Jump to content

Episkop Artemije na saslušanju

Оцени ову тему

Toma

Препоручена порука

Наставља се активност анти-црквених сајтова усмерених на рушење ауторитета СПЦ

Постављена слика

Администратор Епархије Рашко-Призренске Епископ Атанасије критиковао је јуче отварање новог анти-црквеног интернет-сајта под именом Епархије Рашко-призренске, у коме текстове потписују извесни "монаси Епархије Рашко-призренске":

"Реч је о незнавеним и заблуделим људима, који својим лажима додатно отежавају положај епископа Артемија у чију корист наводно пишу. Тиме показују само да не знају ни шта је Црква ни поредак у Цркви и тиме следују неделима Симеона Виловског који је свог владику и Епархију довео у овај положај."

Већ неколико последњих година група ултра-радикалних монаха и лаика у СПЦ покренула је рад неколико анти-црквених сајтова међу којима су Газиместан, Ихтус, Мараната, Борба за веру, Новинар.де и други. У архиви Симеона Виловског, у манастиру Грачаница, пронађена је фасцикла са низом текстова које је он писао за ове форуме заједно са још неколицином монаха Епархије Рашко-призренске. Ту су се посебно истицали јеромонах Бенедикт Прерадовић, настојатељ манастира Свети Архангели, који је удаљен прекјуче из манастира Грачанице због неузимања благослова од надлежног архијереја и арогантног понашања. Уз њега је најактивнији јеромонах Ксенофонт Томашевић из истог манастира, који је иначе 2005. године једногласном одлуком братства удаљен из манастира Дечани због стварања раздора и неуравнотеженог психичког понашања. Познато је да су њима активно помагали и поједини монаси из Црне Реке са благословом игумана Николаја, посебно јеромонах Наум. Ова и још нека друга "верна чеда владике Артемија" како сами себе зову, стоје и иза најновијег анти-црквеног сајта на коме пропагирају најбезочније измишљотине против Епископа Атанасија и Синода СПЦ.

На овим пара-црквеним сајтовима се редовно објављују већ годинама најгоре лажи и увреде усмерене најпре и против Патријарха Павла, а сада и против Патријарха Иринеја и најугледнијх епископа наше Цркве. Нажалост, писанија ових заблуделих људи некритички преносе и поједини штампани медији међу којима се нарочито истичу Франкфуртске Вести, у којима новинарка Рада Лончар на крајнје непрофесионалан начин даје већ годинама искривљену слику о збивањима у Епархији и води личну медијску кампању против Епископа Теодосија и манастира Дечани.

У наставку истраге о неканонским активностима Симеона Виловског и његових саучесника у Епархији, посебна пажња ће бити посвећена и анти-црквеној делатности ове групе "монаха Рашко-призренске Епархије", од којих су неки пре два дана активно ширили преко мејлова и телефонских порука лажи о наводном заточеништву Епископа Артемија како би изазвали нереде у манастиру. Један припадник "Покрета 1389", који је био огорчен због покушаја злоупотребе овог покрета у Грачаници 14. фебруара, посведочио је да их је јеромонах Ксенофонт у манастиру Св. Архангели лично инструирао како треба да ослободе манастир од "узурпатора Атанасија и Теодосија".

Објавила Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска у 01.22

Опростите али ја овоме не верујем ни реч. Сви оклеветани у овој вести су само желели да виде владику +Артемија. На вратима Грачанице су их дочекали КФОР, КПС и дечански монаси (ваљда нису имали шта радити у своме манастиру, а познати су и као непослушници налдежном епископу +Артемију) и бранили им да уђу из само њима знаног разлога. Колико год се желе приказати у лошем светлу вести из других извора осим оних које пласира владика +Атанасије, утолико ја не верујем ни ономе што долази са сајта одакле је горе написана вест пренешена. На крају крајева опште познато је да је епископ +Атанасије мимо сваког реда и закона СПЦ преузео епископску дужност и да је такав поступак одобрили и благословили Патријарх и Синод СПЦ (е ово ми тек никако није јасно). Зато су поједина браћа тај чин и назвала блицкриг јер се све заиста тако и изведено. Све је учињено како не треба и не приличи православном хришћанину (и још противзаконито) и то на почетку Часног Поста. Како да се неко трудио да што више обешчасти веру и страдалну Епархију рашко-призренску и косовско-метохијску. Ово какви се начини практикују за решавање "проблема" унутар СПЦ најмање ће самој Цркви и верном народу добра донети. Нисам нимало идолатричан човек (како неки неистомишљенике виде) и нисам никакав зилот. Ово је само моје скромно размишљање (и мени је као и многима Бог за то разум дао) и став у вези претходних немилих догађаја на нашем КиМ.

Веома поштујем владику Атанасија, али овдје се зезнуо за Газиместан, тј. навео је нетачну информацију. Идејни творац Газиместана јесте секретар владике али не владике Артемија. На дан када је "мозак" Газиместана разоткривен, сајт и форум је угашен. То знам јер сам у то вријеме био активан у "случају Газиместан". Касније је тај исти "бивши секретар", покренуо сајт савест, али и тај се сајт већ дуже вријеме не ажурира, не знам који је разлог.

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ведране, можеш ли да изнесеш информацију о коме се ради? Ја верујем да су сви они удружени и да се ту врти један мали број људи.

Подели на овим сајтовима

Ведране, можеш ли да изнесеш информацију о коме се ради? Ја верујем да су сви они удружени и да се ту врти један мали број људи.

Zasto ste skinuli tekst vladike Jefrema o reformatorskoj liturgíji????

Mozda u takvim vasim postupcima treba da trazite uzroke nastajanja foruma koje kritikujete.

Sto se tice foruma "gazimestan", nema teorije da mozete saznati ko je vodio taj forum.

Posto sam bio jedan od vodja tog foruma, tvrdim vam, da nemate sanse da saznate ko je tu sve pisao.

Jedino sto mozete saznati je to, da je forum "gazimestan" bio moj forum i sva ona :drugarstvo: medju nama je bilo foliranje.

Подели на овим сајтовима

E moj Vedrane, jos nisu ukapirali da sam ja bio alfa i omega foruma "gazimestan".

Помаже Бог брате Вукмане. Нисмо се чули, има година и баш овдје да се нађемо.

Када се само сјетим оне наше "договорене туче", ти са Газиместана и ја са соз-рс  :drugarstvo:

И онда када си ме назвао и кад смо један другом, ипак смогли снаге да опростимо, и онда је дошло до "пуцања Газиместана" по шавовима.

Била су то интересантна времена.

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

Mozda u takvim vasim postupcima treba da trazite uzroke nastajanja foruma koje kritikujete.

Sto se tice foruma "gazimestan", nema teorije da mozete saznati ko je vodio taj forum.

Posto sam bio jedan od vodja tog foruma, tvrdim vam, da nemate sanse da saznate ko je tu sve pisao.

Jedino sto mozete saznati je to, da je forum "gazimestan" bio moj forum i sva ona klapklap medju nama je bila foliranje.

Баш не сазнасмо ништа,јер је све обавијено "велом мистике"...што се да видети из реченог. :drugarstvo: Брате,шта је са тобом?  Да ли се ти то шалиш сам са собом или са нама? :cheesy2:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

...

Већ неколико последњих година група ултра-радикалних монаха и лаика у СПЦ покренула је рад неколико анти-црквених сајтова међу којима су Газиместан, Ихтус, Мараната, Борба за веру, Новинар.де и други. У архиви Симеона Виловског, у манастиру Грачаница, пронађена је фасцикла са низом текстова које је он писао за ове форуме заједно са још неколицином монаха Епархије Рашко-призренске. Ту су се посебно истицали јеромонах Бенедикт Прерадовић, настојатељ манастира Свети Архангели, који је удаљен прекјуче из манастира Грачанице због неузимања благослова од надлежног архијереја и арогантног понашања. Уз њега је најактивнији јеромонах Ксенофонт Томашевић из истог манастира, који је иначе 2005. године једногласном одлуком братства удаљен из манастира Дечани због стварања раздора и неуравнотеженог психичког понашања. Познато је да су њима активно помагали и поједини монаси из Црне Реке са благословом игумана Николаја, посебно јеромонах Наум. Ова и још нека друга "верна чеда владике Артемија" како сами себе зову, стоје и иза најновијег анти-црквеног сајта на коме пропагирају најбезочније измишљотине против Епископа Атанасија и Синода СПЦ.

...

Веома поштујем владику Атанасија, али овдје се зезнуо за Газиместан, тј. навео је нетачну информацију. Идејни творац Газиместана јесте секретар владике али не владике Артемија. На дан када је "мозак" Газиместана разоткривен, сајт и форум је угашен. То знам јер сам у то вријеме био активан у "случају Газиместан". Касније је тај исти "бивши секретар", покренуо сајт савест, али и тај се сајт већ дуже вријеме не ажурира, не знам који је разлог.

Владика Атанасије и не пише да је Симеон тај секретар са Газиместана, прочитај пажљивије. Он само објашњава читаву ту ситуацију за упознавање оних који не знају о чему се ради.

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

E moj Vedrane, jos nisu ukapirali da sam ja bio alfa i omega foruma "gazimestan".

Када се само сјетим оне наше "договорене туче", ти са Газиместана и ја са соз-рс  :drugarstvo:

И онда када си ме назвао и кад смо један другом, ипак смогли снаге да опростимо, и онда је дошло до "пуцања Газиместана" по шавовима.

Onda sam odlucio da ukinem sajt.

Tako da si ti zasluzan, za ukidanje sajta. 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Jedino sto mozete saznati je to, da je forum "gazimestan" bio moj forum i sva ona klapklap medju nama je bila foliranje.

Баш не сазнасмо ништа,јер је све обавијено "велом мистике"...што се да видети из реченог. :drugarstvo: Брате,шта је са тобом?  Да ли се ти то шалиш сам са собом или са нама? :cheesy2:

Brate, prvo mi odgovorite, zasto skidate tekst vladike Jefrema u kojem raformatore liturgije rastura skroz naskroz i to knjigom samog vladike Atanasije Jevtica.

A to o gazimestanu, znao sam da mi necete vjkerovati, ali iskreno, to je bio moj sajt, ja sam bio i asistent i pisao sam pod svojim imenom. A ostale ucesnike ne bih odao ni za zivu glavu.

To sto su navodno neki tekstovi pronadjeni kod nekih monaha, to je samo znak da smo po manastirima bili citani.

Takodje moram da vam kazem, da sam imao dvojicu vladika iz SPC koji su me snabdijevali informacijama.

Izvinite, ali vise od ovoga ne smijem da vam otkrijem.

Подели на овим сајтовима

Оче, не знам да ли сте "пратили форум Газиместан", ту је писао неко под ником асистент, након бановања вукмана, јер је мени (ја сам био једини који је писао са пуним именом и презименом, као и брат Вукман) и нашег јавног вријеђања, ипак смо смогли снаге да један другом опростимо. Тај асистент, је умислио да сам ја Вукмана наговорио, не знам ни ја шта и он га је бановао. Иначе асистент, је био ђакон од владике и пар дана прије рукополагања, он је разоткривен. Ја не бих сада овдје да напишем име и презиме тог свештеника, само би навео једну интересантну информацију. Асистент је постављен за свештеника у парохији, гдје живи Вукман  0104_cheesy и игром чудних околности, Вукман је уселио асистента у неки стан (тј. помогао му је око уноса ствари у стан). Асистен је након тога престао да пише, мада се и он и његов отац, који је исто свештеник са времена на вријеме јављали по неким "квазизилотским" форумима. Интересантна је та чињеница, да имамо фотографије асистента са неким протестанским свештеницима :cheesy2: . . . мени је лично био интересантан на савест.орг, супер интересантни текстови, читао сам са ужитком и баш сам се смијао, знајући ко стоји иза тог "пројекта" . . . и могу само да кажем "јадни ти чувари Православља" . . . или примјер ради Дирк, исто имамо фотографије тог човјека, којем је живот "окренуо леђа", али ако буде потребе, "све тајно, биће јавно"  :drugarstvo:

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

Када се само сјетим оне наше "договорене туче", ти са Газиместана и ја са соз-рс  :cheesy2:

Onda sam odlucio da ukinem sajt.

Tako da si ti zasluzan, za ukidanje sajta. 0104_cheesy

Сјећаш ли се хакера, који је сваки дан обарао сајт верујем?! И када сам му ја рекао да обори мој сервер и да ми провали у рачунар и није могао, па је полудио због тога :drugarstvo:

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

A to o gazimestanu, znao sam da mi necete vjkerovati, ali iskreno, to je bio moj sajt, ja sam bio i asistent i pisao sam pod svojim imenom. A ostale ucesnike ne bih odao ni za zivu glavu.

To sto su navodno neki tekstovi pronadjeni kod nekih monaha, to je samo znak da smo po manastirima bili citani.

Takodje moram da vam kazem, da sam imao dvojicu vladika iz SPC koji su me snabdijevali informacijama.

Izvinite, ali vise od ovoga ne smijem da vam otkrijem.

Па добро, нису ови сисали весла, па да вјерују томе . . . е Вукмане, Вукмане . . .

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

Асистент је постављен за свештеника у парохији, гдје живи Вукман   и игром чудних околности, Вукман је уселио асистента у неки стан (тј. помогао му је око уноса ствари у стан). Асистен је након тога престао да пише, мада се и он и његов отац, који је исто свештеник са времена на вријеме јављали по неким "квазизилотским" форумима. Интересантна је та чињеница, да имамо фотографије асистента са неким протестанским свештеницима  . . . мени је лично био интересантан на савест.орг, супер интересантни текстови, читао сам са ужитком и баш сам се смијао, знајући ко стоји иза тог "пројекта" . . . и могу само да кажем "јадни ти чувари Православља" . . . или примјер ради Дирк, исто имамо фотографије тог човјека, којем је живот "окренуо леђа", али ако буде потребе, "све тајно, биће јавно"  

Brate, to oko useljivanja u stan, toga se ne sjecam, pogotovo ne da sam "asistentu" pomagao da se useli u stan.

Cuo sam i ja te price oko asistenta iz Njemacke, ali u to ne vjerujem. To je bila dezinformacija, koja je svjesno plasirana. Nema sanse da je taj o kome ti mislis mogao biti "asistent".

Ali, bez obzira na sve, ono sto su pisali "asistent" i "Dirk" je bila sve istina, svidjalo se to nama ili ne.

Asistent je mogao biti samo neki stariji covjek, sa puno iskustva. Morao je imati najmanje 50 godina.

Znam da je asistent bivsi vrhunski sportista i da se bavio ruskom borilackom vjestinom "sambo".

I zar vam nikada nije palo na pamet da "asistent" nije bio jedna osoba.

Sve u svemu, ono sto su oni pisali je sve ISTINA i njihovi tekstovi su otvorili oci srpskom narodu.

Meni je cast da sam pisao zajedno sa njima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...