Margareta Написано Август 6, 2014 Пријави Подели Написано Август 6, 2014 A možda ih ne idealizujemo, možda su nam jednostavno savršeni... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2014 Пријави Подели Написано Август 6, 2014 Savrseni jesu zato sto i ne vidimo njihove mane, znaci mane ne postoje, mane su laz koje nam smetaju, i nama i njima. Treba ljudi da se uzdignu iznad mana drugih, tako se te nesavrsenosti prevazilaze. Prost primer, kad ti dodje neko i pocne nesto da fruli, ti to po istinskoj prirodi ne pridajes znacaja, nego gledas ono sto je Dobro i to ne moze da se kaze da potenciras, jer bi to onda bilo sa predumisljajem, nego jednostavno usmeren si samo na dobro u tom coveku jer je to jedino sto vredi i sto jeste, i sto nam daje radost, i nama i njima. Џуманџи and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 11, 2014 Пријави Подели Написано Август 11, 2014 ...познато је да људи када неког воле у њему виде и оно чега нема... Управо супротно... :.mislise. У овим случајевима је разочарење (које си поменула) неминовно и не да нас плаши, него нас потпуно удаљи од те особе и то само због лажне слике коју смо ми сами креирали. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Август 12, 2014 Пријави Подели Написано Август 12, 2014 Tek kad nekoga zavolimo ne možemo se pomiriti sa idejom njegove konačnosti, tek tada počinjomo "slutiti" besmrtnost, a ona je temeljna crta svake savršenosti Izvanredan komentar! arizan је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Idealizujemo jer smo vicni ispravljati ono sto nam je Bogom dato.Kada bi covjek sam sebe gledao iskreno ne navlaceci ruzicaste naocale onda mu to isto ne bi trebalo ni u odnosu sa drugima.Kada naucis da prihvatis svoju nesavrsenost i budes savrseno srecan u toj nesavrsenosti,onda ces znati da prihvatis drugoga u njegovom paketu sa svim pozitivnim i negativnim stranama.Voljeti nekog jer POSTOJI a ne zato sto je ideal neceg u nasoj svijesti. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2016 Zašto idealizujemo one koje volimo? 30.05.2016 10:10 Sigurno se svako od nas makar jednom našao u situaciji da sluša svoje poznanike dok, govoreći o osobi sa kojom su u vezi, partneru pripisuju i one osobine koje zapravo ne poseduje. Uz to, sa čuđenjem posmatramo osobu za koju znamo pouzdano da je objektivna i da odlično rasuđuje, i pitamo se: zašto idealizuje nekog ko nije ni približno idealan? Psihologija je dala odgovor na to pitanje – tako je lakše! Foto: Bergadder/Pixabay.com Ljudi koji idealizuju svoje partnere su srećniji, čak i kada se pokaže da nisu bili u pravu. Rezultati ove studije objavljene u jednom naučnom časopisu su iznenađujući, jer su dosadašnja istraživanja ukazivala na to da se stvaranjem realne slike posle izvesnog vremena razočaramo u partnera.Vođa studije, Sandra Marej, tvrdi da ljudi koji imaju idealističku sliku svog partnera mogu da budu i do tri godine duže srećniji u vezi nakon što otkriju da nemaju idealnog partnera, od onih koji uopšte ne idealizuju.– Ljudi su vrlo dobri u menjanju definicija o onome šta žele da vide u sebi i šta žele da vide u drugima. Neko može da misli da je dobar vozač, iako ima nekoliko kazni za parkiranje, ali nikada nije imao saobraćajnu nesreću.Na isti način ljudi mogu da smatraju svoje partnere idealnima, čak iako to nije istina. Tako neki svoje partnere vide kao pametne, zgodne i kreativne, a ponekad im nešto od toga nedostaje. Ipak, dve osobine su dovoljne da zadrže idealnu sliku o partneru. Idealizacije u proceni drugih osoba obično pravimo usled viška emocionalnog na uštrb racionalnog rasuđivanja. Skloni smo da se neke mane iako ih identifikujemo, umanjimo, ,,gurnemo pod tepih”, da se ne bi kvario sveopšti osećaj zadovoljstva. Ukoliko negativnih karakteristika ima previše, tokom veze se one lagano otkrivaju i slika postaje sve jasnija tek kasnije. Nije isključeno, međutim, da idealizacija potraje i duže i da se nešto što nam ne odgovara kod partnera potpuno potisnemo kao da ne postoji. To se obično dešava ako kod partnera postoji niz pozitivnih karakteristika koje nam odgovaraju, kao i ako postoji strah da se ostane sam ili strah da se bude povređen. Na primer, ako ženska osoba zna da joj partner obezbeđuje sigurnost i zaštitu sa jedne strane iako istovremeno otkriva znake neverstva kod njega ona će ih ignorisati jer prosto se to ne uklapa u idealnu sliku njega, ili u idealnu sliku veze koja postoji kao imperativ u njenoj glavi. Nusprodukt idealizacije u ovakvom slučaju mogu biti psihosomatski simptomi koji su rezultat potisnutih emocija ili pomeranje nezadovoljstva na druge osobe koje nemaju nikakve veze sa datom situacijom. http://www.krstarica.com/zivot/zene/zasto-idealizujemo-one-koje-volimo/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука