Jump to content

Da li pravoslavlje odgovara srpskom mentalitetu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

A sta je sa starosedeocima ?

svi evropljani su starosedeoci vojvodine i balkna. U vreme ledenog doba u evropi je bilo izmedju 10 i 50 000 ljudi, tad su i nastale one haplo grupe o kojima pricas, posle kda se povuklo ledeno doba raselili su se sa balkana ka gore. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

svi evropljani su starosedeoci vojvodine i balkna. U vreme ledenog doba u evropi je bilo izmedju 10 i 50 000 ljudi, tad su i nastale one haplo grupe o kojima pricas, posle kda se povuklo ledeno doba raselili su se sa balkana ka gore.

Samo haplo tip I . I ni jedan vise.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A sta je sa starosedeocima ?

срби су били староседеоци , ал увек под туђом влашћу, некад су били доминантни, некад не...реално, ако се осврнемо на историју свако онда има права на Војводину.

Подели на овим сајтовима

срби су били староседеоци , ал увек под туђом влашћу, некад су били доминантни, некад не...реално, ако се осврнемо на историју свако онда има права на Војводину.

Pa ako svi imaju pravo onda imaju i srbi? Znaci nismo osbajali tudju Vojvodinu jer je nasa.

Подели на овим сајтовима

Primjetno je da su oba zlocinci prema Srpskom narodu.Nacionalizam i Fasizam nisu isti pojam,tebi je to jos uvek neprihvatljivo, pokusaj shvatiti da je nacinalizam velika stvar i sa hriscanskog aspekta  jer se nacinalizmom ljubi bliznji,dok se fasizmom atakuje na sve razlicitosti kod drugih naroda.A Srbi ne mogu biti Fasisti,jer recimo u toj Vojvodini niko ne dirama minimum 30 razlicitih nacinalnih manjina,kao sto niko nije proterao Albance sa KiM,vec oni Srbe.

Zlocinci su oni i na Srpskom i nad Hrvatskim narodom. 

Fasizam je aspekt, forma, oblik nacionalizma. Isto kao i nacizm. Vi nacionalisti cesto dodjete blizu, a ponekd i skroz udjete u te ideologije u svojim politickim idejm. U praksi, nacionalizam je uvek vodio u fasizam ili nacizam ili neku drugu vrstu diskriminatorsko autokratske politike. 

Ukidnje tudjih prava, stvrnje gradjana prvog i drugog reda po nacionanalnosti itd.

Prosto ako pogledas svud gde je vladao taj ncionalizam se desila veca ili manja diskriminacij drugih nacija, naroda, opredeljenja.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa ako svi imaju pravo onda imaju i srbi? Znaci nismo psvajali tudju Vokvodinu jer je nasa.

има права онај коме се може, има ли доказ да је целокупна војводина, са границама које су ушле у састав краљевине Србије, пре тога у историји била у саставу Србије, са свим тим грницама?

Подели на овим сајтовима

има права онај коме се може, има ли доказ да је целокупна војводина, са границама које су ушле у састав краљевине Србије, пре тога у историји била у саставу Србије, са свим тим грницама?

Ima li dokaz da je austrija postokala pre 998. godine kada je prvi put pomenut naziv austrija? To je prvo pominjanje pojma austrija u istoriji evtope.

Подели на овим сајтовима

Ima li dokaz da je austrija postokala pre 998. godine kada je prvi put pomenut naziv austrija? To je prvo pominjanje pojma austrija u istoriji evtope.

кога брига, победници пишу историју, већи кер наскаче на мањег.

Ако не послујеш како треба немаш пара, ако имаш пара онда лако нађеш оправдања у историји за било који освајачки подухват.

Албанци се намножили на кососву па узели Косово, некада смо ми биолошки издоминирали на теритируији Војводине па се присјединили Србији...шта ће сутра бити... па зависи све од интереса и материјалних могућности.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

кога брига, победници пишу историју,.

U slucaju Vokvodine to smo mi Srbi, svoji na svome ... Od pamtiveka ...

Nezvane goste, germane, smo vratili kuci ...

Подели на овим сајтовима

”Моја мајка знала је да не волим Немце, и никад није одобравала то моје расположење. Једног дана пошли смо на колима у посету мојој млађој сестри, која је живела на неких петнајест миља даље од Идвора. На путу прођосмо кроз велико село Ечку, у коме су помешано живели немачки, румунски и српски сељаци. И ту је јасно падала у очи разлика у изгледу кућа, света и њиховом начину како крећу на своје свакодневне послове. Немачки сељаци су далеко одмакли и испред Румуна и Срба. Мајка ми скрете пажњу на то, али ја не одговорих ништа. У то прођосмо поред велике сеоске католичке цркве, која је личила на саборницу. Причали су ми да су је подигли немачки сељаци из Ечке, а мајка ми додаде: како је та црква пуна недељом и празницима, како је ту свештеник један врло учен и добар човек. Када смо прошли поред мале и неугледне српске православне цркве, мајка ће рећи: "Зар се ти не би постидео када би Свети Сава сишао поново на земљу, па, пошто би видео дивну немачку цркву, погледао на ову колебу која се зове православна црква? Али, и ако је тако мала, никад није пуна, сем када су венчања или се даје парастос каквом богаташу, па се очекују велике гозбе."

И опет ја не одговорих ништа. Нисам волео те "туђинске уљезе," како су неки звали немачке насељенике. То збуни мало моју мајку. Али баш тада поред нас изађоше две сељачке девојке. Носиле су воду са реке у сјајним бакарним котловима. Бакрачи су висили на крајевима обрамице, једне покраће витке мотке која је била згодно намештена на раменима младих водоноша, тако да је увек одржавала равнотежу између котла напред и котла за леђима. Напред је ишла једна плавуша са папучама на ногама. На њој је била проста загасито плава хаљина, па се на њеном младалачком стасу огледали наизменични делови ритмичних покрета. Ти покрети су тачно одговарали љуљању сјајних бакрених ведрица, које су се спуштале доле и дизале горе као двогуба шеталица на сату, савијајући гипко обрамицу на њеној тачци ослонца: на рамену лепе водоноше. И ако су котлови били напуњени до саме ивице, из њих се није пролила ни једна кап воде. То је постигнуто тиме што је водоноша савршено подешавала увијања свога тела према угибању обрамице. Девојка, обрамица и сјајни котлови дивно су пристајали једно другом. Потсећали су на складно струјање слатке жице на музичком инструменту. И оку је тај призор пријао и ја то приметих. Када чу тај неочекивани излив усхићења, мајка се умеша да опет напомене. "То ти је немачко дете; лепо је заиста. И срце и душа су јој у оном њеном послу. Али ти не смеш заборавити на своје обећање, ако те случај нанесе на такву лепу девојку у Берлину. Мораш се оженити само Американком ако желиш да останеш у Америци, а ја знам да ти то желиш."

Очевидно ју је заплашила помисао да ће ово њено хвалисање Немаца прекренути моја расположења и сувише на другу страну. Друга водоноша била је нека незграпно накинђурена девојка, босонога. Путању није бирала, а по путањи остајао би траг од воде која се обилно изливала из њених бакарних котлова. "То ти је дивља Влајиња," приметиће моја мајка; "зна ти та играти коло као вила, али мрзи свој посао, и не мили јој се да носи воду. Таквих девојака никад нећеш наћи у Берлину. Немци не трпе свет који са љубављу не приступа својим свакодневним дужностима." Мајка ми је са дивљењем говорила о штедљивим, брижљивим и вредним немачким насељеницима у Банату. Сељацима у Идвору увек их је истицала као узор. А када је чула како ја хвалим Хелмхолца, а исповедих јој своју расну мржњу према Немцима, није жалила труда да би изнела своје моћне, необична убедљиве разлоге против тога душевног отрова. И њени напори били су крунисани дивним успехом.

Када сам се из Идвора вратио у Берлин, све ми је некако друкче изгледало, пријатније и милије.”

Подели на овим сајтовима

U slucaju Vokvodine to smo mi Srbi, svoji na svome ... Od pamtiveka ... Nezvane goste, germane, smo vratili kuci ...

Срби су своји на своме од егејског мора па а север...ја ти причам о тренутним могућностима у датим историским околностима.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

i, tako...sada bi mogli da se vratimo na temu.... 1324_womens

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

”Да ли враћање на тему одговара српском менталитету”
ocito - ne...... :)))

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...