Jump to content

Православни документарни филмови

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Препоручена порука

Хвала оче. Таман хтедох да те обавестим како сам ову тему одавно поставио https://www.pouke.org/forum/topic/24061-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B5/ кад видим да линк за видео не ради  :good2:

Подели на овим сајтовима

• Гости

•  
  •  
10. септембар 2013. 22:23 Категорија: МАНАСТИРИ "Ту је Богородица ногом стала" .

djunis.jpg

Емисија "Записи поред пута" БН телевизије о манастиру Покрова Пресвете Богородице у Ђунису.

Подели на овим сајтовима

Али нема више у 'HD'-квалитету?

Не знам. Отац Иван је био недавно постављао ову тему са видеом. Не знам у ком је формату био снимак.

Онај главни је на жалост уклоњен. Мада, није то толико страшно. Битна је порука филма, која је заиста квалитетна и јака. Просто тера човека на преиспитивање и дубоко размишљање.

Подели на овим сајтовима

Да ли је свака реч, коју ми сматрамо ружном, псовка? Мислим, не бих да саблажњавам сад неког са примерима, али свака од речи које се помињу у псовкама има своје значење које би у неком ванпсовачком контексту требало да буде прихватљиво. То су српске речи које су табуизиране због псовања. Мислим, зашто је у реду рећи секс, а не - српски израз за то?

Подели на овим сајтовима

Па да. Страсти упропастише речи. И сад не смем да користим српске речи када причам о човековој анатомији, јер је то срамота. ЕУфемизми и лицимури...

Подели на овим сајтовима

Заправо мого би да користиш српске речи ако нађеш бестрасне Србе, којима те речи у души не праве страсну пометњу. 

Некако ја сам приметио да најстраснију и најстрашнију ( да се не збуните) пометњу ове речи изазивају код најпреподобнијих лицимура.

Подели на овим сајтовима

Заправо мого би да користиш српске речи ако нађеш бестрасне Србе, којима те речи у души не праве страсну пометњу. 

У праву си. Вероватно би и ја добио којекакве асоцијације да неки професор или професорка почне да користи наше, народске изразе на неком предавању. :)

И приметио сам да неке домаће речи, које нису у честој употреби у псовкама, а синоними су са неким другим речима које јесу, немају ту табу ноту.

Ако неког занима које су то речи, послаћу му их пп. :D :D :D

Подели на овим сајтовима

Трудим се да не псујем...алергичан сам кад неко псује Бога...а највише алергијске реакције имам на то кад чујем да жене псују..

Моја баба, жена са села, након целог дана рада, што по њиви, што по кући, кад дође ред да се намири стока, поготово свиње, њој ваљда све преседне и онда крене лавина...људи моји, шта ту можете чути, јадне оне свиње...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...