Juanito Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 i to osnovana iskljucivo na pukoj sebicnosti. А ово тврдиш на основу неких података или личног осећаја? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 I da - problematicne trudnoce koje ugrozavaju zdravlje majke nikad nisu bile pitanje za Crkvu, u takvim slucajevima uvek je dozvoljen pobacaj, a prema proceni lekara, tako da to uopste ne pripada celoj ovoj prici, a vidim da si ti time bas pocela poruku kao da je to ovde nesto kljucno... Kljucno je samo zbog toga sto je veliki broj abortusa upravo takve prirode a protivnici abortusa namerno tu cinjenicu zaboravljaju kad se razbacuju onim nenormalnim brojkama od 200.000 abortusa. Pa ispada da u srbiji zivi 200.000 zena koje samo idu na abrtuse kao sto "idu kod zubara" ko sto rece skorobanovani nam clan.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Nisi lose napisala uopste celu ovu poruku, ali ti u njoj po meni fale neke ne tako sitne stvari. Evo na primer ovo sto sam izdvojio - problem i jeste u tome sto je to danas u najvecem broju slucaja potpuno slobodna odluka, i to osnovana iskljucivo na pukoj sebicnosti. Ne znam sta bi donela neka zakonska zabrana, nisam o tome nesto detaljno razmisljao, ali ne verujem da bi to stanje bilo gore od ovoga sad. A sad imamo jednu potpunu demografsku kataklizmu, i mislim da se u tome svi slazemo. Dobro nam dosla na forum... Hvala, bolje vas našla Ne znam odakle podatak da se abortus vrši najčešće iz "puke sebičnosti." Kod nas nije sprovedeno istraživanje, koliko znam, a žene koje lično poznajem su abortirale zbog napuštanja od strane partnera i njegovog odbijanja da preuzme trunku odgovornosti dok su one bile nezaposlene (2) i iz straha za sebe i dete u situaciji porodičnog nasilja (1). Mali uzorak, znam, ali koliki je tvoj? Slobodna odluka možda jeste po slovu zakona, ali sloboda izbora znači da realni izbori postoje - da žena ne živi u nasilju, strahu, na ivici egzistencije, da ima pomoć i podršku, da se ne plaši stigme i izolacije. Јефимија Крунић and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 I da - problematicne trudnoce koje ugrozavaju zdravlje majke nikad nisu bile pitanje za Crkvu, u takvim slucajevima uvek je dozvoljen pobacaj, a prema proceni lekara, tako da to uopste ne pripada celoj ovoj prici, a vidim da si ti time bas pocela poruku kao da je to ovde nesto kljucno... Nisam počela poruku argumentom o zdravlju majke, već o tome šta može zakonski da se desi kada fetus dobije zaštićen status. Pretpostavljam da si muško, pa zamisli ovo: tvoja žena biva prisilno zadržana u bolnici tri meseca jer ima rizičnu trudnoću, dvoje male dece kod kuće pate za zatvorenom majkom. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Hvala, bolje vas našla Ne znam odakle podatak da se abortus vrši najčešće iz "puke sebičnosti." Kod nas nije sprovedeno istraživanje, koliko znam, a žene koje lično poznajem su abortirale zbog napuštanja od strane partnera i njegovog odbijanja da preuzme trunku odgovornosti dok su one bile nezaposlene (2) i iz straha za sebe i dete u situaciji porodičnog nasilja (1). Mali uzorak, znam, ali koliki je tvoj? Slobodna odluka možda jeste po slovu zakona, ali sloboda izbora znači da realni izbori postoje - da žena ne živi u nasilju, strahu, na ivici egzistencije, da ima pomoć i podršku, da se ne plaši stigme i izolacije. Зашто жене не инсистирају на употреби кондома или контрацепције ако се већ не осећају спремне да буду мајке... Нежељена трудноћа па након тога абортус је највећа бахатост коју могу да замислим.... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ja sam od ginekologa dobio infomraciju da je mnogo prvih trudnoca neuspesno i da se to smatra normalnim. JEdnostavno se plod ne rezvije kako treba i potrebno je da se izvrsi abortus. Daleko od toga da su nase zene bas tolko zastranile da samo idu na abortus iz hira i sebicnosti... Ja volim nase zene, uglavnom su vrlo odgovorne majke i supruge i nekulturno je tek tako reci za 200.000 zena da su sebicne, hirovite ili ubice... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Зашто жене не инсистирају на употреби кондома или контрацепције ако се већ не осећају спремне да буду мајке... Нежељена трудноћа па након тога абортус је највећа бахатост коју могу да замислим.... Reko im o.Joil da su kondomi demonska rabota i da treba da apstiniraju... Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Зашто жене не инсистирају на употреби кондома или контрацепције ако се већ не осећају спремне да буду мајке... Misliš da ne žele da insistiraju? Misliš da je kontracepcija uvek samo žensko pravo, odgovornost i odluka? Misliš da žene koje su uzgajane u društvu gde se muškarac sluša i ne kaže mu se "ne" odjednom postaje jaka i samosvojna i kaže svom dragom "Stavi kondom ili odlazim"? Ili pristaje da ga ne naljuti jer njega kondomi stežu. A pilule su skupe, imaju propratne efekte, i mnogi pro-lajferi tvrde da izazivaju pobačaje. Gde su tu muškarci/nevoljni očevi? Јефимија Крунић and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Шта више...дозволио бих абортус али бих додао законску одговорност и казну у смислу одузимања права на све врсте помоћи у будућим трудноћама...и то наравно оним мајкама које су из чисте бахатости радиле абортус.. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Misliš da ne žele da insistiraju? Misliš da je kontracepcija uvek samo žensko pravo, odgovornost i odluka? Misliš da žene koje su uzgajane u društvu gde se muškarac sluša i ne kaže mu se "ne" odjednom postaje jaka i samosvojna i kaže svom dragom "Stavi kondom ili odlazim"? Ili pristaje da ga ne naljuti jer njega kondomi stežu. A pilule su skupe, imaju propratne efekte, i mnogi pro-lajferi tvrde da izazivaju pobačaje. Gde su tu muškarci/nevoljni očevi? То није никакво оправдање....толико жели секс да ће прихватити и уз ризик да затрудни....е то је бахатост на делу... ...а колико знам постоје и кондоми за жене... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Шта више...дозволио бих абортус али бих додао законску одговорност и казну у смислу одузимања права на све врсте помоћи у будућим трудноћама...и то наравно оним мајкама које су из чисте бахатости радиле абортус.. OSudio bi tek tako buduce bebe na ovu monstruoznost? Sta su ti bebe krive? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 jer njega kondomi stežu Па нису српски мушкарци криви што су обдарени... Никола Поповић, Ђуро Станивук and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 OSudio bi tek tako buduce bebe na ovu monstruoznost? Sta su ti bebe krive? Нема ово везе са будућим бебама..али никакве...ово само тој жени може да буде казна...и не буди патетикус... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Misliš da žene koje su uzgajane u društvu gde se muškarac sluša i ne kaže mu se "ne" odjednom postaje jaka i samosvojna i kaže svom dragom "Stavi kondom ili odlazim"? Ово сам морао да издвојим као предрасуду.... Наравно да жена може да каже "не" и да оде...у супротном је силовање....а немојте да испадне сад да смо ми Срби манијаци силоватељи.... Госпоја Парадоксологија, иако се слажем са једним делом вашег писанија, морам рећи да имате врло непромишљене изјаве.. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ja sam od ginekologa dobio infomraciju da je mnogo prvih trudnoca neuspesno i da se to smatra normalnim. JEdnostavno se plod ne rezvije kako treba i potrebno je da se izvrsi abortus. Ma nekad žene ni ne znaju da su trudne, pa bude spontani u 5-6-7. nedelji. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука