Trifke Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 tražio si komentar, ja sam ostala bez teksta, za mene su ova dva slova roman Ma uredu i ja sam to rekao vise onako pesnicki! Razumeo sam ja tebe. :good2: Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Документарни Филм о Богољубивим монасима и мирјанима који хоће да изграде скит далеко насељен ван цивилизације у веома тешким условима Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! JESSY је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 :aplauz: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Film je neobican. Treba ga odgledati do kraja. Poruka je duboko hriscanska. Čovek se s porodicom vraća u grad. Auto im iznenada staje u sred nedođije. Kako je noć blizu, odlučuju da prenoće i sutradan potraže pomoć. Ali probudivši se ujutro, on shvata da je u kolima sam, i da su mu žena i sin nestali bez traga. Kreće u potragu, ali počinju se dešavaju neke mnogo čudne stvari... https://www.youtube.com/watch?v=vR2NG-LiAqE nana and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 6, 2014 Гости Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Гледао сам га, фантастичан филм. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Mozete spojiti ove dvije teme, pod naslovom ove danasnje, i ako ima jos temica o slicnim ruskim filmovima. https://www.pouke.org/forum/topic/35621-ruski-film-duhovna-tematika/ ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 `начи да погледам? bgpj је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Onako ... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Одгледах овај филм,одличан!! Има ли неко неку препоруку на ову тематику типа Острво,Капела Анђела и остало? Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blagoje Jovovic Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Ајте неко созерцање о овом филму. Дакле сконтах оно двоје у лику људи и пса и змије су очигледно демони,међутим кад он тражи опрост,па на крају и од Господа они промене фацу и осети се да нису тиме задовољни,али шта хтедох...дакле ипак је убио жену и дете,диловао дрогу и био наркоман и демони су донекле у праву са оним да је он њих тражио и да се њима приписисује много тога што људи сами смисле и ураде,али да ли је њихова реакција знак да је Господ опростио у задњем тренутку или шта ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Ајте неко созерцање о овом филму. Дакле сконтах оно двоје у лику људи и пса и змије су очигледно демони,међутим кад он тражи опрост,па на крају и од Господа они промене фацу и осети се да нису тиме задовољни,али шта хтедох...дакле ипак је убио жену и дете,диловао дрогу и био наркоман и демони су донекле у праву са оним да је он њих тражио и да се њима приписисује много тога што људи сами смисле и ураде,али да ли је њихова реакција знак да је Господ опростио у задњем тренутку или шта ? Pa ja sam shvatio da jeste jer u suprotnom bi se radovali. Svidja mi se to sto se prikazalo kako demon stvarno radi, ulepsavajuci stvqrnost oko nas i ono sto nam je iskusenje cini lepsim i sladjim. Tako i kuca i sve u njoj i oko njega postaje realno cim on dodje k sebi. Blagoje Jovovic је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mini Mi Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Ајте неко созерцање о овом филму. Дакле сконтах оно двоје у лику људи и пса и змије су очигледно демони,међутим кад он тражи опрост,па на крају и од Господа они промене фацу и осети се да нису тиме задовољни,али шта хтедох...дакле ипак је убио жену и дете,диловао дрогу и био наркоман и демони су донекле у праву са оним да је он њих тражио и да се њима приписисује много тога што људи сами смисле и ураде,али да ли је њихова реакција знак да је Господ опростио у задњем тренутку или шта ? 1:25:32 језива сцена у којој је сотона изгубио битку па се зато изобличио и ђипио са столице. Тако да Господ јесте опростио главном лику (који притом јако асоцира на Николаса Кејџа) јер Му је овај завапио за опроштај у последњем тренутку, пре него што је попио метак. Хвала Трифкету за супер филм. Trifke and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Изашао је четврти део филма ,,Три приче" са преводом на српски језик. Лепа вест! Таман да се мало духовно окрепимо. Који вам се део највише допада и зашто? feeble, Данче*, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Odgledao sam sinoc cetvrti deo,a najbolja prica mi je o ona tri starca na pustom ostrvu .Mislim da je ovaj za nijansu malo slabiji od predhodna tri,al opet dobar na svoj nacin. Никола Поповић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 15, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Много леп филмић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука