Jump to content

Ваше реакције у различитим животним ситуацијама...

Препоручена порука

Ako nisu "ubili dete", sad im je i kasno. Imali su fore 10 dana.

Мислим да наводници у овом случају не пристоје православној хришћанској души. А да су за новорођену хришћанску душу чак и опасни... (Не желим да звучим као духовни саветник, младостарац. Само размењујемо мишљења).

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Cesto razmisljam da li bih mogla da abortiram i u kom slucaju .mislise. .

Mislim da bih...ako nesto nije u redu sa plodom, u ne daj Boze slucaju silovanja, i ne bih volela vise od dvoje dece - ali to vec moze da se spreci.

Подели на овим сајтовима

Cesto razmisljam da li bih mogla da abortiram i u kom slucaju .mislise. .

Mislim da bih...ako nesto nije u redu sa plodom, u ne daj Boze slucaju silovanja, i ne bih volela vise od dvoje dece - ali to vec moze da se spreci.

Кад човек размишља ''шта не би волео'' ..најчешће долази до погрешних закључака и одлука.. (ту пре свега убрајам и себе самог..) :)

Зато увек постављати ствари ''шта волим да буде..'' то је много достојније хришћанину... а Бог ће се наравно, постарати...

Да заиста ствари стоје тако (некако ;) ).. можда упућује и сама Христова опаска о томе да би ''волео да га заобиђе намењена чаша'' АЛИ само ПО ВОЉИ ОЦА..не и по Његовој... Дакле имао је сву МОЋ и МОГУЋНОСТ да ''ТО'' СПРЕЧИ...

Али .. није..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Кад човек размишља ''шта не би волео'' ..најчешће долази до погрешних закључака и одлука.. (ту пре свега убрајам и себе самог..) :)

Зато увек постављати ствари ''шта волим да буде..'' то је много достојније хришћанину... а Бог ће се наравно, постарати...

Да заиста ствари стоје тако (некако ;) ).. можда упућује и сама Христова опаска о томе да би ''волео да га заобиђе намењена чаша'' АЛИ само ПО ВОЉИ ОЦА..не и по Његовој... Дакле имао је сву МОЋ и МОГУЋНОСТ да ''ТО'' СПРЕЧИ...

Али .. није..

Imajmo poverenja u Oca :).

Подели на овим сајтовима

...ako nesto nije u redu sa plodom, u ne daj Boze slucaju silovanja

Да ли су нас маме убијале када се разболимо или лечиле? С којим правом ми да убијамо болесно дете?

А ово за силовање - па шта је дете у том случају криво? Смисленије је убити силоватеља него дете, ако нам је већ до убијања. Наравно, не мислим да треба убити силоватеља, али би мање страшно било убити њега него убити дете, ни криво, ни дужно.

Подели на овим сајтовима

Да ли су нас маме убијале када се разболимо или лечиле? С којим правом ми да убијамо болесно дете?

А ово за силовање - па шта је дете у том случају криво? Смисленије је убити силоватеља него дете, ако нам је већ до убијања. Наравно, не мислим да треба убити силоватеља, али би мање страшно било убити њега него убити дете, ни криво, ни дужно.

Nije, ali mislim da ne bih mogla da rodim njegovo dete, i ne daj Boze da saznam da li sam sposobna za to. Mada, posle takvih incidenata valjda se daje pilula zenama da do trudnoce uopste ne dodje.

Подели на овим сајтовима

Колико су ово тешка питања или ,не дај Боже,животна ситуација ...

Vrlo teska, bas teraju na razmisljanje. Generalno, zakljucila sam da ne bih mogla da rodim u odredjenim situacijama :(.

Подели на овим сајтовима

Nije, ali mislim da ne bih mogla da rodim njegovo dete, i ne daj Boze da saznam da li sam sposobna za to. Mada, posle takvih incidenata valjda se daje pilula zenama da do trudnoce uopste ne dodje.

Мислим да је та пилула после абортивног типа. У смислу да посредно убија већ оплођену јајну ћелију. Нека ме исправи неко стручнији.

Али то је и твоје дете. Ти си му мајка!

Подели на овим сајтовима

Мислим да је та пилула после абортивног типа. У смислу да посредно убија већ оплођену јајну ћелију. Нека ме исправи неко стручнији.

Али то је и твоје дете. Ти си му мајка!

Jeste abortivnog dejstva. Jeste moje, jesam mu majka, ali ne bih mogla da mu saopstim kad poraste kako je nastalo. E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti u pojam istinom?

Takodje nisam sigurna koliko bih ja mogla da podnesem da imam konstantan podsetnik na najgori trenutak u zivotu :(.

Подели на овим сајтовима

Jeste abortivnog dejstva. Jeste moje, jesam mu majka, ali ne bih mogla da mu saopstim kad poraste kako je nastalo. E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti u pojam istinom?

Takodje nisam sigurna koliko bih ja mogla da podnesem da imam konstantan podsetnik na najgori trenutak u zivotu :(.

Можда би те управо то дете рехабилитовало. Можда би управо оно учинило да тај горки укус у потпуности нестане. Дан за даном, година за годином, нова и нова осећања. Сигурно да Бог не би жмурио на такву одлуку, сигурно да би нарочито благосиљао мајку која се одлучила да упркос свему остави то дете у животу, па би је, између осталог, и умудрио како да му каже, да ли да му каже...

Подели на овим сајтовима

E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti u pojam istinom?

Е сестро драга, нажалост дилема коју имаш другачије гласи.

E sad ide eticka dilema-drzati dete u zabludi i reci npr. da mu je otac poginuo i da su se mama i tata voleli ili ga ubiti? u pojam istinom?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...