Jump to content

Православни играни филмови

Оцени ову тему

Препоручена порука

Савременом свету непозната древна хришћанска молитва, која се користи још од апостолског доба и која је код православних хришћана и данас у употреби, тема је новог филма и књиге који ће се у јавности појавити почетком 2011. године.

Др Џон Антони Макгакин, професор раноцрквене историје и византијских студија на Универзитету Колумбија (Њујорк), православни свештеник који служи у капели Св. Григорија Богослова на Менхетну, и др Норис Чамлеј, писац и медијски продуцент, прате трагове Исусове молитве и по први пут на филму представљају скривене отшелнике, монахе и монахиње који нам откривају ову једноставну молитву.

Филм о Исусовој молитви је сниман у древним пустињачким насеобинама расутим широм православног света.

Путовање започиње у древном манастиру Св. Антонија у горњем Египту, наставља се у манастиру Св. Катарине на Синају, одакле нас преко Свете Горе аутори воде у Трансилванију, а затим у Кијево-Печерску Лавру и Сергијев Посад.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Zjub9vxQ0NM&feature=player_embedded

Аутори овим филмом поручују да, будући да се већина људи данас не може повући у пећину или манастир где би могли да се предају созерцању и непрекидној молитви, решење могу пронаћи у интегрисању молитве и созерцања у свакодневнем активностима: као што је апостол Павле предложио, молимо се непрестано.

Предговор за књигу Тајне Исусове молитве: искуство Божјег присуства и ходочашће у срце древне духовности, која ће пратити филм и која ће појавити почетком фебруара 2011, написао је Патријарх васељенски Вартоломеј.

Филм је од 15. децембра доступан у САД преко IPTV, „видео на захтев“ сервиса. Биоскопска премијера почиње ускоро, док се у априлу 2011. очекује ДВД издање.

Веб сајт пројекта: http://www.mysteriesofthejesusprayer.com/home.php

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Mysteries-of-the-Jesus-Prayer/117174088294198

http://radiosvetigora.wordpress.com/2011/02/23/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC-%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B5/

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Одговори 97
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Odlican projekat, nadam se da cemo uskoro moci da ga pogledamo u celosti...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

извињавам се ако је већ постављено :)

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

„Хорда“ (рус. „Орда“), нови филм компаније „Православна енциклопедија“, изазвао је велико интересовање далеко пре него што је завршено снимање. Узрок томе су сјајна глумачка екипа, угледна имена сценаристе, редитеља и сниматеља, а изнад свега избор теме. Све је ту необично: радња се дешава у Русији у средњем веку, у доба монголског јарма; главни јунак је православни јерарх, московски архијереј; и најзад, заплет филма је заснован на житију овог светитеља.

Више о филму
Подели на овим сајтовима

Ух, прекјуче сам видео најаву на Јутубету и остао сам без речи! Једва чекам торент! :)

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Jel dobar ovaj film i gde može da se skine sa interneta?

Филм још није изашао, у Русији почиње да се приказује 20. септембра.

Мени делује јако добро, мислим да ће бити популаран скоро као Остров и Поп.

Руси знају да направе Православни филм.

Подели на овим сајтовима

Филм још није изашао, у Русији почиње да се приказује 20. септембра.

Мени делује јако добро, мислим да ће бити популаран скоро као Остров и Поп.

Руси знају да направе Православни филм.

Jel ima još sličnih filmova kao ovaj?

Подели на овим сајтовима

Jel ima još sličnih filmova kao ovaj?

Не знам ни један сличан филм, у суштини има врло мало филмова на тему Православне вере (у поређењу са готово било којом другом темом).

Препоручујем ти да погледаш Острво, Поп, Тврђава, Три приче (има 2 дела), Македонски раскол... Има их још, али то је што сам одгледао и што знам. Што се тиче филмова које сам навео, имају одређени сличности јер је тема у свима вера, али говоре о различитим стварима.

Поп добро разрађује тематику искушења са којима се сусреће свештеник у рату.

Остров је сувишно описивати, обавезно погледај (ако ниси).

Три приче је нискобуџетни филм, али јако поучан и недостатак новца не утиче на доживљај гледаоца.

Македонски раскол је снимљен пре поновне пресуде и кратак је (40 минута), али служи да видимо у каквим условима служе Литургију наша браћа у Македонији. Филм је снимио руски свештеник (ваљда је из Москве) са својом браћом.

Сад се спремам да гледам филм Тарас Буљба. Чуо сам да филм говори о одбрани Православља и неки људи препоручише, па рекох да погледам.а

Подели на овим сајтовима

Не знам ни један сличан филм, у суштини има врло мало филмова на тему Православне вере (у поређењу са готово било којом другом темом).

Препоручујем ти да погледаш Острво, Поп, Тврђава, Три приче (има 2 дела), Македонски раскол... Има их још, али то је што сам одгледао и што знам. Што се тиче филмова које сам навео, имају одређени сличности јер је тема у свима вера, али говоре о различитим стварима.

Поп добро разрађује тематику искушења са којима се сусреће свештеник у рату.

Остров је сувишно описивати, обавезно погледај (ако ниси).

Три приче је нискобуџетни филм, али јако поучан и недостатак новца не утиче на доживљај гледаоца.

Македонски раскол је снимљен пре поновне пресуде и кратак је (40 минута), али служи да видимо у каквим условима служе Литургију наша браћа у Македонији. Филм је снимио руски свештеник (ваљда је из Москве) са својом браћом.

Сад се спремам да гледам филм Тарас Буљба. Чуо сам да филм говори о одбрани Православља и неки људи препоручише, па рекох да погледам.а

Šta misliš o filmu Zeitgeist?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...