Jump to content

Откривен највећи извор нафте на свету-Русија постаје највећа нафтна сила

Оцени ову тему

Милан Ракић

Препоручена порука

Ипак је овде тема о откривеним новим изворима нафте и шта то носи у будућности, како блиској тако и далекој...

Подели на овим сајтовима

Ипак је овде тема о откривеним новим изворима нафте и шта то носи у будућности, како блиској тако и далекој...

jeste samo sto petokolonasi odma obaraju cjenu nafte svim mogucim sredstvima ne bi li nekako umanjili rusima dobitak  :)))

evo sad ce klaud king da se javi sa analizom nafte pa ce reci da je neupotrebljiva ili bar da je vjest lazna, dzabe puttin rudarski sljem navlacio na glavu 

Подели на овим сајтовима

jeste samo sto petokolonasi odma obaraju cjenu nafte svim mogucim sredstvima ne bi li nekako umanjili rusima dobitak :)))

evo sad ce klaud king da se javi sa analizom nafte pa ce reci da je neupotrebljiva ili bar da je vjest lazna, dzabe puttin rudarski sljem navlacio na glavu

Ako su stvarno nasli naftu onda mi je mnogo krivo. Nadao sam se da cemo svu naftu da potrosimo pa lepo da predjemo na alternativne izvore.... Al kako vidim trovacemo se jos... I to jos gore - ruskom naftom, brrrrr

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Koliko se ulja preradi dnevno i koliko može nas d se vozi s time? :)

Godinu dana da skupljas pa nems za 500 kilometara :p

Naravno da sam mislio na pojedinacne slucajeve vise kao informacija... u pravu si .

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

А како се то одређују цене на берзи? Неко каже та је цена и тако буде? 

Ево д ти појсним, пошто ти изгледа није баш јасно..

Имаш понуду и тражњу. 

Русија ако им нфту она дје понуду а купци формирају тражњу. 

Русиј нуди нафту, особ а нуди 50 долара, особа б 70 долраа а особа ц 80 долара.

Тако се формира цена на берзи. 

Дакле нафту ће дообити онај који буде нудио цену од 80 долара. 

decko ti si svetlosnu godinu udaljen od razumevanje berze

znam da si strucnjak za ama bas svaku temu ali.... idi uci pravo....

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

зависи.. постоје и понуде које се не могу одбити.

O Rusiji pričamo....

Usput ne mislim samo an cenu, samo o novcu ima tu interesa svakako ucejivanja itd. Ali ipak niko neće da ti da jeftinije zato što te voli kada se radi o državama, pogotovu u slučaju kada nafte ostane veoma malo.

Подели на овим сајтовима

decko ti si svetlosnu godinu udaljen od razumevanje berze

znam da si strucnjak za ama bas svaku temu ali.... idi uci pravo....

Па добро, ако мене лажу на предметима као што су политичка економија, берзанско право и привредно право - онда сам ја светлосну годину удаљен.

А ти си осим тог безобразног коментара, могао рецимо да покажеш како си ти толико близу разумевања берзе па да објасниш мени, који је светлосну годину удаљен и осталима - како се то формирају цене на берзи ако не понудом и тражњом како сам ја изнео овде.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

posto sam te predmete i sam polagao, i mnoge druge iz ekonomije, buduci da sam i zavrsio ekonomski, odgovorno ti tvrdim da nemas pojma o cemu pricas. manje na konto toga sto se ti inace u sve razumes pa tako i u berzu, a vise na konto toga sto to "akademsko" navodno znanje i poznavanje sta je to berze nije ni obris onoga sta berza ustvari jeste.

berza je toliko kompleksna prica da prvo retko ko moze da kaze da nesto sa izveznoscu zna o njoj, a drugo taj tvoj primer sa mikom lazom i perom je toliko operisan od realnosti da zaista nema svrhe da ti to pojasnjavam. 

politicku ekonomiju, "berzansko" i privredno pravo kao i mnogo druge teorije mozes slobodno da zaboravis u slucaju berze....

e sad ako ti mislis da je to tvoje "znanje" ipak sasvim dovoljno da nastupis sa recenicom "da ti ja pojasnim kako berza funkcionise..." slobodno nastavi da solis pamet drugima ali onda prihvati da tvoja "ucenost" i samouverenost u istu drugima izgleda kao fenomenalan zabavni program. 

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Можда само уводни пост има везе са темом. Не знајем... :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

I ako je istina to sa naftom i ako nije,jedna stvar je očigledna,jaka Rusija ume da smeta,samo je pitanje kome.

Danas sam video vest,a pretpostavljam da i vi takodje,koja glasi da je Ruski nacionalni interes,da Ukrajina što pre izadje iz krize u koju je zapala.

Ta vest može da se tumači na razne načine ali je sigurno,da Rusiji i Ukrajini odgovaraju samo stabilni odnosi,jer obe države imaju korist od toga.

Sada govoriti kako Rusija može bez Ukrajine ili kontra je samo još jedna više laž,koju koriste oni koji kontrolišu snadbevanje sirovina iz nekih drugih zemalja.

Nemačka je prepoznala Rusiju kao partnera a to bi definitivno Rusiji moglo pomoći.

Ovo lomljenje veze EU prema Rusiji je nasledjeno stanje NATO "odbrane" i sigurno neće pobediti ekonomski interes EU i Rusije.

Mislim da je ključ upravo saradnja Nemačke i Rusije a možda dobijemo i neku vrstu dogovora o nenapadanju Rusije i EU.

To bi otvorilo prostor za jednu novu vojnu alijansu država EU koje bi naravno imale i partnerski odnos sa Amerikom ali ne na teritoriji Evrope.

Izbaciti Ameriku iz EU bi trebalo da bude jako koristan potez u svim pravcima.

Amerika više nije zaslužila povlašćen položaj na teritoriji Evropske Unije,ni kao vojna sila.

Gledajući globalnu politiku i recimo sednice UN,jasno je da planeta zemlja odnosno države, nemaju jasan pravac.

Svi čekaju čudo.

Da bi povezao sve ovo sa temom,reći ću da naftu još uvek posmatram kao MOĆ.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...