Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Na korak sam od zahteva administraciji da mi dodeli tumaca tvojih postova... tek počinjem Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 А полуписмени народ своје ставове формира... а) преко мас медија б) образовањем, разговором са паметним људима и истраживањем в) на неки трећи, метафизички начин, који доводи до непобитне истине Заокружи тачан одговор. Alkohol je kod nas nesto na sta apsulutno nista uticati ne moze. Ni mediji,ni obrazovanje, niti neke tamo istine. Ljudi ga vole, ne gledaju lose na njega-i nikad nisu ni gledali i tu nista niko ne moze. Nazalost. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 A šta ćemo sa nasiljem stranaka kojem se izloženi od uvodjenja stranačkog života u Srbiju krajem XIX veka, a naročito poslednje dve i po decenije? Kradje, korupcije, nepotizam itd? Činjenica je da SPC duguje brojna objašnjenja i vernicima i nevernicima ali da je prozivaju političari to je urnebesno smešno. Rugao se lonac loncu a obadva šuplja, s tim što je ovaj svetovni sto puta šupljiji. U i sa SPC situacija nije idealna ali zato su nam politika i država predukus pakla. feeble, -Владимир-, Orion and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Онда не би скоро ни имали хомосексуалце, пошто их има доста крштених. Дакле, одговор је не. Није крштење само по себи лек који лечи све болести и грехе. Dobro da budem jasniji..... Da li Sveti Duh može Odnosno Rodjenje Krštenjem,da pobedi blagodaću Hristovom i Upraviteljim Duhom Svetim palu prirodu koju je čovek nasledio i u kojoj je telesno rodjen?Dakle Hristos te sigurno ne bi primio grešnog u Telo (potpuna i apsolutna večnost) da nema tvog pokajanja. Dakle nije samo od sebe. Inače ono što si ti napisao: samo po sebi (u vezi Krštenja) nisam ni napisao u tom kontekstu u kojem je otišao tvoj odgovor. Krštenjem Ti se opraštaju svi gresi,dakle skida se sa tebe grešna priroda i uznosi te u samo Telo Hristovo koji definitivno može da ti pomogne blagodaću svojom i verom tvojom da ostaneš kao onog dana kad si se rodio i dobio oproštaj svakog greha Krštenjem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Nasilje je relativno jasna stvar: povrediti nekoga ko je slabiji i nije te prethodno napao. Možda misliš na odbranu, čuvanje nejači, rat protiv nasilnog okupatora? Što se Hrista tiče, da li misliš da je izgon trgovaca iz Hrama (ako na to referiraš) "nasilje"? Čak ne piše, ni u jednom od tri mesta gde se incident pominje, da je bilo koga udario improvizovanim bičem, a kamoli vršio nasilje nad nekim. Najlogičnije je pretpostaviti da je stoku uplašio pucketanjem biča u vazduhu i nagnao je u stampedo, izgnavši time i trgovce. kad si se vec latio filozofiranja, da ti ja ukratko kazem nasilje je sve sto nije po volji obe strane, zato se i zove nasilje, izvedenica od na silu, a ne dobrovoljno.... ali da se mi ne vucemo za rjeci, to nije poenta, necemo advokatisati, nego brate kakvog si se ti zadatka uhvatio, da prepravljas patrijarha srpskog, ajde brate jel vidis neku svoju gordost u tome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 , da prepravljas patrijarha srpskog, ajde brate jel vidis neku svoju gordost u tome? Што је у томе гордост? Што има другачије мишљење о нечему што патриарх прича, мишљење на питање које нема везе са самом вером већ са државном политиком? ? Činjenica je da SPC duguje brojna objašnjenja i vernicima i nevernicima ali da je prozivaju političari to je urnebesno smešno. Rugao se lonac loncu a obadva šuplja, Право у центар.. ко о чему.... зна се наставак Интегра and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Што је у томе гордост? Што има другачије мишљење о нечему што патриарх прича, мишљење на питање које нема везе са самом вером већ са државном политиком? zato sto drzite sebe vecim strucnjacima za pravoslavlje vi obicni laici cak i od patrijarha, kako vas bre nije sramota, mislim ja bi se pitao alo dal sam normalan, spustio se na zemlju malo, ravnate se po nekim sataqnistickim zapadnjackim sistemima vrednosti i ludosti i sa tim spajate pravoslavlje i pljujete po patrijarhu, pravite idiota od njega , jos na sav glas to radite, a ja sam lud kad vam to kazem, drugacijeg objasnjenja vjerovatno nemate u svojoj glavi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 u ovoj zemlji bar ne fali kandidata za vojskovodje, selektore reprezentacije, evo i patrijarhe, sve sam go ekspert do eksperta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 zato sto drzite sebe vecim strucnjacima za pravoslavlje vi obicni laici cak i od patrijarha, kako vas bre nije sramota било би ме срмота да је тако како кажеш... али као што рекох, ми не коментаришемо патриархово мишљење на православну тему... тема нема никкве везе са православљем. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 било би ме срмота да је тако како кажеш... али као што рекох, ми не коментаришемо патриархово мишљење на православну тему... тема нема никкве везе са православљем. kako nesto u zivotu moze biti nepravoslavna tema, aj mi objasni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Стварно сте за брукање. Људи у источној Србији се боре за голи опстанак, погођени поплавом, а ви расправљате о паради срама? Дал је с вама све ок? Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 kako nesto u zivotu moze biti nepravoslavna tema, aj mi objasni Лепо. Све што нема везе са тобом као верником и са црквом је неправославн тема. Нпример то како ће неко ко није православац да живи. Стварно сте за брукање. Људи у источној Србији се боре за голи опстанак, погођени поплавом, а ви расправљате о паради срама? Дал је с вама све ок? А то што би прекинули да распрвљамо о томе, би њима некако помогло? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Стварно сте за брукање. Људи у источној Србији се боре за голи опстанак, погођени поплавом, а ви расправљате о паради срама? Дал је с вама све ок? Kad patrijarh izda saopstenje o poplavama mi cemo da pricamo o poplavama... prosto пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Лепо. Све што нема везе са тобом као верником и са црквом је неправославн тема. Нпример то како ће неко ко није православац да живи. tebi brate ko vjerniku bi cjeli zivot trebao biti pravoslavna tema ukljucujuci i odnos prema ljudima koji nisu vjernici, konstantno bi trebalo i ja i ti i svako drugi da radi na sebi jer ne valjamo .... ja nemam obicaj da nekog vucem za rjec jer je to ruzno, cesto se na ovom forumu ljudi vuku za rjeci a citava poenta se zanemaruje, nije bitna poenta bitno da mozes nekoga na bilo koji nacin omalovaziti a sebe uzdici, to se vidi na ovom forumu svaki bozji dan, medjutim kad neko krene da glumi patrijarha, pa uz to jos koristi termin tipa nasilje za koji bjele veze nema sta znaci, sto se da zakljuciti prilikom pokusaja pojasnjenja istog, pominje neke povrede i sta ti ja znam, e onda ne mogu da izdrzim a da ne kazem sve to sto sam kazao, prosti boze na mojoj gordosti al mozda ko sta nauci iz svega ovoga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 tebi brate ko vjerniku bi cjeli zivot trebao biti pravoslavna tema ukljucujuci i odnos prema ljudima koji nisu vjernici, konstantno bi trebalo i ja i ti i svako drugi da radi na sebi jer ne valjamo .... Тачно укључује наш однос према њима. Мој и твој. А не наше мешање у њихове животе и њихова прав кроз државу. То не укључује. Није патриарх спомињао уопште неко православље у свом саопштењу, дао је чисто не религијско, политичко саопштење. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука