Jump to content

Евхаристијски утопизам - Pijte iz nje svi vs. džaba ako ne tvorimo Njegovu volju

Препоручена порука

Корнаракис је опасан.

Запостављен, али један од највећих теолога икада.

Она његова књига, ваљда беше "Схизофренија и аскетизам" је књига столећа.

Иначе, кад сам писао ово о утопизму, много сам се ослањао на њега.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 385
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Meni se svidjelo kako koristi sintagmu short cuts,

kao i uslov ukoliko se sa rukom hirurga unese nešto od spolja onda ...

Да, лудило!

А тек је генијално кад каже да се сва поука Јеванђеља своди на једно, на "јеванђељски нихилизам": спознај да ниси ништа!

Мада, цитира изреку светог Сисоја Великог: "Ко спозна да је ништа, испуњава цело Свето Писмо"...е, ово је најлуђа реченица у историји патристике, без шале.

Подели на овим сајтовима

Да, лудило!

А тек је генијално кад каже да се сва поука Јеванђеља своди на једно, на "јеванђељски нихилизам": спознај да ниси ништа!

Мада, цитира изреку светог Сисоја Великог: "Ко спозна да је ништа, испуњава цело Свето Писмо"...е, ово је најлуђа реченица у историји патристике, без шале.

nista = sve

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

nije nula, nula je broj

nego nista kad uronis ni u nista, tones/propadas/uplovljavas/desavas se sve dublje i dublje nema kraja, obres se sebi u sopstvu u beskonacnosti u lakocu u prosto jedno kako da kazem ne moze da se objasni, to je sto se tice pocetka dalje ne znam jer sam se uplasio i pobego iza sanka 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

nije nula, nula je broj

nego nista kad uronis ni u nista, tones/propadas/uplovljavas/desavas se sve dublje i dublje nema kraja, obres se u sopstvu u beskonacnosti u Bogu, to je sto se tice pocetka dalje ne znam jer sam se uplasio i pobego 0110_hahaha

Мда!

Подели на овим сајтовима

А да ли је то могуће?

Да цитирам великог мислиоца Шерлока (у народу познатог као Холмс):

"Када одбацимо све што није могуће, остаје да је све могуће!"

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

pa nema ta poseta bas mnogo veze sa time, jer i ta poseta je nesto, i to sto vidis je nesto, i to o cemu razmisljas je nesto

Подели на овим сајтовима

kad čovek čita nasumično postove na forumu,stiče se utisak da su neki već ispunili sveto pismo...barem njihovi postovi jesu (tu ubrajam i neke od svojih)

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

pa to su samo bljeskovi, a vidim ovaj Lazar Nesic mi nista ne veruje... pa dobro sve je to individualno :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...