Jump to content

Православни документарни филмови

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Препоручена порука

Сваки пројекат ђакона Ненада је све бољи. Човек подиже висину коју треба прескочити као Бубка својевремено.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Свети мучениче Јевгеније, помоли се за наш грешне. Помоли се и за српски народ и за све оне који страдају и који вапе за Божијом помоћи. Помози војницима, помози свима да се спасу. 

Данас сам гледао више клипова и један филм о светом мученику Јевгенију, али и о дешавањима у Чеченији средином 90их. Признајем, много тога не знам и ово је једна од тих ствари, цела та прича о рату ми је била позната, али нисам знао о чему је заправо реч. 

Како је и тамо страдао народ и колико се напатио... а нико да их спасе и притегне им у помоћ. Људи су гинули, па чак и по цену да остану верни Христу! Како је то снажно осећање које обузме човека! Њихова одлучност, њихова простодушна вера, њихов понос да гину за своје. 

А ми!? Шта ми радимо!? Дижемо панику и пљујемо по Србији онда када не можемо да одемо на море и купимо себи ајфон! Мушкарци се скроз разводнили - ја сам скроз разводњен. Кад би био сутра рат ја не бих знао поштену ни пушку да држим, а камоли да спашавам људе око себе и дајем живот за отаџбину, јер бих га свеједно изгубио својом неспособношћу.. Фали нам корен, једноставност, простота речи и фали нам душе у нашим животима. 

У наше време говори се о немој и чулној патњи која има моћ да раздире душу на комаде, док су ове мученике раздирали на комаде уживо. Ножем, секиром, моторном тестером. Стидим се себе јер ја о ово чак не могу ни да замислим, а камоли да доживим. 

Не пљујмо Светињу, чувајмо је! Србија је светиња, жена је светиња, брак је светиња, Христос, крст у души је светиња! Чувајмо светињу!

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

хвала за тему...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

hederNasledje.jpg

Документарна серија КОНСТАНТИНОВО НАСЛЕЂЕ (Православна култура – ХХI век) направљена је је као дијалог ...

http://www.eparhijaniska.rs/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%92%D0%B5

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Дивно !!!!!!!!!!

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Stigle su i ostale 3 epizode, pa da ih postavimo...

4. epizoda

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

5.epizoda

Подели на овим сајтовима

6.epizoda

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...