Млађони Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Ма разумео сам постер, хтео сам да кажем да управо илегализација нечега, као што је био алкохол доводе до криминала. То се данас дешава са дрогом. Када би се легализовала, стопа криминала би опала. али јако је битно схватити да не би опала само стопа "наркомански деликата" то јест мање би се људи осуђивало за трговиу дрогом али би све остло било исто. Опала би стопа пљачки, убистава, отмица - јер сама трговин дрогом коју врши мафија доводи до тих ствари. Па тако некако, али се ради само о претпоставци. Ја могу једино да претпоставим да је већина рационална, не знам шта свако мисли и жели. Али поприлично тачној претпоставци. Дакле на основу тога што се већина понаша рационално, можемо да претпоставимо да када падне цен неког производа повећаће се тражња. Јер ће људи (рационални, већина) да крене д купује тај производ више. Та претпоствка и није прављена да предвиди моје или твоје појединачно понашање, већ понашње масе на тржишту. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Сад тек капирам ову реченицу... Та орвеловска поданичка логика ми је толико страна да уопште не могу да разумем шта желиш да кажеш. То што сам живео у неко време не значи да сам било коме било шта дужан. Рођен сам ту где сам рођен, нисам могао да бирам. Али за све што сам постигао (или нисам постигао) у животу заслужан сам искључиво сам, нисам никоме ништа дужан. С` обзиром да сам рођен на једном од најнеповољнијих места и живео у најгоре време, морао пола живота да се борим да само испливам на површину, таква примедба је у најмању руку непримерена... А то важи и за све људе који живе у Србији - нису никоме никоме дужни. Напротив, тај твој систем им је упропастио животе. Систем је њима дужан оно што више нико не може да им врати и имају свако право да га критикују, пљују и псују. A jesi li razmisljao o tome da su upravo amerikanci izabrali one koji su im ubeli zdravstveno? Nije ti palo na pamet da je pre toga nja bilo gpre te im je sada bolje? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Све то треба али без дозвољавања слободне продаје дроге, превише је опасна. Опет ћемо морати да се сложимо да се не слажемо. U pravu si, nema slobodne prodaje osim punoletnim osobama. Cakstavise, kazne za prodaju maloletnicima treba da budu rigoroznije, jer to nije afektivni cin na koji niti jedna kazna ne moze da utice, tako da ako se roknu zestoke kazne za prodaju maloletnim osobama, e onda ce moci na prste da se izbroje likovi u drzavi koji ce maloletnicima da prodaju ili daju travu. A to sto mislis da bilo koji zakon moze nekome da zabrani da pusi taj cvet osuseni, to se varas. Toga je bilo od postanka sveta i bice do kraja sveta tog cveta... Ali nije preporucljivo dok ste pod dejstvom tog cveta recitovati naglas Bodlerove stihove "Cvece zla" jer moze da zaboli glava. Ustvari nije preporucljivo citati bilo sta od Bodlera. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 А шта је ту нерционално д продајеш када сви продају? То је апсолутно рационалн одлука. Вредност акције пада, да би што више новца саачувао ти продаш акцију. НЕ знам из ког је угла то "нерационалана . Pa zato sto pad akcija moze biti potpuno ne vezan za podlovsnje firme i da je tada racionalnije kupovati akcije a ne prodavati ... Eto ti jedan primer ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 U pravu si, nema slobodne prodaje osim punoletnim osobama. Cakstavise, kazne za prodaju maloletnicima treba da budu rigoroznije, jer to nije afektivni cin na koji niti jedna kazna ne moze da utice, tako da ako se roknu zestoke kazne za prodaju maloletnim osobama, e onda ce moci na prste da se izbroje likovi u drzavi koji ce maloletnicima da prodaju ili daju travu. A to sto mislis da bilo koji zakon moze nekome da zabrani da pusi taj cvet osuseni, to se varas. Toga je bilo od postanka sveta i bice do kraja sveta tog cveta... Ali nije preporucljivo dok ste pod dejstvom tog cveta recitovati naglas Bodlerove stihove "Cvece zla" jer moze da zaboli glava. Ustvari nije preporucljivo citati bilo sta od Bodlera. Па добро, ти и Милосављевић гласајте за легализацију, ја ћу против. Па да се преброје гласови. Кажи ми колико је наркомана почело одмах са хероином? Када би се дрога куповала на трафици пола града би крало акумулаторе из кола и жицало на улици. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Па добро, ти и Милосављевић гласајте за легализацију, ја ћу против. Па да се преброје гласови. Кажи ми колико је наркомана почело одмах са хероином? Када би се дрога куповала на трафици пола града би крало акумулаторе из кола и жицало на улици. Heroinski zavisnici su prvo se navukli na sinteticku drogu i sa nje prelaze na heroin, to mozes da proveris u svakoj ustanovi za lecenje narkomanije. Velika vecina ljudi koji koriste kanabis ne pada im napamet da probaju nesto jace, jer za tim nema potrebe. A ko oce da proba heroin taj ce da ga proba bez obzira na sta. Nisi upucen, reagujes stihijski. Ima vec sve objasnjeno u velikoj temi o legalizaciji, ne znam jesi video, da se ne ponavljamo sad ovde, a i nije tema. Niko trezven nije lud da proba heroin, a ko oce da ga proba probace ga, tu ti zabrane ne igraju ulogu, pa ti je ta premisa potpuno pogresna. I mak raste slobodno na livadi, pa samo manjina uzme pa skuva caj od maka i odvali se ko majmun, isto tako tatula slobodno raste na njivama, pa ko je lud da se time drogira, samo ludaci. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Ја сам разумео да си ти за легализацију свих дрога као и Милосављевић. Heroinski zavisnici su prvo se navukli na sinteticku drogu i sa nje prelaze na heroin, to mozes da proveris u svakoj ustanovi za lecenje narkomanije. Velika vecina ljudi koji koriste kanabis ne pada im napamet da probaju nesto jace, jer za tim nema potrebe. A ko oce da proba heroin taj ce da ga proba bez obzira na sta. Nisi upucen, reagujes stihijski. Ima vec sve objasnjeno u velikoj temi o legalizaciji, ne znam jesi video, da se ne ponavljamo sad ovde, a i nije tema. Niko trezven nije lud da proba heroin, a ko oce da ga proba probace ga, tu ti zabrane ne igraju ulogu, pa ti je ta premisa potpuno pogresna. I mak raste slobodno na livadi, pa samo manjina uzme pa skuva caj od maka i odvali se ko majmun, isto tako tatula slobodno raste na njivama, pa ko je lud da se time drogira, samo ludaci. Нисам нигде написао канабис иако јесам мислио на њега између осталог. Било која дрога лакша од хероина може да води њему. Ако имаш то у свакој трафици много више људи може кренути тим путем. Погледаћу ту тему... Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Нисам нигде написао канабис иако јесам мислио на њега између осталог. Било која дрога лакша од хероина може да води њему. Ако имаш то у свакој трафици много више људи може кренути тим путем. Погледаћу ту тему... Ima vec, duvan, kafa, hmelj/pivo, grozdje/vino, stagod/rakija, tablete itd. A ima i adrenalin junkie po zivot opasni sportovi Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Ima vec, duvan, kafa, hmelj/pivo, grozdje/vino, stagod/rakija, tablete itd. Мало ли је? Треба и то преиспитати. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Ako krenes da "preispitujes" onda ce svi da zavrsimo u bukagijama Ovom ne treba dzojus jer duva u mikrofon Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Када би се дрога куповала на трафици пола града би крало акумулаторе из кола и жицало на улици. Занимљиво, дакле ти мислиш да се људи не дрогирају хероином јер им закон забрањује? Јел то желиш да кажеш? То је заиста наивно размишљање.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Pa zato sto pad akcija moze biti potpuno ne vezan za podlovsnje firme i da je tada racionalnije kupovati akcije a ne prodavati ... Eto ti jedan primer ... Људи поступају рационално са својим новцем. Њихов новац је њихова акција. Када њихов новац крене да губи вредност, они хоће да га се отарасе да вредност не изгуби још више. То је рационално понашање. Пад вредности акциј је везан са много стври. То је једно комплексно тржиште, али увек када га разбијеш на сегменте можеш видети да човек рационално поступа са својим новцем. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Људи се поступају рационално са својим новцем. Њихов новац је њихова акција. Када њихов новац крене да губи вредност, они хоће да га се отарасе да вредност не изгуби још више. То је рационално понашање. Људи се поводе као овце и често раде импулсивно, без размишљања, само зато што виде неког "великог" да ради нешто. Сигурно знаш да онај пример са Ротшилдом како је у једном дану постао власник готово свега што је било на Лондонској берзи само зато што је знао да ће људи радити исто што и он, па их је зезнуо и за перлице купио скоро све што вреди у Енглеској. То нису били неки шабани, него озбиљни инвеститори. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Људи се поводе као овце и често раде импулсивно, без размишљања, само зато што виде неког "великог" да ради нешто. Сигурно знаш да онај пример са Ротшилдом како је у једном дану постао власник готово свега што је било на Лондонској берзи само зато што је знао да ће људи радити исто што и он, па их је зезнуо и за перлице купио скоро све што вреди у Енглеској. Опет, они су поступали рационално за њих. То што је то испало одлично за Ротшилда не значи да су људи поступили нерационо, њих није занимло шта ће рошчајлд да добије већ шта ће бити са њиховим новцем. Они су дакле, у том тренутку поступили најрационалније што су могли. Тежели су да не изгубе новац. И нису га ни изгубили. Иначе мешате праведно и рационално. Теби је неправедно што је Рот покуповао све јер су сви кренули да продју иза њега.. јер је он покренуо талас слабљења акција. Барону то што је вредност акције релативно независна од пословања компаније. Међутим обојица заборављате - да су то ваши новци, и да сте ви у тим ситуацијама, вас би смо знимало како да сачувате што више вашег новца, и сматрали да је нарационалније урадити оно што ће д вам сачува новац. Што и јесте рационална одлука. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Опет, они су поступали рационално за њих. То што је то испало одлично за Ротшилда не значи да су људи поступили нерационо, њих није занимло шта ће рошчајлд да добије већ шта ће бити са њиховим новцем. Они су дакле, у том тренутку поступили најрационалније што су могли. Тежели су да не изгубе новац. И нису га ни изгубили. Па јесу га изгубили, у томе је поента. Цела берза је чекала вести са ратишта са Наполеоном. Ротшилд је финансирао обе стране и зато су његови курири могли да се крећу свуда. Добио је информацију о томе да је Коалиција победила Наполеона пре него што је Влада добила ту информацију. Онда је кренуо да продаје своје акције, све што је имао. Извукао је стандардне цене јер је први продао, али су цене кренуле да падају. Остали инвеститори, када су видели шта он ради, а знали су да он има информације, помислили су да је Наполеон победио и почели су панично да продају своје акције. Цене су пале и све акције су постале малте не безвредне. Ротшилд је одна одједном покупао све те акције које су достигле најнижу цену. Док су људи схватили шта се дешава, он је постао власник свега што је вредело до тада на берзи, и успут увећао вреднсот своје имовине неколико пута, за перлице. Остали су изгубили оно што су имали, нису добили никакву цену, јер су панично гледали да се отарасе свега што имају. Дакле, нису се понели рационално, већ су као овце гледале шта ради ован предводник, не узимајући у обзир могућност, веома реалну, да је ован можда и вук у јагњећој кожи, који покушава да их одере. А то притом нису били шабани неки, већ изузетно успешни и искусни пословни људи, који су трговали својим парама. DYNABLASTER and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука