Аљонка Написано Јун 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 хм, спасење никад лакше и ближе није изгледало и сад ме срамота што већ нисам тамо. crvenilo Bices, a neces ni zasluziti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 само без самоубеђења у своју светост, и да оставиш своју памет да није у праву, своју душу да није чиста, и своје тело да није јако. O daaaaa... samo sto to izgleda bas i nije tako lako. Ali je to, po meni, najzdravi pristup stvarima... Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Медо confused crvenilo ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 "Da li veruješ meni , ili misliš svojom glavom ?" rek'o je : (nije Bog nego) Cane ! (partibrejkers) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Milan i Milica se nešto mnogo gotive ... a , slobodni ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2010 Пријави Подели Написано Јун 10, 2010 "Da li veruješ meni , ili misliš svojom glavom ?" rek'o je : (nije Bog nego) Cane ! (partibrejkers) Цане ти је један од најпознатијих литургијских православаца ;) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 "Da li veruješ meni , ili misliš svojom glavom ?" rek'o je : (nije Bog nego) Cane ! (partibrejkers) Цане ти је један од најпознатијих литургијских православаца a , komentar na onaj drugi (moj) post ? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 "Da li veruješ meni , ili misliš svojom glavom ?" rek'o je : (nije Bog nego) Cane ! (partibrejkers) Цане ти је један од најпознатијих литургијских православаца sFun_bata , komentar na onaj drugi (moj) post ?бациш удицу, па ко се упеца клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Milan i Milica se nešto mnogo gotive ... a , slobodni ... A ko ti je rekao da smo slobodni? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Milan i Milica se nešto mnogo gotive ... a , slobodni ... A ko ti je rekao da smo slobodni? pa , jes' ... lupam ! al' ako nešto ipak bude , nudim se za kuma , al' da JA sviram na svadbi ! p.s. bio bih d best kum - ne bih štedeo za ... muziku 0102_laugh . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Нешто блиско овој теми из књиге "Водом и Духом" о.Александра Шмемана: "Крштавани исповеда своју веру у Христа као Цара и Бога. Наведене титуле нису синоними. Веровати у Христа као Бога је недовољно, будући да и ђаволи верују (Јак. 2,19). Прихватити Њега као Цара или као Господа означава стремљење и решеност да се иде за Њим, да се сав живот посвети служењу Њему, да се живи у складу са Његовим заповестима. Ето због чега је ранохришћанско исповедање Христа било исповедање и објављивање Њега Господом, Κιριοσ. Наведена реч је у религиозном и политичком језику онога времена садржавала у себи идеју апсолутне и потпуне власти, које је захтевала безусловно потчињавање. Хришћани су прогањани и осуђивани на смрт стога што су одбијали да римске императоре назову „господарима“. Исповедати Христа као Цара значи је Царство, које је Он открио и јавио, не само неко Царство далеке будућности, које се налази „с оне стране“, и које стога не ступа у конфликт или противречност са нашим земаљским „царствима“ и подаништвима. Ми реченоме Царству припадамо овде и сада. Ми му припадамо и служимо му по превасходству, па тек потом свим осталим „царствима“. Наша припадност и преданост било чему другом у овом свету (држави, нацији, породици, култури или било којој другој вредности) могу бити остварени једино уколико не ступају у противречност и не искривљују нашу главну преданост, наше сједињење са Царством Христовим. У светлу Његовом Царства ни једна наша земаљска приврженост се не јавља као апсолутна. Ништа не може претендовати на наже безусловно потчињавање. Ништа и нико не може бити „господар“ нашег живота. Нарочито је важно сећати се реченога у наше време, када не само свет, него и сами Хришћани често апсолутизују своје земаљске вредности (националне, политичке, етничке, културне), разматрајући да их потчине јединственој и апсолутној заклетви, коју су дали на дан свог крштења, на дан када су били „унесени у списак“ оних за које је Христос једини Цар и Господ." "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 0442_feel да сви имамо такву несавитљиву веру. slavabogu клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јул 10, 2010 Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Ако сувише верујемо своме уму, нарочито у афективним ситуацијама које се острашћено увек постављају као чувари истине, неминовно је да се о другога огрешимо, чак и ако други можда у нечему греши, и више него што јесте чињенично стање. Онда настаје клевета јер додајемо камату на своју освету. Све је то због ектремности нашег карактера, са којом нажалост и на Бога војујемо градећи Га према својој величини. Други не мора да постаје нужан таоц наше патетике којом му претимо. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 па то је најлепши облик атеизма уствари - бити сам свој бог и мерило и суд и ... ти људи ни не капирају колико су уствари далеко од вере којом се декларишу, али је не живе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 interesantna tema, zaista '' грех језика је најчешћи и најбржи грех '' , а језик говори оно што наш ум мисли. На несрећу увек је ту непријатељ душа људских који нам '' убацује '' ружне помисли о својим ближњима и не пита да ли ми желимо тако да мислимо. Он '' проваљује '' и зато морамо строго пазити и обуздавати свој ум. '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука