Иван Недић Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Ako nisu "ubili dete", sad im je i kasno. Imali su fore 10 dana. Мислим да наводници у овом случају не пристоје православној хришћанској души. А да су за новорођену хришћанску душу чак и опасни... (Не желим да звучим као духовни саветник, младостарац. Само размењујемо мишљења). Милан Меденица :) and anajrim је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 U pravu si Walter је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Cesto razmisljam da li bih mogla da abortiram i u kom slucaju .mislise. . Mislim da bih...ako nesto nije u redu sa plodom, u ne daj Boze slucaju silovanja, i ne bih volela vise od dvoje dece - ali to vec moze da se spreci. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Cesto razmisljam da li bih mogla da abortiram i u kom slucaju .mislise. . Mislim da bih...ako nesto nije u redu sa plodom, u ne daj Boze slucaju silovanja, i ne bih volela vise od dvoje dece - ali to vec moze da se spreci. Кад човек размишља ''шта не би волео'' ..најчешће долази до погрешних закључака и одлука.. (ту пре свега убрајам и себе самог..) Зато увек постављати ствари ''шта волим да буде..'' то је много достојније хришћанину... а Бог ће се наравно, постарати... Да заиста ствари стоје тако (некако ).. можда упућује и сама Христова опаска о томе да би ''волео да га заобиђе намењена чаша'' АЛИ само ПО ВОЉИ ОЦА..не и по Његовој... Дакле имао је сву МОЋ и МОГУЋНОСТ да ''ТО'' СПРЕЧИ... Али .. није.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Кад човек размишља ''шта не би волео'' ..најчешће долази до погрешних закључака и одлука.. (ту пре свега убрајам и себе самог..) Зато увек постављати ствари ''шта волим да буде..'' то је много достојније хришћанину... а Бог ће се наравно, постарати... Да заиста ствари стоје тако (некако ).. можда упућује и сама Христова опаска о томе да би ''волео да га заобиђе намењена чаша'' АЛИ само ПО ВОЉИ ОЦА..не и по Његовој... Дакле имао је сву МОЋ и МОГУЋНОСТ да ''ТО'' СПРЕЧИ... Али .. није.. Imajmo poverenja u Oca . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 ...ako nesto nije u redu sa plodom, u ne daj Boze slucaju silovanja Да ли су нас маме убијале када се разболимо или лечиле? С којим правом ми да убијамо болесно дете? А ово за силовање - па шта је дете у том случају криво? Смисленије је убити силоватеља него дете, ако нам је већ до убијања. Наравно, не мислим да треба убити силоватеља, али би мање страшно било убити њега него убити дете, ни криво, ни дужно. Таша and anajrim је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Lepo receno, ali imajuci u vidu broj abortusa i to sa partnerima koji se, kazu, vole, onoj koja rodi dete nastalo kao posledica silovanja treba dati orden. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Да ли су нас маме убијале када се разболимо или лечиле? С којим правом ми да убијамо болесно дете? А ово за силовање - па шта је дете у том случају криво? Смисленије је убити силоватеља него дете, ако нам је већ до убијања. Наравно, не мислим да треба убити силоватеља, али би мање страшно било убити њега него убити дете, ни криво, ни дужно. Nije, ali mislim da ne bih mogla da rodim njegovo dete, i ne daj Boze da saznam da li sam sposobna za to. Mada, posle takvih incidenata valjda se daje pilula zenama da do trudnoce uopste ne dodje. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Колико су ово тешка питања или ,не дај Боже,животна ситуација ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Колико су ово тешка питања или ,не дај Боже,животна ситуација ... Vrlo teska, bas teraju na razmisljanje. Generalno, zakljucila sam da ne bih mogla da rodim u odredjenim situacijama . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Nije, ali mislim da ne bih mogla da rodim njegovo dete, i ne daj Boze da saznam da li sam sposobna za to. Mada, posle takvih incidenata valjda se daje pilula zenama da do trudnoce uopste ne dodje. Мислим да је та пилула после абортивног типа. У смислу да посредно убија већ оплођену јајну ћелију. Нека ме исправи неко стручнији. Али то је и твоје дете. Ти си му мајка! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Мислим да је та пилула после абортивног типа. У смислу да посредно убија већ оплођену јајну ћелију. Нека ме исправи неко стручнији. Али то је и твоје дете. Ти си му мајка! Jeste abortivnog dejstva. Jeste moje, jesam mu majka, ali ne bih mogla da mu saopstim kad poraste kako je nastalo. E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti u pojam istinom? Takodje nisam sigurna koliko bih ja mogla da podnesem da imam konstantan podsetnik na najgori trenutak u zivotu . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Jeste abortivnog dejstva. Jeste moje, jesam mu majka, ali ne bih mogla da mu saopstim kad poraste kako je nastalo. E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti u pojam istinom? Takodje nisam sigurna koliko bih ja mogla da podnesem da imam konstantan podsetnik na najgori trenutak u zivotu . Можда би те управо то дете рехабилитовало. Можда би управо оно учинило да тај горки укус у потпуности нестане. Дан за даном, година за годином, нова и нова осећања. Сигурно да Бог не би жмурио на такву одлуку, сигурно да би нарочито благосиљао мајку која се одлучила да упркос свему остави то дете у животу, па би је, између осталог, и умудрио како да му каже, да ли да му каже... jermel and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti u pojam istinom? Е сестро драга, нажалост дилема коју имаш другачије гласи. E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti? u pojam istinom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Е сестро драга, нажалост дилема коју имаш другачије гласи. Kako glasi? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука