Jump to content

Да ли ико још води дневнике...?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

...то је некада било веома уобичајено....а данас веома, веома ретко....

мислим да је добро записивати неке важне догађаје из наших живота, неке мисли.....и касније то читати и присећати се лепих успомена...јер много тога заборавимо...

али, мислим да је фактор време један од главних криваца што та пракса изумире....много се брзо живи, људи су постали много материјални.....

ипак, можда неко......

dnevnik%20V_0.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

evo ga moj dnevnik: radi, jedi, spavaj, radi, jedi, spavaj, malo razonoda, pa radi, jedi, spavaj :)

ih....memas neke lepe dogadjaje, iznenadjenja, uspehe, ljubav.....? :945729:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

@@Deki992, @@Juan, ok, momci, pa i nije vam neka fora..... Just_Cuz_19

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Дођох једаред на идеју да водим дневник али ми није било занимљиво да водим дневник о стварима које су ми се дешавале у свету. Обично сам хтео да их што пре заборавим јер је све "таштина над таштинама"... Онда сам пре пар година дошао на идеју да записујем снове. Неко време ми је било занимљиво али не дуго затим увидех да је и то таштина. У међувремену сам сасвим ноншалантно испунио једну тврдо укоричену свешчицу многим лепим поукама до којих сам долазио откако сам почео да се крећем у простору Цркве. То је прерасло у "Лепо писаније..." и тако, мислим да је врло добро...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

Ја сам водила дневнике од 8. до 23. године. Носили су разна имена. Задњи пут сам писала 12.3.2003. Последњи редови су гласили да смо ми земља краљоубица, да Срби нису зрели за демократију, да воле аутократе...

Пре више од деценије сам једном свештенику рекла да пишем приче јер не пишем дневнике. А он ми каза да може и једно и друго. А ја ћу на то:"Нисам ја шипарица да водим дневник". А он као из топа:"Вама је Александар Шмеман шипарица?"

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Када бих имала више времена писала бих папирна писма свом сину и супругу.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Ја сам последње папирно писмо поштом добила 2010. И једно од мог друга за венчање.

Зато волим мејлове, подсећају ме на некадашња писма.

Подели на овим сајтовима

Нисам писала дневнике. Али сам запампила причу једне другарице како је почела да пише дневник. Њој је послао писмо са неке планине дечак, потајна симпатија, са којим се дописивала. А у том писму је на почетку пута био и снег, а на крају, неким чудом, мрља од мастила.

И дневници и писма...треба имати ту везу, и ту даљину, и ту наду, и тај прстохват снега са океаном...за почетак.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...