Jump to content

Шта вас привлачи, а шта одбија...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Имам два тешка питања.

Како би сте Ви одговорили на њих?

1.

Шта Вас привлачи код супротног пола, а шта одбија?

Постоји ли нека (не толико изражена, не потпуно свесна) наклоност или одбојност према неком карактеру, особини или физичком изгледу?

Колико је привлачност/одбојност дело "хемије", а колико последица садашњих ставова, предрасуда, убеђења, прошлих искустава?

2.

Да ли Вам се чини да људи данас у везама са супротним полом укључују превише рациа и анализирања, а мање поверења, спонтаности и искрености?

Подели на овим сајтовима

Одбија ме хвалисање, гордост, паметовање, издизање изнад других, претјерана брига о изгледу, опсједнутост новцем, немање циља, одбија ме кад неко не жели породицу - већ само провод, има тога пуно, лажи ме убијају у појам, а волим...волим искреност, кад је онај који ми се свиђа ту кад га требам, кад ми не говори да драга и како ти хоћеш, волим кад се труди, волим кад се не стиди да ради, и кад се не стиди мене првенствено - а и то се дешавало. Кад се сјетим написаћу још  :).

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Postoje ljudi koji zrace nekom toplinom, verom, radoscu... oni me privlace. Ljudi ukraseni vrlinama, u koje se moze uzdati... Dostojanstveni i odmereni... Ljudi sirokih pogleda i duboki do beskraja, koji mnogo govore i kad cute. To mene privlaci.

Sve ono suprotno od toga ili me rastuzuje, odbija ili me cini ravnodusnom...

?????? ?? ???????????/????????? ???? "??????", ? ?????? ????????? ???????? ???????, ??????????, ???????, ??????? ??????????

Mislim da je verovatno "hemija" zapravo posledica stavova, predrasuda, ubedjenja ili proslih iskustava. A mozda isto tako posledica i zdravih stavova, zdravog rasudjivanja, iskustva i sl... koji dovedu do toga da se ljudi prosto `prepoznaju`.

?? ?? ??? ?? ???? ?? ???? ????? ? ?????? ?? ????????? ????? ???????? ??????? ????? ? ???????????, ? ???? ????????, ??????????? ? ???????????

Mislim da cesto ukljucujemo previse posesivnosti.. Ja nemam nista protiv racia, jer bez njega mozda bi spontanost bila previse `spontana`. Zapravo, ne vidim nigde jasnu granicu izmedju uma i srca, zar to ne bi trebalo da je jedno u drugom?

Подели на овим сајтовима

Ма Мишел,био сам јасан,прогутао бих њену духовну и сваку другу слабост,у корист спољашне привлачности...

Супротно,чисто сумњам...

Ти буди само лепа,не брини за репа...  0102_laugh

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Мени се чини да сви више или мање заиста носимо наклоности ка одређеним карактерним цртама других, па и физичком изгледу... Симпатишемо неке детаље, прижељкујемо поједине лепоте, одушевљавају нас одређени гестови, ставови, начини мишљења, однос тог неког према околини, гајимо неке стандарде елиминационог карактера... Е сад каквог су порекла ти наши критеријуми :)... вероватно има свега од набројаног у првом посту на теми. Увек стоји питање шта тражимо, шта нам је пресудно, и самим тим ко или шта су били васпитачи тог и таквог укуса, на којим основама смо се градили, и из чега смо црпели себе саме....

Али оно што сам хтела да кажем, јесте да цео тај наш формирани калуп који чини окосницу нама привлачног и који диктира, грубо речено, потрагу за неким ко би се могао укалупити - мислим да пада у воду при искуству сусрета са једном личношћу, уникатном, непоновљивом... која носи спој и онога што преферирамо и онога према чему смо индиферентни и онога што нас иритира.... али све складно, на најбољи могући начин осмишљено, јединствено... где на крају ви ништа не бисте мењали јер схватате да је то уметност Божија на делу... само треба да смо довољно отворени да препознамо то, да онда пређемо преко свих будаластих, површних и слабих ствари које у том неком назиремо и да извлачимо на светло све оно предивно и сјајно што се нико други није довољно потрудио да види...

А рацио и спонтаност... уколико се искрено прилази неком онда се они уопште не супротстављају, нема или/или, него и/и... тако некако мислим... :).gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' />

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Ако се жива ограда не креше редовно - прелази у комшијско двориште.

ТАЧКА

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Мене код женског пола привлачи благост, скромност, смиреност, озбиљност, радосна туга, душа ватрена, весела и тело нимфе и наравно свака врлина.

Мада, свака је жена лепа и осећам да, када бих се истински заљубио, привачило би ме и саамо њено постојање ма какво било.

Одбија ме женска гордост и непослушност, нервоза и бесконачан монолог сакривен у форми дијалога.

Подели на овим сајтовима

Знам да ме не привлачи калуп мога ума или иделни типови..јер обично не бива тако..

Систематика случаја..Према томе..Невероватно је увек најлогичније  0110_hahaha

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...