja je uslijedila? – Naravno da je bila pogreška ne prihvatiti Z4. Međutim, Hrvatskoj nije ni padalo na pamet prihvatiti taj sporazum. Po nekim informacijama koje imamo ovdje, Babić je na kraju čak nudio da to bude prihvaćeno, međutim, bilo je odbijeno... Ali, vjerujte, i da je Hrvatska zaista mislila prihvatiti Z4, a da su ga Srbi odbili, to nikako nije način da se protjera 280 tisuća ljudi u jednom danu zbog toga što njihovo vodstvo ne želi prihvatiti jedan plan. Ali je li, po vašem mišljenju, to područje trebalo doći pod jurisdikciju Republike Hrvatske? – Po onome što je Badinter rekao, ja teška srce moram reći da jest. Badinter je rekao svoje. Moje je mišljenje, kao i što je bilo mišljenje mojeg oca, da se opredjeljuju samo narodi, a ne republike. Badinter je rekao drukčije. To je međunarodna komisija i to se mora slušati. U svakom slučaju, onda je srpskom narodu i bilo mjesto u Hrvatskoj... Koje je bilo rješenje srpskog pitanja u Hrvatskoj za vašeg oca Jovana Raškovića? – Trebalo je naći mjesto pod suncem i za Srbe koji su tada živjeli u Hrvatskoj. Jer Srbi nikako nisu mogli biti zadovoljni retorikom koja se događala u njihovu susjedstvu, Tuđmanovim govorima i svom onom ikonografijom koja je sve to pratila. I s obzirom na to da su kod većine ljudi koji su tada živjeli rane iz Drugog svjetskog rata bile još prilično žive, trebalo je naći neko rješenje za Srbe. Jer ono što je tada bilo bio je projekt da se Srbi pretvore u političke Hrvate. A to je nešto protiv čega smo bili i moj otac i ja. S jedne se strane vaš otac u razgovoru s Tuđmanom zalagao za autonomiju Srba u sklopu Hrvatske, kao rješenja srpskog pitanja, ali s druge strane, Jovan Rašković je početkom tih 90-ih držao militantne govore na nekim skupovima, kao na mitingu u Benkovcu. Penjao se na pozornicu zajedno s ljudima koji će poslije u Haagu odgovarati za počinjenje ratnih zločina. – Kad se moj otac penjao s tim ljudima, on, naravno, nije mogao znati kako će se ti ljudi poslije ponašati. On nije bio čovjek od rata. Vi spominjete njegov govor u Benkovcu, a ne spominjete njegov govor u Kninu ili Petrinji, kad su Srbi od njega tražili oružje, a on je rekao da im ga ne bi dao i da ga ima. Rekao im je da, ako hoće vođu koji će ih voditi u ratu, moraju naći nekog drugog. U tom Benkovcu je rekao: “Nemojte od mene tražiti oružje, ali ako ga želite, ima onoga tko će vam ga dati.” To je poprilično militantno. Gledao sam tu snimku na YouTubeu i baš je tako izrečeno. – Ja se toga ne sjećam. Što je za vas osobno značio rat u Hrvatskoj? – Za mene osobno početak rata u Hrvatskoj bio je kraj jednog razdoblja mojeg života. Tada su mi se slomila mnoga prijateljstva, mnogi odnosi. Slomio mi se i brak. Ja sam tada ostala bez zavičaja. Bilo mi je teško. Jako sam loše živjela u Zagrebu i na mene se sručila sva mržnja koja je bila uperena na mojeg oca, iako se ja tada nisam bavila politikom. Morala sam otići. Jer ja sam u Zagrebu nekoliko mjeseci živjela tako da je policija bila pred mojim vratima, kao i pred ordinacijom na Rebru, gdje je policajac stajao u civilu. Doživljavala sam neugodnosti, i fizičke i poniženja. To je sve bilo vrlo bolno... SD Odlazak u Beograd•• Sanda Rašković-Ivić je psihijatrica, kao i njezin otac. Rat ju je zatekao u Zagrebu, gdje je radila, bila udana i imala dvoje djece. Razvela se te je s djecom otišla u Beograd. Sin joj se ubrzo vratio ocu u Zagreb, a kći je ostala s njom. Ubrzo je i sama ušla u politiku. Ostvarila je političku karijeru: bila je potpredsjednica Vojislavu Koštunici u DSS-u, brinula se o izbjeglicama iz Hrvatske, bila je predsjednica Koordinacijskog centra za Kosovo i Metohiju, bila je veleposlanica RS u Italiji... Danas je poslanica u Skupštini te predaje u jednoj medicinskoj školi. U Beogradu se ponovno udala, za akademika Aleksandra Ivića, s kojim je dobila i svoje treće dijete. Извор: Слободна Далмација Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Humor nam ne manjka. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 7.08.2015 Sanda Rašković Ivić isključena iz DSS? Disciplinska komisija DSS isključila je iz članstva predsednicu te stranke Sandu Rašković Ivić, saopštio je Opštinski odbor te stranke na Paliluli. Disciplinska komisija je takvu odluku donela nakon što je, kako piše u saopštenju, na sastanku Opštinskog odbora Palilula 30. jula većinom glasova doneta odluka o pokretanju disciplinske mere protiv Rašković Ivić. Disciplinska komisija je tu odluku donela na jučerašnjoj sednici, a u njenom obrazloženju je kao razlog objasnila kršenje Statuta, odnosno člana koji kaže da član stranke podleže disciplinskoj odgovornsoti ako politički deluje suprotno Programu D S S i političkim stavovima, povredi Statut i nanese štetu stranci, ne izvršava odluke organa stranke ili postupa suprotno njima...U saopštenju se dodaje da je Opštinski odbor Palilula postupio po odluci Disciplinske komisije i izbrisao Rašković Ivić iz redova članova DSS.Odbor je o tome obavestio Predsedništvo i uputio zahtev da se sazove Skupština DSS na kojoj bi bio izabran novi predsednik i bili vraćeni članovi koji su napustili stranku posle njenog izbora. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=08&dd=07&nav_category=11&nav_id=1024561 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 Komentar koji objasnjava ovu apsurdnu situaciju Hahaha Mladenoviceva naprednjacka frakcija pokusava da unisti stranku - Vucic ne trpi da mu jacaju opozicione stranke. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 Mnogo ozbiljna stranka... Manolis and Плутон је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 Komentar koji objasnjava ovu apsurdnu situaciju Hahaha Mladenoviceva naprednjacka frakcija pokusava da unisti stranku - Vucic ne trpi da mu jacaju opozicione stranke. Ово су ДСС ботови на свим коментарима где се помиње дсс. Mnogo ozbiljna stranka... Реално сем СНС и СПС нема ни једне странке која је озбиљна а ни ове две нису озбиљне. Него занимљива је ова тактика СНС-а. Рејтинг СНС-у опада. То је логично за сваку странку којој већина повери своје гласове да после пар година почне рејтинг да им опада. АЛИ како онда задржавају тих 50% (сем намештених анкета, али нису све намештене) ? ЕВО како: СНС има тактику обарања рејтинга другим странкама. Скоро све странке су дестабилизоване и буквално свим странкама је СНС понудио дил. То је поцепало многе мање странке, озбиљне и неозбиљне а одразило се и на ДСС и на Двери и ТС и на ДС итд. једино није на СРС, но то је смешно и говорити јер СРС је пукао оног момента кад је настао СНС пошто је од његаи настао(ако се још неко сећа). Тако цепајући и слабећи друге странке уопште није битно колико је СНС-у опао рејтинг или колико је она сама пуна фракција и нестабилна странка. Логика је ако ми слабимо, ослабићемо онда и друге па ћемо опет у односу на све бити јаки. Зашто је ово лоше? Зато што та логика "После мене потоп" није добра за државу. Јер после СНС-а и Вучића неће се у Србији наћи ни једна довољно јака странка да преузме власт. А мноштво малих странака као владајућа коалиција с обзиром на српским менталитет скоро да значи грађански рат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 Ово су ДСС ботови на свим коментарима где се помиње дсс. Pa zar nije to akcija Mladenovica koji je u koaliciji sa SNS u Beogradu? Samo ne znam da li moze stranka da dozvoli da se predsednik iskljuci iz stranke tako sto neki 'odmetnuti' gradski odbor odluci da ga iskljuci iz stranke. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 Pa zar nije to akcija Mladenovica koji je u koaliciji sa SNS u Beogradu? Samo ne znam da li moze stranka da dozvoli da se predsednik iskljuci iz stranke tako sto neki 'odmetnuti' gradski odbor odluci da ga iskljuci iz stranke. Погледај поново претходно шта сам написао. Сад је општи циркус у свим странкама. Ево ти пример Трећа Србија ту је 10 људи искључило целу странку само да би остали у дилу са СНС-ом. У ДСС-у је обрнут процес Санда је искључила Младеновића па је онда та Младеновићева фракција данас искључила њу. Ту се више не зна ко пије а зна се ко плаћа. Проблем је што нико не жели да се одрекне имена странке јер по томе су препознатљиви гласачима. А реално нема ту лидера ни на једној страни. Још ће Вучић, Вулин и Дачић испасти једини озбиљни лидери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 Секте се боре међу собом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 7, 2015 Пријави Подели Написано Август 7, 2015 07. август 2015 ДСС: Наводно искључење Санде покушај слабљења странке ДСС саопштава да је наводну одлуку о искључењу председнице странке Санде Рашковић Ивић донела непостојећа Дисциплинска комисија, будући да су њени чланови још раније искључени. Демократска странка Србије (ДСС) негирала је данас да је председница Санда Рашковић Ивић искључена из странке, наводећи да је њено наводно искључивање из чланства ''последњи покушај режима да ослаби ДСС''. У ДСС наводе да је наводну одлуку о којој су обавештени медији донела непостојећа Дисциплинска комисија, будући да су њени чланови још раније искључени из странке због кршења Статута и рада у интересу СНС. "ДСС се више неће бавити циркуским представама бивших чланова, такозваног Самосталног ДСС-а, већ ће наставити да критикује режим СНС и њених сателита", поручује се у саопштењу ДСС-а. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука