Jump to content

Евхаристијски утопизам - Pijte iz nje svi vs. džaba ako ne tvorimo Njegovu volju

Препоручена порука

иначе, морам приметити да имамо доста прозорљивих на овом форуму, још мало па ћемо да се преименујемо у Делфи  leteti :drugarstvo:7896634

Подели на овим сајтовима

• Одговори 385
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Kad god su ljudi lepo govorili o meni znao sam da popstupam pogresno."- Ernest Hemingvej

...nije poenta u tome,ne moraju ti ljudi nista da kazu,djela govore vise od rijeci...

To se odnosilo na ovo Dragisino sto si ti lajkovala. Ne samo sto je to Hemingvej nego

sam ja to licno iskusio i video da je tako.. Kad god je drustvo oko mene imalo delima ili

recima lepo misljenje o meni na kraju sam nadrljao jer sam ignorisao instikt koji mi manje

vise uvek govorim da se opirem inertnosti okoline.

Tek kad cujem da dosta njih ruzno govori o meni sto direktno sto kroz spletke znam da sam

nesto dobro poceo da radim.

Подели на овим сајтовима

"Kad god su ljudi lepo govorili o meni znao sam da popstupam pogresno."- Ernest Hemingvej

Увијек ћу са великом сумњом узимати "мудрости" оних који су завршили као Хемигвеј...и са страхом до костију.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Увијек ћу са великом сумњом узимати "мудрости" оних који су завршили као Хемигвеј...и са страхом до костију.

Ufff sta onda reci za sv Maksima Ispovednika. :229229229: :cheesy: sFun_bat klapklap mocart :bla: 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

P.S Ovo je jos jedna precesta platonisticka iluzija ukorenjena kod mnogih hriscana. To sudjenje o necijim

delima i mislim prema njegovom "zavrsavanju". A takve ludorije se najradije daju cuti kad se rasprava povede

o Nietszcheu. Medjutim interesantno je i jako indikativno da se takva analogija uvek izbegava kada se

povede rec o Tesli i recimo Dostojevskom. greengrin

Подели на овим сајтовима

...nije poenta u tome,ne moraju ti ljudi nista da kazu,djela govore vise od rijeci...

To se odnosilo na ovo Dragisino sto si ti lajkovala. Ne samo sto je to Hemingvej nego

sam ja to licno iskusio i video da je tako.. Kad god je drustvo oko mene imalo delima ili

recima lepo misljenje o meni na kraju sam nadrljao jer sam ignorisao instikt koji mi manje

Tek kad cujem da dosta njih ruzno govori o meni sto direktno sto kroz spletke znam da sam

...da,zato sam i prokomentarisala jer se odnosilo na ono sto sam lajkovala...ja ipak mislim da je ova selekcija na dobre i lose o kojoj dragisa prica donekle istinita,i da se u tako nekim situacijama vidi ko je kakav...a slazem se i s tobom,jer evo polazim od sebe,kad mi neko kaze da sam "dobra",zapravo vidim koliko taj neko biva u zabludi :229229229:

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Ufff sta onda reci za sv Maksima Ispovednika. amin-nas girl_jumping girl_jumping :cheesy: mocart :bla: 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

P.S Ovo je jos jedna precesta platonisticka iluzija ukorenjena kod mnogih hriscana. To sudjenje o necijim

delima i mislim prema njegovom "zavrsavanju". A takve ludorije se najradije daju cuti kad se rasprava povede

o Nietszcheu. Medjutim interesantno je i jako indikativno da se takva analogija uvek izbegava kada se

povede rec o Tesli i recimo Dostojevskom. greengrin

Ти очебрате своју љубав према своме брату, мени који исказујем "лудорије" исказујеш масом подсмјешљивих фигурица?

Полако са њом, да не паднем са столице :)

Шта фали Теслином и Фјодорвом завршетку?

Мислим у овај ниво приче и ове контексте користити терминологију "платонистички"...дај мало да по земљи ходамао (брзо ће се сијено клупити).

Ја сам оправдано на форуму, правд аме моја "нетрпељивост", "осуђивање" итд., али ние ми јасно ви (множина) који "гледате у себе" како нисте негдје са бројаницама у исихатичким понирањма у себе?

Мислим да се Свети Палама (нека ми опрости) радује колико слебеника има...мада колико исихазам и индивидуализам има заједничког то је друга прича.

Што се Ничеа тиче (требало би писати ћирилицу колико можемо а тиме и име странаца "како се изговара) за њега говоре његова богохулна дјела. Сад што неки цитирају само завршну ријеч Владичину из "Ниче и Достојевски" то је друга прича, по Господњем "како тумачиш"?

Има једна погубна ствар - ллад већ "осуђујем" - кад нас Срба и (не)вјерника а то је да нису битне методе, и није битно ако ја заговарам љубав у дискусији а показујем нељубав, битно је "да комшији цркне крава". Како ли ћу му тек помоћи сијено купити ако желим да му цркне крава.

Све ће то Господ да уреди...кажу у догматици да Он и воли за мене...шта ме брига може Он за обојицу.

Што реко +Атанасије да неће тога Бога који није сишао у ову долину плача ипатио се са нама (парафраза)...вала нећу ни ја Максима Исповиједника ако га сврставају са хемигвејем у исти кош. Ако се страдање за Христа од безбожника сматра подударним са "страдањем" Ничеа и Хемигвеја...Боже помози.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

...da,zato sam i prokomentarisala jer se odnosilo na ono sto sam lajkovala...ja ipak mislim da je ova selekcija na dobre i lose o kojoj dragisa prica donekle istinita,i da se u tako nekim situacijama vidi ko je kakav...a slazem se i s tobom,jer evo polazim od sebe,kad mi neko kaze da sam "dobra",zapravo vidim koliko taj neko biva u zabludi girl_jumping

врло занимљиво размишљање о дељењу људи ...

а где би ти тако часно себе прибројала?  amin-nas

Подели на овим сајтовима

по свему судећи, аквиљо, за тебе и мене нема спасења пошто нисмо у манастиру са бројаницама на обе руке amin-nas girl_jumping girl_jumping

Подели на овим сајтовима

"Nijedna ličnost ne može rasti u vrlini ako ne služi svojoj braći... Nije dovoljno samo dići naše ruke prema nebu, treba ih ispružiti prema sirotima i tada ćeš biti uslišen od Oca... Na strašnom sudu postaviće se jedino pitanje - o našem milosrđu." - Sveti Jovan Zlatoust

лепо цитирано  stadaradim ekstra

али, јел си некад размишљала о ПРИМАЊУ милосрђа?

Подели на овим сајтовима

Морам да кажем, да је (сходно теми) без имало сентиментализма растужујући начин и поимање појеиних људи о ономе о чему се прича...баш растужујући...али, ннапомињем, без сентиментализма растужујући.

Што само показује истинитост онога о чему се овдје и говори.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Ти очебрате своју љубав према своме брату, мени који исказујем "лудорије" исказујеш масом подсмјешљивих фигурица?

Podsmeh je zabludelima ono sto je rasol pijancima. Ja stavim na sto ko pije pio je ko nije uzdravlje. stadaradim

Шта фали Теслином и Фјодорвом завршетку?

Po meni nista jer ja u te platonisiticke kategorije lepih i ruznih smrti uopste ne verujem. Ali ako pitamo

masu koja po tome gradi pogled na svet videcemo da se takve smrti smatraju tragedijama i propastima. Osim

naravno kad se ne radim o nekom od "nasih" po bilo kojoj istorijskoj ili ideoloskoj linij.

Мислим у овај ниво приче и ове контексте користити терминологију "платонистички"...дај мало да по земљи ходамао (брзо ће се сијено клупити).

Kako da kazem? Idealisticki, utopisticki isto je apstrakno? E moj brate nisu ove teme za svakoga ko ne ume

da barate apstraktni  pojmovima i recima vezanim za njih taj i ne zalazi ovamo tako da dajmo prekosciti

lazna  smirenja da ne gubimo vreme.

Ја сам оправдано на форуму, правд аме моја "нетрпељивост", "осуђивање" итд., али ние ми јасно ви (множина) који "гледате у себе" како нисте негдје са бројаницама у исихатичким понирањма у себе?

Zato sto nismo monasi. Zato sto ne moramo biti u isihastickom poniranju u sebe da bi nase primedbe koje

ti dajemo imale legitimitet. Ako mislim suprotno argumentuj.

Мислим да се Свети Палама (нека ми опрости) радује колико слебеника има...мада колико исихазам и индивидуализам има заједничког то је друга прича.

Eto vidis da cinizam moze imati i dobronamernu konotaciju a ne onako kako si ti meni gore prisio.

I jako bitna ali to se iz xy razloga u crkvenim krugovima izbegava.

Што се Ничеа тиче (требало би писати ћирилицу колико можемо а тиме и име странаца "како се изговара) за њега говоре његова богохулна дјела. Сад што неки цитирају само завршну ријеч Владичину из "Ниче и Достојевски" то је друга прича, по Господњем "како тумачиш"?

Ne pisem cirilicom ni inace i ne vidim razlog zasto bi samo njegovo ime pisao cirlicom. Njegovo ime pisem u

originalu iz velikog postovanja prema njemu kao misliocu i coveku.

Bogohulna dela? Hahahahahahah ovo je genijalno. ekstra 1405_love :drugarstvo: 0102_laugh joooj

U pitanju je jedan od najgenijalnijih i najplemenitijih mislilaca u istoriji cele filozofije. Kao i Oskar Vajld ziveo

"djavolski" a pisao Bozanski. Zaista takav div se radja jednom u milijardu godina. A to sto je nesvacen ili

napola shvacen sto zbog losih prevoda, politike, ideologije, zaglupljivacke apologije verskih fanatika to je

druga prica.

A to koliko je vladik Nikolaj bio "zarobljenik" Fridrihove misli mnogo jace se vidi iz Misli o Svecoveku kako stilski

tako i tematski. Samo opet ponavljam nisu ovo pitanja za svakoga. Nemoze to svako da svari.

Има једна погубна ствар - ллад већ "осуђујем" - кад нас Срба и (не)вјерника а то је да нису битне методе, и није битно ако ја заговарам љубав у дискусији а показујем нељубав, битно је "да комшији цркне крава". Како ли ћу му тек помоћи сијено купити ако желим да му цркне крава.

Evo ja nisam Srbin pa mozemo da racunamo da izuzmes to iz jednacine narodne nesloge. Zasto mislis da

to sto se ne slazem ovde na forumu sa tvojim stavovima da sutra da ti treba neko priteci u pomoc da ja

ne bih podmetnuo ledja za tebe? Jel se ljubav i neljubav vide preko fomuskim dopisivanja ili kad treba povuci?!

Све ће то Господ да уреди...кажу у догматици да Он и воли за мене...шта ме брига може Он за обојицу.

Vidim ja da i ti umes da napises cinican post u kontekstu dobronamerne kritike.

Што реко +Атанасије да неће тога Бога који није сишао у ову долину плача ипатио се са нама (парафраза)...вала нећу ни ја Максима Исповиједника ако га сврставају са хемигвејем у исти кош. Ако се страдање за Христа од безбожника сматра подударним са "страдањем" Ничеа и Хемигвеја...Боже помози.

Dobro je kad smo stigli na klasifikaciju svetitelja na ovakve i onakve. :bla: :) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Uzgred ovako nesto moze da kaze neko ko ne poznaje ni enciklopoedijski biografiju Nietzschea pa ne zna da

je taj covek pokazao stotinu puta veceg junastva, trpljenja, snage, hrabrosti, volje, ljubavi od milijardi

liturgijski utemeljenih hriscana koji da su prosli kroz rezanj onoga sto je on podneo vec bi odavno pobegli

od Crkvei svega i roptali negde sami u nekoj supi.

Ne postoje pobozni i bezbozni stradalnici. Stradamo svi nema nam druge. Postoje samo oni koji u i kroz

stradanje u sebi bude Boga i djavola. A onih koji su u stradanju u sebi budili Boga je bilo mnogo medju nehriscanima.

Подели на овим сајтовима

по свему судећи, аквиљо, за тебе и мене нема спасења пошто нисмо у манастиру са бројаницама на обе руке stadaradim ekstra 1405_love

A jos se nismo nikad prosetali po podnebesju/astralu. :drugarstvo: 0102_laugh joooj :bla: :) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :nene: link=topic=14104.msg441341#msg441341 date=1305582298]

"Nijedna ličnost ne može rasti u vrlini ako ne služi svojoj braći... Nije dovoljno samo dići naše ruke prema nebu, treba ih ispružiti prema sirotima i tada ćeš biti uslišen od Oca... Na strašnom sudu postaviće se jedino pitanje - o našem milosrđu." - Sveti Jovan Zlatoust

лепо цитирано  greengrin :nene:

али, јел си некад размишљала о ПРИМАЊУ милосрђа?

Da. Zašto?

јел знаш врхунац вере и дела у православног хришћанина који је и теби и другоме на корист а Бога је вероватно најдраже, малтене је због тога и подигао Цркву?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...