Jump to content

Православље и асертивност

Оцени ову тему

Препоручена порука

.Eto ja se ucim...nadam se da cu uspjeti. :))) Sa Bozijom pomoci.

Сања, ма већ си добила прву рунду у борби са овим проблемом. prstgore

Сасвим је извесно да ћеш успети јер  се из твојих речи види да си свој проблем  одлично сагледала  са свих страна а то је, мени се бар чини , најзначајнији корак.  Говорим из личног искуства преласака из неасертивног  у   ( да тако кажем , за сада)  напола  или селективно асертивну .smesko.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da nam psihologija moze mnogo da pomogne.......... u teorijskom smislu,kao i ova tema,kao i ovaj forum.Svi mi na forumu mozemo da izrazavamo slobodno svoje stavove i osjecanja,ali je pitanje koliko smo asertivni u praksi.Asertivnost se uci i trenira u praksi,kroz odnos sa asertivnim i neasertivnim sagovornicima.I od jednih i od drugih mozemo mnogo da naucimo.

...I ja se iskreno nadam. :)

Ма слушај ти Нану сад  :0104_cheesy:  ( све у поверењу ко да је на пп. :bla:  )... управо  имаш и један разлог више  да останеш још дуго са нама и да се укључујеш  без устручавања .

Тешко је на једном месту  наћи овакво мноштво разноврсних тема и активних учесника,.. има нас овде и  с'  ко'ца  и  с'конопца, Хвала Богу и дооооста оних дивних позитивно асертивних ......дакле непресушни полигон за вежбу док  не ухватиш   "штос"                      dada  bighugbighug

• Волим 1

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

...постоје људи који веома вешто манипулишу другима...

..наравно, то не могу радити са свима....

...да ли сте увек свима на располагању....?

...умете ли да препознате границу када треба одбити нечије захтеве......?

...колико сте стрпљиви и толерантни....?

...да ли се слажете са констатацијом да су добар и луд браћа....?

NoBelene.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Pazite samo ako u Grčkoj nekome kažete 'ne'...pošto to na grčkom znači 'da'

:)))

Подели на овим сајтовима

Вежбам. А добар и луд браћа...ако су, само нек се воле...

Подели на овим сајтовима

Веома ретко. : *

Па и кад то учиним, будем и сама шокирана

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Vezbam i ja... sto rece Danka pojesce mi usi.

Inace sam uvek cutala, slusala, tolerisala... promena je usledila od kad postadoh majka, a krenulo je sve zbog bapskih prica oko trudnoce i posle oko deteta... morao je i moj glas da se cuje. Pokusavam da to bude ono kulturno NE sa smeskom :-D

Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013.

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ако проценим да му намере нису добре , итекако то могу да му кажем . :ladan:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...