Jump to content

Саопштење за јавност - Патријарх српски Г. Иринеј

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/497476/Srpski-student-teologije-uhapsen-u-SAD-zbog-pedofilije

Buduci pop, homoseksualac, i pedofil.

Za svakog po nesto!

И ово сада би требало да нас натера да погнемо главу доле и да прихватамо све што нам се сервира јер и у нашем житу има кукоља?! Мислим стварно.... 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

И ово сада би требало да нас натера да погнемо главу доле и да прихватамо све што нам се сервира јер и у нашем житу има кукоља?! Мислим стварно.... 

Ne nego treba cutati i pokriti se usima jer kad u njivi medju kukoljem imas nekoliko zrna zita, njiva nije vredna truda!

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ne nego treba cutati i pokriti se usima jer kad u njivi medju kukoljem imas nekoliko zrna zita, njiva nije vredna truda!

Ово су систуације које се дешавају и могу се наћи свуда. Јавно осуђујем дело овог дечка, али то не значи да ћу тиме да прихватим његово стање као нормално и да се поставим тако као да је парада одједном мала маца. Није мала маца, а педофила, нажалост има свуда. Уосталом, он је изведен пред лице правде, као што би требало да буде свако ко крши закон. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Да ли си свесна да је ова и оваква изјава у ствари најобичнији безобразлук?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ово су систуације које се дешавају и могу се наћи свуда. Јавно осуђујем дело овог дечка, али то не значи да ћу тиме да прихватим његово стање као нормално и да се поставим тако као да је парада одједном мала маца. Није мала маца, а педофила, нажалост има свуда. Уосталом, он је изведен пред лице правде, као што би требало да буде свако ко крши закон. 

Pazi, clanak sam postavila radi nekog crnog humora, da se tako izrazim, iako nije za salu. Hipoteticka situacija bi bila za salu, stvarna nije. Zapalo mi je za oko sto je ovaj covek 3u1, o sve tri stvari se nasiroko diskutuje na ovoj temi- pederi, pedofili, popovi.

Да ли си свесна да је ова и оваква изјава у ствари најобичнији безобразлук?

Aha.

Mozda vredjam vas koji ste svestenici, teolozi, monasi, a ima vas normalnih, da. A nije mi to namera zaista.

Подели на овим сајтовима

Aha.   Mozda vredjam vas koji ste svestenici, teolozi, monasi
Креће се жустро, жестоко и са уверењем у исправност реченог, да би се...

a ima vas normalnih, da.
...лопта полако спуштала и ...

A nije mi to namera zaista.
...да би се завршило барем формалним и посредним признањем грешке. 

Напредујеш...то ми се свиђа. 

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Креће се жустро, жестоко и са уверењем у исправност реченог, да би се...

...лопта полако спуштала и ...

...да би се завршило барем формалним и посредним признањем грешке. 

Напредујеш...то ми се свиђа. 

Pijem jutarnju kafu, tako ti deluje kofein na mene.

A sad mi iskreno reci da l' sam nekad rekla bilo sta ruzno za nekog popa ovde?

(nije to sto vas volim, nego je to sto je vecina vas u adminima ili ste zasticeni kao beli medjedi, ne sme vas se vredjati i provocirati)

Подели на овим сајтовима

Многи са овог форума схватиће у догледној будућности да хришћанска вера, онаква каква нам је од Господа дата, Црквом чувана и преношена, ипак није централни и дефинишући део њиховог живота и њихове личности.

A ja se plašim da će neki koji toliko pravedničkog gneva prosipaju po onima koji su ionako marginalizovani, zastrašeni i prokaženi u ovom društvu, kao po žrtvenom jarcu, shvatiti da nisu sebi dopustili da zaista upoznaju Hrista. Da okuse i vide kako je blag Gospod. Da shvate zašto i Kime je, recimo, Sv. Serafim sve pozdravljao sa "Hristos Vaskrse!" a oslovljavao sa "radosti moja!" :)

Da nisu čak ni pažljivo Jevanđelja čitali. Velikodostojnici Hristovog vremena su Ga mnogo osuđivali što vreme provodi i pije i jede sa pijanicama, bludnicima i ostalim prokaženima. A On je prema tim otpadnicima od društva bio blag i tom blagošću na njih delovao.

Teško je čak i naći mesta u Jevanđeljima gde se Hristos bavi seksualnim gresima. Može se na par mesta implicitno naći osuda (greha, nikad ljudi), ali se, sve u svemu, Hristos vrlo malo bavio osudom seksualnih greha.

Oni čijim gresima se mnogo bavio bili su književnici i fariseji; velikodostojnici koji bremena mnoga stavljaju ljudima na pleća, a sami ne mrdaju prstom da ih dignu; licemeri koji ne vide balvane u svom oku, a vadili bi trunje iz tuđeg; oni koji se lažno mole dugo i vole prva mesta za trpezama.

Da danas dođe, mislim da bi Hristos morao da kaže "Pre će paraderi ući u Carstvo nego neki od vas".

Ako zaista Neko Bitan iz Crkve čita ovo, neka zna da su mnogi od onih "80%" zbunjeni i rastuženi zbog ovog saopštenja. Neka zna da su i ateisti šokirani ovakvim izjavama jer su i oni od Crkve zbog nečeg osećali da mogu da očekuju bar nešto što se zove "hrišćanska ljubav". Neka zna da, eto, moj divni, normalni muž koji se ne bavi teorijama zavere ne može drugačije da shvati ovo saopštenje već kao nekakav nečiji pokušaj da se Crkva sasvim diskredituje i izgubi svaki kredibilitet u društvu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Da nisu čak ni pažljivo Jevanđelja čitali. Velikodostojnici Hristovog vremena su Ga mnogo osuđivali što vreme provodi i pije i jede sa pijanicama, bludnicima i ostalim prokaženima. A On je prema tim otpadnicima od društva bio blag i tom blagošću na njih delovao.

Praštaj.misliš da sada Hristos ne deluje? Misliš da je negde daleko? Misliš da ne posećuje grešne,bolesne,nemoćne?

A pogotovo te pitam misliš li da homoseksualizam (Bogoborba za opravdavanje i ostajanje u grehu kao načinu života,kao ideologija) je nepravedno osudjen od strane Crkve?

Potpuno je isti,kao pedofilija, uzmi napiši još jedno saopštenje neobrazovanom popi. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Margareta sigurno nije čula da medju homoseksualcima postoje nacisti koji mrze rome.

Culi smo svi, naucili smo tvoju pesmu napamet.

Pa sta? Postoje i medju zenama, i medju mladima, i medju popovima, hodzama, rabinima, monasima, pa cak i ateistima.

Nisu svi homoseksualci dobri ljudi.

Oni su samo ljudi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...